İkinci eş olmak.....

Çocuklar Bana Rahatsızlık Vermeye Çalışırlar Mı?

• Kesin sorun yaparlar!

• Babaya bağlı...

• Yapmazlar.

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Bende eşimin çocuğuna bakmıyorum.. En başında '' annesi yaşadığı sürece onunla yaşayacak'' dedi.. Hoş annesi de vermez zaten.. Bize geldiğinde de çoğu işini kendi görüyor zaten.. Önüne koyduğum bir tabak yemek, istediği tatlıyı yapmak, yatağını yapmak bakmaktan sayılmaz.. Nihayetinde ben de annesi var olan bir çocuğa bakmak zorunda değilim.. Çocuk düşmanı mı oluyorum şimdi..?? Tabi ki hayır.. Olması gerektiği kadar müdahale edebilirim.. Çünkü ben onun annesi değil, ablasıyım.. Çocuk ile ilgili kararlara karışma hakkım yoksa, bakmaya da hakkım yok..

Arkadaşım ölür hastalık olr bişey olur tamam mı , babalarına bakamam dersem tabi ki çocuklarını seçsin bıraksın beni bakmıyorsam şayet.
Ama şu durumda anneleri sağlıklıyken ve bakacak pozisyondayken evi arabası parası, ben alıp o çocuklara bakmam anlatabiliyor muyum.? Ben adama anneleri ölürsede çocuklara bakmam dedim adamda bana tamam dedi mi diyorum ben algılayamıyor musun?

Dürüst olmak zorundayız.

Kimse bakmaz, karşımdaki de elbette bakmak istemeyişimi anlayacak. Napacak? O olsa bakar mıydı?

Siz çocukları sorun olarak görmüşsünüz en başta kusura bakmayın.Muhtemelen onlarda sizi görecek.Kesinlikle denginiz olan biriyle yaptığınız evlilik gibi olmayacak.Egitim durumları,yaşam tarzları eşit olmayan bekar iki birey arasında bile büyük sorunlar çıkıyor evlendiklerinde.Sizinki daha vahim.3 çocuklu boşanmış bir adamla genç bekar bir kadın.Lütfen yorumları dikkate alın biraz.Kararinizi çoktan verdiyseniz de ki vermis gibi gorunuyorsunuz insanları yormayın burada kapatın konunuzu bence.

Aynen öyle cnm. Anlatamıyorum fakat

Kimseye zorla yorum yaptırmıyorum hanımefendi ben.
Kararsız kaldım ve sizlerden gelen yorumlarla mı karar vereceğim zannediyorsunuz?
çevresinde veya kendinde yaşayan gören var mı ne olur ne yapmalıyım baba arayı kurarsa mutlu olur muyum diyorum ben?
Olumsuz mesajlarla aklımda bir şekil belirlendi diyelim 5 dk sonra KIZLAR TAMAM AYRILDIM bunu mu yazayım istiyorsunuz anlamıyorum ki ben ne bekliyorsunuz.
Herkesin söylediği aklımda bir yerlerde merak etmeyin
Yorum için teşekkürler.

Konu sahibi, burada aslında başta sizi düşünüp yardımcı olmak isteyen insanlar sizi uyarıyordu ancak insanların daha iyi yorum yapabilmek için sorduğu sorulara, arada başka yorumlara cevap vermenize rağmen, cevap vermemeniz itici gözüktü bence.

Şimdi de yapılan 30 tane doğru düzgün yoruma cevap vermek, birlikte diyalog kurmak yerine sinirlendiğiniz bir yorumu tekrarlayıp duruyorsunuz.

Şimdi konunuzu, “Ben 24 yaşındayım, erkek arkadaşım 37 yaşında. Daha önce bir evliliği olmuş ve annesiyle kalan 6-8-12 (yaşları hatırlayamadım tam) yaşlarında çocukları var. Biz 4 yıldır beraberiz ve bana en başından beri çok ilgili. Sizce böyle bir ilişkiyi nasıl yürütebiliriz, ne gibi sıkıntılar olabilir, mutlu olanlar da nasıl sağladılar yardımcı olur musunuz” diye açsaydınız sayfalarca insanlar teoriler üretip, konuyu anlamaya çalışmazdı.

Şimdi bana uzaktan gözüken profil şu eşinize dair: 32 yaşında 1 yaşında bir bebeği varken, bebeği annesine bırakarak ayrılıyor. Sonra da 1 yıl içinde gidip 20 yaşında bir kızla sevgili oluyor. Bu kıza da “seni çocuklarıma ezdirmem” diye sözler veriyor. Bir ara sizin yazdığınıza göre “zaten çocuklarla alakası yok” bir insan. Eğer benim çevremde bir kişi olsaydınız ve eşinden ayrılık nedeni aldatılmak dışında bir şeyse, ben evlenmemenizi tavsiye ederdim. Yaşınız 24, ileride çocuk sahibi olmak istemeniz muhtemel. Ben böyle bir baba adayını eş istemezdim.

