ikinci eş olmak...

rayiha76

Guru
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
48
-1
286
Ankara
eşim daha önce bir evlilik yaşamış diğer evliliğinden 2 çocucuğu var oğluyla arasıra görüşüyorum ama kızı bize tepkili.gerçi onların boşanmalarında benim bir etkim yok ben eşimle boşandıktan sonra tanıştım.eşim eski eşini tamamen unutsada beni çok sevsede bir türlü ben eski eşini aklımdan çıkamıyorum sürekli kıyaslamalar yapıyorum.Benim ilk evliliğim.Benim gibi ikinci eş olan varmı aranızda siz neler yaşadınız nasıl atlattınız bu durumu?

öncelikle mrb ben ewli değilim fakat çewremde çok var bence böle ikinci eş olmak gibi düşünmeyin kıyaslamalarda yapmayın bizim komşumuzda aynı sizin gibiydi ama şuan çok mutlular umarım sizde mutlu olursunuz

bence de birinciyi sallayın gitsin.zaten siz ondan iyisiiz ki eşiniz sizin yannızda onun değil.takılacak bir durum yok

onda bulamadığını sende bulmuş ki senin yannda canım . Kıyaslama kendini o kadınla ki onunda gelmesin aklına acabalar .
2 çocuğunu kabul ederek bile sen inanılmaz bi özveride bulunmuşsn zaten

Bu duygunuzun gerçek bir sebebi var mı bence bunu iyi düşünün. Yani eşiniz sizi eski eşiyle kıyaslayacak en ufak bir imada bile bulunduysa bunları düşünmekte haklısınız. Yok eğer ortada bir şey yoksa o zaman kendinizde bir eksiklik görüyor olabilirsiniz.

canım merhaba.. ben evli değilim ama bir ilişkim var..erkek arkadaşım boşanmış ve 2 çocuğu var..büyük olan kız üni okuyor diğeri henüz 11 yaşında erkek..yani senin durumunla aynıyımm... bizde artık bişeyler düşünüyoruz hayırlısıyla ama nasıl olacak bilmiyorumm.. inan çok sıkıntılı işler ...bende ilk zamanlar çok kafaya takıyodum ama artık hiç ilgilenmiyorum böyle saçma şeylerle..sende takma çünkü seninle evli olay bitmiştir tatlımm....

bence rahatına bak ya eşin unutmus kı bosanmıs ve senınle evlenmıs oğluyla da gorusuyomussunuz,kızı da sorun olmuyosa noolcak sankı

senden iyi olduğunu düşünseydi eşin, eski eşini boşamazdı canım. neden böyle şeylere takılıyorsun? bu konuyu eşine açarsan bir de, senin ne kadar özgüvensiz olduğunu düşünecektir, sen ilişkine evliliğine bak, boşver eski eşiymiş, eski sevgiliymiş, adı üzerinde "eski". canını sıktığına değmez yahu :)

İlk eş paspas,2. eş bel kemeri,3. eş baş tacı derler

Son düzenleme:
ilk eşiyle ilgili düşünceleriniz gayet insani. insan merak ediyor her şeyden önce. ama bitmiş bir ilişki eşiniz için bir şey ifade etmiyorsa zamanla sizin için de etmez. ancak eski eş de olsa çocuklarının annesi olduğunu unutmayın. eşiniz eski eşi hakkında kötü bir söz söylese bile duymazdan gelin.onun hakkında yorum yapmayın. sonuçta o da bir kadın ve biten bir evlilikte her iki tarafın da kusurları olabiliyor. çocukların özel günlerinde ilk eşiyle birlikte olmasını doğal karşılayın. çocuklarıyla bağını koparmasına izin vermeyin.
çocuklarla aranızı iyi tutun. onlara iyi bir abla olmaya bakın. onları sever ve ilgilenirseniz eşiniz sizi daha çok sever. küçük kızın tepkileri normal. içten içe sizi suçluyor olabilir. size kötü sözler söylese, kızsa bile anlamaya çalışın.
sanırım daha yaşları küçük.sorumlulukları ve geçim masrafları daha uzun yıllar sürecektir. bunu asla dert etmeyin. kıskanmayın. şöyle düşünün "onlar kanadı kırık birer kuş" sonuçta anne baba ayrı yuva dağılmış.
tüm bunlar büyük ölçüde ruhsal olgunluk gerektiriyor. bazı şeyleri eşinize hissettirmeden yaşamayı ve zamanla bunları aşmayı öğrenmeniz gerek.

ilk eş, boşver cnm hiç kıyaslama da yapma mutlu olmaya çalış onunla mutlu olsaydı zaten onun yanında olurduuu zaten senin onunla bir ilgin yokmuş siz ayrıldıktan sora tanışmışsınız cnm mutlu ol inş

canım ne güzel olgun bir bakış açısıyla yazmışsın.keşke herkes yapabilse bunları.benden de sana bir buket

