İkinci çocuk için erken miydi? :(

6 yaşındaki ilk çocuğumu buyuttum okula başlattım o büyürken de hep birgün kendime ait çalışma hayatı , ev dışında kafamı dağıtacağım ve para kazanacağım iş ortamlarini hayal ettim.. bu süre zarfında part time is falan baktım olmadı bütün kapılar kapalı gibiydi gerçekten olmadı...şimdi tam o büyüdü okullu oldu derken ikinciye hamile kaldim...biraz supriZ oldu ama doğum kontrol hapini bıraksan da üç ay koruyormus diyenlere inandım pek dikkat etmedim..ilacı vücudum dinlensin senelrrir kullanıyorum diye bıraktım o esnada da böyle oldu:KK43: ...şimdi pişman gibiyim:KK43: keşke ilk çocuğum 10 yaşlarına mi gelseydi acaba diyorum ..okul serüvenine daha bı alişsaydi daha bı buyuseydi bende iki üç sene çalışıp hevesimi alıp ,ondan sonra evimde ikinciyi buyutsemeydim diyorum...pişman olmak çare değil ..miniğim büyüdü bile beş aylık oldu...hem seviniyorum hem içimde önüne gecemedigim bir pismanlikvar...hayat bitmiş gibi eli kolu bağlı ..hayalleri bı beş sene daha ertelenmiş bir anneyim sanki...mutlu değilim pek fazla :KK43: hani içimde ilk deki gibi heyecanlar yok...korkular daha ağır basıyor..herşey daha zor olacak gibi...birde her iki çocuk annesi bunu hamileyken yasadimi bilmiyorum ama bu bebeği de ilk yawrum kadar sevebilecek miyim? Ya sevmezsen ne yaparim içim isinmazsa ? Böyle hissedenler siz neler yaşadınız doğumdan sonra lütfen konuşalım..hamilelik psikolojisi gerçekten çok farklı :KK43:
Yas kac ?Yani 10 sene sonra bi hamilelik daha agır gelebilirdi.
Kısmet böyleymis.
5 sene ertelemeye gerek yok cnm 2 yasında krese verip giderebilirsiniz ise.
Saglıkla gelsin ins🙏🏻

5 sene kullandım şu hapı yahu ..
Bırakınca 3 ay daha koruyormuşşş:deli:

Bırak 3 ay daha korumasını kullanırken içki içmedim ben hap alıcam diye bir teki bile aksatılmaz saati saatine..
Bilinçlenin biraz yahu...

Ayrıca o iş yapılırken zevkLi o yavru karnına düşünce mi hayat zindan oluyor??

Dur ben söyleyeyim suçlu d-k-h sen değil alçak hap nasıl yaptın bu kötülüğümü diyelim..
Ben zaten diyorum daha dikkatli olabilirdimdie..ama o hurafeye de Kandim doğru ..ama nasıl kandım...doğum kontrol kisirlastiriyor diye bişey duymuşsunuzdur sonrasında hamile kalmak zor falan ..bende bunlar yüzünden bikereden bişey olmaz bidakine dikkat ederim dediğim noktada kaldım:(

Yas kac ?Yani 10 sene sonra bi hamilelik daha agır gelebilirdi.
Kısmet böyleymis.
5 sene ertelemeye gerek yok cnm 2 yasında krese verip giderebilirsiniz ise.
Saglıkla gelsin ins🙏🏻
30 yaşındayım canım
İns bu sefer öyle olur o da kresde büyür annesi de çalışır her setlerine yeter:(

Konustuklariniza , dusunduklerinize dikkat etmeye çalışın. Insan bununla sinanabiliyor.

Boşuna vesveseler bunlar. Neredeyse doğmak üzere. Hepsinin cevabını alacaksınız yakında inşallah.

Birini diğerinden ayiramiyorsun asla. Birine yarım elma verdiysen diğerine muhakkak o kadar yemeli diyeceksiniz.

Birde lütfen sözlerimi yanlış anlamayın.

Yıllardır evlat hasretiyle yanan kişilerin bulunduğu yerlerde " 5 aylık olmuş , çok mutsuzum " diye paylaşmak doğru değil bana göre.

Hepimizin bir çok olumsuz duyguları oluyor. Savaşmayı öğrenmek zorundayız bunlarla.

Kim ne derse desin , çözüm sadece sizde.