Maddi durumu eğer oldukça iyi değilse, bu kısım da sorun olur. Bu sıkıntıları ele aldınız mı siz ne düşünüyorsunuz? İleride çocuk yaparsanız, daha iyi babalık yapacağını düşünüyor musunuz, bu kriterlerinizin arasında mı?

Bakın mesela ben şimdi size zamanımı ayırıp, çok iyi niyetle yorum yaptım. Cevap vermenizi umuyorum. İnsanlar da biraz bundan sinirleniyor, uzun uzun vakit ayırıp cevap alamamaya.

yasin gencecik ben de seni 35 ustu sanmistim... 13 yas buyuk 3 çocuklu birine gercekten asik olmus olman lazim.. Yani kendi yasina uygun her seyin ilkini senle yasayacak bir esin olsa daha iyi olmaz miydi.? Tercih senin tabi. Daha cok gencsin.
DÜZGÜN yorumunuz için teşekkürler.
Öyle olsa tabi çok farklı olurdu...

Peki, peki.
mutluluklar :))

Kimse kimsenin 3 tane çocuğuna bakmaz. 2.ye bile bakmaz kusura bakmayın gerçekçi olun. ( Annesi dururken )
Napacak benim çocuklarıma bakacaksın diye yakamamı yapışsın, bakmak istememem gayet normal dimi.
Çok haklısınız, annesi ve BABASI dururken o çocuklara bakmak sizin sorumluluğunuz değil.
Ancak annenin de tek başına sorumluluğu değil. Anne ve baba o çocuklara maddi manevi ortak bakmak zorunda.
Her ikisi de evlerinde çocukları için oda, uygun ortam vb. hazırlamalı ve çocuklar kendini hiçbir yerde misafir/sığıntı gibi hissetmemeli.
Bunların hepsi eşinizin sorumluluğu.
Ben adamla hayatımı birleştireyim ama hayatındaki sorumluluklar beni ilgilendirmez diyemezsiniz.

Merhaba ben cevap veriyorum, arada kaçıyor olabilir.
Aynı soruyu 10 kişi soruyor.
Maddi olarak bir sıkıntı Allah tan bir şey gelmezse olmaz.

Benim sinirlendiğim konu olayı saptırıyorlar. Biraz öncede bir arkadaşa söyledim millet konu açarken
NOLUR KÖTÜ YORUM YAPMAYIN ZATEN AĞLIYORUM falan yazıyor inanılmaz kırıcı rencide edici yorumlar geliyor hiç hoş değil.
Çocuklu herifle tabiri çok kaba ve çirkin
Allah çocukları sizden korusun bu daha bi çirkin anneleri hayattayken 3 çocuğa ben bakmak istemem ben isterim diyen 1 kişi çıksın hadi bende dicem Ben kötüyüm Allah çocukları benden korusun. anlıyor musunuz beni? bak bak saptırmaya bak çocuk düşmanı oldum.
Hmmm başka şeyler var hihih diye tuhaf tuhaf gruplaşmalar
Hıııh ikinci konu belli oldu ağlarsın burda.

Şu laflara bakar mısınız ne kadar çirkin dimi?
Olumsuz olan yoruma ne yazayım ben evet tamam ayrılıyorum mu?
Düşünüyorum kendimce iyi yazan başına gelene görene de mutluluklar diyorum.
Herkesin yazdığını not ediyorum kafamda bir yerlere.
Kötü yazanlara öyle değil böyle demediğim halde kararını vermiş bizi ne yoruyosun diyolar bide cevap versem ne olacak kim bilir...

Evet bu gayet mantıklı fakat doğruları söylüyorum tatlı görünmek için canlarım benim onlar canlarım demekte içime sinmiyor. Allah sağlık versin annelerinin yanlarında büyüsünler babasıda gitsin görsün gezdirsin kalmaya da getirsin sıkıntı yok. Ben bu görşteym..

Aynen öyle cnm. Anlatamıyorum fakat

Ben seni çok iyi anlıyorum tatlım.. En basiti çocuk 9 yaşında ama yemeği elleriyle yiyor ve akabinde el yıkama alışkanlığı yok.. Yağlı ellerini her yere sürüyordu.. Eşime söyledim çatal kaşık kullanmayı, ellerini yıkamayı öğrenmesi lazım dedim.. Birlikte hadi çatalla yiyoruz, hadi ellerimizi yıkıyoruz şeklinde uyararak alıştırmaya çalışıyoruz.. Ama çocuğun normal dışı ya da öğrenmesi gereken şeyleri söylediğimde eşim asla benim çocuğum moduna girmedi.. Aksine hoş olmayan davranışlarında uyarmamı söyledi.. Şayet eşim benim çocuğum benim çocuğum moduna girseydi bende yapamazdım.. Tabi eşim beni destekliyor diye de olur olmaz şeylerde çocuğu uyarmadım.. Böyle bazen algılayamadığı bir şeyi sorup, o mahsum saf bakışları yok mu o zaman yiyesim geliyor :) Artık hangi konuda uyarıp, hangi konuda uyarmayacağımı biliyor ve o yavrum da ona göre davranıyor..

