İkinci çocuk ?

Bnm iki kizimin arasinda tam 2 yas var. Şuan büyüğü 3buçuk küçüğü 1bucuk yasinda.Bnm büyük kızımda snn oğlun gibiydi nsl buyudugunu anlamadim. Oturmayi ogrenip oraya buraya çarpıp cani aciyacak yaşa gelene kadar aglamayi bile bilmiyodu. Uykusu beslenmesi hep duzenliydi. Hâlâ da öyle çok uyumlu bi kız. Buna guvenip 2.yi erken yaptım. Kızım 14 aylıkken 2.ye hamile kaldım 16 aylıkken sütten kestim. Ufak kizim dogunca büyüğünün tam tersiydi surekli aglama kolik halleri. Tek olumlu tarafi gece uykusu duzenliydi. 1 yasina kadar surekli bana yapışık haldeydi otururken bile yanimda oturmaz surekli kucagimdaydi. Gözünün önünden ayrildigim gibi ağlamaya başlıyordu. Misafirliğe gittigimde hiçbir şekilde kucağımdan inmiyordu ve kizima ben ve esim disinda kimse yaklasamiyodu. Annem bile kucagina almak şöyle dursun sevmek icin bile yaklaşsa çığlığı basiyodu . Surekli mızmız ağlama hâlleri. Hiçbir yerde rahat oturamiyodum. Aşırı zorladı. Hâlâ da tam ayrılmış deil ama eskiye nazaran daha iyi. Ablasini hep kiskanir. Ablasiyla kendisini denk tutar. Abla bile demez ismiyle hitap eder. Bazen diyorum keşke daha geç yapsaydim. Ama çoğu zamanda arkadaş gibi oyun oynayip eglendiklerini görünce iyiki yapmışım diyorum. Olumlu yönlerinden biride ufaklik kendisini ablasiyla denk gördüğü için gerek dil bakimindan gerekse yürüme vs bakimdan hep erken gelisti. Şuan gayet akıcı konuşuyor ve tuvalet egitimine başladık gayet iyi gidiyo. Bu 1bucuk sene zorlandim ama iyikide yapmışım diyorum. Şimdi çok rahatim.
Kısacası eğer kendinizi hazir hissediyosaniz yapin. Cocuktan ziyade sizin psikolojinizde çok onemli. Ve kendinizden cok fedakârlık etmeniz gerekicek. Hakkınızda hayırlısı selametle..

intikam diyorsunuz. insanlar bebek büyütmeti instagram fotolarından gördükleri için 5 tane de yaparlar

1.5 yaşında düşünüyorum demişsiniz, hamile kal falan en erken 3 ay geçse 9 ay da hamilelik, kardeşler arasında 2,5 olacak, eğer bebek sakin ve uyumlu ise olabilir diyorum

Bence 3 yaşına gelmesini bekleyin olurda kalırsanız bebek doğduğunda 4 yaşında olur sizde kafayı yemezsiniz

