İkinci çocuk ?

Birde bebeginz eve geldikten sonra gorun bence her cocukta olir bu kiskancliklar ve tabi ki cok normal siz onunla oyun oynamak yerine bebekle ilgilenmek zorunda kaldiginzda ayni tepkileri vermeyecek bunlara hazr olun o bebek geldiginde bebekle oynayacagi oyunlarin hayalini kuriyor ama bebegn oyun oynayamayacak kadar kucuk oldugunu gorunce kizacak bile cunku yegenim de ayni sizn cocugnz gibiydi asiri mutlu kabullenmis durumdaydi hatta annesi doguma gidip benmle kalinca cok heycanli ve mutluydu kardesim geliyor diye ama bebek gelince hersey degisti cpcugun normaldeki huyu degisti herkese kok soktrmeye basladi anneside baya bilgili ve ilgiliydi cogu kez bebegi kv ye birakjp onunla ilgilendi ama normal olarak bitmedi yani sonuc olarak cok zorlandi o yuzdn ben kendi adima erken olmasinj istemem

Tabi her cocul ve her annenin izledigi yol farkli. Bakalim yasayip gorucez

Valla bence evlilik nasıl bir çeşit kumarsa 2 ci çocuk meselesi de bir çeşit kumar gibi....
Yukarıdaki yorumlardan çıkardığım bu

- çocuk ne kadar küçük de olsa iyide olsa cocuk değişebiliyormuş sıkıntı yaşanır
- çocuk ne kadar büyük ve iyi olsa yine değişebilir yani yine sıkıntı yaşanır
- çocuk zaten azıcık kıskanç olsa her halükarda sıkıntı olur

Bir örnekte benden... ablamın kızı 7 yaşına giricek önümüzdeki ay bebek de 3 aylık... 3 aydır kesintisiz ağlıyor büyüğü, öyle böyle değil üstelik. Çok hassaslaştı ve çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bebeğe ilgi gösteremiyor bile ablam büyüğüyle ilgilenmekten. Bazen 3 ü ağlıyor

Ne kadar konuştuysak olmadı.

Yani demek o ki nasip

Bukadar negatif olmayin:) hic belli olmaz. Iyisinden yola cikalim, dua edelim, Allah en guzel sekliyle nasip etsin diyelim:))

Bizde bi tane olduktan sonra eşimle birbirimize sürekli insanlar 2.yi yapacak cesareti nasıl buluyor diye sorar olduk :)
(Benimki de kolay bi bebek, olay kolaylığında değil bence)

Konuya cevabım da biraz vücudunuza ve bebeğinize zaman tanıyın. Şimdi sizin ilginize sevginize ihtiyacı var hamileyken ve diğer bebek gelimce zor olmaz mı?

Kesinlikle en az 4 yaş fark olmalı. Sadece iki çocuğa birden bakmak zor olduğu için değil. İlk çocuğun kardeş fikrini en az hasarla atlatabilmesi için de.

1 yaşında bebeğim var kazara hamile kalmazsam asla yapmayı düşünmüyorum, en az 3 sene sonra düşünürüm ikinci çocuğu.

merhabalar, bir kızım var 6 yaşında 2,5 yaşına kadar anneannesi baktı. sonra kreşe verdim kısmetse eylülde ilkokula başlayacak. Annemi 2 yıl önce aniden kaybettim. Zor zamanlarda sagolsun ablam bakıyor. yaşım 33 bir kardeşi olsun çok istiyorum eşim maddi anlamda çekiniyor. Ama annemi kaybettiğimde kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş oldum..Bazı rahatsızlıklarım olmasına reğmen doktor hamileliğn bir sakıncası olmadığını söyledi.. Ben çok istiyorum bir yandan korkuyorum. Büyük cesaret kardeş düşünmem şu şartlarda ama bilemiyorum. Dertleşmek istedim kimselerle paylaşamıyorum. İş arkadaşlarım eşim de dahil kimse önermiyor..offf

2 yaşını biraz geçkin bir oğlum var. sürpriz şekilde hamile kaldım. spiralim vardı. testte çift çizgiyi görünce şok olmuştum. allah biliyor içimi böyle hamile kalmasaydım bir çocuğa daha asla hamile kalamazdım. oğlum çok zor bir bebekti yeni doğanı da büyümesi de gerçi her 2 yaş çocuğu gibi abu zamanları değil ama 6 ay çok acılı geçti. 18 saat ağlıyordu günde. bazen diyorum allah böyle verdi yoksa ben şimdi oğlum küçük sonrada ancak büyüttüm diye asla yapamazdım. şimdi düşünüyorum kızımda oğlum gibi 18 saat ağlarsa 2 çocukla ne yapacağım diye. ama şimdi hamile olduğum için mutluyum. 2 kardeş büyüyecekler beraber arkadaş olacaklar.

Bence arada 4 yaş olması ideal. Bu konuda ağzı yanmış biri olarak konuşuyorum kesinlikle ilk çocuğa haksızlık olarak görüyorum. İkinci bebeğim olduğunda ilki 1.5 yaşındaydı ve ilki birden bire büyüdü gözümde. Daha sonra ikinci o yaşa geldiğinde anladım kafam dank etti aaa dedim daha bebekmiş ya. Şu an küçük ablasını saymıyor, oda benimle aynı yaşta gibi gidiyor, büyük ablalık yapmaya çalışıyor sözünü dinletemiyor. Küçük başkalarının ablasına özeniyor benimde ablam var ama hepsinden biraz küçük diyor. Güzel yanları da var tabi beraber oyun oynayabiliyorlar bazen saatlerce hiç sıkılmadan. Eksisini artısını iyice hesaplayıp karar vermek lazım.

