- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
Ben demek istediğinizi anladım
psikolog bir arkadaşım sürekli sevgileriyle aldatılma problemi yaşayan hastalarının belirli prototipte sevgili seçtiğini söylemişti
Babası annesini sürekli aldatan bir kadın ne kadar babasından nefret ederse etsin gidip ona yakın adamlar buluyor
Hani derler ya yastık değişti kader değişmedi o hesap
Çünkü babasını affetmesi gerekiyormuş.
Başka türlü sorunu çözülmeyecek.
Arkadaşımın bu tip konulara yorumu bu..
Sizi yanlış anladım galiba kusura bakmayın. Dün oldukça zor bir gündü. Uzduysem kusura bakmayın lutfenAğzına sağlık...ben bu konuyu epeydir araştırıyorum aslında, arkadaşa da yararlı olur diye yazdım ama bazı şeyler için herkesin zamanı bile farklı oluyormuş, ben yaşadığım sıkıntılardan sonra öğrenmeye başladım bunları, demek ki zamanım buymuş, konu sahibi de inşallah bir an önce huzurunu mutluluğunu elde eder.
Canlari cehenneme... Kadına diyecek lafım yok ta eski eşim hicmisGeçmiş olsun diyeceğim çünkü böyle bir kocaya ve evliliğe bu söylenir.
Yalnız nasıl bir aşağılık kompleksi varsa mahkemeye sevgilisiyle gelip sana kendini kanıtlama çabasına girmiş koskoca adam. İktidarsız falan mıydı niyeki bu çaba? peki kadına ne demeli o da “beni eski eşine karşı kullanıyor” diye düşünememiş girmiş adamın koluna gelmişTam birbirlerini bulmuşlar valla
Arkadaşı yanlış anlamışsınız, söylediği şeye ben de katılıyorum.Bilişsel psikolojide kendi kendini gerçekleştiren kehanet diye bir durum var.Ondan bahsediyor aslında.Eğer kendinizi daha iyi tanırsanız, kimi neden çekici bulduğunuzu, kimi doğru insan kabul ettiğinizi bunun travmalarınız ve geçmişinizden gelen bağlantılarını fark eder ve daha farkındalığı yüksek şekilde hayatınıza devam edersiniz.Benim sorunum yok erkekler şerefsiz. İlk eşimden ayrılma sebebim de hamileyken aldatilmak ti. Bir kadın olarak ayrılmış kadın için erkeklerle ilgili sorunun var demeniz ne kadar acı. Bir gün aldatilir boşanır saniz umarım size aynı laflar edilmez.
Zor bir hayata erken baslamissiniz. Ama bu sizin tercihiniz degildi. Adina ister kader deyin ister sanssizlik. Kendi yuvanizi kurmak istemissiniz,cok guzel bir duygu,bunu yasamayi herkes ister. Sorun aile iki kisiden olusuyor. Es ve cocugunuza baba secerken mantikli,ozenli olmamissiniz.Arkadaslarin yukarida bahsettigi dongu bu iste. Tek dikkat edeceginiz nokta bu. Adam gibi adam mi,guvenilir mi. Uzulmeyin artik bu insan musvetteleri icin. Kendinize ise acimayin. Anneler gucludur. Zaman taniyin kendinize. Kizinizin ve sizin icinize sinen bir adamla yolunuza devam edebilirsiniz. Cok mutlu olmanizi dilerim. Dikkat edin kiziniz sizi rol model alacak. Yilmis,hata yapan bir kadin olarak mi sizi tanimlasin beyninde, hata yapti ama dersini alip mutlu olmak icin adim mi atti demesini istersiniz?Bir de ileride o da ayni hatalari yapabilir. Ona sarilin,yasamaya devam.Bende mi sıkıntı yoksa başka birşey mi bilmeyenlere kendimi tanitayim.
Ben malesef ki Yalova depreminde ailemi kaybettim. Hep bir aile istediğim için üniversiteye giderken tanıştığım eşimle evlendim. Sonrasi hamileyken aldatildim ve çocuğumu kaybettim boşandım.
İkinci eşimle belki biraz hızlı gelişti evlendik çünkü aile özlemi duyuyordum. Kızımız oldu. Eşim çok bencil ve öfke kontrolü olmayan biriydi. Kırıcı kavgası bol bir adam ve cok şeyler yaşadık boşandık dün.
Yüksek makina mühendisiyim ve hukuk fakültesi mezunu oldum ikincide. A sınıfı is güvenlik uzmanı oldum. Çünkü hayatta tek kalınca anlıyorsun ki benden bana fayda gerisi boş. Cok güçlü görünüp sabahlara kadar çok ağladım. Gideceğiniz anne baba vs varken küçük yaşta hepsinin aynı anda kaybetmesi başka bir travma. Böyle işte zor ki ne zor hersey. Allahım hepimize güç versin.