Soruma cevap vermişsiniz teşekkür ederim.
Öncelikle doğumunuz güzel geçsin ve Allah sizin çocuklarınıza sağlıklı ömürler versin.
Bu dedikleriniz çok önemli faktörler ama hiç biri bana uygun değil.
Ben biraz çocuk konusuna materyalist yaklaşıyorum.Yani bizim gibi ülkelerde çocuk masraflıdır.
Ciddi bir sosyal devlet yardımı olmadığı için (Haliyle çocuk başına verilen 50 Tl gibi komik bir parayı saymıyorum) çocuk çok düşünülerek verilmesi gereken bir karardır.
Çoğu kadın anne olmak ister. Ama bizi hayvandan ayıran özellik, muhakeme edebilmemizdir.
Mesela bu çocuğumun ileride iyi bir mesleği olur mu, o zamana kadar çocuğumun yaşayacağı coğrafya hala yaşanabilir olur mu, çocuğum maddi & manevi yeterlilikte yetişir mi, çocuğumla gelişim evrelerinde (0-3 yıl) yeterince ilgilenebilir miyim, yoksa şanslıysa anneannesi & babaannesi veya bakıcıya teslim etmek zorunda kalıp günde en fazla 2 saat mı görürüm vb..gibi sorular, anne olmadan önce mutlaka sorulmalıdır.
Eğer bu şartların çoğu karşılanacaksa ben çocuk sahibi olunması taraftarıyım.
Maddi & manevi yeterli değilken sırf çocuğum olsun demek bana tamamen bencil ve narsist bir karar geliyor.
Çünkü kabul etsek de etmesek de bizdeki genç nüfus çok fazla.
Bu genç nüfusa yetecek iş, eğitim, meslek yok.
O yüzden sadece çok iyiler iyi bir yaşam standartlarına sahip olacak.
Diğerleri ise ya işsiz olacak ya da ucuz iş gücü olacak.
Mesela uç bir örnek ama bana bugün sorulsaydı bu ülkede doğmak istemezdim.
Evet mesleğim var ama yaşadığım ortam beni çok mutsuz & huzursuz ediyor.
Yoksa bende çocukları çok seviyorum, eğer Norveç gibi sosyal devletin şahı, coğrafyası güvenli bir ülkede yaşasaydım çocuk isterdim. Hatta ilk çocuğum uslu olursa 2 çocuk isterdim.
Yeğen sevmek şu an benim için en iyisi diyerek konuyu kapatıyorum.

Not: Yukarıdaki düşünceler sadece kişisel görüşümü içeriyor. Kimisi yaşadığı ortamdan mutludur, huzurludur.Ve ona göre kararlar alır, saygı duyuyorum. Lütfen herkes benim düşüncelerime de saygı duysun.

Son düzenleme:
Benim çocuğum 9.5 aylık ama 4 yaştan önce düşünemem ikinci çocuk ne yazık ki yine sizin kararınız tabi ki ama çevremde görüyorum yengemizin çocuğu 2 yaşına girdiğinde kardeşi 4 aylığı geçmişti olalı inanılmaz kıskanıyodu annesini emzirmesini dahil istemiyordu sürekli vurup ayırmaya çalışıyodu bebekle annesini. Arkadaşımın 2 kızı var aralarında 3 yaş var büyüğü bezden çıkmasına rağmen kıskançlık edip kardeşine bez takılıyo ona da takılsın diye altına yapmaya başladı , kardeşini beşiğini devirdi daha bir sürü şey 4 yaş iyidir öyle yapanlarda hiç bu sıkıntıları görmedim

Ben ki çocuk istemeyen kadındım, şuan herkese arayı açmayın, 3 yaşa kadar yaptınız yaptınız diyorum.
Araları 14 ay! olan iki erkek bebeğim var.
İkisi de canları sağolsun, muhteşem zor ve sorunlu çocuklardır.
Ama beraber oynadıklarını görünce, biri ağladığında diğerinin emziğini getirmesi ya da eline bir şey verdiğimde kardeşine de yedirmeyi çalışması beni ağlama krizine sokuyor.
Ben bu hayatta evladıma daha iyi bir şey yapamazmışım kardeşinden başka.
Kavga dövüş itiş kakış sürekli, kafayo sıyırmamak ya da insan gibi yaşamak mümkün değil ama, birbirlerini daha bu yaşta böyle sahiplenip, adeta hayata beraber meydan okumalarının tarifi de yok.

Kimine göre erken kimine göre geç.
Bunun kararı size kalmış.
Maddi manevi hazırsanız yapın.
Şahsi fikrim , maddiyat olsa bile kendi vucudumda önemli.hırpalamak istemem.doktorlar 2 yaştan sonrayı kadının beden sağlığı açısından uygun gördükleri için enazından 2 yaş olmasını beklerdim.ayrıca 2.çocuk hemen yapılınca ister istemez ilk çocuk zateb anneye çok muhtaçken , birde anneyi paylaşmak zorunda kalıyor mecburen.yani daha çok bilinçlendiği döneme denk getirirdim 2.yi...
Tabi Allah en hayırlı vakitte versin sizin için.