Ben de hamileyken ha 1 ha 2 diyordum.

Uzmana danışın. Hem kendi hem de çocuğun ruhsal sağlığı için bu daha uygun olur.

Ben 5 yaşından sonra ikincisini düşünüyordum ama 2 yaşından sonra istemeye başladım. 3 yaşındayken hamile kaldım, kızım 4 yaşına gelmeden kardeşi oldu.

Beş yaşından sonra yapma fikrimin değişmesinin en büyük sebebi, okul çağına geldiği zaman çok zor olur diye düşündüm. Çünkü, şimdi ki müfredat ve eğitim bizim zamanımızdakinden çok farklı. Etrafımdaki ebeveynlerin çocukları ilkokula başladığında bocaladığını gördüm. Biz alfabeyi A,B,C diye öğrendik şimdi harfleri daha farklı çıkarıyorlar. Okumayı, Ali ata bak gibi öğrendik. Şimdi daha başka. Düz yazmayı öğrettiler bize el yazısını yan eğitim olarak gördük, şimdi çocuklar el yazısı ile öğreniyor. Yani beş yaştan sonra yapsaydım büyük ihtimalle okul çağına denk gelecekti ve çok zorlanacaktık.

Üçüncü olursa küçüğü iki yaşını geçtikten sonra diyordum ama büyüğü birinci sınıfı atlattıktan sonra olur diye fikrim değişti.

genel mantık şöyle çocuğum yalnız kalmasın. 2. bebeğimi bekliyorum sürpriz oldu bize yoksa biraz zordu bizim için 2. bebek. ama kuzenimin 2 çocuğu var yaş farkları da var ama bakıyorum daha çok paylaşıyorlar daha iyi oyun oynuyorlar. benim oğlum daha az paylaşmayı beraber oynamayı biliyor. elbette kreşte okulda öğrenecek ama gözlemlerim bu yönde. bir kız arkadaşım vardı annesi ölmüştü babası tekrar evlenmiş ablası okutuyordu. onunla kalıyordu. yada 4 yada 5 teyzesi vardı. maddi manevi çok destek oldular diyordu. yakın zamanda bir akrabamı kaybettim. 3 kardeştiler 3 de aynı şeyi söylüyor. keşke bir kaç kardeşimiz daha olsaydı. bu zamanlarda seni ancak sadece kardeşin anlıyor annen baban bile seni anlamıyor. birde insanlar özlüyor bebek yapmayı zor olsa da bebek büyütmek eğlenceli bir iş. yoksa kim parmak boyasıyla oynayıp oyun hamuruyla ev yapar ki. bazısı yaşlanınca biri bakmazsa biri bakar. yada kızı vardır erkek olsun. oğlu vardır kızı olsun vs vs. kimi kalabalık aile sever yani bu insanların kendi yaşamlarına bağlı. ben en çok çocuğuma ilerde yandaş olsun diye seviniyorum. illaki çok iyi anlaşacaklar diye bir kural yok ama kardeş hayat boyu kardeşin akıl danışmanı arkadaşı arkasını kollayan beraber plan yapan oluyor. kendi kardeşimden biliyorum

Benimkilerin arası 4 yaş ama gün içinde 50 kere ayırmaya gidiyorum , saç baş bırakmıyorlar birbirlerinde
Arayı kısa tutma taraftarıyım ben de.

9 aylık bebek neki daha. 1 yaşı var, 2 yaş sendromu var,3 yaş sendromu var,tuvalet eğitimi var.varda var..ay ay değil gün gün huyu değişen çocuk olacak buyudukçe. iki çocuk olursa erken aralıklı yaşş

İki çocuk arasında en az 3 yaş olması gerektiğini düşünüyorum.
Büyük olan tuvalet eğitimini tamamlamış ve sosyalleşme sürecine girmiş olduğunda işler daha kolay oluyor.
Daha önce istiyorum diyenler de en az 2 yaş sınırının altına inmesinler.
Bu sınırın altında hem çocuklara yazık oluyor hem anneye.

anne olduktan sonra çocuk büyütmenin doğumun ve verdiği hasarları gördükten sonra fikir belirtmek daha isabetli olur diye düşünüyorum
benimde arkadaşım vardı kendi evlenmeden bana çocuk yap dedi ısrarla.kendi evlendi düşünmüyorum dedi kazara kaldı.kendi hamıle kalmadan önce ikinciyı yap dedi ısrarla .elıne bebeğini aldı ıkıncıyı düşünmuyormuş..şimdi aynı baskıyı ben yapacam ikinciyi peşi sıra yap diye.buyutursun hemen dıye.

işte büyük konuşmamak lazımda
ama konuşuyoruz malesef

yaş farkı 2 civarı olunca ben ilk çocuğa açıkçası üzülüyorum sanki onun anneyle sıkı geçmesi gereken zamanları emzirme zamanları çalınıyormuş gibi hissediyorum. Bilemedim benim düşüncem bu yönde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…