İkinci Çocuk İsteyenler

benim kızım 22 aylık bende o 3 yaşında olduğunda doğacak gibi istiyorum
ya şu dönemde yapmam gerek yada 2. sınıfa falan geçtiğinde kreş dönemi ilkokul dönemi büyükler zorlanıyormuş beni attı gibisinden ilkokul zaten 1. sınıf önemli hangisiyle uğraşacaksın
zor olacak bana ama daha sonra zorlanacağıma 1-2 sene zorlanayım ne olacak ilerleyen süreçte yapsam yine o dönem eve tıkılacaksın aynı şeyleri yaşayacaksın
kızımlada 3 sene geçirmiş olacağım inşallah

kızlar selam benim oğluşum 22 aylık bir süredir istiyorum ama olmuyor:( bir de böyle bir ihtimal var olmayabiliyor aslında ben de çalışıyorum oğluşuma kıyamıyorum bi yandan da yaşım 33 gidiyor yani bi şekilde kardeş de lazım ama nası olcak bilemiyorum

canım oğluna allah versin ikinci çocuk gelir insallah yakında sabır

Merhaba benimde 5 yaşında bir kızım var, şu anda 29 yaşındayım bizde şu aralar istiyoruz ikinci çocuğu büyük bir heyecanla bekliyoruz bakalım geçen ay ki denemeler başarısızdı, Allah herkesin gönlüne göre versin.

İnsanın kardeşinin olması kadar güzel birşey daha yok. Ama çalışan bayan için ikinci çocukla beraber hayat çok zorlaşır.
Benim 26 aylık kızım var. Şimdiye kadar sağolsun annem baktı ama şimbi ağabeyimlerin bebeği olacak ve annem onlara yardımcı olmaya gidecek. Bu durumda ya kreş ya da bakıcı bulmam gerekiyordu. Ben daha güvenli hem de daha eğitici olacağı düşüncesiyle kreşi seçtim. Ama kızım "okul hayır" diyor şimdiden. Vicdan azabı duyuyorum bazen. Ben de çalışmış bir anne çocuğuyum büyürken olumsuzluğunu yaşamadım derim ama anneme sormak lazım neler yaşamış diye.

Allah nasip ederse hamile kalmak doğurmak değil o çocuğu büyütmek en zor iş.Anne çalışırken el kadar bebeği yabancı bir bakıcıya emanet etmek en zoru.

23 yaşındayım kızım 1,5 yaşında ve hala uyku problemi olan bir çocuk.yani gecede 5 -10 defa kalkar bu onun iyi hali yani normalde 20kadar kalkarda:52:.. 1,5 yıldır daha 1 gecede sabaha kadar uyumuşluğum yok salında çocuk bakmayı sevmiyorum yani onunla uğraşmak falan çok zor ama aklımdan ikiyi yapsammı ki fikri çıkmıoyr onunla yatıp onunla kalkıyorum aslında çocuk istemediğimden yani bir tane daha ömür törpüsüne bakacak takatim kalmadı ama lanet olası düşünceden kurtulamıyorum.. maddi olarak idare ederiz yani 1000 tl gelirimiz var kiradayız rabbim yardım eder ama ne bilim bi yanım yap kurtul çıksın şu lanet düşünce diyor bi yanımda b.k yeme otur delimisin sen kimsen yok neyine senin diyor. kızım benim herşeyim ama ne bilim ya uuuuffff kafam karmakarışık..sırf düşünceyi çıkaramıyorum diye doğurup kurtulcam. ben 3 kardeşim ablam ve abim özellikle ablam benim canımın parçası onsuz hayat düşünemiyorum okadar yani. hem bugün teyze oldum çook mutluyum.. kızlar yardım edin bi akıl verin. düşünceyi aklımdan nasıl çıkarıcam yaaaa:43:a

kesinlikle ikinciyi düşünme yapma.benm bi akrabam çok istedi şimdi rezil durumda.çocukları ikiz gibi zor büyütüyor.bıkmış usanmış tiksinmiş durumda.kendisine bile bakamıyor.çocukları çok yaramaz bide.belki akıllı çocuk olsalar biraz kolay olur ama, yine de erken ikinci çocuk için

sakın ha yaşın daha genç kıuzın bi 3yaşına gsirsin sozluk mahveder

arkadaşım beni çok güldürdün senin kaç tane var çocuğun ya çalışıyorum zor olur diyee korkuyorum

ben de de aynısı 29 yaşındayım yaşım ilerlemeden yapayım diyorum bi tarafımda tek çocuk yeter diyo

offf kızlar banada yardım edin 24 yaşındayım 3.5 yaşında bir oğlum var yapıyımmı diyorum ama korkuyorum hamilelikten doğumdan çocuk büyütmekten bi akıl verin banaa

canım yaşı müsait yaş ilerledilçe sabır sınırın azalıyo bence yap zorluklar unutulup gidilir geride iki güzellik kalır ben çalıştığım içim ikinciye cesaret edemiyorum yaşım 29

kızım 6 yaşına geldi, bu sene okula başladı, hala kararsızım...çalışıyorum, 32 yaşındayım, kızımla herşey çok iyi gidiyor...ne bileyim, kadın olmak zor, herşey bizde bitiyor, hayırlısı olur inşallah..

4buçuk yaşında oğlum var artık 2.istiyoruz Allah nasip ederse tabiki.. hiç gözüm yemesede rahatlığa alıştım çünkü ama kardeşsiz de olmaz

ben de çok kararsızım bu konuda..son zamanlarda iyice düşünür oldum.. kızım 25 aylık..çok ara wermek istemiyorum aslında yaş 29.. eşim 34.. beklesem birkaç sene dedim eşim kırka merdiven dayadı zaten :) eşim çok istiyor.. düşünüyoruz diye saçımı boyatayım önce dipten çıkınca tuhaf oluyor.. değişeceğim için de düşünüyorum sanırım.. :44: :27:

Back
X