- 28 Ekim 2013
- 514
- 834
- 103
- Konu Sahibi nefernefertiti
-
anne olduktan sonra çocuk büyütmenin doğumun ve verdiği hasarları gördükten sonra fikir belirtmek daha isabetli olur diye düşünüyorumGayette yapilir bence, diger yorumlarin aksine erken bulmadim:) henuz dogum yapmadim, anne olmak nedir bilmiyorum ama simdilik (plan nekadar yapilirsa hayatta..) bebegim 10 aylik olduktan sonra korunmayi birakmayi dusunuyorum.
Allah saglik sihhatle buyutmeyi nasip etsin evlatlarimizi:)
İkinci bebeğin uyumlu olacağının garantisimi var birazda bebek özlemek lazım sanki ideal yaş aralığı 3 bence nacizane fikrimBiraz önce ikinci çocuk için geç mi kaldım diye bi konu okudum ve bende sizlere danışmak istedim.
Benim sorum geç mi kaldım değil,erken mi ?
Henüz 9 aylık bi çocuğum var. Maşallah sorunsuz,oldukça uyumlu bi çocuk. Bizi şimdiye kadar hiç zorlamadı. Böyle olunca da gündeme gelmeye başladı 2.çocuk fikri. Hemen değil ama 1buçuk yaşındayken filan düşünüyorum.
Eşim gerçekten çocuğumuzla en az benim kadar ilgilendi. Bazen eğitimlere katılmam gerekti onlarda günlerce kendisi baktı. O konuda sıkıntımız yok asla.
Maddi olarakta bi sıkıntımız yok şu anlık.
Kimisi ikinci çocuk erken olsun,arkadaş gibi büyürler ne güzel diyor kimisi tam tersini.
En azından burda ikisinide yaşayan vardır diye sizlerden örnekler bekliyorum.
Allah ne zaman nasip eder bilinmez tabi ama şimdiden bilgim olursa kafamda biraz daha netleştirebilirim diye düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim :)
Biraz önce ikinci çocuk için geç mi kaldım diye bi konu okudum ve bende sizlere danışmak istedim.
Benim sorum geç mi kaldım değil,erken mi ?
Henüz 9 aylık bi çocuğum var. Maşallah sorunsuz,oldukça uyumlu bi çocuk. Bizi şimdiye kadar hiç zorlamadı. Böyle olunca da gündeme gelmeye başladı 2.çocuk fikri. Hemen değil ama 1buçuk yaşındayken filan düşünüyorum.
Eşim gerçekten çocuğumuzla en az benim kadar ilgilendi. Bazen eğitimlere katılmam gerekti onlarda günlerce kendisi baktı. O konuda sıkıntımız yok asla.
Maddi olarakta bi sıkıntımız yok şu anlık.
Kimisi ikinci çocuk erken olsun,arkadaş gibi büyürler ne güzel diyor kimisi tam tersini.
En azından burda ikisinide yaşayan vardır diye sizlerden örnekler bekliyorum.
Allah ne zaman nasip eder bilinmez tabi ama şimdiden bilgim olursa kafamda biraz daha netleştirebilirim diye düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim :)
mantik cercevesinde fikrimi belirtmekte sakinca gormuyorum. hangi konuda fikir belirtecegime de ayrica izin verirseniz kendim karar vermeye devam edecegim:)anne olduktan sonra çocuk büyütmenin doğumun ve verdiği hasarları gördükten sonra fikir belirtmek daha isabetli olur diye düşünüyorum
Bence erken.
Ben sizin yerinizde olsaydım ana okuluna başladığında düşünürdüm.
O okula giderken diğer çocuğumla ilgilenirdim.
Bu arada iki çocuk arkadaş gibi her zaman büyümüyorlar.
Kuzenimin 1 yaş arayla iki çocuğu var.Affedersiniz kedi köpek gibiler.Bir de ayrı cinsiyetler.Kuzenim beklemediğine pişman.Yani arkadaş gibi olma her zaman olmuyor.Bu arada kuzenim çok anlayışlı bir annedir.
Peki neden tek çocuk değil?
Neden 2 çocuk bunu hep merak etmişimdir..
Not: Meraktan soruyorum yoksa yargılama niyetim yok.
Bende bunu dusunuyorum hep tam biraz kendine geldi buyudu ohh be rahat ettik derken neden ayni seyleri ikinci kez yasamak isterki insan:)Son sorunuza gülümsedim ister istemez ben anne değilim ama bunca eziyetten sonra tekrar 2. yi neden düşünüyorlarçıldırdılar mı bunlar diye hep aklıma gelir:)) İşin benim bilmediğim bir yönü var galiba Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum açıkçası.
Yaş aralığı ne ilk çocuğunuzu sevgi ve ilgiden mahrum bırakacak kadar az olması ne de tam rahata alıştım diye gözünüzde büyüyecek kadar uzun olmaması daha iyi oluyor sanırım 3-4 yaş arası veren arkadaşlarım memnunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?