İkinci Çocuk İsteyenler

Kızlar benimde tam 3,5 yaşında bir oğlum var allah bağışlarsa. Çok kolay bir bebekti ne uykusuzluğu, ne huysuzluğu, ne yeme içme problemi ne sağlık Allahıma hamdolsun hiçbiri olmadı. Herşeyi çok düzenliydi. Hala da öyle.Ben aslında çok çocuk isterdim hep. Ama çorap başa geçince pekte öyle olmuyormuş. Birincisi korkuyorum çocuğuma iyi bir gelecek hazırlayamamaktan. İkincisi kaldırabilecek miyim diyorum yaş ilerledikçe ikinci çocuğu (Bu arada 83 doğumluyum eşim 78) üçüncüsü de oğlum kabullenebilecek mi korkuları var. Tüm bu korkulara rağmen eşimle denemelere başladık. Allah nasip ederse bir iki aya evimiz bitmiş olacak. Ondan sonrası da allah kerim diyor eşim. Çok zorlanırsan çalışmaz kendin bakarsın ikisine de diyor. Normalde oğluma annem ve kvalidem paslaşarak baktı. Yine aynısı olaiblir.Sadece biride bakabilir. O konuda şanslıyım yani.Oğlum her akşam anne allah dede karnına bebek verdi mi diye soruyor üzülüyorum. Kardeşimin ikinci çocuğu oldu çünkü, ondan özeniyor. Of kafam allak bullak bir deniyoruz bi denetmiyorum. Ne yapacağım ben de bilmiyorum... Allahtan hayırlısı artık...

hayırlısı canım zamanı bence

Son düzenleme:
selam herkesee
dün kontolümüz vardı 2 ayımız bitti çok şükür herşey yolundaymış
genel anlamda iyi gidiyoruz bakalım
şimdi yavaş yavaş oğlum hazırlamaya çalışıyorum
evde bir takım düzenlemeler yapıyorum ikinci bebeğin yerini felan
ilk çocuğumda çoğu şeyi son aylara bıraktım çok yorulmuştum
bunda öyle yapmayacam
ay kızlar bişey diyeyimmi ikinci kez hamile kalınca yapacağınız herşeyi hazırlıkları bile tek tek biliyorsunuz
bu çok güzel bir durummuş yaa

her şeyin yolunda olmasına sevindim ikinci kez anne olmak nasıl bi duygu?

vallahi canım herkeste aynımıdır bilmiyorum ama ilkinde olduğu gibi öyle hafta hafta bebeğin gelişimi felan takip etmiyorum
doktor kontrollerini dört gözle beklemiyorum
daha çok evdeki ortamı düşünüp hayal ediyorum
doğunca ne olacak kardeşiyle nasıl geçinecek düşünceleri dah yoğun bende
birde hazırlak yapmak çok hoşuma gidiyor yani ilk çocukta acemiydim
ne nerde nasıl kullanılacak ne lazım olacak bilgim yoktu ama şimdi daha kararlıyım
daha çok doğduktan sonraki planlarla kafanı yoruyorsun
ama büyük oğlumun bebekliğini düşünüyorum buda ona benzerse ayy nasıl severim diyorum
çok heyecanlanıyorum düşününce
ama yinede çok güzel

Selm arkadaşlar.bende 2. Bebisime kavuştum:) 8 ay önce allahima çok şükür.bizim baya geç oldu ikincimiz:) 10 yıl aradan sonra.

günaydın güzel anneler...

nasılsınız bugün yeni gelişmeler yok mu çalışmalar nasıl gidiyo?

arkadaşlar hu nerdesin topiğimizi canlandıralım ikinci kez anne olmak isteyen yok galiba

Bende çok istiyorum 4 yaşında bir oğlum var.32 yaşındayım yaşım itibari ile biran önce olmasını istiyorum ama oğluma bakıcı konusunda çok zorlanmıştık.Şimdi aynı şeyleri yaşıyacağız diye eşim de bende kara kara düşünüyoruz.Hayırlısı bakalım.

canım seni çok iyi anlıyorum ben de çalışıyorum geçen sene kim bakacak bu çocuğu kafayı yiyecektim şimdi kayınvalidem bakıyo o zaman bakmam diyordu ama hayat zorluklar güzel ben de düşünüyorum şu aralar kızım 18 ayına gidi

test yapmaya korkuyorum ama 10 gün gecikti adetim:( kızım 10. ayın içerisinde. inşallah hamile değilimdir. Allah'ım isteyenlere versin

kızım 2.5 yaşında,bende çok kardeş isteyenlerdenim..valla doğurmaktan tırsmasam 4 tane düşünüyorum..hep geleceği düşünerek hareket edenlerdenim..1 tane kardeşim var aramızdaki bağ koptu..anneme kızıyorum neden birkaçtane daha yapmadınız diye. bazen çok kardeş olan ailelere bakıyorum toplandıkları birbirlerine gidip geldikleri zaman.cemiyetlerde bir arada oldukları zaman..biriyle anlaşamasada diğer kardeşiyle anlaşabildikleri zaman..imreniyorum..yaşlandığımda ise allah ömür verirse hakkıyla yetiştirebilirsek ne mutlu bize yanlız kalmayız inş..vesselam3 ay sonra hamile kalmak istiyorum..önce folik asitten başlıcam..kadın doğuma bi görünücem ön hazrlık olarak..20lik dişimi çektiricem,ve bingo:))inş..3 ay sonra kalırım hamile eşimde istiyorken:))terazi burcu olsun :))

nerelerdesiniz hu topiği canlandıralım

ben varııııııııııııııııııım...............bende istiyorum.kızım 21 aylık oldu ben yaklaşık 2 sene olmak üzre ücretsiz izindeyim mayıs gibi başlıycam...ama temmuuz ağustos gibi düşünüyorum 2.yi bi düzen otursunda öyle diyorum....ama çok korkuyorum hamilelik çok zor geçti...doğum ondan beter....yinede kızıma kardeş düşünüyorum Allah verirse..........

Back
X