İkinci çocuk için erken miydi? :(

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.921
1.694
63
6 yaşındaki ilk çocuğumu buyuttum okula başlattım o büyürken de hep birgün kendime ait çalışma hayatı , ev dışında kafamı dağıtacağım ve para kazanacağım iş ortamlarini hayal ettim.. bu süre zarfında part time is falan baktım olmadı bütün kapılar kapalı gibiydi gerçekten olmadı...şimdi tam o büyüdü okullu oldu derken ikinciye hamile kaldim...biraz supriZ oldu ama doğum kontrol hapini bıraksan da üç ay koruyormus diyenlere inandım pek dikkat etmedim..ilacı vücudum dinlensin senelrrir kullanıyorum diye bıraktım o esnada da böyle oldu:KK43: ...şimdi pişman gibiyim:KK43: keşke ilk çocuğum 10 yaşlarına mi gelseydi acaba diyorum ..okul serüvenine daha bı alişsaydi daha bı buyuseydi bende iki üç sene çalışıp hevesimi alıp ,ondan sonra evimde ikinciyi buyutsemeydim diyorum...pişman olmak çare değil ..miniğim büyüdü bile beş aylık oldu...hem seviniyorum hem içimde önüne gecemedigim bir pismanlikvar...hayat bitmiş gibi eli kolu bağlı ..hayalleri bı beş sene daha ertelenmiş bir anneyim sanki...mutlu değilim pek fazla :KK43: hani içimde ilk deki gibi heyecanlar yok...korkular daha ağır basıyor..herşey daha zor olacak gibi...birde her iki çocuk annesi bunu hamileyken yasadimi bilmiyorum ama bu bebeği de ilk yawrum kadar sevebilecek miyim? Ya sevmezsen ne yaparim içim isinmazsa ? Böyle hissedenler siz neler yaşadınız doğumdan sonra lütfen konuşalım..hamilelik psikolojisi gerçekten çok farklı :KK43:

Olan olmuş bunları düşünüp mutsuz olacağına 2. Evladına kucağına alacağın zaman ki mutluluğu ve evlatlarının kardeşliğinin güzelliğini düşün.. Bunları düşünmenin bir yararı olmaz sana ve hayatına 🤗

6 yaşındaki ilk çocuğumu buyuttum okula başlattım o büyürken de hep birgün kendime ait çalışma hayatı , ev dışında kafamı dağıtacağım ve para kazanacağım iş ortamlarini hayal ettim.. bu süre zarfında part time is falan baktım olmadı bütün kapılar kapalı gibiydi gerçekten olmadı...şimdi tam o büyüdü okullu oldu derken ikinciye hamile kaldim...biraz supriZ oldu ama doğum kontrol hapini bıraksan da üç ay koruyormus diyenlere inandım pek dikkat etmedim..ilacı vücudum dinlensin senelrrir kullanıyorum diye bıraktım o esnada da böyle oldu:KK43: ...şimdi pişman gibiyim:KK43: keşke ilk çocuğum 10 yaşlarına mi gelseydi acaba diyorum ..okul serüvenine daha bı alişsaydi daha bı buyuseydi bende iki üç sene çalışıp hevesimi alıp ,ondan sonra evimde ikinciyi buyutsemeydim diyorum...pişman olmak çare değil ..miniğim büyüdü bile beş aylık oldu...hem seviniyorum hem içimde önüne gecemedigim bir pismanlikvar...hayat bitmiş gibi eli kolu bağlı ..hayalleri bı beş sene daha ertelenmiş bir anneyim sanki...mutlu değilim pek fazla :KK43: hani içimde ilk deki gibi heyecanlar yok...korkular daha ağır basıyor..herşey daha zor olacak gibi...birde her iki çocuk annesi bunu hamileyken yasadimi bilmiyorum ama bu bebeği de ilk yawrum kadar sevebilecek miyim? Ya sevmezsen ne yaparim içim isinmazsa ? Böyle hissedenler siz neler yaşadınız doğumdan sonra lütfen konuşalım..hamilelik psikolojisi gerçekten çok farklı :KK43:
İkinci çocuğum doğmadan benim de aklım almıyordu birinci kadar sevebilecek miyim diye. Ama gerçekten öyle seviyorsun ki göreceksiniz. Bence yaş aralıkları da çok ideal büyük çocuğunuz size yardımcı da olur çoğu şeyde. Bence olumlu tarafindan bakın bebisiniz biraz büyür ve siz hayatınıza kalıcı bir yön verirsiniz. Mesela ben diyorum ki artık çocuk düşünmüyorum kilo verip hep o kiloda kalmayı başarayim. İşime daha çok odaklanayim. Siz de öyle düşünün. Bir de bazen sürpriz hamile kalanlar sürekli kafada kurup kurup duruyor,çocuk doğunca da onu tam sahiplenemiyorlar. Ben görünce çok üzülüyorum. Sağlıklı çocuklara sahip olmak büyük bir mucize kıymetini bilmeliyiz ☺️

Kamu spotu niyetine yazıyorum. Doğum kontrol hapını uzun süredir kullanıyorum vücudum dinlensin demek gibi bir sivri zekalılığı yapmayın, yapmaya niyetlenenleri de durdurun. Bu hapların maksimum yan etkileri ve vücudu yormaları ilk birkaç aydır. Siz de maşallah hapa alışmış düzeni oturmuş vücudu çok dahiyane bir fikirle şaşırtıyorsunuz sonra tekrar başlayıp pıhtılaşma ve hormon bozukluğu riskini katlıyorsunuz.

