• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk

Anneanne ve babanne hariç yardımcımız var yazmışsınız ya hanımefendi.
Annem vefat etti.
Kv. hasta.
Yardımcım yok.
Ha buarada istesem alırım ama ücretsiz izin alarak kendim bakmayı tercih ettim çünkü çocuklarımı bütün çocukları çok seviyorum.
Herkesin doğası farklı kimi evde çocuk bakmayı sever kimi Özgür yaşamayı ben çocuklarımla çok mutlu bir kadınım bir sürü çocuğum olsa çok mutlu olurdum ama sağlığım bu kadarına el verdi..
Tek çocuklu kalmak isteyene de çok çocuk yapana da saygım sonsuz.
Herkes istediği hayatı yaşasın sonuçta bir defa geliyoruz bu dünyaya.
Açıkcası tek çocuğa tepki gösterenlere de neden çok çcouk yapıyorsun diyenleri de anlamıyorum..
İnsanlar kendi maddi manevi ölçülerinde çocuk sahibi olsunlar ya da olmasınlar.

hayatta bazı şeyler paradan, imkanlardan daha önemlidir. burada herkesin ilk odaklandığı şey para. ben bunu doğru bulmuyorum açıkçası. tabii ki belli bir gelir lazım çocuklar için ama hafta sonu x dersine gidemez diye belki de hayatta en büyük destekçisi olacak bir insanı çocuğun hayatına sokmamak ne derece mantıklı? hayatta her şeyin planı olmaz. yarın ölmeyeceğimiz bile belli değilken bazı şeylerin planı olur, bazılarınınki olmaz diyorum.

Evet, maddi ve manevi olarak zor ama etrafında "iyi ki kardeşim var." diyen insan sayısı daha fazla. hatta benim çevremde kardeşi olduğu için üzülen kimse yok. ilk zamanlar zor evet ama sırf bu yüzden ikinci çocuğu yapmasam ben ileride çok çok pişman olurdum.

bir de sevdiğim bir söz var: "çocuğun tahtını yaparsın da bahtını yapamazsın.". herkes plan yaparken sanki gelecek üzerinde gücü varmış gibi konuşuyuyor, çok garip. yorgunluk, uykusuzluk hepsi geçip gidiyor neticede. kalkıp burada kötü örnekleri vermeyi de sağlıklı bulmuyorum. hayırsız olacaksa ilk ve tek çocuk da hayırsız evlat olabilir. bunun zaten bir garantisi yok.

Annem vefat etti.
Kv. hasta.
Yardımcım yok.
Ha buarada istesem alırım ama ücretsiz izin alarak kendim bakmayı tercih ettim çünkü çocuklarımı bütün çocukları çok seviyorum.
Herkesin doğası farklı kimi evde çocuk bakmayı sever kimi Özgür yaşamayı ben çocuklarımla çok mutlu bir kadınım bir sürü çocuğum olsa çok mutlu olurdum ama sağlığım bu kadarına el verdi..
Tek çocuklu kalmak isteyene de çok çocuk yapana da saygım sonsuz.
Herkes istediği hayatı yaşasın sonuçta bir defa geliyoruz bu dünyaya.
Açıkcası tek çocuğa tepki gösterenlere de neden çok çcouk yapıyorsun diyenleri de anlamıyorum..
İnsanlar kendi maddi manevi ölçülerinde çocuk sahibi olsunlar ya da olmasınlar.
Başınız sağolsun.
Ben de yardımcı artı anneanne babanne desteğiyle bakan tuzu kuru bir insanın kardeşsiz çocuklara yönelik imasına kızıp dikkatsizlik ettim. Kusura bakmayın tekrar

Valla dikkat ediyorum hep esim istiyor oluyor, herifler kendi dogurmadigi icindir😐😂 sen kendi durumunu daha iyi bilirsin.. biz ne desek bos.. ayrica o yetemiyorum hissi hep olan birsey ve kac cocugun varsa farketmez.. anneyse cocugun icin en iyisini istiyorsun yani dogal olarak..

Bu çocuk konuları s.dik yarısına dönüyor hep. İlk sayfalardan başlanmış bile.
Kendi kararını doğrulayacak diye diğer türlü karar vermiş olana açıktan, gizliden laf söylemeler rahatsız edici. Bu tek çocuklular içinde birden fazla çocukluklar için geçerli.

