- 21 Mart 2015
- 238
- 512
- 103
- 31
- Konu Sahibi nefernefertiti
-
intikam diyorsunuz. insanlar bebek büyütmeti instagram fotolarından gördükleri için 5 tane de yaparlarbenimde arkadaşım vardı kendi evlenmeden bana çocuk yap dedi ısrarla.kendi evlendi düşünmüyorum dedi kazara kaldı.kendi hamıle kalmadan önce ikinciyı yap dedi ısrarla .elıne bebeğini aldı ıkıncıyı düşünmuyormuş..şimdi aynı baskıyı ben yapacam ikinciyi peşi sıra yap diye.buyutursun hemen dıye.
ben belki bebek geldikten sonrada diicem:)))Ben de hamileyken ha 1 ha 2 diyordum.
Umarım :)ben belki bebek geldikten sonrada diicem:)))
öyle sanıyolar..herşey pempiş pempiş gelıyor o instagram yüzünden.intikam diyorsunuz. insanlar bebek büyütmeti instagram fotolarından gördükleri için 5 tane de yaparlar
1.5 yaşında düşünüyorum demişsiniz, hamile kal falan en erken 3 ay geçse 9 ay da hamilelik, kardeşler arasında 2,5 olacak, eğer bebek sakin ve uyumlu ise olabilir diyorumBiraz önce ikinci çocuk için geç mi kaldım diye bi konu okudum ve bende sizlere danışmak istedim.
Benim sorum geç mi kaldım değil,erken mi ?
Henüz 9 aylık bi çocuğum var. Maşallah sorunsuz,oldukça uyumlu bi çocuk. Bizi şimdiye kadar hiç zorlamadı. Böyle olunca da gündeme gelmeye başladı 2.çocuk fikri. Hemen değil ama 1buçuk yaşındayken filan düşünüyorum.
Eşim gerçekten çocuğumuzla en az benim kadar ilgilendi. Bazen eğitimlere katılmam gerekti onlarda günlerce kendisi baktı. O konuda sıkıntımız yok asla.
Maddi olarakta bi sıkıntımız yok şu anlık.
Kimisi ikinci çocuk erken olsun,arkadaş gibi büyürler ne güzel diyor kimisi tam tersini.
En azından burda ikisinide yaşayan vardır diye sizlerden örnekler bekliyorum.
Allah ne zaman nasip eder bilinmez tabi ama şimdiden bilgim olursa kafamda biraz daha netleştirebilirim diye düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim :)
Bence 3 yaşına gelmesini bekleyin olurda kalırsanız bebek doğduğunda 4 yaşında olur sizde kafayı yemezsinizBiraz önce ikinci çocuk için geç mi kaldım diye bi konu okudum ve bende sizlere danışmak istedim.
Benim sorum geç mi kaldım değil,erken mi ?
Henüz 9 aylık bi çocuğum var. Maşallah sorunsuz,oldukça uyumlu bi çocuk. Bizi şimdiye kadar hiç zorlamadı. Böyle olunca da gündeme gelmeye başladı 2.çocuk fikri. Hemen değil ama 1buçuk yaşındayken filan düşünüyorum.
Eşim gerçekten çocuğumuzla en az benim kadar ilgilendi. Bazen eğitimlere katılmam gerekti onlarda günlerce kendisi baktı. O konuda sıkıntımız yok asla.
Maddi olarakta bi sıkıntımız yok şu anlık.
Kimisi ikinci çocuk erken olsun,arkadaş gibi büyürler ne güzel diyor kimisi tam tersini.
En azından burda ikisinide yaşayan vardır diye sizlerden örnekler bekliyorum.
Allah ne zaman nasip eder bilinmez tabi ama şimdiden bilgim olursa kafamda biraz daha netleştirebilirim diye düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim :)
genel mantık şöyle çocuğum yalnız kalmasın. 2. bebeğimi bekliyorum sürpriz oldu bize yoksa biraz zordu bizim için 2. bebek. ama kuzenimin 2 çocuğu var yaş farkları da var ama bakıyorum daha çok paylaşıyorlar daha iyi oyun oynuyorlar. benim oğlum daha az paylaşmayı beraber oynamayı biliyor. elbette kreşte okulda öğrenecek ama gözlemlerim bu yönde. bir kız arkadaşım vardı annesi ölmüştü babası tekrar evlenmiş ablası okutuyordu. onunla kalıyordu. yada 4 yada 5 teyzesi vardı. maddi manevi çok destek oldular diyordu. yakın zamanda bir akrabamı kaybettim. 3 kardeştiler 3 de aynı şeyi söylüyor. keşke bir kaç kardeşimiz daha olsaydı. bu zamanlarda seni ancak sadece kardeşin anlıyor annen baban bile seni anlamıyor. birde insanlar özlüyor bebek yapmayı zor olsa da bebek büyütmek eğlenceli bir iş. yoksa kim parmak boyasıyla oynayıp oyun hamuruyla ev yapar ki. bazısı yaşlanınca biri bakmazsa biri bakar. yada kızı vardır erkek olsun. oğlu vardır kızı olsun vs vs. kimi kalabalık aile sever yani bu insanların kendi yaşamlarına bağlı. ben en çok çocuğuma ilerde yandaş olsun diye seviniyorum. illaki çok iyi anlaşacaklar diye bir kural yok ama kardeş hayat boyu kardeşin akıl danışmanı arkadaşı arkasını kollayan beraber plan yapan oluyor. kendi kardeşimden biliyorum
doğru söylüyorsunuz. dediğim gibi herkes kendine ait sebeplerle çocuk sahibi olmak istiyor veya istemiyor. ileride çocuğumu neler bekler bilmiyorum. kendimi de bilmiyorum. ama kendi geleceğimi başkalarının çocuğunu nasıl yetiştirdiğine bırakırsam da hata olur. ben elimden gelen en iyisini yapacağım elimdekinin en iyisini vereceğim. umarım benim yetiştirdiğim çocuklar geleceğimizi güzelleştirecektir. sevgiyle kalınSoruma cevap vermişsiniz teşekkür ederim.