Peki böyle düşünen bı benmiyimdir onu da çok sevebilecekmiyim diye :KK43:
Ilk bebekte de düşünülebiliyor ama bu normal, annelik kaygısı. Zamanla, bebeğin içinde büyüdükçe geçiyor ve sen bu düşündüğün şeyler için üzülüyorsun 🤗🤗

1 gün bile d. Kontrol hapını unutanların hamile kaldığına şahit oluyoruz değil mi.. Nasıl 3 ay kullanmadan koruyabilir ki sizi ? Zaten olan olmuş ilk çocuğunuz baya büyümüş bu kadar sıkıntıya düşecek bir durum yok bana göre.
Evet bir kaç sene kariyer planınızı erteleyeceksiniz ama bunun suçlusu siz korunmadığınız için rahminize yerleşen bebek değil, kendinizi alıştırın duruma..

Hayirlisi olsun, su anda değiştirebileceğiniz bir şey yok, olan olmuş.
bebeginizi de üzmeyin , olumsuz düşüncelerinizi hissetmesin
siz bir riske girmişsiniz, neticesini güzel bir can olacak insallah
saglikla, huzurla kucaginiza alin umarım, üzmeyin kendinizi..

..biraz supriZ oldu ama doğum kontrol hapini bıraksan da üç ay koruyormus diyenlere inandım pek dikkat etmedim..ilacı vücudum dinlensin senelrrir kullanıyorum diye bıraktım o esnada da böyle oldu:KK43: ...şimdi pişman gibiyim:KK43:
Dertlesmek için konu açabiliyorsunuz.
Zamanında doğum kontrol hapını bırakmadan; hap alınmasa da bir süre koruyor mu diye de konu açsaydınız..
Burada bir sürü evli kadın var. Yazarlardı..
Gerçi hap alınmadan gebelikten nasıl korunacak ki..bunu kim demişse mantık dışılık ödülünü vermek isterdim..:sampiyon::KK70:

5 aylık bebek karında.. artık çok geç..
Bu durumu kabul edin artık..
4 ay sonra doğum yapacaksınız..

Bundan sonra 3.çocuk için önlem alırsınız.. artık doğum kontrol hapının alınmadığı takdirde korumadığını biliyorsunuz..:süslü:

Son düzenleme:
İyi cesaret hapi dank diye kesip korur diye düşünmek... Artık çok geç, önünüze bakın.

• Beğen
Reactions: 000
Yoooo.super zamanlama keske vallaha kizim 6 yasinda iken kazayla hamile kalsam doğursaydım bak 12olcak istemedik daha da yapamiyorum....cokkkk iyi olmuş..Allah saglik.sihhat versin

Diğeri 10 yaşına gelince işler daha da zorlaşacak şimdi onuda büyütmüş olursunuz ben mantığınızı anlayamadım pek ne istiyosunuz
Bence çocuğu istemissiniz ki korunmayı bırakmışsınız ilacın etkisi devam eder uydurmasina kanmadınız
Çocuğunuz 6 yaşına gelmeden kreşe verip çalışabilirdiniz ama kapılar kapalıydı demissiniz hamile olmasaydınız şimdi o kapılar acilacakmiydi
Benimde çalışma niyetim var ilerleyen zamanlarda erken anne oldum ve şuan 3.geliyor peşpeşe oldular birlikte büyüyecekler simdilik önceliğim çocuklarım onlardan yana hiç pişmanlığım olmadı çok zorlandığım zamanlar olduğu halde

5 sene kullandım şu hapı yahu ..
Bırakınca 3 ay daha koruyormuşşş:deli:

Bırak 3 ay daha korumasını kullanırken içki içmedim ben hap alıcam diye bir teki bile aksatılmaz saati saatine..
Bilinçlenin biraz yahu...

Ayrıca o iş yapılırken zevkLi o yavru karnına düşünce mi hayat zindan oluyor??

Dur ben söyleyeyim suçlu d-k-h sen değil alçak hap nasıl yaptın bu kötülüğümü diyelim..

Doğum kontrol hapı kullanmadan 3 ay mi koruyormus bunu hangi cahil soyledi acaba, bir gün bile aksatilsa koruyuculuğunu garanti vermiyor doktorlar biraz saçmalamış siniz buna inanmakla ama olan olmuş çocuk 5 aylık olmuş, 6 yaş gayet iyi.. yaşınız kaç nerde nasıl calissacaktiniz yani çocuğunuz 6 yaşında bu zamana kadar zaten çalışabilirdiniz ama çalışmamışsiniz bence sizin çalışmaya niyetinizde yokmuş pek 🙄

Back
X