- 21 Eylül 2017
- 1.215
- 1.875
- 133
- Konu Sahibi cactuslove_
-
İyi olmak için onun evlatları benimde evlatlarımdır başımda taşırım diye şirinlik yapmam lazım dimi o zaman mutlu olursun bu iyilikle diye yığılırdı yorumlar.
Kimse kimsenin 3 tane çocuğuna bakmaz. 2.ye bile bakmaz kusura bakmayın gerçekçi olun. ( Annesi dururken )
Napacak benim çocuklarıma bakacaksın diye yakamamı yapışsın, bakmak istememem gayet normal dimi.
adam bunu normal karşıladığı için merhametsiz biri doğru mu? :)
Çocuklar için ne yapıyorsunuz ya anlatsanıza biraz.
Ben mesela çocuk esirgeme kurumlarını ziyaret ederim sık sık palyaço olurum, yere yatar eşek olurum at olurum onlara
Para bağışı yapar, o günün yemek masrafını üstlenirim mesela.
İzmir de ki çocuk esirgeme kurumlarının '' çocuk bakım evlerine '' değişeceği isim kampanyasında yayım yapıyorum mesela, kitap okumak için huzur evlerinede giderim bu ayrı.
Sürekli hasta çocuklar için bağış ve yardım toplarım. Kuran hatmi yapan çocuklar için takvim satışlarını destekliyorum mesela bu ara. Bayramlarda yoksul çocukları giydiririm.
Şu anda ihh de olan kahve kampanyasında en baştayım mesela. Haberiniz varmı bu kampanyadan açlıktan ölen yemende ki çocuk kampanyası için mama bağışı ?
Zannetmiyorum...
Beni çocuk düşmanı ilan edip, Sen kimi kimden korumak için dua ediyorsun arkadaşım Allah aşkına?
Arkadaşım ölür hastalık olr bişey olur tamam mı , babalarına bakamam dersem tabi ki çocuklarını seçsin bıraksın beni bakmıyorsam şayet.İyi olmak icin sirin olmak icin degil, oyle olmasi gerektigi icin oyle dusunmelisiniz.
Cunku cocuklari yoksaymaya calisiyorsunuz, cocuksuz bir adamla evlenmiyorsunuz siz arkadasim.
O cocuklar babalarinin hayatinda her daim olacaklar ve siz de bu aileye dahil olmaya calisip bakamam da bakamam diye tutturamazsiniz.
Adam bunu normal karsiliyorsa da merhametsiz ve sorumsuzdur.
Cunku anne hep hayatta ya da hep saglikli kalacaginin sozunu vermedi size senetle.
Boyle bile olsa o cocuklar agac kovugundan cikmadi.
Elbette babasi da bakacak.
Sirf bu sebeple evet Allah sizden korusun o cocuklari.
yasin gencecik ben de seni 35 ustu sanmistim... 13 yas buyuk 3 çocuklu birine gercekten asik olmus olman lazim.. Yani kendi yasina uygun her seyin ilkini senle yasayacak bir esin olsa daha iyi olmaz miydi.? Tercih senin tabi. Daha cok gencsin.
Bende eşimin çocuğuna bakmıyorum.. En başında '' annesi yaşadığı sürece onunla yaşayacak'' dedi.. Hoş annesi de vermez zaten.. Bize geldiğinde de çoğu işini kendi görüyor zaten.. Önüne koyduğum bir tabak yemek, istediği tatlıyı yapmak, yatağını yapmak bakmaktan sayılmaz.. Nihayetinde ben de annesi var olan bir çocuğa bakmak zorunda değilim.. Çocuk düşmanı mı oluyorum şimdi..?? Tabi ki hayır.. Olması gerektiği kadar müdahale edebilirim.. Çünkü ben onun annesi değil, ablasıyım.. Çocuk ile ilgili kararlara karışma hakkım yoksa, bakmaya da hakkım yok..
Kimseye zorla yorum yaptırmıyorum hanımefendi ben.Siz çocukları sorun olarak görmüşsünüz en başta kusura bakmayın.Muhtemelen onlarda sizi görecek.Kesinlikle denginiz olan biriyle yaptığınız evlilik gibi olmayacak.Egitim durumları,yaşam tarzları eşit olmayan bekar iki birey arasında bile büyük sorunlar çıkıyor evlendiklerinde.Sizinki daha vahim.3 çocuklu boşanmış bir adamla genç bekar bir kadın.Lütfen yorumları dikkate alın biraz.Kararinizi çoktan verdiyseniz de ki vermis gibi gorunuyorsunuz insanları yormayın burada kapatın konunuzu bence.