Ne kadar zor olsada bu duruma pek kafa yormamalısnız.Sonuçta ılk eşiyle anlaşıp mutlu olsaydı adamcağız boşanmazdı herhalde..Kıznın size tepkisi kıskançlıktan olabilir kadınlar her yaşta bilirsiniz kıskançlıklarını gizleyemezler..Aklınızdakı eski eşiyle kıyaslanma fikri ,eşinizin bir iması sonucumu oluştu acaba ..yoksa durduk yere neden kendinizi kıyaslayacaksınız ki..bu size kafa karışıklığından başka bir şey getirmez...Belikde eski eşine dönen erkekler sizi düşündürtüyordur...Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok 7-8 senelik sevgililiklerde bitebiliyor..Evlenenlerde boşanabiliyor..Siz yinede kuruntumu yapıyorsunuz yoksa böyle bir şey mi hissettiriliyor onu belirtin..

Çok büyük fedakarlık yapıyorsunuz ..Sizden yaşcada baya büyük birisi sanırım üni de çocuğu olduğuna göre..Şu an herşey seviyorum olsun gözüyle bakıyorsunuz ama evlilikte zamanla sorunlar cıktığı zaman sevgi tek başına bir işe yaramıyor..

İlk eşin sizden çok bir farkı olmuş olsaydı şu anda eski eşiyle evli olurdu.Kıyaslamakla elinize ne

geçecek?Sonuç olarak siz eşinizle berabersiniz.Sadece kıyaslamakla kalırsınız kendiniz.

Canım bende ikinci eşim.Çocuk yok ondan.Üstelikte amcasının kızından boşanmış.çeşitli sebepler işte.İlk evlendiğimde hiç takıntımyoktu aslında eşiyle ilgili bir takıntım yok.
Ben eşimi seviyorum ama zaten başında kaybetmişim ben.beni zaten hiçbir zaman istediğim gibi sevmedi.yada ben öyle düşünüyorum.yaa işte böyle canım.seni anlıyorum bir de çocuk var senin eşinin.ama bence takılma artık.Çünkü geçmiş asla değişmeyecek bir şey.Bunu hiç unutma ve geleceğine bak.Mutlu ol.Mesela bizim aramızda asla esi eşle ilgili konuşmalar aslaolmaz.ben de asla konuşmam.bu çok önemli bence.

Ben "ikinci eş" değilim, ama üvey annem babamın ikinci eşiydi.
Evliliklerinin ilk 10 senesini kendisini annemle kıyaslayarak geçti..Bu nedenle sürekli gerginlikler çıkartırdı.
Hiç çekinmeden bu kıyaslamaları benim ve ablamın yanında da yapardı. Ondan nefret ederdik.

Eğer başarabilirseniz, bu mukayeseden vazgeçin. Ne kadar belli etmemeye çalışsanız da hem eşiniz, hem eşinizin çocukları bunu hissedecektir. Bu hissin size dönüşü pozitif olmayacaktır.

sizinki farklı tabi.benim çocuklarıyla bir problemim yok nihayetinde onların bir suçu yok.Ben eşimede bunu belli etmiyorum sadece kadınca bir kıskançlık.İkinci eşseniz malesef hayata sıfırdan başlayamıyorsunuz ona yaşattığınız yada size yaşatılan herşey daha önceden ya benzeriyle ya aynısı yaşanmış oluyor.KENDİME BUNU YAŞATTIĞIM İÇİN ÇOK PİŞMANIM KİMSEYEDE EŞİT ŞARTLARDA DEĞİLSENİZ İKİNCİ EŞ OLMAYI YAVSİYE ETMİYORUM.

bizdede eski eşiyle ilgili olumlu yada olumsuz şeyler konuşulmuyor ama bana onu hatırlatan bir sürü şey çıkıyor karşıma.çocukları olduğu için her hafta o kadının evinin önüne gitmesi telefonunda adının yazıyor olması yada ara sıra çocuklar için görüşüyor olmaları bile beni deli ediyor.Ben tabi belli etmiyorum ama içten içe deli oluyorum.

bence de birinciyi sallayın gitsin.zaten siz ondan iyisiiz ki eşiniz sizin yannızda onun değil.takılacak bir durum yok

Allah allah :44:
nasil boyle bir kaniya varip yorum yaptiniz sastim kaldim...

mesajimi duzenliyorum herkese sastim kaldim
bosandilar diye ilk es mi kotu oldu?
bu beyde de bir sorun olamaz mi?
konu sahibi de yanlis anlamasin yorumlara gore yorum yaptim.
ilk esi gecmiste kalmis kendinizi onunla kiyaslamayin.
simdi sahip oldugunuz ani yasayin!

Son düzenleme:
ilk eşiniz ilk aldığınız araba gibidir. kaza yapma ihtimaliniz çok olur- ikinci eşinizi daha iyi seçersiniz onda öyle bi lux yoktur cünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…