• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk

serenty2017

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
800
659
103
37
Merhabalar
Başlıktan anlaşılacağı üzere mesele ikinci çocuk,çok endişelerim var bu konuda .Bir oğlum var iki yaşında eşim ikinciyi istiyor ama ben çok kararsızım. Çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum ama bazen çok zorluyor oğlum beni iyi bir anne değilmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu hisler geldikçe ikinciye yetemezmisim gibi geliyor.yani çok da gerekli mi ikinci ondan bile emin değilim. Bazen bir kardeşi olsun oğlumun, belki destek olurlar birbirlerine diye düşünüyorum. Bazen de olmadığı daha iyi _malum ekonomik durumlar_.en azından bütün imkanlarımızi bir çocuğa yoneltebiliriz diye düşünüyorum. Yani işin içinden çıkamıyorum. Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinizi hazır hissettiğinizde sahip olmaya çalışın.Çocuklarımın arası 9 yaş biz de karar veremedik bir türlü.İyi ki olmuş diyorum ama istediğimizde sahip olduk.Öncesinde istemiyorduk.Şimdiki aklım olsa aradaki yaş farkını 4 olarak ayarlamaya çalışırdım.Eşiniz istediğine göre ilerde 2. olabilir.Burdaki sorun ne zaman olacağı.Bence eşinizle bu konuyu kararlaştırın.

Kendini hazır hissetmiyorsan bekleyebilirsin. Zira tüm yükü sen alacaksın. Doğumu sen yapacaksın, iki çocuğun sorumluluğunu sen alacaksın, ev, yemek, temizlik, aşşşşşıııırrrııııı yorgunluk,gerilen sinirler, herşeyden önemlisi annesini paylaşmak istemeyecek ilgine ve sevgine muhtaç ilk çocuk var. Kaldıracaksan bu yükü tabi ki doğur sağlıkla kucağına al.Buna en kolay şöyle karar verirsin şimdi sorumluluk neyse ×2 diyeceksin. Yorgunluk iki kat, uykusuzluk 2 kat vs..

Son düzenleme:
Bir daha olmasın derseniz tek çocuk iyidir ama aradan 3 4 yıl geçtikten sonra isteyip tekrar hamilelik, lohusalık, çocuk büyütme telaşı içerisine gireceksiniz bence yaş aralığı ideal, ki hemen olacağı da belli değil 4 yaşa da çıkabilir araları. Benimkilerin arasında 3 yaş var ideal bence, ikinci sürpriz yumurta ama tam zamanında gelmiş diyorum hep.

Ben tek çocukçuyum :) insan ikinci defa aynı zorluğu kendisine nasıl yaşatır aklım almıyor çünkü :)
Üstelik bunun hamilelik + aynı sırada büyük çocuğa bakma zorluğu bir yana doğumdan sonra kıskançlığı, biraz büyüyünce kavgaları, ileride ikisinin kreş/okul masrafı gibi şeyler benim göze alamayacağım durumlar

Merhabalar
Başlıktan anlaşılacağı üzere mesele ikinci çocuk,çok endişelerim var bu konuda .Bir oğlum var iki yaşında eşim ikinciyi istiyor ama ben çok kararsızım. Çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum ama bazen çok zorluyor oğlum beni iyi bir anne değilmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu hisler geldikçe ikinciye yetemezmisim gibi geliyor.yani çok da gerekli mi ikinci ondan bile emin değilim. Bazen bir kardeşi olsun oğlumun, belki destek olurlar birbirlerine diye düşünüyorum. Bazen de olmadığı daha iyi _malum ekonomik durumlar_.en azından bütün imkanlarımızi bir çocuğa yoneltebiliriz diye düşünüyorum. Yani işin içinden çıkamıyorum. Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.
2 yaş zaten daha bir bebek benimde oğlum 2 yaşında asla aklımda 2. Çocuk fikri yok şuan . Hem ben yetisemem hemde ilgi ve sevginin şuan bölünmesini istemek 5 yaş iyidir 2 çocuk arasında bence .

Maddi gücünüz gerçekten yetecek mi?
Yani şu an masraf kısmınız başlamadı. Daha bunun anasınıfı ilkokul dönemi var. Okul formaları takım 500 TL. İki çocuk olsa iki çocuk bir de yedek alsanız sadece 4 bin forma, kitaplar kalemler… İki çocuk okutmak çok zor özetle. Üç dört yaş arayla olursa üniversite hazırlık ve üniversite sürecini paralel yaşayacaklar. İki çocuğu üniversitede aynı anda okutabilecek misiniz mesela?
Yeğenim bı sene kazandı, yurt çıkmıyor, özel yurtlar şu an 20-30 binden başlıyor yıllık.
Bunları da hesaplayın. Hep bebek kalmayacaklar. Tek çocukla dılarda yemek var tatile gitmek var iki çocukla gitmek var. Bir hamburger 70 TL. Bir Sinema bileti 100 TL. Bu tip basit gezmeler bile iki çocukla size en az 700 TL demek olacak.
Bana ikinci çocuk şu devirde lüks geliyor.

İlk başta cocuklar kardeş istiyo sonra kıskançlık başliyo birine ne alırsan diğerine de almak zorunda kalıyosun birde zarar verme ihtimaline karşı devamlı takip etmen gerekiyo

2 yaş zaten daha bir bebek benimde oğlum 2 yaşında asla aklımda 2. Çocuk fikri yok şuan . Hem ben yetisemem hemde ilgi ve sevginin şuan bölünmesini istemek 5 yaş iyidir 2 çocuk arasında bence .
Benim oglum 5.5 yasinda. Esime kalsa gec kaldik 2.icin ama ben hala düşünmüyorum. Dünyanın gidişatı, artan fiyatlar... Mantikli gelmiyor.
Bazılarındaki rahatlik ve cesarete hayranim.

Yakın yastakiler beraber büyürken kolaylık oluyor anne babaya evet ama 4-5 yaş büyük olmasının getirdiği kolaylıklar daha güzel ve kalıcı.
Yaş farkı 4/5/6 gibi olunca siz çalışırken kardeşi ile aynı evde kalıp ona sahip çıkabilir.
Derslerine yardımcı olabilir.
Üst üste dershane/etüt/üniversitesi harcamaları gibi harcamaları ödemek zorunda kalmazsınız.Sadece bugünlere odaklanmaktan ziyade ilerisi için düşünmek lazım.

Back
X