• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkimiz de çalışıyoruz ama para biriktiremiyoruz

Kızlar bu da eşimle benim derdimiz.:KK43:
Evleneli neredeyse 1 yıl olacak ama elde avuçta var sıfır. İlk 3 ay borç ödemekle geçti şimdi de geriye sadece evimizin kredisi kaldı.
Eşim de ben de kamuda mühendisiz. Aylık ortalama gelirimiz yaklaşık 8 bin tl. 3500 tl.si ev taksidi. Geriye 4500 tl kalıyor gibi gözükse de her ay kredi kartı ödemeleri, yeme içme, araba benzini, bilmem ne derken geriye hiç para kalmıyor. Ya da kalsa da hep alınacak bir şey çıkıyor. Ev de yeni olduğu için eksiği bitmiyor zaten.
Evde para hesabını nasıl yapıyorsunuz, para biriktirebilmemiz için ne önerirsiniz acaba?
bence gayet iyisiniz ev oduuorsunuz daha ne bak simdi evine 7-8 bin para girip arabasini evini esimin ailesine aldiran elti geldi aklima

aslında para biriktirmek isteme sebebimiz gezmek. uzakdoğu turu yapmak istiyoruz örneğin ve en az 10 bin tl gibi bir bütçe gerekiyor. Şu an öncelikli hedefimiz bu parayı biriktirmek. yoksa 1 ev 1 araba yeterli kafasındayız zaten.

Araba var. Ev almissiniz ödüyorsunuz. Şu durumda para birikmeyiversin yaşayın hayatınızı boşverin..

bence gayet iyisiniz ev oduuorsunuz daha ne bak simdi evine 7-8 bin para girip arabasini evini esimin ailesine aldiran elti geldi aklima
üstte yazdığım mesajdaki gibi aslında birikim yapıp ev alayım falan değil amacımız. Gezmek için para biriktiriyoruz aslında biz:) Ama hani herkes mi böyle bizim gibi kenara para koyamıyor. Geldiği gibi gidiyor olayı cidden doğruymuş evlenince daha iyi anladım

aslında para biriktirmek isteme sebebimiz gezmek. uzakdoğu turu yapmak istiyoruz örneğin ve en az 10 bin tl gibi bir bütçe gerekiyor. Şu an öncelikli hedefimiz bu parayı biriktirmek. yoksa 1 ev 1 araba yeterli kafasındayız zaten.
biz de gecen ay gittik uzakdoguya. Ama para biriktiremedigimizden kredi kartina taksitle tur satin aldik

üstte yazdığım mesajdaki gibi aslında birikim yapıp ev alayım falan değil amacımız. Gezmek için para biriktiriyoruz aslında biz:) Ama hani herkes mi böyle bizim gibi kenara para koyamıyor. Geldiği gibi gidiyor olayı cidden doğruymuş evlenince daha iyi anladım
ha ha gezemiyoruz diyorsun yani

biz de gecen ay gittik uzakdoguya. Ama para biriktiremedigimizden kredi kartina taksitle tur satin aldik
evet aslında bu da geldi aklımıza biz yılbaşında düşünüyoruz ama artık para biriktiremezsek öyle yapacağız biz de.
ha ha gezemiyoruz diyorsun yani
evet malesef gezilerimiz istanbul ve yakın çevrelerde sınırlı, açılalım diyoruz:))

Açılmayan kumbaralardan al :) at sürekli içine. Kağıt para olsun 100 200. Çok birikiyor. Dolana kadar açmayın. 10 bin lira kadar toplanms olur :)

evet aslında bu da geldi aklımıza biz yılbaşında düşünüyoruz ama artık para biriktiremezsek öyle yapacağız biz de.

evet malesef gezilerimiz istanbul ve yakın çevrelerde sınırlı, açılalım diyoruz:))
acil acil guzel firsatlar bulursan bizi de haberdar et hayrina

Ben kalan paranın 2 binini biriktirirdim en az.
Yaşam tarzı bu 2 bin tl ile geçinmeye çalışıyorum şuan ve evimde (kira)..
Biz aza alışmışız siz çoğa...

Uzakdoğumu harika..Çocuk olmadan önce gezip tozmak en güzeli.:KK55:

Ayrı bir hesap açın her ay aldığınız gibi maaşın 1500 TL 'sini o hesaba aktarın.Sonrada o parayı yok farzedin.

3000 TL iki kişiye fazla fazla yeter.

Ablam maaşını biriktiriyor eşinin maaşı ile geciniyorlar.. ne kadar gelirse o kadar harcanir cünkü..
her ay en az 500 tl biriktirebilirsiniz.. her sene güzel bir tatil hediye edersiniz kendinize..
Harcamalarinizi altalta yazın nereye boşa giden para var bulup oranin muslugunu kisin..

