İkinci çocuk ?

Bende size katılıyorum nedeni ise şu ki; iki çocuğu olanların çok azı halinden memnun.Hep tek çocuk varken şöyle rahattım,böyle iyiydi,güzeldi diyorlar.
Çoğunlukla ilk çocuk kardeşten sonra iyice agresifleşmiş oluyor ve anne de iki çocukla yeterince ilgilenemiyorum diye vicdan azabı çekiyor.
Tabi ki genel böyle.Istisnalar illa ki vardır.Şimdi bu sitedeki tüm iki çocuklu/çok çocuklu olanlar böyledir demiyorum.
Ben özellikle fikrimi üstteki yorumda yazmadım ama anne olmak istersem tek çocuk istiyorum.Tüm maddi ve manevi ilgimi ona kanalize etmek istiyorum.Ama bu benim hayat idealim.Bu konu hassas olduğu için özellikle belirtiyorum.Her kadının beklentisi farklıdır.
Bende sorumun cevabını çok merak ediyorum.
Umarım cevap gelir.

Bende bunu dusunuyorum hep tam biraz kendine geldi buyudu ohh be rahat ettik derken neden ayni seyleri ikinci kez yasamak isterki insan:)
Ben 30 a gidiyorum, bir tane yapıp ilerde hakkıyla yetiştirmek isterim ama hayat o kadar yorucu ki... Ben böyle düşüne düşüne 40 a geleceğim. Herkes o his gelir,gelir diyor ama asla gelmiyor önümüzdeki yıllar için, şu an mümkün değil zaten aktif hayat nedeniyle.. Ama çok fazla rahata alıştığımız zaman git gide daha az istemeye başlıyoruz demek istediğiniz bu sanırım... Bazı arkadaşlarım da daha üniversiteye başlar başlamaz, evleneyim,ailem olsun,hemen an ne olayım dediler ve arka arkaya yaptılar yani ya çok istekliler ve kendilerine çok güveniyorlar ya da bir cesaret girişiyorlar. Ben fazla korkağım bu konularda. Tek çocuk-ikinci çocuk konusunda da hep konular açılıyor, hayırlısını versin diyorum hep çok kardeşi olup hayrını görmeyen de çok insan var. Allah hayırlı evlat ve anne baba nasip etsin.

Reactions: 000
A Arya Stark ve D damdan 'a katılıyorum.
Konunun uzmanı olarak da iki çocuk arasında,
en az 3 yaş olmasını tavsiye ediyorum.
İlk çocuk bebeklikten tamamen çıkmış,
tuvalet eğitimini tamamlamış ve sosyalleşmeye başlamış olmalı.
Daha erken olursa ne oluyor?
Ne kadar uyumlu da olsa,aynı anda iki çocuğa bakmak anneyi bedensel ve psikolojik yorup,yıpratıyor,dolayısıyla sabır ve tolerans azalıyor.
İlk çocuk vaktinden önce ve hızlı olgunlaşmak zorunda kalıyor.
Ve bir çocuğun anneyle güvenli bağlanmayı sağladığı ve artık ayrı bir birey olduğunu fark ettiği,benlik gelişiminin oluştuğu ilk iki yılda alacağı sevgi ve ilginin bölünmemesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.
İkiz büyütmek farklı dinamikler içerdiği için o durumu ayrı değerlendiriyorum.
Elbette siz kendiniz ve aileniz için en doğrusunu düşünür,uygularsınız.
Her şey gönlünüzce olsun.

Çocuklarımın arası 3 yaş 3 ay
2.hamileliğim istek dışı oldu
Ama hep iyiki dedim
iyiki iyiki iyiki varlar

Ben ilk çocuğum 13 aylikken 2. Ye hamile kaldim. Bunun yaş ve sağlık ile ilgili sebebleri vardı. Iki küçük ilk yarım sene uykusuzluk yüzünden zorluyor. Ama eşimde çok destek oluyor. Pişman değilim.. Ikisine aynı derecede yetmeye çalışıyorum. Bu her zaman mümkün değil, ama çoğu zaman mümkün ve ben ikisini beraber görürken çok mutlu oluyorum. Ama daha kolay olması için ilki 2 yaşına kadar bekleseniz de olur

Mutlaka herkesin görüşü farklı her çocuğunu hakkıyla, ilgisini sevgisini esirgemeden büyüten anne babalara zaten saygımız sonsuz. Göze almak kolay değil sadece bana göre de:) Benim tahammül sınırım ve acı eşiğim düşük olduğu için kendimi biliyorum, o süreci bir kez yaşasam bir daha cesaret edemem gibi geliyor kendi adıma. Ha belki de aşırı rahat geçer süreç ama ilgi bakım alaka, hayatın tekrar kısıtlanması aynı döngüye geri dönmek canımı çok sıkar gibi geliyor. Hiç doğurmadığım için hepsi tahmin tabi ki:) Bakalım belki işin bu yönünü de aydınlatan bir cevap gelir.