DÜZGÜN yorumunuz için teşekkürler.yasin gencecik ben de seni 35 ustu sanmistim... 13 yas buyuk 3 çocuklu birine gercekten asik olmus olman lazim.. Yani kendi yasina uygun her seyin ilkini senle yasayacak bir esin olsa daha iyi olmaz miydi.? Tercih senin tabi. Daha cok gencsin.
Arkadaşım ölür hastalık olr bişey olur tamam mı , babalarına bakamam dersem tabi ki çocuklarını seçsin bıraksın beni bakmıyorsam şayet.
Ama şu durumda anneleri sağlıklıyken ve bakacak pozisyondayken evi arabası parası, ben alıp o çocuklara bakmam anlatabiliyor muyum.? Ben adama anneleri ölürsede çocuklara bakmam dedim adamda bana tamam dedi mi diyorum ben algılayamıyor musun?
Dürüst olmak zorundayız.
Kimse bakmaz, karşımdaki de elbette bakmak istemeyişimi anlayacak. Napacak? O olsa bakar mıydı?
Çok haklısınız, annesi ve BABASI dururken o çocuklara bakmak sizin sorumluluğunuz değil.Kimse kimsenin 3 tane çocuğuna bakmaz. 2.ye bile bakmaz kusura bakmayın gerçekçi olun. ( Annesi dururken )
Napacak benim çocuklarıma bakacaksın diye yakamamı yapışsın, bakmak istememem gayet normal dimi.
Merhaba ben cevap veriyorum, arada kaçıyor olabilir.Konu sahibi, burada aslında başta sizi düşünüp yardımcı olmak isteyen insanlar sizi uyarıyordu ancak insanların daha iyi yorum yapabilmek için sorduğu sorulara, arada başka yorumlara cevap vermenize rağmen, cevap vermemeniz itici gözüktü bence.
Şimdi de yapılan 30 tane doğru düzgün yoruma cevap vermek, birlikte diyalog kurmak yerine sinirlendiğiniz bir yorumu tekrarlayıp duruyorsunuz.
Şimdi konunuzu, “Ben 24 yaşındayım, erkek arkadaşım 37 yaşında. Daha önce bir evliliği olmuş ve annesiyle kalan 6-8-12 (yaşları hatırlayamadım tam) yaşlarında çocukları var. Biz 4 yıldır beraberiz ve bana en başından beri çok ilgili. Sizce böyle bir ilişkiyi nasıl yürütebiliriz, ne gibi sıkıntılar olabilir, mutlu olanlar da nasıl sağladılar yardımcı olur musunuz” diye açsaydınız sayfalarca insanlar teoriler üretip, konuyu anlamaya çalışmazdı.
Şimdi bana uzaktan gözüken profil şu eşinize dair: 32 yaşında 1 yaşında bir bebeği varken, bebeği annesine bırakarak ayrılıyor. Sonra da 1 yıl içinde gidip 20 yaşında bir kızla sevgili oluyor. Bu kıza da “seni çocuklarıma ezdirmem” diye sözler veriyor. Bir ara sizin yazdığınıza göre “zaten çocuklarla alakası yok” bir insan. Eğer benim çevremde bir kişi olsaydınız ve eşinden ayrılık nedeni aldatılmak dışında bir şeyse, ben evlenmemenizi tavsiye ederdim. Yaşınız 24, ileride çocuk sahibi olmak istemeniz muhtemel. Ben böyle bir baba adayını eş istemezdim.
Maddi durumu eğer oldukça iyi değilse, bu kısım da sorun olur. Bu sıkıntıları ele aldınız mı siz ne düşünüyorsunuz? İleride çocuk yaparsanız, daha iyi babalık yapacağını düşünüyor musunuz, bu kriterlerinizin arasında mı?
Bakın mesela ben şimdi size zamanımı ayırıp, çok iyi niyetle yorum yaptım. Cevap vermenizi umuyorum. İnsanlar da biraz bundan sinirleniyor, uzun uzun vakit ayırıp cevap alamamaya.
Evet bu gayet mantıklı fakat doğruları söylüyorum tatlı görünmek için canlarım benim onlar canlarım demekte içime sinmiyor. Allah sağlık versin annelerinin yanlarında büyüsünler babasıda gitsin görsün gezdirsin kalmaya da getirsin sıkıntı yok. Ben bu görşteym..Çok haklısınız, annesi ve BABASI dururken o çocuklara bakmak sizin sorumluluğunuz değil.
Ancak annenin de tek başına sorumluluğu değil. Anne ve baba o çocuklara maddi manevi ortak bakmak zorunda.
