İkinci çocuk için erken miydi? :(

Endiseleriniz yersiz bence. Cocugunuz oldu diye hayatinizi ertelemek zorunda değilsiniz lütfen üzülmeyin. Biraz panik olmuşsunuz sadece ❣ Bence yas aralığı fazla bile ideali 2-3 yaştır ki oyun arkadaşı olsun. Sizin yapacağınız en güzel şey büyük cocugunuza kendi basının çaresine bakmayı öğretmek olacaktır. Kendi giyinsin,kitaplarını kendi hazırlasın,kahvaltısını kendisi koysun,kendisi toplasın gibi. Böylece sorumluluğunuz azalmış bebek doğunca da rahatlamış olacaksınız.
Bence asıl şimdi hevesiniz olsun. İlk cocugunuzda ki hataları yapmayacaksınız. Her şey daha çok istediğiniz gibi olacak. Büyük cocugunuz kardeşi oldu diye dört dönecek cok sevinecek. Esinizle aranız daha iyi olacak heveslenecek o da. Bardağa dolu tarafından bakın lütfen :) 6 aydan sonra part timeda olsa bir is bulabilirseniz belki bakıcıya verirsiniz. Artık cocuklar sütten en erjen ne zaman kesilir bilmiyorum ama bakıcı yaşı gelene kadar siz de ikinci cocuktan hevesinizi almış olursunuz sonra kafanız rahat ise baslarsiniz
Ya bir saniye kız cocugum olacak diye ağlayan üye miydi bu. Hani erkek cocuk destek olur herkesin bir kız bir erkek cocugu var benim niye kız oldu diyen.Yukarıda yazdıklarımı geri alıyorum. Allah ıslah etsin siz o kizi hizmetci gibi kullanır sevemezsiniz. Malum "devir kötüymüş zor olurmuş kız çocuğu" muhtenelen fazla baskıyla da kötü bir cocukluk gecirteceksiniz.

6 yaşındaki ilk çocuğumu buyuttum okula başlattım o büyürken de hep birgün kendime ait çalışma hayatı , ev dışında kafamı dağıtacağım ve para kazanacağım iş ortamlarini hayal ettim.. bu süre zarfında part time is falan baktım olmadı bütün kapılar kapalı gibiydi gerçekten olmadı...şimdi tam o büyüdü okullu oldu derken ikinciye hamile kaldim...biraz supriZ oldu ama doğum kontrol hapini bıraksan da üç ay koruyormus diyenlere inandım pek dikkat etmedim..ilacı vücudum dinlensin senelrrir kullanıyorum diye bıraktım o esnada da böyle oldu:KK43: ...şimdi pişman gibiyim:KK43: keşke ilk çocuğum 10 yaşlarına mi gelseydi acaba diyorum ..okul serüvenine daha bı alişsaydi daha bı buyuseydi bende iki üç sene çalışıp hevesimi alıp ,ondan sonra evimde ikinciyi buyutsemeydim diyorum...pişman olmak çare değil ..miniğim büyüdü bile beş aylık oldu...hem seviniyorum hem içimde önüne gecemedigim bir pismanlikvar...hayat bitmiş gibi eli kolu bağlı ..hayalleri bı beş sene daha ertelenmiş bir anneyim sanki...mutlu değilim pek fazla :KK43: hani içimde ilk deki gibi heyecanlar yok...korkular daha ağır basıyor..herşey daha zor olacak gibi...birde her iki çocuk annesi bunu hamileyken yasadimi bilmiyorum ama bu bebeği de ilk yawrum kadar sevebilecek miyim? Ya sevmezsen ne yaparim içim isinmazsa ? Böyle hissedenler siz neler yaşadınız doğumdan sonra lütfen konuşalım..hamilelik psikolojisi gerçekten çok farklı :KK43:
Keşke yanlışlıkla bana olaydı derim hep. Oğlum 8 yaşına girecek. Bir dönem çalıştım. Ama şimdi diyorum hamile kal doğur aradaki yaş10 11 yaş olacak çok fazla.. 6 çok iyo gerçekten.

Sizin gibi hisseden bir tanıdığım var o da 1 yaşına girince oğlu işe geri dönecekti ki hamile kaldı. Resmen bunalımdaydi çocuğa birşey olucak kadın aklını yitiricek diye korktuk halinden. Şimdi nasıl mutlu. Ya ben. Tam rahata alıştım. Sabah saat çalınca çocuk kalkar giyinir beni kaldırır servise bırakırım. Kendisi ödev yapmaya alıştı. Gece istediğim saatte yatar sabaha kadar uyurum. Canım ister alır kahvemi içerim. Derken herşey başa saracak. En güzel zaman. Diğer planlara takılı kalmayın tadını çıkarin sağlıkla gelsin.

