ikinci eş olmak

eşin ilk eşinden senden önce boşanmış neticede aralarına girmemişsin kendi problemleri sebep olmuş boşanmalarına o yüzden eşinle hiç aranı bozma. Arada bir çocuk var ve çocuk için elinizden geleni yapın. Gerek manevi gerek maddi desteğinizi esirgemiyin ama ilk eş umurunuzda bile olmasın hiç kafanıza takmayın. Eşiniz sizinle evlenmeyi tercih ederek zaten ilk eşini kafasında bitirmiş.

Her ikisi de başka yollara girmiş başka hayatlar kurmuşken ilk eşin yaptıklarını çok bencilce ve sinir buldum ben. Çocuğunu düşünmek zorunda evet ama eski eşinin hayatına müdahale etmemeli. Zamanla durumu kabullenir diye düşünüyorum

doğru söylüyorsunuz. teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

katılıyorum. umarım, az zaman da olmadı. dediğiniz gibi o kadın da düşünmek zorunda çocuğunu, eşim de düşünmek zorunda aynı zamanda ilk eşinden olan çocuğunu.

Bence eşin bu ısrardan ilgiden gizli bir haz duyuyor.İstenilmek beklenilmek kendini önemli hissettiri insana.Böyle taciz boyutuna gelen durumlara istemiyor olsa engel olurdu

Bence eşin bu ısrardan ilgiden gizli bir haz duyuyor.İstenilmek beklenilmek kendini önemli hissettiri insana.Böyle taciz boyutuna gelen durumlara istemiyor olsa engel olurdu

aslına bakarsan ben de böyle düşündüm / düşünüyorum.

Allah yardımcınız olsun diyorum öncelikle.Babamın önceki evliliğinden biliyorum birşeyler.

psikolojisi bozulacak onunla görüşemezsin çocuğun olunca diyip, bir nevi tehdit etti.

Görüşmeyin daha iyi.Çocuk şu an kaç yaşında bilmiyorum ama bu kadın çocuğunu kullanabilir size karşı.Oradan oraya laf taşıtıp eşinizle aranızı bozabilir.
Nafakayı ise tabii eşiniz ödeme durumunda yapılacak birşey yok o hususta.
Evinizde eski eşle ilgili tek laf geçmesin.Ne siz ne eşiniz konuşmayın bu konuda.
Eşinizin ailesi sürekli eski eşten bahsedip duruyorsa onlarla da görüşmeyin.
Kadın burayı hele sizi nasıl arayabiliyor şaşırıp kaldım.:26:Annemin,babamın eski eşiyle ben kendimi bildim bileli bir-iki telefon konuşması olmuştu sadece.
Bebeğiniz olacak inşallah ve onun için kendinizi,sizi üzen şeylerden korumanız lazım.Net olun bu hususta.

canım nasıl arayyıp ağlayabilir eski eş .sonuçta ikisi anlaşamamış boşanmış bitmiş iş sonra senle evlenmiş adam .bence eşin fezla yüz veriyor eski eşine ikisinin ortak çocuğu olabilir saatlerce telefonlaşmak da neyin nesi .sen onun karısının .kusura bakmda ama eşin belki vicdan yapıyor onu bıraktığı için ama yinede yanlış yolda bu çok belli.artık senle evli ve kaldı ki sen bebek bekliyorsun sana yoğunlaşması gerek .sonuçta bu hayatı kendi seçti eşin kimse zorla senle evlendirmedi onu değil mi.stres yapma şu anda tek önemli konu sen ve bebeğinin sağlığı eşini kendine çekmeye bak çünkü diğer kadının niyeti belli tekrar birleşmek istiyor .eşinin huylarını sen bilirsin ona göre davran canım heşey düzelir merak etme sen.

teşekkür ederim. eşimin ailesiyle görüşmüyorum, ödenecek o elbet bu konuda hemfikiriz. arayabiliyor malesef eşimi, çocuk hususunda görüşmek zorunda kalmıştık.

teşekkür ederim canım. ben de böyle düşünüyorum.

teşekkür ederim. eşimin ailesiyle görüşmüyorum, ödenecek o elbet bu konuda hemfikiriz. arayabiliyor malesef eşimi, çocuk hususunda görüşmek zorunda kalmıştık.
Çocuğun yaşına bağlı olarak eşinizi araması doğal ama herşeyin bir sınırı var.Saatlerce konuşmak da neyin nesi?
Eşiniz dengeyi kurmalı acilen.Sinirlenmemek elde değil.Bugün ayrılsanız siz toparlanırsınız ama iki kez evlenip ayrılan adamın işi biraz zor.

bir aracı varsa eşinizin çocuğunu getirip götürsün bence siz yüzgöz olmayın fazla bebiş doğunca kendi bebeğini seversin üzülme.bak bebişde üzülüyor.gülümse bakalım hadi:))

Canım sen şimdi daha da hassas bir döneme girdin, bebeğin için sadece
biyolojik değil, ruh sağlığına da dikkat etmelisin. Elinden geldiğince
ikisi arası ilişkiden uzak durmaya çalış. Mümkünse hiç ilgilenme. Sen sadece
bebeğine ve evine odaklan. Eşinin sana karşı davranışında bir sorun yoktur
umarım. Sen ne denli aralarındaki diyaloğa, münasebete muhatap olursan
, o denli üzülürsün. Güzel dergiler, kitaplar al kendine, bebeğin için hazırlan.
Bebişin için hazırlık yap. Başka türlü konulara eğil. Üzme kendini, bebeğin
hisseder üzüldüğünü.