Reactions: 000
Bence az beklemek de cok beklemek de kisiden kisiye bebekten bebege degisir. Iyi olacak dersin kotu olur. Kotu olacak dersin iyi olur. Kendinizi su an hazir hissediyorsaniz deneyin. Zaten cocuk yapmayi planlamak isi bence hic mantikli degil. Benim de kizim 8 aylikken hamile kaldim. Su an hamileyim. Cok yil beklesem de mantikli degildi. Az beklemem de mantikli degil. Sadece 2 cocum istiyodum ve simdi olmasini tercih ettim. Bu zaman icinde zorluklari da olur. Hic yardimci olamadim galiba:) benim dusuncem genel olarak herkes farklidir. O yuzden kendinizi dinleyin.

cocuklarim arasi tam 3 yas,

benim de ilk cocugum pek bir uslugillerdendi, sadece dis cikarma doneminde sorun yasamistik,
keza hamileligimde cok aktiftim, 7. ayda kosuyordum hala, oyle diyim.

Buna guvendim ve ikinciye hamile kaldim,
daha 4 aylik hamileyken yurumekte zorluk cekmeye basladim (agrilarim oluyordu),
dogumdan sonra da 3 ay kolikle ugrastik, tamamen toparlamasi neredeyse 6 ayi buldu.

o sebeple ben 4 yasi oneriyorum, 3 yas bizde erken oldu bence.

Simdi cok iyiler, kucuk 2 yasini gecti, cok seviyorlar birbirlerini,
ancak ilk yilimiz cok cok zordu.

Kendini bilmek en güzel erdem.
Benim enerjim düşük, yoğun bir çalışma hayatım var.Kafam hep dolu eve geliyorum.O yüzden iki çocuk benlik değil.
Benim iki çocuğum olup ikisiyle de hakkıyla ilgilenemeyeceğime tek olsun tüm ilgimi bölmeden vereyim modundayım.
Bir de benim yaş 31 onun da etkisi var.
Bu çocuk konuları tamamen sahip olunan görüş,imkân ve yaşantı ile alakalı.
Ben 1 tane olsun derim başka bir üye en az 3 der.
Bakalım iki çocuklu üyeler ne düşünüyor konuyu takipteyim.

Ben bunu biraz kendi annelik iç güdülerim ile yazdim. Yani bilimselmi değilmi bilmiyordum. Ancak kizim 2 yaşinda ve ben bile ona doymadiğimi his ediyorum. Yani tersi olarak, elbette kizimda bana doymamiştir diye düşünüyorum. Daha küçük çünkü.

Ve bezi birakmasi çok önemli. Cocuk biraz daha kendi kendine yetinmeye başlayabilir, üşüdüğunde, aciktiğinda ifade edebilmesi. Bunlari kardeşin gelmeden önce çok önemsiyorum.

Ne güzel çocuğunuz varmış maşallah:) Benimki uyumsuz, huysuz ve uykusuz olduğu için böyle sizinki gibi uyumlu ve sakin çocuklulara imreniyorum:) Dediğiniz gibi 1 buçuk yaşından sonra yapılabilir, birlikte büyütürsünüz.

Siz önce bi doğurun, bi bakın bakalım nasıl bir afet olacak, ondan sonra tekrar konuşalım:) zor bir bebekle karşı karşıya kalınca bırakın ikinciyi yapmayı, ben bunu niye yaptım ki diye kendinizi sorgulamaya başlarsınız:)

Bana göre en az 4-5 yaş olmalı. Bi akrabam sizin gibi düşündü çocukların arası 2 yaş. Bezden çıkan kızı kardeşi olunca yeniden bezlenmeye başladı. Kıskançlık krizlerinden bahsetmiyorum bile.

Iki çocuklu olmakla 1 çocuklu olmak çok farklı.seyler..eşiniz 1 çocuğa bakabilir 2 çocuk zorlar..tek çocuk hiç çocuk derler.

Doktorlar iki doğum arası 2 yıl olmalı der..

Benim görüşüm ise ilk bebek henüz oral dönemdeyken anne baba ilgisine en çok ihtiyacı olan dönemdeyken yeni bir bebeğe yoğunlaşan ilgi haksızlık gibi geliyor.

Ki şimdi sakinliğine bakmayın. Bunun daha sendromları var :)

Tek çocukluyum ama fikrim bu yönde :)

Bilincli kadin dogumcular,iki gebelik arasinda en az 2 sene olmasi gerektigini soyluyorlar. Tabi vucut sizin,siz bilirsiniz. Benim tek cocugum var ve ikinciyi asla asla dusunmuyorum Allah buna saglikli uzun omur versin diye kapatiyorum konuyu

Siz nezaman isterseniz ozaman yapin.Burada herkes kendi durumuna gore yorum yapacsk.Sahsi fikrim ard arda cocuk yapmak.Hepsi birden elden cikar:), okula birlikte ayni anda giderler.Yas farki cok olunca sabsh birini krese birsk, oburunu ilk okula...Biri ergen olacak digeri daha cocuk.Ayrica yaals farki 5 ten fazla olunca ilki icin ev sikici olacak, siz surekli oyun oynamak oyalamak zorunda kalacaksiniz.Hep yasit arkadas arayacaksiniz, ama ard arda olunca ikisi oynar, birbirini oyalar vs.2 yas fark cok iyi olur, bulundugum ulkede arka arkaya doguruyorlar hep.

Bebegim 2 aylik yeni dpg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…