Keşke yanlışlıkla bana olaydı derim hep. Oğlum 8 yaşına girecek. Bir dönem çalıştım. Ama şimdi diyorum hamile kal doğur aradaki yaş10 11 yaş olacak çok fazla.. 6 çok iyo gerçekten.

Sizin gibi hisseden bir tanıdığım var o da 1 yaşına girince oğlu işe geri dönecekti ki hamile kaldı. Resmen bunalımdaydi çocuğa birşey olucak kadın aklını yitiricek diye korktuk halinden. Şimdi nasıl mutlu. Ya ben. Tam rahata alıştım. Sabah saat çalınca çocuk kalkar giyinir beni kaldırır servise bırakırım. Kendisi ödev yapmaya alıştı. Gece istediğim saatte yatar sabaha kadar uyurum. Canım ister alır kahvemi içerim. Derken herşey başa saracak. En güzel zaman. Diğer planlara takılı kalmayın tadını çıkarin sağlıkla gelsin.
Onlardan biri benim, 5 aylık bebeğim varken hamile kaldım.
Bu hayatımda daha güzel bir şey yapamazmışım!
Hayatımın şansı ve aşkını doğurdum, yüz güldürenim ya:)

Bence bosuna kaygılanıyorsun. Hayatin sonu degil. Oglum 11 yasinda 5. Sinif, kizim 2 yasa girmek üzere bebegim 6 aylik... ve ben kendimi annelige cok uzak goren biriydim. Gayet sosyal vs. Calisan. Oglumda yine fotoğraf gezileri, ara ara şehirdışı turlari, Evvelinde yurtdışı gibi. Ama gelgör ki suan evdeyim,yardimcim yok sac baş dağınık... ama ona ragmen cok keyifli . Hepsini ayri ayri ve eşit derecede seviyorsunuz. Korkarim ilkinin papuç dama🙂 Bence rahat olun. Ve emin olun onunla cok keyifli vakit gecirireceksin. Keske daha once yapsaydim diye düşüneceksin. Herseyi unut ,hamileliğine ve onunla gecirecegin keyifli günlere konsantre ol. Ben sonuncu da kısmen yaşadım o duygulari ama evimizin neşesi... ki ben iki bebeğin büyümesini bekliycem. Oglumun dersleri vs. Düşünün artik. Kendinizi değil, annesiniz ve bundan sonra ki işin onlari büyütmek. Gezmek tozmak vs. Bunları biraz öteleyin. Ödün verin.

Zaten kafam karışık di canım bebek konusunda ,kızım ve eşimin baskılarıyla karmaşaya geldi ama birkerede tutacağına hiç inanmamistim
Benim çevremdeki doğum kontrol hapı kullanan arkadaslarimin çoğu bıraktığı ay gebe kaldı.bence kısırlaştırıyor iddiası doğru degil.aksine yumurtaliklara daha iyi geliyor

Lohusaliğımda eşime donup pesin pesin soylemiştim 2. yi aklindan bile gecirme atarim kendimi camdan aşağı diye :))
Hamileligim cok zor gecti sonra lohusaligim (disari cikmak isteyip çıkamamk depresyon ve kurdeşenle uğraşmak cok zordu)
Allahim hepimizin cocuklarini korusun ama yok kardes mardes yapamam çok zor aynı şeyleri yasamak daha da zor

2 yillik evliyim çocuk hasretiyle yanıp tutusuyoruz kari koca. Ne yaparsak yapalım olmadı . Yanlış anlamayın ama ben yolda çocuk görsem ölesim geliyor onun uğruna. Onu da seversiniz . Kendi evladiniz canınızın parçası ıllaki seveceksiniz öyle düsünmeyin benim gibi olmayanlara da çok dua edin lütfen 🤲😞

2 yillik evliyim çocuk hasretiyle yanıp tutusuyoruz kari koca. Ne yaparsak yapalım olmadı . Yanlış anlamayın ama ben yolda çocuk görsem ölesim geliyor onun uğruna. Onu da seversiniz . Kendi evladiniz canınızın parçası ıllaki seveceksiniz öyle düsünmeyin benim gibi olmayanlara da çok dua edin lütfen 🤲😞

Inşallah tez zamanda mutlu haberi ben de hamileyim diye yazarsin canim dualarim seninle ve diger cocuk isteyenlerle