Ben bir buçuk yaşındayken kardeşim doğmuş. Annenle de kardeşimle de aram iyidir ama bazı huylarımda takıntılarımda kaygılarımda annem tarafından bu kadar erken uzaklaştırılmış olmanın etkisi var bence. Daha neredeyse memeden kesilmemesi gereken bir bebeği annesini paylaşma durumunda bırakmak bana doğru gelmiyor psikolojik açıdan. Ha bu arada annem de biri eteğinde biri kucağında iki bebekle mutlu günler geçirmemiş cinnetin eşiğinden dönmüş kadın

doğru söylüyorsunuz. dediğim gibi herkes kendine ait sebeplerle çocuk sahibi olmak istiyor veya istemiyor. ileride çocuğumu neler bekler bilmiyorum. kendimi de bilmiyorum. ama kendi geleceğimi başkalarının çocuğunu nasıl yetiştirdiğine bırakırsam da hata olur. ben elimden gelen en iyisini yapacağım elimdekinin en iyisini vereceğim. umarım benim yetiştirdiğim çocuklar geleceğimizi güzelleştirecektir. sevgiyle kalın

Reactions: 000
kuzenimin oğlu 7 yaşında 1 ay önce bir bebekleri daha oldu. ve nasıl kıskanıyor bir bilseniz. kıskanma çocuktan çocuğa göre değişen bir durum. eşimin kuzenin 7 yaşında bir kızı ve 1 yaşında oğlu var mesela onlar hiç kıskanmıyor birbirlerini. bunlar çocuğun duruma ne kadar alıştığı ve genel psikolojisinin kıskançlığa ne kadar yatkın olduğuyla ilgili bir durum bence bakalım bizde nasıl olacak

Dogmayan cocuga don bicmek gibi bisey siz onu bir dogurun asil bir yasindan sonra cocuk zahmetli oluyor hareketli orayi burayi karistiriyor sahsen o donemleri atlatmasi gerekiyor bence

Bu bilinçte iseniz çocuklarınız iyi olacaktır.
Umarım çocuk sahibi olan her kadın bir gün sizin gibi bilinçli bir anne olur
.

Benimde kizim 19 aylık olacak
Ve bende 2.ci cocugu uzun zamandır istiyorum ama sadece istiyorum
Bi türlü cesaret edemiyorum
Bazı yönlerden cok guzel ama bazı yönleri düşününce vazgeçiyorum
Benim için en önemli şey uyku
Uykumu alırsam hic zorlanmam ama eğer uykusuz kalırsam ne eve yeterm ne çocuklara ne kocama, zombi gibi olurm
Ilk çocukta uykusu düzensiz de olsa o uyuduğunda uyuyabiliyorsun ama 2.cide gece uyumadı misal gündüz uyudu sen uyuyamazsin çünkü ilk çocuğun uyanık olacak ve onla ilgilenmen gerekecek

Bide en önemlisi sen ne hisseiyosun o bence
Hazır olup olmadığını hisseder insan bence

ben bi tane doğurdum ne vucut kaldı ne kafa :)
halbuki bebeğim de uyumlu uslu
hep diyorlar ya paylaşmayı öğrenemez tek çocuk
niye paylaşsın ki zaten, her şey onun olsun paylaşmayıversin
sanki çok mu lazım

Reactions: 000
2 yastan sonra tam wakti bence bezi kurtarsin emiyosa emmeyi biraksin ondan sonra hamile kalmayi dusunun sizdee bedenen toparlanmis olursunuz.Rabbim hakkinizda hayirlisini wersin. İkinci evladinizida saglikli sihatli hayirli evlat nasip etsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…