- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Office ah office )))Rahatına düşkün iki minnaklı bir anne olarak doğur derim.. kardeş güzel şey kızım ya, zaten büyük de 9 yaşında sen doğurana kadar 11 olur o.. yardımcı bile olur sana hem 11 yaş dediğin de 30 dan sonra kapatıyor farkı zaten, doğur destekliyorum
Tek çocuk olmayı nasıl değerlendirirsiniz? Fikirlerinizi merak ediyorum.Eltim 44 yaşında ikinciyi 10 yaş fark varken doğurdu
Ben cesaret edemem gibi geliyor ama herkesin hayatı farklı
Ben tek çocuğum ve tek çocuk
Annesi olarak kalacağım
İkisini çok farklı konumlarda idare etmek önemli
Arada yaş farkı olan arkadaşlar daha yardımcı olur zira birisi yemeğe gitmek isterken diğeri parka gitmek isteyebiliyor yaş farkı artınca
Bize baksın diye mi çocuk sahibi oluyoruzKardeşsiz bırakmayın derim çocuğunuzu.
Belki 2. çocuğunuz size bakacak ilk çocuğunuz bakmayacak.
Çocuk yapın derim.
Tek çocuk olmayı nasıl değerlendirirsiniz? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Teşekkürler :)Genelde uzun uzun yazarım da şimdi işim var
Kısaca hiç şikayetim olmadı
Tuuu kaka değil
Hatta işte ileride kardeşi olanları kıskanır vs diyorlar kimseyi kıskanmadım
Bağımsızım huzurluyum kimseye muhtaciyetim yok
İnsanlar kardeş destek olur insan destek ister yalnız hisseder vs diyor ama 40 ıma yaklaştım kardeş ya da destek istemedim
Mesela tek çocuklar ailesinden ayrı adım atamaz vs derler
Topladım bavulumu ailemden 8 saat uzağa taşındım özel sektörde iş buldum vs
Hiç ayyy ailem ne olacak annem çok ağlar vs demedim zira ağlamaz ben de ağlamadım kimsesiz kaldım diye
Bir de ben çocukken tek çocuk olmak daha istisna idi buna rağmen bir sıkıntım olmadı
Yani tabi tercih meselesi de maddi durumum falan yeterli olsa 5 cocuğum olsun isterdimKorkuyorum hem de aşırı.
İnsan çocuktan korkar mı ?
Sanırım evet korkuyorum.
Ben de tek çocuğum bir kardeşim olsun isterdim .Hayatta hiç bir arkadaşı kardeşin gibi sevebileceğini düşünmüyorum.Belki kardeş özlemimden kaynaklanıyordur bilemiyorum.Bu hayatta çıkarcı olmayan kimse yok belki bir kardeşim olsaydı her şey bambaşka olurdu diyorum.Tabi bunlar hep varsayım.Teşekkürler :)
Bir arkadaşım var tek çocuk annesi ve babası da tek çocuk.
Ama arkadaşım 2. kez anne oldu oğlumun bu hayatta bir kardeşi olsun demişti. Söylemi beni etkilemişti ama gene de cesaretim yok :)
benimde kardeşimle aramda 11 yaş var kardeş gibisi yokkk aşırı düşkünümdür bu zmana kadar yapmamışsın bencede artık düşünme ama çocuğunuz istiyorsa kendiniz bakacaksanız tabiki düşünün evlattan büyük mutluluk varmıdırki
Kıymetli hatunlar kısa ve öz geçecegim.
9 yaşını bitiren bir çocugum var
Eşim 42 ben 34 yasındayım.
Aşırı 2.çocuk karşıtı biri olarak dün eşim tekrar 2.çocugu istiyorum dedi 2018 yılında :)
Sorun şu ki.
Hadi dogurdum diyelim 2 çocuk arası ciddi yaş farkı olacak. (11 yaş)
İnanın çok kararsızım.