Gezmek için para biriktirmek istiyorsanız süper bir kafa bu valla..
Yemeyim,içmeyeyim,gezmeyeyim para biriktireyim köşede dursun mantığı ile para biriktirme olayına oldum olası karşıyım.O yüzden ben de hiç para biriktiremem ve bu durumdan şikayetçi de değilim. Hayat gerçekten para hırsı yapacak kadar uzun değil,para biriktiricem diye herşeyde hevesimi birakarak bu dünyadan göç etmek hiç bana göre değil.:rapci:

Parayı gezmek için biriktirecekseniz eğer yıl içindeki harcamaları birazcık kısın o kısılan para ile her ay altın alın ya da her ay maaşı alır almaz ilk işiniz kuyumcuya gitmek olsun.Altın alın ki köşeye para atarak o para birikmez harcamayı seviyorsaniz eğer..Sonra altınları bozdurup gittiğiniz yerde o parayı misler gibi harcayın..Kıstığınız günlerin acısını çıkarın oh miss:KK49::halay:

Evleneli neredeyse 1 yıl olacak ama elde avuçta var sıfır. İlk 3 ay borç ödemekle geçti şimdi de geriye sadece evimizin kredisi kaldı.
Eşim de ben de kamuda mühendisiz. Aylık ortalama gelirimiz yaklaşık 8 bin tl. 3500 tl.si ev taksidi. Geriye 4500 tl kalıyor gibi gözükse de her ay kredi kartı ödemeleri, yeme içme, araba benzini, bilmem ne derken geriye hiç para kalmıyor. Ya da kalsa da hep alınacak bir şey çıkıyor. Ev de yeni olduğu için eksiği bitmiyor zaten.
Evde para hesabını nasıl yapıyorsunuz, para biriktirebilmemiz için ne önerirsiniz acaba?
eğer 8 bin değil 15 bin yada 2 bin de kazansaydınız sonuç aynı olacaktı. bizde evleneli 1 yılı biraz geçti. Başlarda sadece eşimin maaşı vardı o kadar harcıyorduk. sonra benim kira gelirim eklendi o da bitmeye başladı. para elinize geçtiğinde atıyorum bin lirayı tl dışında bişey döviz yada altına çevirin ve kalanla idare etmeye çalışın bi bakın yapabiliyor musunuz.. bir de ben şunu farkettim kredi kartı kullanırken birikim yapmak çok zor. ne kadar kararlı olursam olayım kartın ödemesi geldiğinde hesapladığımdan hep daha fazlası geliyor. şimdi kredi Kartı sadece acil durumlar için üzerimde. aylık market ve deterjan alışverişini yapıyorum. sonrasında para durumuna göre olmazsa olmazların dışındaki herşeyi bekletiyorum.

Bizim gelirimizde sizinkiyle aynı 2 yıldır evliyiz elde var sıfır diyebilirim
Tek yaptığım her ay bir yarım altın alıyorum
konunu takipteyim

Aylık toplu alışverişinizi bulunduğunuz şehirdeki uygun bi marketten yapın.
Tuvalet kağıdı,deterjan,kağıt havlu vs. gibi bozulmayacak ürünleri büyük boydan alın mesela daha uyguna gelir.
Muhtemelen en çok market alışverişine para gidiyordur.
Sebze meyve için de evinize yakın pazara falan gidebilirsiniz mesela.
Şu sıralar sebze meyve ucuz zaten.Bi de ben de kumbara olayına yeni başladım cidden işe yarıyor günde 1lira bile atsanız kardır yani.

Evleneli çok olmamış eksikler oldugu için giderinizin olması normal
Ama yine de kenara her ay 800-900 bile atsanız kâr
Sık sık dışarda yemek yiyorsanız, arabayı gezmek için çok kullanıyorsanız pek mümkün değil tabi

Valla bi düşündümde niye artiramadiginiza sasirdim dogrusu tamam eksikler tabiki olur hayatinizida yaşayında birikimde onemli şahsen ben olsam o kadar paramız olsa her ay bi çeyrek yaptırır kalan parayla ona göre harcamalari ayarlardım bi dur deyin kendinize çocuk olunca ne yapacaksıniz bu kadar savurmayin

Ben 350 tl aliyodum çalışmaya basladigimda annem güne girdi benim paramla birikti altın yaptirdik düşün yani o kadarcikla bile isteyince biseyler biriktirmenin tadini alınca devamı gelir zaten

Back
X