6 yaşındaki ilk çocuğumu buyuttum okula başlattım o büyürken de hep birgün kendime ait çalışma hayatı , ev dışında kafamı dağıtacağım ve para kazanacağım iş ortamlarini hayal ettim.. bu süre zarfında part time is falan baktım olmadı bütün kapılar kapalı gibiydi gerçekten olmadı...şimdi tam o büyüdü okullu oldu derken ikinciye hamile kaldim...biraz supriZ oldu ama doğum kontrol hapini bıraksan da üç ay koruyormus diyenlere inandım pek dikkat etmedim..ilacı vücudum dinlensin senelrrir kullanıyorum diye bıraktım o esnada da böyle oldu:KK43: ...şimdi pişman gibiyim:KK43: keşke ilk çocuğum 10 yaşlarına mi gelseydi acaba diyorum ..okul serüvenine daha bı alişsaydi daha bı buyuseydi bende iki üç sene çalışıp hevesimi alıp ,ondan sonra evimde ikinciyi buyutsemeydim diyorum...pişman olmak çare değil ..miniğim büyüdü bile beş aylık oldu...hem seviniyorum hem içimde önüne gecemedigim bir pismanlikvar...hayat bitmiş gibi eli kolu bağlı ..hayalleri bı beş sene daha ertelenmiş bir anneyim sanki...mutlu değilim pek fazla :KK43: hani içimde ilk deki gibi heyecanlar yok...korkular daha ağır basıyor..herşey daha zor olacak gibi...birde her iki çocuk annesi bunu hamileyken yasadimi bilmiyorum ama bu bebeği de ilk yawrum kadar sevebilecek miyim? Ya sevmezsen ne yaparim içim isinmazsa ? Böyle hissedenler siz neler yaşadınız doğumdan sonra lütfen konuşalım..hamilelik psikolojisi gerçekten çok farklı :KK43:
Ben çok isteyerek ikinciye hamile kaldım. Ama hamile kalınca çok ağladım gizli gizli. İlk çocuğa haksizlik mi olcak. Onun zamanından calicam ilgilenemicem . İlk çocuğum gibi asla sevemem diyodum. Beş aylık olmak üzere ikinci. Meğer benim kalbim ne kadar büyükmüş. İkincisi nasıl tatlı geldi anlatamam. İkinc defa bu tecrübeyi yaşamak muazzam bı duygu. Allah bebegini sana bağışlasın. Dileyen tüm kadinlarin kucağını boş bırakmasın Rabbim.bizimkilerin arası dört yaş. İlk iki üç ay bocaladik ama simdi durumu topladık. Dört kişilik bir aile olarak duzeninimizi yeniden kurduk çok şükür 😍

Ben çok isteyerek ikinciye hamile kaldım. Ama hamile kalınca çok ağladım gizli gizli. İlk çocuğa haksizlik mi olcak. Onun zamanından calicam ilgilenemicem . İlk çocuğum gibi asla sevemem diyodum. Beş aylık olmak üzere ikinci. Meğer benim kalbim ne kadar büyükmüş. İkincisi nasıl tatlı geldi anlatamam. İkinc defa bu tecrübeyi yaşamak muazzam bı duygu. Allah bebegini sana bağışlasın. Dileyen tüm kadinlarin kucağını boş bırakmasın Rabbim.bizimkilerin arası dört yaş. İlk iki üç ay bocaladik ama simdi durumu topladık. Dört kişilik bir aile olarak duzeninimizi yeniden kurduk çok şükür 😍
Çok.guzel yazmışsın iyi geldi canım sen isteyerek yaptığın halde ben kaza gibi kalınca neler hissettiğimi sen düşün..ama sonrası güzel olacaksa seviniyorum

Birde lütfen sözlerimi yanlış anlamayın.

Yıllardır evlat hasretiyle yanan kişilerin bulunduğu yerlerde " 5 aylık olmuş , çok mutsuzum " diye paylaşmak doğru değil bana göre.

Hepimizin bir çok olumsuz duyguları oluyor. Savaşmayı öğrenmek zorundayız bunlarla.

Kim ne derse desin , çözüm sadece sizde.
Evet ama herkesin kaderi farklı ,herkesin yaşadıkları ,psikolojisi farklı ben şuan buna üzülüyorsam bu benim sınavım çocuk sahibi olamayaninda kendi sınavı ..onlarda bunu bu şekilde algılayıp herkesin yaşantısına saygı duymalı

Olan olmuş konu sahibine sadece hayırlı olsun diyeceğim :)
Kamu spotu için geldim, bu tarz kararları doktorunuza sormadan almayın ztn komşuya nete vs sorulmaz, böyle bi risk alınır mı 😊

Olan olmuş konu sahibine sadece hayırlı olsun diyeceğim :)
Kamu spotu için geldim, bu tarz kararları doktorunuza sormadan almayın ztn komşuya nete vs sorulmaz, böyle bi risk alınır mı 😊
Zaten kafam karışık di canım bebek konusunda ,kızım ve eşimin baskılarıyla karmaşaya geldi ama birkerede tutacağına hiç inanmamistim

Oncelikle hayirli olsun. Bebwginiz iki yasina gelince krese verip calisma hayatina baslayabilirsiniz. Sadece hayallwrinizi biraz erteleyeceksiniz ama hayalkerinjzden vazgecmeyin. Bu arada evden de is yapabilirsiniz para kazanmak icin.