İkinci çocuk sadece eşinizin istemesiyle olmaz, bana sorarsanız annenin istegi daha öncelikli. Baba ne kadar ilgilense de özellikle ilk iki yıl anneye çok daha iş düşüyor. Çocuğunuz henüz iki yaşında, özellikle çalışan bir kadın için yakın yaş çocuklar ekstra zor olur, ücretsiz izin kullanma durumu olmayacaksa birde. Hepsini ve ne istediğinizi iyi düşünüp öyle karar verin derim.

Ama ben yine de şunu da söyliyim nacizane fikrim İnan çocuk konusu çok hassas.
Ama daha 2 yaşında ve çok yoruluyorum diyorsun ya ben uzun bir süre ertelerdim şu durumda.
Tamam güzel şey çocuk ama bence senin bebiş biraz büyüsün bir de bunun hamileliği var zaten zor bir süreç.
E diğeri yoruyor çalışma hayatı bir taraftan..
Bence zamana ihtiyacın var kesinlikle.

Oğlum 3.5 yaşında başından beri zor bir çocuk oldu uyumaz susmaz yemez içmez hep bana yapışık. Son bir yıldır falan insani şekilde uyuyorum diyebilirim. Hala yemek yemez kendi kendine oynarken bile mızmızdır. Bu arada çalışıyorum hemşireyim çok yoğun nöbetlerim oluyor. Ben istedim oğlumun bir kardeşi olmasını ama mental olarak o gücü hiç bulamadım. İş yerimde peşpeşe çocuk yapan arkadaşlarımın halinide görünce dedim bana ikinci olmaz gerçekten yapamam. Dün oğlumun kışlık alışverişini yaptım kendime bir “1” tane mont aldım ve maaş komple bitti. Kreşi var osu var busu var maaş diye birşeyi göremiyorum. Galiba bu saatten sonrada yapamıcam gibi. Düşününce çokta gerekli gelmiyor bana. Rabbim yaşayana sağlık sıhhat versin. Evet kalabalık aile güzel ama hayat şartları çok zorluyor insanı. Şuan ev almak bile hayalin ötesinde kaldı çoğu insan için. Eğer durumunuz varsa ve psikolojik olarak bakabilirseniz neden olmasın. Büyüdükçe ikinci fikrineen daha çok uzaklaşılıyor çünkü

Kızımın 2. Yaş doğumgününde oğluma yeni hamileydim. Maddi durum ve koşullar çok önemli. Yardımcım olmasa ve eşim bu kadar destek olmasa asla yapamazdım ben çocuk. Tek başıma olduğumu düşününce depresyon sebebi benim için. Bizde eş,anneanne,babaanne aşırı destek birde üstüne yardımcımız var. Buna rağmen ilk 1 yıl zordu. Şimdi oğlum 4 yaşında kızım 6 herşey gerçekten çok güzel. Tek çocuk olan çocukları ve annelerini gördükçe kesinlikle doğru yapmışım diyorum.
Öncelikle belirteyim benimde iki çocuğum var ama tek çocuk olan çocuklar ve annelerinde ne var ki? Neden hep diğer fikiri eziklemeye bayılıyor bu insanlar ben anlamiyorum.
Diğer yandan tek çocuğu olan yazmış iki çocuklu annelerin rahatlığına hayranım diye sanane mesela ne alaka rahatlık falan? Neden hep bu şekilde karşı tarafı küçuk görme, ezme çabası? Tek çocuk olanlar daha özgüvenli sorumluluk sahibiymis falan:))
O zaman hiç çocuk düşünmeyenlerde yazsın çocuk sahibi olan birisinin rahatlığına hayranım diye aynı şey. Böyle kimseye yararı olmayacak düşünceleri kendine saklasa keşke herkes..
Herkesin düşüncesi farklı kımi hiç düşünmez kimisi tek kimisi daha fazla. kendi hayatımıza göre düşünüp en iyisi hangisi diye tartıp ona göre yasar herkes.
Benim iki çocuğum var araları 3.5 yaş bence çok ideal. İyi ki de ikisi olmuş ve iyi ki yaş araları bu şekilde. Ama bu bizim hayatımızın ideali başkasını bilemem.

