- Konu Sahibi nefernefertiti
-
Birde bebeginz eve geldikten sonra gorun bence her cocukta olir bu kiskancliklar ve tabi ki cok normal siz onunla oyun oynamak yerine bebekle ilgilenmek zorunda kaldiginzda ayni tepkileri vermeyecek bunlara hazr olun o bebek geldiginde bebekle oynayacagi oyunlarin hayalini kuriyor ama bebegn oyun oynayamayacak kadar kucuk oldugunu gorunce kizacak bile cunku yegenim de ayni sizn cocugnz gibiydi asiri mutlu kabullenmis durumdaydi hatta annesi doguma gidip benmle kalinca cok heycanli ve mutluydu kardesim geliyor diye ama bebek gelince hersey degisti cpcugun normaldeki huyu degisti herkese kok soktrmeye basladi anneside baya bilgili ve ilgiliydi cogu kez bebegi kv ye birakjp onunla ilgilendi ama normal olarak bitmedi yani sonuc olarak cok zorlandi o yuzdn ben kendi adima erken olmasinj istememBenim oglum 22 aylik ve ben 6 aylık hamileyim bi kizim olacak insallah. Bizim icin hersey yolunda gidiyor oglum karnimi seviyor arada bir yediklerinden veya oyuncaklarindan koyuyor karnima kardesi icin. Ailemizi sayarken anne baba ben bebek diyor. Sanirim bu her cocukta farkli olabiliyor. Yasanmisliklari merak etmek cok dogal ama siz kendinizi dinleyin. Yasam sartlariniz psikolojiniz bebeginiz durum icin musaitse neden olmasin
Tabi her cocul ve her annenin izledigi yol farkli. Bakalim yasayip gorucezBirde bebeginz eve geldikten sonra gorun bence her cocukta olir bu kiskancliklar ve tabi ki cok normal siz onunla oyun oynamak yerine bebekle ilgilenmek zorunda kaldiginzda ayni tepkileri vermeyecek bunlara hazr olun o bebek geldiginde bebekle oynayacagi oyunlarin hayalini kuriyor ama bebegn oyun oynayamayacak kadar kucuk oldugunu gorunce kizacak bile cunku yegenim de ayni sizn cocugnz gibiydi asiri mutlu kabullenmis durumdaydi hatta annesi doguma gidip benmle kalinca cok heycanli ve mutluydu kardesim geliyor diye ama bebek gelince hersey degisti cpcugun normaldeki huyu degisti herkese kok soktrmeye basladi anneside baya bilgili ve ilgiliydi cogu kez bebegi kv ye birakjp onunla ilgilendi ama normal olarak bitmedi yani sonuc olarak cok zorlandi o yuzdn ben kendi adima erken olmasinj istemem
Bukadar negatif olmayin:) hic belli olmaz. Iyisinden yola cikalim, dua edelim, Allah en guzel sekliyle nasip etsin diyelim:))Siz önce bi doğurun, bi bakın bakalım nasıl bir afet olacak, ondan sonra tekrar konuşalım:) zor bir bebekle karşı karşıya kalınca bırakın ikinciyi yapmayı, ben bunu niye yaptım ki diye kendinizi sorgulamaya başlarsınız:)
İyisi olursa ne ala, tersi olursa yandınız:)Bukadar negatif olmayin:) hic belli olmaz. Iyisinden yola cikalim, dua edelim, Allah en guzel sekliyle nasip etsin diyelim:))
Ben de hamileyken ha 1 ha 2 diyordum.Gayette yapilir bence, diger yorumlarin aksine erken bulmadim:) henuz dogum yapmadim, anne olmak nedir bilmiyorum ama simdilik (plan nekadar yapilirsa hayatta..) bebegim 10 aylik olduktan sonra korunmayi birakmayi dusunuyorum.
Allah saglik sihhatle buyutmeyi nasip etsin evlatlarimizi:)
genel mantık şöyle çocuğum yalnız kalmasın. 2. bebeğimi bekliyorum sürpriz oldu bize yoksa biraz zordu bizim için 2. bebek. ama kuzenimin 2 çocuğu var yaş farkları da var ama bakıyorum daha çok paylaşıyorlar daha iyi oyun oynuyorlar. benim oğlum daha az paylaşmayı beraber oynamayı biliyor. elbette kreşte okulda öğrenecek ama gözlemlerim bu yönde. bir kız arkadaşım vardı annesi ölmüştü babası tekrar evlenmiş ablası okutuyordu. onunla kalıyordu. yada 4 yada 5 teyzesi vardı. maddi manevi çok destek oldular diyordu. yakın zamanda bir akrabamı kaybettim. 3 kardeştiler 3 de aynı şeyi söylüyor. keşke bir kaç kardeşimiz daha olsaydı. bu zamanlarda seni ancak sadece kardeşin anlıyor annen baban bile seni anlamıyor. birde insanlar özlüyor bebek yapmayı zor olsa da bebek büyütmek eğlenceli bir iş. yoksa kim parmak boyasıyla oynayıp oyun hamuruyla ev yapar ki. bazısı yaşlanınca biri bakmazsa biri bakar. yada kızı vardır erkek olsun. oğlu vardır kızı olsun vs vs. kimi kalabalık aile sever yani bu insanların kendi yaşamlarına bağlı. ben en çok çocuğuma ilerde yandaş olsun diye seviniyorum. illaki çok iyi anlaşacaklar diye bir kural yok ama kardeş hayat boyu kardeşin akıl danışmanı arkadaşı arkasını kollayan beraber plan yapan oluyor. kendi kardeşimden biliyorumBende size katılıyorum nedeni ise şu ki; iki çocuğu olanların çok azı halinden memnun.Hep tek çocuk varken şöyle rahattım,böyle iyiydi,güzeldi diyorlar.
Çoğunlukla ilk çocuk kardeşten sonra iyice agresifleşmiş oluyor ve anne de iki çocukla yeterince ilgilenemiyorum diye vicdan azabı çekiyor.
Tabi ki genel böyle.Istisnalar illa ki vardır.Şimdi bu sitedeki tüm iki çocuklu/çok çocuklu olanlar böyledir demiyorum.
Ben özellikle fikrimi üstteki yorumda yazmadım ama anne olmak istersem tek çocuk istiyorum.Tüm maddi ve manevi ilgimi ona kanalize etmek istiyorum.Ama bu benim hayat idealim.Bu konu hassas olduğu için özellikle belirtiyorum.Her kadının beklentisi farklıdır.
Bende sorumun cevabını çok merak ediyorum.
Umarım cevap gelir.
benimde arkadaşım vardı kendi evlenmeden bana çocuk yap dedi ısrarla.kendi evlendi düşünmüyorum dedi kazara kaldı.kendi hamıle kalmadan önce ikinciyı yap dedi ısrarla .elıne bebeğini aldı ıkıncıyı düşünmuyormuş..şimdi aynı baskıyı ben yapacam ikinciyi peşi sıra yap diye.buyutursun hemen dıye.anne olduktan sonra çocuk büyütmenin doğumun ve verdiği hasarları gördükten sonra fikir belirtmek daha isabetli olur diye düşünüyorum
işte büyük konuşmamak lazımdabenimde arkadaşım vardı kendi evlenmeden bana çocuk yap dedi ısrarla.kendi evlendi düşünmüyorum dedi kazara kaldı.kendi hamıle kalmadan önce ikinciyı yap dedi ısrarla .elıne bebeğini aldı ıkıncıyı düşünmuyormuş..şimdi aynı baskıyı ben yapacam ikinciyi peşi sıra yap diye.buyutursun hemen dıye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?