Pişman olur muyum diyorum yapmadıgım için ama sonra resmin bütütüne bakıp bu dunyaya 2. bir çocuk daha neden diyorum..
Aşırı rahatlıga düşkün biriyim ve çalışıyorum.
Her şeye baştan başlamak bana çok korkunç geliyor.
Yaş etkisi de var sanırım özellikle eşimin yaşı :)
Evet sizce şu evhamlarımda haksız mıyım ?
Bu arada eşimin ailesi de kendi ailemde başka memleketteler.
Çöpsüz üzüm gibiyiz burada.
Yok artık kimin ne kadar yaşayacağını nereden bileceksiniz ? Annem de beni abimden 8 sene sonra 33 yaşında doğurmuş hala hayatta şükür oğlumu bile gördü çok şükür sağlığı yerinde.Yanlış anlamayın lütfen söyleyeceklerimi, allah uzun ömür versin, yaşınız ilerliyor. Çocukla geçirebileceğiniz zaman kısa olacak. O daha yetişkin olamadan yanından ayrılmış olacaksınız. Anne babayı erkenden kaybetmek çok kötü.
Erkekler sadece ister, burada karar merci sizsiniz iyi düşünün lütfen.
Benim oğlumla kızımın arası 14 yaş.Ve de 2.çocuğa 34 yaşında doğum yaptım.Kıymetli hatunlar kısa ve öz geçecegim.
9 yaşını bitiren bir çocugum var
Eşim 42 ben 34 yasındayım.
Aşırı 2.çocuk karşıtı biri olarak dün eşim tekrar 2.çocugu istiyorum dedi 2018 yılında :)
Sorun şu ki.
Hadi dogurdum diyelim 2 çocuk arası ciddi yaş farkı olacak. (11 yaş)
İnanın çok kararsızım.
Pişman olur muyum diyorum yapmadıgım için ama sonra resmin bütütüne bakıp bu dunyaya 2. bir çocuk daha neden diyorum..
Aşırı rahatlıga düşkün biriyim ve çalışıyorum.
Her şeye baştan başlamak bana çok korkunç geliyor.
Yaş etkisi de var sanırım özellikle eşimin yaşı :)
Evet sizce şu evhamlarımda haksız mıyım ?
Bu arada eşimin ailesi de kendi ailemde başka memleketteler.
Çöpsüz üzüm gibiyiz burada.
Of Zeynep adına çok sevindim.Benim oğlumla kızımın arası 14 yaş.Ve de 2.çocuğa 34 yaşında doğum yaptım.
Benim de eşim istemedi senelerce,razı olmasını bekledim ama razı olmadı.Ama şimdi kızıma aşırı düşkün.
Fakat benim oğlum kardeşinin olmasını çok istiyordu ,hayatta bir kardeşi olsun istedim.
Kendi isteğimle olduğu halde,çalışmadığım halde zorlandım.Artık senelerin verdiği bir düzen ,rahatlık olduğu için birdenbire evde küçük bir bebek,hele de gazlı ,uyumayan bir bebekse çok yorucu olabiliyor.
Şimdi 4 yaşında kızım.İyi ki olmuş,zamanında zorluk çeksem de iki kardeşin birbirine sevgisi herşeye değiyor.Evin neşesi oldu.
Bir de şöyle düşün .Of Zeynep adına çok sevindim.
Toto yemiyor ya bende.
Eşim çok istekli ama ııııııh ben fena halde rahatıma düşkün biri oldum çıktım.
Bebek mebek sıkılırım diye kendimi şartlandırıyorum resmen
Aman ya o bence sadece tek çocuk olmasın diyerek istiyor.Bir de şöyle düşün .
Mesela oğlum şu an lise sonda.Seneye üniversite için evden kopacak.Ama kızım bana arkadaşlık edecek.Tabii ki zor bebekle uğraşmak ,belki eşin de ileride yalnız kalmaktan ürküyordur .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?