Son düzenleme:
Burda herkes kendi deneyimini paylaşıyor benim tek yazdığım bizimkilerin arası 4.5 yaş ben zorlanmadım kardeş kıskanlığı da olmadığı idi..
Siz ne hakla beni yazmadığım şeylerle itham ediyorsunuz?
Hanımefendi görmüyor musunuz gerçekten yazdığınız şeyi arkadaşlar alintiladigi halde hala mi gormuyorsunuz?

Merhabalar
Başlıktan anlaşılacağı üzere mesele ikinci çocuk,çok endişelerim var bu konuda .Bir oğlum var iki yaşında eşim ikinciyi istiyor ama ben çok kararsızım. Çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum ama bazen çok zorluyor oğlum beni iyi bir anne değilmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu hisler geldikçe ikinciye yetemezmisim gibi geliyor.yani çok da gerekli mi ikinci ondan bile emin değilim. Bazen bir kardeşi olsun oğlumun, belki destek olurlar birbirlerine diye düşünüyorum. Bazen de olmadığı daha iyi _malum ekonomik durumlar_.en azından bütün imkanlarımızi bir çocuğa yoneltebiliriz diye düşünüyorum. Yani işin içinden çıkamıyorum. Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.
Erkekler her zaman ister 10 dknoynar babayim der eve para getiriyorum ya der 2,5 yaşında kızım var eşimin dilinden hiç eksik olmaz kardes lafı bense neredeyse kilit vurdurcam hamile kalmamak için..çok zor büyüdükçe daha kolay da olmuyor sunan bir kardeş gelse kıskançlık krizleri oyuncak krizleri yeniden bu yollardan geçme geçerken. Yükün artık ikiye çıkması bunları göze alıyorsan yap ben asla alamiyorum maddiyat değil.inan manevi yükü çok da ağır erkek ister erkek hep.ister ikisine yetemem diyorken kardeş yaparsan kardeş değil düşman olabilir ler dikkat et

Merhabalar
Başlıktan anlaşılacağı üzere mesele ikinci çocuk,çok endişelerim var bu konuda .Bir oğlum var iki yaşında eşim ikinciyi istiyor ama ben çok kararsızım. Çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum ama bazen çok zorluyor oğlum beni iyi bir anne değilmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu hisler geldikçe ikinciye yetemezmisim gibi geliyor.yani çok da gerekli mi ikinci ondan bile emin değilim. Bazen bir kardeşi olsun oğlumun, belki destek olurlar birbirlerine diye düşünüyorum. Bazen de olmadığı daha iyi _malum ekonomik durumlar_.en azından bütün imkanlarımızi bir çocuğa yoneltebiliriz diye düşünüyorum. Yani işin içinden çıkamıyorum. Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.
bu kocaların 2. çocuk merakı ne yaaa tabi 9 ay karnında taşıyan o değil ya olsun 1 tane daha diye çok rahat isteyebiliyorlar benim eşimde sürekli 2. çocuk şakası yapıyor kavga ediyoruz kesinlikle istemiyorum diye 1,5 yaşında oğlum var benimde seninle duygularımız düşüncelerimiz çok aynı ve tek çocuk en iyisi bana göre tüm imkanları birine seferber edersek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum zaten çalışan anneleriz

Diğer yandan tek çocuğu olan yazmış iki çocuklu annelerin rahatlığına hayranım diye sanane mesela ne alaka rahatlık falan?
Hayranim kelimesini kullanan benim. 2 cocugu olanlarin rahatligina hayranim dedigimi nereden cikardiniz acaba?

Daha cocugu 2 yaşında yani 'bebek'ken 2.cocuk düşünenlerin rahatlik ve cesaretine hayranim dedim.
Demek ki gerçekten cok rahatlar ki biri büyümeden ikinciyi düşünebiliyorlar.

Kaldi ki ben tek cocuk yapicam gerisi sacma dememiştim. Gayet de daha hamileyken cocugumun kardesi olsun diyordum. Ama cogu kisi gibi dunyanin gidisati beni bu fikirden uzaklaştırdı.

Hayranim kelimesini kullanan benim. 2 cocugu olanlarin rahatligina hayranim dedigimi nereden cikardiniz acaba?

Daha cocugu 2 yaşında yani 'bebek'ken 2.cocuk düşünenlerin rahatlik ve cesaretine hayranim dedim.
Demek ki gerçekten cok rahatlar ki biri büyümeden ikinciyi düşünebiliyorlar.

