ikinci eş olmak

santefe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2011
183
0
116
Merhaba

Eşim benimle ikinci evliliğine yaptı. tanıştığımızda, flört ettiğimizde eşimin daha önce evlilik yapması ve çocuğunun olması beni rahatsız etmedi. sırılsıklam aşık olmuştum. çocuğunu kendi çocuğum gibi gördüm, küçük çocuk tabi haliyle enerjik oluyordu, yaramazlık yapıyor bazen de gerçekten sınırlarımı zorluyordu ama sesime bile yükseltmiyordum. kendi doğurduğum çocuk olsa kesin daha farklı davranır, cezalandırırdım. onu çok ama çok seviyorum. yüzünde, dokunuşlarında eşimi görüyor gibiydim sanki ve bu beni daha çok bağlıyordu. ailem hiç ama hiç istemedi. onları bile karşıma aldım ama ne yazık ki umduğum mutluluğun çeyreğini bile bulamadım. eski eşi sürekli arıyor, çocuğu bahane ediyor saatlerce konuşuyordu. eşimi özlediğini söyleyip ağlıyor, duygu sömürüsü yapıyordu. sürekli arıyor, saatlerce konuşuyordu, tabi bu benim bildiklerim. eşim de buna nasıl müsade edip, beni ikinci kadın sınıfına koydu şimdi düşündükçe deliriyorum. biz nişanlıyken tutup bana kadın, çocuğum geçen gün dolapta evlilik fotoğrafımızı bulmuş, daha önce de çocuğum biz yürürken ellerimizi birleştirmeye çalıştı yolda vs vs gibi cümlelerle beni tahrik etmeye çalışıyordu. eşimin kardeşini arayıp siz bizi barıştırmadınız diye sitemler ediyor, görümcem de yaptığı saygısızlığı söyleyemiyordu nedense bir türlü. hatta bir günen sonunda benden ayrılıp onunla barışmasını isteyip ağlamış, etmiş telefonda. eşimin ailesi ise sürekli beni onunla kıyaslıyor, iki de bir eski eşinden bahsediyor. en son ayrıldık, ayrı yaşamaya karar verdik, tamamen bitirmiştim. sonra hamile olduğumu öğrendim 3. ayımda, evliliğimizi devam ettirme kararı aldık, evimizi yeniden kurduk. şimdi 8 aylık hamileyim ama dertler bitmiyor malesef, eski eşi kıskançlığından mıdır başka bir şeyinden midir, çocuğumun psikolojisi bozulacak onunla görüşemezsin çocuğun olunca diyip, bir nevi tehdit etti. son 2 senedir maddi sıkıntılar içinde eşim ve ben, nafakayı ödeyemedi ve bu zamana kadar sorun olmayan nafaka benim hamile olduğum dönemde sorun oluyor ve mahkemeye verilmekle tehdit ediliyoruz. bilmemne kadar hapis cezası varmış bilmemne !

kızlar ayıp değil mi ama yoksa ben mi abartıyorum ? çıldırmak üzereyim. yazabildiklerim bu kadar, daha fazlasını da yaşıyorum yaşadım.

yani ikini eş olmayı ve çocuklu bir adamla evlenmeyi göze adıysan bunları ve çok daha fazlasını hesap etmen gerekiyordu.o çocuk eski eşlerin sürekli görüşmesini sağlayacak ömür boyu yani.tek şansın o kadının da yuva kurması olacaktır.o zaman biraz rahatlarsın.eşine güveniyorsan o kadından korkmamalısın diye düşünüyorum.ama tabi hiç bir şey kolay olmayacak.

o kadından korkmuyorum sadece rahatsız oluyorum. o kadının yuva kurmasını beklemek mutlu olmak için biraz haksızlık değil mi?

Değil maddi sıkıntısı, geçim derdinden ölseniz de o çocuğun nafakasını ödemek zorunda!

hayır anlatamıyorum sanırım, ödemek zorunda ödeyecek. ben derdimi anlatamıyorum sanırım. çocuk da nafaka da benim için sorun değil. benim hesabımdan da nafakası ödeniyordu yani ne olmuş!

merhabalar, sıkıntılı bir dönemde üstelik hamilesiniz, bugünlerin sizi fazla üzmeden geçmesini dilerim. nafaka borcu icra takibine konu edildiği takdirde eşiniz ödeyemezse hacze gelinebilir. haciz esnasında eşiniz ödeme taahhüdü verirse ve taahhüt ettiği tarihlerde ödeyemezse, 3 aylık tazyik hapsi ile cezalandırılabilir. ayrıca yaptığı tüm nafaka ödemelerini banka kanalıyla yapmasını öneririm. ileride bir sorun olursa ödendiğinin ispatı bakımından. sevgiler..

CANIM MORALİNİ BOZMAK İSTEMEM AMA İŞİN ZOR .

Kadın alanen pişman eşinizden ayrıldığına.Eşinin tavırları nasıl eski eşine karşı.