Öncelikle doğumunuz güzel geçsin ve Allah sizin çocuklarınıza sağlıklı ömürler versin.
Bu dedikleriniz çok önemli faktörler ama hiç biri bana uygun değil.
Ben biraz çocuk konusuna materyalist yaklaşıyorum.Yani bizim gibi ülkelerde çocuk masraflıdır.
Ciddi bir sosyal devlet yardımı olmadığı için (Haliyle çocuk başına verilen 50 Tl gibi komik bir parayı saymıyorum) çocuk çok düşünülerek verilmesi gereken bir karardır.
Çoğu kadın anne olmak ister. Ama bizi hayvandan ayıran özellik, muhakeme edebilmemizdir.
Mesela bu çocuğumun ileride iyi bir mesleği olur mu, o zamana kadar çocuğumun yaşayacağı coğrafya hala yaşanabilir olur mu, çocuğum maddi & manevi yeterlilikte yetişir mi, çocuğumla gelişim evrelerinde (0-3 yıl) yeterince ilgilenebilir miyim, yoksa şanslıysa anneannesi & babaannesi veya bakıcıya teslim etmek zorunda kalıp günde en fazla 2 saat mı görürüm vb..gibi sorular, anne olmadan önce mutlaka sorulmalıdır.
Eğer bu şartların çoğu karşılanacaksa ben çocuk sahibi olunması taraftarıyım.
Maddi & manevi yeterli değilken sırf çocuğum olsun demek bana tamamen bencil ve narsist bir karar geliyor.
Çünkü kabul etsek de etmesek de bizdeki genç nüfus çok fazla.
Bu genç nüfusa yetecek iş, eğitim, meslek yok.
O yüzden sadece çok iyiler iyi bir yaşam standartlarına sahip olacak.
Diğerleri ise ya işsiz olacak ya da ucuz iş gücü olacak.
Mesela uç bir örnek ama bana bugün sorulsaydı bu ülkede doğmak istemezdim.
Evet mesleğim var ama yaşadığım ortam beni çok mutsuz & huzursuz ediyor.
Yoksa bende çocukları çok seviyorum, eğer Norveç gibi sosyal devletin şahı, coğrafyası güvenli bir ülkede yaşasaydım çocuk isterdim. Hatta ilk çocuğum uslu olursa 2 çocuk isterdim.
Yeğen sevmek şu an benim için en iyisi diyerek konuyu kapatıyorum.
Not: Yukarıdaki düşünceler sadece kişisel görüşümü içeriyor. Kimisi yaşadığı ortamdan mutludur, huzurludur.Ve ona göre kararlar alır, saygı duyuyorum. Lütfen herkes benim düşüncelerime de saygı duysun.
kuzenimin oğlu 7 yaşında 1 ay önce bir bebekleri daha oldu. ve nasıl kıskanıyor bir bilseniz. kıskanma çocuktan çocuğa göre değişen bir durum. eşimin kuzenin 7 yaşında bir kızı ve 1 yaşında oğlu var mesela onlar hiç kıskanmıyor birbirlerini. bunlar çocuğun duruma ne kadar alıştığı ve genel psikolojisinin kıskançlığa ne kadar yatkın olduğuyla ilgili bir durum bence bakalım bizde nasıl olacakBenim çocuğum 9.5 aylık ama 4 yaştan önce düşünemem ikinci çocuk ne yazık ki yine sizin kararınız tabi ki ama çevremde görüyorum yengemizin çocuğu 2 yaşına girdiğinde kardeşi 4 aylığı geçmişti olalı inanılmaz kıskanıyodu annesini emzirmesini dahil istemiyordu sürekli vurup ayırmaya çalışıyodu bebekle annesini. Arkadaşımın 2 kızı var aralarında 3 yaş var büyüğü bezden çıkmasına rağmen kıskançlık edip kardeşine bez takılıyo ona da takılsın diye altına yapmaya başladı , kardeşini beşiğini devirdi daha bir sürü şey 4 yaş iyidir öyle yapanlarda hiç bu sıkıntıları görmedim
Dogmayan cocuga don bicmek gibi bisey siz onu bir dogurun asil bir yasindan sonra cocuk zahmetli oluyor hareketli orayi burayi karistiriyor sahsen o donemleri atlatmasi gerekiyor benceGayette yapilir bence, diger yorumlarin aksine erken bulmadim:) henuz dogum yapmadim, anne olmak nedir bilmiyorum ama simdilik (plan nekadar yapilirsa hayatta..) bebegim 10 aylik olduktan sonra korunmayi birakmayi dusunuyorum.
Allah saglik sihhatle buyutmeyi nasip etsin evlatlarimizi:)
Bu bilinçte iseniz çocuklarınız iyi olacaktır.doğru söylüyorsunuz. dediğim gibi herkes kendine ait sebeplerle çocuk sahibi olmak istiyor veya istemiyor. ileride çocuğumu neler bekler bilmiyorum. kendimi de bilmiyorum. ama kendi geleceğimi başkalarının çocuğunu nasıl yetiştirdiğine bırakırsam da hata olur. ben elimden gelen en iyisini yapacağım elimdekinin en iyisini vereceğim. umarım benim yetiştirdiğim çocuklar geleceğimizi güzelleştirecektir. sevgiyle kalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?