Şu an evli değilsiniz ve çocuğunuz yok,adamın 3 çocuğu var ileride sorun yaşayacaksınız maddi manevi bu aşikar.
Kolay olacağını düşünmüyorum sizin için bu durumun.

Doğru, burada genelde konu açana garip bir şüpheyle yaklaşma tavrı var. Ben de konu açtığımda 1-2 kişiden garip yorumlar duydum ama cevabı verip, durumu açıkladığınızda bu devam etmiyor. Sizin konunuzun başında evliyken mi tanıştığınızla ilgili soru vardı ve ona net bir şekilde “hayır, 5 yıl önce boşanmışlar, biz 4 yıl önce tanıştık” deseydiniz, konu kapanırdı. Ki bunun sorgulanması da “niye sizi suçlasınlar, boşanmadan önce mi tanıştınız” şeklinde olumlu yaklaşımdı aslında.

Bir de cevap verme olayı, eğer “benim gördüklerime göre mutsuzlukla sonuçlanıyor” diyenlere hiçbir şey demeden, “bence mutlu olursun” diyene teşekkür edilince tepki topluyor. O zaman sadece insanlar tabii mutlu olursun desin diye açılmış gibi, o durumda da insanlar vakitlerini boşa harcamış hissediyor.

Mesela siz çocuk düşünecek misiniz ileride, bu konuda eşinizin söylediklerinizden anladığım kadarıyla ilgisiz bir baba olmasıyla ilgili ne yapacaksınız? Bundan da bahsettim ama o kısmı atladınız cevap yazarken. Bilinçli yapmıyor olabilirsiniz ama bu tarz dağınık cevaplar da biraz sorun yaşatıyor size bu konuda bence.

Ben sizi anlamaya çalışıyorum. Anne varken bana düşmez diyorsunuz.
Ancak şu açıdan da bakmayı deneyin: Anne de dese ki " Baba varken tüm sorumluluğu üstlenmek bana düşmez. Babalarıyla kalsınlar, arada bende kalırlar, gezdiririm, dolaştırım".
Ebeveynlik sorumluluğu açısından farkı yok.
Siz çocuk bakımını annenin görevi olarak kodlamışsınız zihninize.
Bence gerginlik buradan kaynaklanıyor.

O kararını vermiş yormayalım kendimizi

En fazla bir kac konu acar biz yorumlariz bize hava hos kendi yasayacak. Son konusu da bosaniyorum olur uzulme deriz en fazla.

Yahu guzel kardesim sen degilmiydin cocuklara kendimi ezdirmem diyen adi ustunde cocuk yahu insan bir cocuga karsi nasil boyle dusunur ki kucuklermis. Herkes cocuk sevmek zorunda da degil ama secimlerini ona gore yap o zaman.
Ayrica da babalari anneleri ile anlasamamislar degil anlasamiyorlarDI diye bir cumle kurdun kullandigin eklerin anlamini biliyorsun herhalde ki boyle bir konu acip icini rahatlatmaya calistin ama herkes suclu sen cok iyisin sana mutluluklar ama once kalbini sonra bakis acini degistirmeni oneririm. Biz de bekar olduk ben hic cocuklu adamla evlenmeyi dusunmedim bekarken cunku kendimi taniyorum. Sen hem kendini tanimiyorsun hem vicdanini rahatlatmaya calisiyorsun sonra da suclu oliyoruz. Konu acma o zaman o kadar eminsen biz de yorum yapmayalim.

Son düzenleme:
Her iki kişinin de 2. evliliği dahi olsa çocuklar illaki sorun yaratır kolay değil çünkü çocuk açısından akşam başka kadın- erkekle yatan anne baba çocuğu hiçbirşey demese de sarsabilir içten içe
Lakin siz bekarsiniz
Kuzenim 5 6 yıl önce boşandı 10 yaşında da bir kızı var 5 ay önce aşık olup 2. Kere evlendi kız çocuğu kabul etti en başından ama evliliğin 2. Ayında büyük bir kavga çıkarıp evi terketti çocuk gidince kız geri geldi ama kuzenimde aşk vs kalmadı sırf yuva yikilmasin diye duruyor

Yani iyi düşünmek lazım 2. evlilik daha bir zor ve meşakatli

Anne nin şu an öyle bir düşüncesi yok ölse bırakmaz bana, olay öyle bir lanse ediliyor ki
Çocuklarını almak istesede izin vermeyen çocukları sevmeyen kötü bir abla...

Anne şuan vermem diyor çok karşılaşmalarına da gerek yok babasını bilsin karısını bilmesin akılları karışmasın üzülmesinler vs diyor.
He bir gün anne derse ki al çocuklarını birazda sen bak yapacak bir şey yok. İşte o zaman beni boşasın yine baksın çocuklara ona sözüm yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…