İnşallah evlenir de tez zamanda rahatlarsın.

siz de hamile olmasaydınız bırakın birleşsinler diyecektim ama ortada 1 çocuk daha var artık.Konu çocuk olduğunda benim için tüm dengeler alt üst olabiliyor

o kadından korkmuyorum sadece rahatsız oluyorum. o kadının yuva kurmasını beklemek mutlu olmak için biraz haksızlık değil mi?

Tabii ki haksızlık ama şu durumda başka şansınız yok gibi..

Son düzenleme:
Biz 2.eş olmadığımız halde bir sürü dert oluyor sizi cesaretli buldum, siz hiç birşeyi kafa takmamanız gerek yoksa hep mutsuzu oynayacaksınız birazda onun düşünmesi gerek

ne kadar saygısız insanlar var artık karsı taraf evlenmis seviyor dahi olsa sesini cıkartmamalı arada cocuk olunca irtibatı koparmakda olmuyor zor bir durum evlenmis bosanmıs olan insanlar sorun degilde cocuk olunca problemler cıkıyor

Son düzenleme:
Canım bende ayrı bir anne babanın çocuğuyum . Evet sen mutlu olmak istiyorsun ve üstelik hamilesin şu an daha hassassındır da.Ancak bunları evlenirken hesap etmeniz gerekirdi.Ne olursa olsun gerekirse gidin kaynanızla yaşayın ama o çocuğun rızkını kesemezsiniz.Sen yokken o çocuk vardı sen sonradan geldin.Sen hamileyken sorun olması pek tabi kadın diyordurki benim çocuğumun nafakasını ödeyemiyor tutmuş bide çocuk yapıyorlar demiştir bunu yani.Neyse üzmeyeyim seni ama bu sorunları yaşadığım için o ufak çocuğun yerine koydum bi an kendimi.

siz de hamile olmasaydınız bırakın birleşsinler diyecektim ama ortada 1 çocuk daha var artık.Konu çocuk olduğunda benim için tüm dengeler alt üst olabiliyor

aynı fikirdeydim ben de :/ dediğim gibi ayrılmıştık, ben de dediğiniz gibi yaptım, " hadi eyvallah mutlu olunuz" diyerek gittim. hamile olduğumu öğrendiğimde devam etme kararı aldık. eşim o kadınla bir ilgisi olmadığını iddia ediyor, yeminler ediyor ama öyle olsaydı bu sorunların bu kadarını yaşamazdım.

çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

CANIM MORALİNİ BOZMAK İSTEMEM AMA İŞİN ZOR .

Kadın alanen pişman eşinizden ayrıldığına.Eşinin tavırları nasıl eski eşine karşı.

İnşallah evlenir de tez zamanda rahatlarsın.

eşim başta o kadının ne yapmak istediğini anlamadı ya da anlamak istemedi. seninle tekrar beraber olmak istiyor ve ayrılmamızı istiyor dediğimde öyle bir şeyin olmadığını, olsa bile onun için bir şey ifade etmediğini söylüyor. ben gereğinden fazla samimi olduğunu ve olması gereken çerçeveden biraz uzak olduğunu düşünüyorum.

evlenirken hesap etmem gerekirdi ama edemedim. sonradan da hesap ettiğimde ayrılmıştık dediğim gibi hamile olduğumu öğrendiğimde yeniden devam ettik, tamamen plansız bir gebelik ben bu sorunları yaşarken bir de nasıl çocuk isterdim ki ! ne kadar anlıyorum desem de ayrı anne babanın çocuğu olmak nasıldır anlayamam ama inan ben o çocuğu yaşadığım tüm olumsuzlukların dışında tuttum. teşekkür ederim.

Eşin için bişey ifade etmiyorsa eski eşi de zamanlaa anlayacaktır bunu.
Bırakacaktır peşini diye umuyorum.
Maddi durumdan yana rahatlayıp nafakasını ödediğinizde herşey yoluna girer gibi.

eşin ilk eşinden senden önce boşanmış neticede aralarına girmemişsin kendi problemleri sebep olmuş boşanmalarına o yüzden eşinle hiç aranı bozma. Arada bir çocuk var ve çocuk için elinizden geleni yapın. Gerek manevi gerek maddi desteğinizi esirgemiyin ama ilk eş umurunuzda bile olmasın hiç kafanıza takmayın. Eşiniz sizinle evlenmeyi tercih ederek zaten ilk eşini kafasında bitirmiş.

Eşin için bişey ifade etmiyorsa eski eşi de zamanlaa anlayacaktır bunu.
Bırakacaktır peşini diye umuyorum.
Maddi durumdan yana rahatlayıp nafakasını ödediğinizde herşey yoluna girer gibi.

son bir kaç aydır ödeniyor ama geçmişte ödenmeyen nafakalar birikince fazla oluyor, o biraz sorun. böyle rahatsız olmaya devam edersem çocuğumu alıp ben gidicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…