Dikkatli okursanız arkadasa kusura bakma dedim.Arkadaşı yanlış anlamışsınız, söylediği şeye ben de katılıyorum.Bilişsel psikolojide kendi kendini gerçekleştiren kehanet diye bir durum var.Ondan bahsediyor aslında.Eğer kendinizi daha iyi tanırsanız, kimi neden çekici bulduğunuzu, kimi doğru insan kabul ettiğinizi bunun travmalarınız ve geçmişinizden gelen bağlantılarını fark eder ve daha farkındalığı yüksek şekilde hayatınıza devam edersiniz.
Sizce ben yılmis bir kadın miyim? Asla değilim. Öyle olsaydım kangren evliliğe devam ederdim. Ayrıca 30 yıldan sonra bosananlar var. Çok gucluyim ve kimseye ihtiyacim yok. Ayrıca kendime acidigim yok iğrenç hayatlarını çıkarları için evli kalarak surdurenlere acıyorum.Zor bir hayata erken baslamissiniz. Ama bu sizin tercihiniz degildi. Adina ister kader deyin ister sanssizlik. Kendi yuvanizi kurmak istemissiniz,cok guzel bir duygu,bunu yasamayi herkes ister. Sorun aile iki kisiden olusuyor. Es ve cocugunuza baba secerken mantikli,ozenli olmamissiniz.Arkadaslarin yukarida bahsettigi dongu bu iste. Tek dikkat edeceginiz nokta bu. Adam gibi adam mi,guvenilir mi. Uzulmeyin artik bu insan musvetteleri icin. Kendinize ise acimayin. Anneler gucludur. Zaman taniyin kendinize. Kizinizin ve sizin icinize sinen bir adamla yolunuza devam edebilirsiniz. Cok mutlu olmanizi dilerim. Dikkat edin kiziniz sizi rol model alacak. Yilmis,hata yapan bir kadin olarak mi sizi tanimlasin beyninde, hata yapti ama dersini alip mutlu olmak icin adim mi atti demesini istersiniz?Bir de ileride o da ayni hatalari yapabilir. Ona sarilin,yasamaya devam.
Mesajlari biraz sakin kafayla okumanizi tavsiye ediyorum.Bizler sizi tanimiyoruz ama acinizi hissedip yardim etmek istiyoruz. Ama once ayni frekansta olmaliyiz.Sizce ben yılmis bir kadın miyim? Asla değilim. Öyle olsaydım kangren evliliğe devam ederdim. Ayrıca 30 yıldan sonra bosananlar var. Çok gucluyim ve kimseye ihtiyacim yok. Ayrıca kendime acidigim yok iğrenç hayatlarını çıkarları için evli kalarak surdurenlere acıyorum.
Bence siz doğru kelimeler seçin. Kendine acıya n kadın boşanmaya teşebbüs edemez . Görmezden gelmeyi ben de bilirdim ama gucluyim başarılıyim ve kimseye muhtaç değilim. İnşallah kızım beni örnek alır. Nafaka talebinde bile bulunmayan kendi ayakları üzerinde duran cesur bir annesi olsun için. Teşekkürler yorumlarınız için...Mesajlari biraz sakin kafayla okumanizi tavsiye ediyorum.Bizler sizi tanimiyoruz ama acinizi hissedip yardim etmek istiyoruz. Ama once ayni frekansta olmaliyiz.
Hayattan yilma ve ne olacak benim/bizim halimiz (bosanma sonrasi hissedilenler). Kastedilenler bunlardi. Guclu kadinsiniz,bosandiniz. Ama nafaka cocugun hakkiydi. Hakkinizda hayirlisi olsun son olarak.Bence siz doğru kelimeler seçin. Kendine acıya n kadın boşanmaya teşebbüs edemez . Görmezden gelmeyi ben de bilirdim ama gucluyim başarılıyim ve kimseye muhtaç değilim. İnşallah kızım beni örnek alır. Nafaka talebinde bile bulunmayan kendi ayakları üzerinde duran cesur bir annesi olsun için. Teşekkürler yorumlarınız için...
Bizim de bosanma davamiza adam sevgilisiyle gelmisti. Hissettiklerini cok iyi anliyorum. Ben icim kan aglayarak cikmistim gozyaslarimi icime akitarak. Onlarsa kahkahayla guluyorlardi. Sonra sevgilisini birakip oglumun okuluna gitmis utanmadan. Aksam oglum " anne babam geldi okula bugun cok mutluydu" demisti.Bir de sevgili eşim kız arkadaşıyla gedi mahkemeye. Vay be beni çok sev seven adam buymus dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?