Her ikisi de evlerinde çocukları için oda, uygun ortam vb. hazırlamalı ve çocuklar kendini hiçbir yerde misafir/sığıntı gibi hissetmemeli.
Bunların hepsi eşinizin sorumluluğu.
Ben adamla hayatımı birleştireyim ama hayatındaki sorumluluklar beni ilgilendirmez diyemezsiniz.
Aynen öyle cnm. Anlatamıyorum fakat
Merhaba ben cevap veriyorum, arada kaçıyor olabilir.
Aynı soruyu 10 kişi soruyor.
Maddi olarak bir sıkıntı Allah tan bir şey gelmezse olmaz.
Benim sinirlendiğim konu olayı saptırıyorlar. Biraz öncede bir arkadaşa söyledim millet konu açarken
NOLUR KÖTÜ YORUM YAPMAYIN ZATEN AĞLIYORUM falan yazıyor inanılmaz kırıcı rencide edici yorumlar geliyor hiç hoş değil.
Çocuklu herifle tabiri çok kaba ve çirkin
Allah çocukları sizden korusun bu daha bi çirkin anneleri hayattayken 3 çocuğa ben bakmak istemem ben isterim diyen 1 kişi çıksın hadi bende dicem Ben kötüyüm Allah çocukları benden korusun. anlıyor musunuz beni? bak bak saptırmaya bak çocuk düşmanı oldum.
Hmmm başka şeyler var hihih diye tuhaf tuhaf gruplaşmalar
Hıııh ikinci konu belli oldu ağlarsın burda.
Şu laflara bakar mısınız ne kadar çirkin dimi?
Olumsuz olan yoruma ne yazayım ben evet tamam ayrılıyorum mu?
Düşünüyorum kendimce iyi yazan başına gelene görene de mutluluklar diyorum.
Herkesin yazdığını not ediyorum kafamda bir yerlere.
Kötü yazanlara öyle değil böyle demediğim halde kararını vermiş bizi ne yoruyosun diyolar bide cevap versem ne olacak kim bilir...
Ben sizi anlamaya çalışıyorum. Anne varken bana düşmez diyorsunuz.Evet bu gayet mantıklı fakat doğruları söylüyorum tatlı görünmek için canlarım benim onlar canlarım demekte içime sinmiyor. Allah sağlık versin annelerinin yanlarında büyüsünler babasıda gitsin görsün gezdirsin kalmaya da getirsin sıkıntı yok. Ben bu görşteym..
O kararını vermiş yormayalım kendimizi
Merhaba ben cevap veriyorum, arada kaçıyor olabilir.
Aynı soruyu 10 kişi soruyor.
Maddi olarak bir sıkıntı Allah tan bir şey gelmezse olmaz.
Benim sinirlendiğim konu olayı saptırıyorlar. Biraz öncede bir arkadaşa söyledim millet konu açarken
NOLUR KÖTÜ YORUM YAPMAYIN ZATEN AĞLIYORUM falan yazıyor inanılmaz kırıcı rencide edici yorumlar geliyor hiç hoş değil.
Çocuklu herifle tabiri çok kaba ve çirkin
Allah çocukları sizden korusun bu daha bi çirkin anneleri hayattayken 3 çocuğa ben bakmak istemem ben isterim diyen 1 kişi çıksın hadi bende dicem Ben kötüyüm Allah çocukları benden korusun. anlıyor musunuz beni? bak bak saptırmaya bak çocuk düşmanı oldum.
Hmmm başka şeyler var hihih diye tuhaf tuhaf gruplaşmalar
Hıııh ikinci konu belli oldu ağlarsın burda.
Şu laflara bakar mısınız ne kadar çirkin dimi?
Olumsuz olan yoruma ne yazayım ben evet tamam ayrılıyorum mu?
Düşünüyorum kendimce iyi yazan başına gelene görene de mutluluklar diyorum.
Herkesin yazdığını not ediyorum kafamda bir yerlere.
Kötü yazanlara öyle değil böyle demediğim halde kararını vermiş bizi ne yoruyosun diyolar bide cevap versem ne olacak kim bilir...
Ben sizi anlamaya çalışıyorum. Anne varken bana düşmez diyorsunuz.
Ancak şu açıdan da bakmayı deneyin: Anne de dese ki " Baba varken tüm sorumluluğu üstlenmek bana düşmez. Babalarıyla kalsınlar, arada bende kalırlar, gezdiririm, dolaştırım".
Ebeveynlik sorumluluğu açısından farkı yok.
Siz çocuk bakımını annenin görevi olarak kodlamışsınız zihninize.
Bence gerginlik buradan kaynaklanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?