Kaldi ki ben tek cocuk yapicam gerisi sacma dememiştim. Gayet de daha hamileyken cocugumun kardesi olsun diyordum. Ama cogu kisi gibi dunyanin gidisati beni bu fikirden uzaklaştırdı.
İkinci paragrafınızdaki sözünüz için diyorum evet yine size ne? Demekki gerçekten çok rahatlarmış. Ne alaka yani. İnsan araları az olsun istediği içinde bazen bu yaş araliginda düşünüyor aşırı aşırı rahatlığından değil. Ben demiyorum tabiki kimse kafası buhranliyken 2. Yapsın diye ama demekki aşırı rahatlar gibi cümle bence yanlış.
Bütün cümleleri sizin için yazmamıştım alinmaniza gerek yok hepsini.
Tek çocugu olanlar cesaretsizliginden yapmıyor ikinciyi demekle aynı yanlış. Yada tek çocuğu olanların hayatları çok kötü demekki çocukları çok zor ondan yapmıyor ikinciyi. Ne kadar yanlış cümleler değil mi?

Öncelikle belirteyim benimde iki çocuğum var ama tek çocuk olan çocuklar ve annelerinde ne var ki? Neden hep diğer fikiri eziklemeye bayılıyor bu insanlar ben anlamiyorum.
Diğer yandan tek çocuğu olan yazmış iki çocuklu annelerin rahatlığına hayranım diye sanane mesela ne alaka rahatlık falan? Neden hep bu şekilde karşı tarafı küçuk görme, ezme çabası? Tek çocuk olanlar daha özgüvenli sorumluluk sahibiymis falan:))
O zaman hiç çocuk düşünmeyenlerde yazsın çocuk sahibi olan birisinin rahatlığına hayranım diye aynı şey. Böyle kimseye yararı olmayacak düşünceleri kendine saklasa keşke herkes..
Herkesin düşüncesi farklı kımi hiç düşünmez kimisi tek kimisi daha fazla. kendi hayatımıza göre düşünüp en iyisi hangisi diye tartıp ona göre yasar herkes.
Benim iki çocuğum var araları 3.5 yaş bence çok ideal. İyi ki de ikisi olmuş ve iyi ki yaş araları bu şekilde. Ama bu bizim hayatımızın ideali başkasını bilemem.
Tam onu yazarken dedim ki kesin yanlış anlayıp linçleyecekler :) Ortalık karışmış..
Tek çocuklu annelere bakınca iyi ki kardeşi var diyorum çünkü benim çevremdeki tek çocuklar hep anneleriyle olmak istiyor ama kardeş olunca evde ona oyun arkadaşı oluyor. Demek istediğim buydu. Zaten en başta dediğim gibi benim tek başıma yönetebileceğim bir konu değil çocuk.

Maddi kısmı başka bir boyut ama kolay değil. Psikolojik olarak kolay değil. Yalnız ben herkesin aksine eğer olacaksa; ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum. İstediği kadar büyük olsun, kıskanacak çocuk yine kıskanıyor. Bir çok örneğe şahit oldum. Birinin ortaokul ödevleriyle uğraşırken diğerinin bebekliğiyle uğraşmak daha zor. En ideali peş peşe😀 benim çocuklarımın arasında 3.5 yaş var. En azından beraber oyun oynayabiliyorlar. 2 yaş olsa daha harika olurdu. Çok kavga ediyorlar, evde çok ağlama oluyor ama bazen de birbirleri olmasa ne yapacaklardı diye düşünmüyor değilim😀

Tam onu yazarken dedim ki kesin yanlış anlayıp linçleyecekler :) Ortalık karışmış..
Tek çocuklu annelere bakınca iyi ki kardeşi var diyorum çünkü benim çevremdeki tek çocuklar hep anneleriyle olmak istiyor ama kardeş olunca evde ona oyun arkadaşı oluyor. Demek istediğim buydu. Zaten en başta dediğim gibi benim tek başıma yönetebileceğim bir konu değil çocuk.
Şimdi açıklayıcı oldu kesinlikle. Bende iyiki ikiside olmuş diyorum ♥️ ilk cocugum yeni dogmusken o zorlukta bile ikinci sorduklarında çok isterim ilerde diyordum. Aralarının az olmasıda beni çok mutlu ediyor çünkü aynı seyden zevk alıp eglenmelerini görmek çok güzel.

Hayır bir de isim benzerliğimizden gelenin gidenin bana vurmasına ne demeli?

Back
X