Sağlıkla alın kucağınıza. Olan olmuş hem iki kardeş arası yakın olursa daha iyi anlaşırlar.bir de 35 yaş altı doğum yapmakla sonrası bir değil. Ben şahsen çocuğum 2.5 yaşında 2.çocupa hazırdım. (Çok geç hamile kaldığm için.) gecen su Hamile olduğumu öğrenmemke düşük yaptığımı öğrenmem bir oldu. Kürtaj oldum düşmedi üstüne bir de ameliyat oldum bikaç hafta önce çok üzüldüm açıkçası..gebe kalmak sağlıkla doğum yapmak bunlar çok güzel şeyler. Belki 4 yıl sonra isteseydnz de olmayacaktı. Kıymetini bilin. Sizi iş hayatından engelliyor gibi düşünmeyin.

arkadaşların dediği gibi eğer siz o üyeyseniz,kız olduğu için böyle düşünüyorsunuz çünkü hayalinizdeki gibi olmadı...doğunca bence seversiniz ama içinizdeki bu burukluk kalır diye düşünüyorum.çünkü takıntı haline getirmişsiniz.herkesin hayal ettiği şeyler var değiştiremeyeceğimiz şeyleri olduğu gibi kabullenmeliyiz,varsa alternatifini düşünmeliyiz.sizin konunuzda tek çare kabullenmek çünkü cinsiyeti değiştiremezsiniz,çocuğu geri de alamazsınız.5 aylık olmuş çocuk 4 ay sonra doğacak.ikinci çocuklar daha çok seviliyor genelde ve iki kardeşin arası ne çok fazla ne çok az bence sorun olmayacak bir yaş aralığı.bu konuda kendinizi boşuna üzmeyin.

Beni yanlis anlamazsaniz merakimi mazur gorun. Kendinizi ikinci cocu
Benim çevremdeki doğum kontrol hapı kullanan arkadaslarimin çoğu bıraktığı ay gebe kaldı.bence kısırlaştırıyor iddiası doğru degil.aksine yumurtaliklara daha iyi geliyor
Ben de dogum kontrol hapini biraktigim ay hamile kaldim. Kisirlastiriyor iddiasi dogru degil. Daha fazla kisi okusun da bilgilensin diye sizi alintiladim. Sevgiler :)

Sizi yanlislikla alintilamisim kusura bakmayin :)

Aslında bencede ya ki ben adet duzenslizligi yaşayan biriydim hapla beş senedir düzenli olmuştum , o tek kazalik ilişkiden sonra nasılsa hemen kalmam düşünceleri hapın etkisi devam etmiştir düşüncesi nerden geldi bilmiyorum gelmeseydi ertesi gün hapı alırdım:(

Hamileyim ve size dua ediyorum rabbim evlat aşkıyla yanan bu kulunu kapından boş cevirme...ben böyle karmaşık düşüncelerde olduğum için belkide haketmiyorim bu bebeği ama hepimizin sınavı farklı arkadaşım

Size hic üzülmüyorum ki burda arkadaslar destek olmaya çalışıyor ama sizin baska topiktede bebeginin cinsiyeti degisen varmi diye sordugunuzu hatırlıyorum
Sizin derdiniz 2.cocukla ilk cocuk arasının 6 yas olmasi degilki.
2.cocugunuzun da cinsiyetinin kız olması.

Allah sağlıkla büyütmesini nasip etsin. Merak etmeyin,çok seversiniz iyi ki olmuş dersiniz. Zaten10 yaş aralığı çok fazla. Bence bu şekilde ilk çocuğunuz da mutlu olacak. Oyun oynayabilecekler, paylaşımları daha fazla olabilecek.

arkadaşların dediği gibi eğer siz o üyeyseniz,kız olduğu için böyle düşünüyorsunuz çünkü hayalinizdeki gibi olmadı...doğunca bence seversiniz ama içinizdeki bu burukluk kalır diye düşünüyorum.çünkü takıntı haline getirmişsiniz.herkesin hayal ettiği şeyler var değiştiremeyeceğimiz şeyleri olduğu gibi kabullenmeliyiz,varsa alternatifini düşünmeliyiz.sizin konunuzda tek çare kabullenmek çünkü cinsiyeti değiştiremezsiniz,çocuğu geri de alamazsınız.5 aylık olmuş çocuk 4 ay sonra doğacak.ikinci çocuklar daha çok seviliyor genelde ve iki kardeşin arası ne çok fazla ne çok az bence sorun olmayacak bir yaş aralığı.bu konuda kendinizi boşuna üzmeyin.
kendisi canım ben bi kızım olsun diye neler vermezdim inşllh nasip eder Allahım

Back
X