Calissaniz ne olacakti ki maddi sorunlar yoksa acele etmeyin ,bir mesleginiz yok zaten hali hazirda ev hanımısiniz calisinca hem ev hem is olacaktı, hayirli olsun. Her sey hayallerdeki gibi olamiyor.

E iş bulup çalışın bu kadar mutsuz ediyorsa sizi bu durum. 5 6 yaşına kadar evde oturup çocuk büyütmek zorunda değilsiniz. Bakıcı bulursunuz, milyonlarca çocuk böyle büyüyor.

Ben zaten diyorum daha dikkatli olabilirdimdie..ama o hurafeye de Kandim doğru ..ama nasıl kandım...doğum kontrol kisirlastiriyor diye bişey duymuşsunuzdur sonrasında hamile kalmak zor falan ..bende bunlar yüzünden bikereden bişey olmaz bidakine dikkat ederim dediğim noktada kaldım:KK43:
Hayır canım aksine östrojen yüklüyor göğüsler kalçalar büyüyor kadınlık hormonu..
Bakma o hurafelere...
Zaten düzenli içsen bile %99 garanti veriyor yani %1 den meshul değil...
Ben 3 gün içememiştim ilacı yanıma almayı unuttum şehir dışına çıktığımda
Hemen adet oldum bir ayda 2 kez düşün...
Tabi ki adet olan bayanın çocuğu olur biliyorsun... o kutuyu çöpe atıp tekrar baştan başladım hapa..
Güvenme lütfen bir daha

Hayrın canım aksine östrojen yüklüyor..
Bakma o hurafelere...
Zaten düzenli içsen bile %99 garanti veriyor yani %1 den meshul değil...
Ben 3 gün içememiştim ilacı yanıma almayı unuttum şehir dışına çıktığımda
Hemen adet oldum bir ayda 2 kez düşün...
Tabi ki adet olan bayanın çocuğu olur biliyorsun... o kutuyu çöpe atıp tekrar baştan başladım hapa..
Güvenme lütfen bir daha
Ah iş işten gecti bu hurafeler hayatıma bir can daha kattı ..sevilmesi bir yana da sorumluğu beni korkutan

Oncelikle hayirli olsun. Bebwginiz iki yasina gelince krese verip calisma hayatina baslayabilirsiniz. Sadece hayallwrinizi biraz erteleyeceksiniz ama hayalkerinjzden vazgecmeyin. Bu arada evden de is yapabilirsiniz para kazanmak icin.
Öyle evden iş yok canım senelerdir araştırıyorum ..eve iş yollayanlar falan bunlar hep tanışın tanısı gibi şeylere ayarliyorlar grup istiyorlar ..keşke olsa tek başıma verseler biseler..

Çok komiksiniz yaşadıklarınız hormonal diye düşünüyorum. Geri alamayacaginiza göre tadını çıkarın yahu olan olmuş zaten henüz iş bulmamissiniz ki. Ayrıca belki tepki çekeceğim ama ilk 2 5 fark etmez bir çocuk dünyaya Allah yazdığı için gelir. Allah yazmıştır biz isteriz de gelir veya istemeyiz yine gelir yani planlı bile olsa sadece planladığımızı zannederiz. İnsan elinde olan birşey değildir bu. O yüzden mesela bir üyenin 4. Çocuk konusuna 4. Çocuğu yapmasaydınız bari korunsaydiniz vs laflarını da anlamıyorum. Çocuğun doğacağı varmış anne istese de istemese de. 2. Çocuğunuzu biraz büyütür tekrar is ararsınız. Bu kadar negatif düşünüp bebeğinize de yuklemeyin bence.

Öyle evden iş yok canım senelerdir araştırıyorum ..eve iş yollayanlar falan bunlar hep tanışın tanısı gibi şeylere ayarliyorlar grup istiyorlar ..keşke olsa tek başıma verseler biseler..
Ben bu konulari cok bilmiyorum ama annemin komsusu evde kurabiye yapip satiyor. Ozel kurabiyeler silaris uzerine. Instagramda mesela taki yapup satanlar var. Ne biliyim orgu fakan. O tip seyler... vakit gecirip sizi oyalar diye dusundum.

Back
X