Bir şekilde de biriken nafakayı ödeyebilirseniz daha da rahat olursunuz
hem vicdanen hem de zihnen.

Allah hayırlısı ile bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.

İkinci evliliğinden çocuğu olacak diye öz evladıyla görüşmesin mi adam? Görüşmeyin daha iyi derken bunu mu kastettiniz? Yazık değil mi o yavrucağa, onun günahı ne ki?

kocanız eski eşinin babası değil ki bu ne samimiyet. o çocukla ilgili birşeyse bile saatler sürmemesi lazım o görüşmenin. eşinize burada iş düşüyor. sınırlarını anlatacak o kadar samimi olmak zorunda değil. zaten hukuken eski karısına karşı bazı vazifeleri var ama bu kadar samimiyet keyfiyet gibi geldi bana. o hanım artık çocuğunun annesi yani eşinizin boşandığı eşi o kadar.
size de bence burada çok önemli bir görev düşüyor; eşinizle konuşup sıkmadan doğru yolu bulmakve karar vermek. sizi rahatsız eden şeylerden sakince bahsedin.
hamileliğin özel bir durum olduğunu ve her kadının bu özel dönemi en güzel şekilde geçirme hakkının olduğunu bunda da eşin önemli bir görevi olduğundan bahsedin. eğer ki o sizi, siz de onu seçipte hayatı birleştirmişseniz aynı şekilde o da hamileliğinizde elinden geleni yapmalı. ikinizin çocuğu ayrıca kıskançlıktan bahsedilmiş eski eş tarafından şöyle ki siz kendinize güvenipte benim artık 2 çocuğum olacak derseniz o kıskançlıkta sadece gelişiminden kaynaklı birşey kalır.
ayrıca eski eşin her yaptığını ciddiye alırsanız zaten evinizde yaşamasa bile sizin tarafınızdan aile gündeminde yaşatılmış olur. siz evinizin içine onu sokmayın.

İkinci evliliğinden çocuğu olacak diye öz evladıyla görüşmesin mi adam? Görüşmeyin daha iyi derken bunu mu kastettiniz? Yazık değil mi o yavrucağa, onun günahı ne ki?
Eşi değil konu sahibi.''Siz'' diye hitap etmeyi tercih ettiğimden yanlış anlaşıldı sanırım.

annem ve babam boşandı babam evlendi 8 yaşında bir çocuğu var.annem babamla zorunlu olmadığı sürece hiç konuşmadı.konuştuğunda ise en fazla 5 dk sürmüştür ve babam bizi evden alır aşağıda arabada bekler biz ineriz gider yemeğimizi yeriz konuşuruz ve babam bizi geri bırakırdı eve kardeşimi ve beni.yukarı çıkmazdı çıksa da annem ona hiç gel demedi eve davet etmedi .kapıdan giderdi babam.

babamın eşiyle bir kere bile telefonda görüşmemişlerdir.
bir kere rastlantı sonucu markette karşılaştılar eş ve çocukla. annem çocukla konuştu sadece kaça gidiyorsun ismin ne gibi bende bak bu benım annem demiştim çocuğun kafa orada karışmıştı zaten.

ve bu konuşma olurken ne annem ne babamın eşi birbirlerine birşey söylemediler iyi günler dediler birbirlerine ve ayrıldılar bu yani.olması gereken en fazla bu olabilir.

sizinki biraz kıskançlık krizi yaşıyor ve çocuğunu da bal gibi kullanıyor.
eşinizde çocuğuna karşı suçluluk duygusuyla kendini kullandırıyor olabilir.
haklısınız fakat üzülmemeniz gereken bir dönemdesiniz bırakın eşiniz halletsin siz eşinizle aranızı iyi tutmaya bakın...

Son düzenleme:
Yorumların tümüne bakamadım kaçırmış olabilirim; ayrıldıktan kaç sene sonra evlendiniz ?

Eğer kısa bir vakitse bunlar malesefki karşılanan durumlar.

Yok eğer uzun zamansa, bu şekilde gereksiz davranmaması için ancak eşiniz devreye girmeli.

Yeter artık demeli..

Çocuk için bu kadar uzun konuşulmaz, konuşulsa eski konular açılıp yakınmaz insan.

Yaptığı çok ayıp.

Eşinizin ailesinin yaptığıda hiç etik değil.
Madem o kadar kıymetliydi neden ayrılmalarına izin verdiler ?

Nasıl kurtulursunuz bu durumdan bilmiyorum ama eşinizde bitiyor bu iş.

Siz hiç konuşmamaya gayret edin.

Nafakasını ihmal etmeniz haksızlık oluyor, buna dikkat edin ki hakka girmeyin istemeden.

Tehdit ettiğinde aylardır arayıp huzurumu bozuyorsun, eşim ben ve bebeğim için manevi tazminat davası açacağım diyede siz tehdit edin.

Sonuçta böyle davranması aile birliğine zarar veriyor.

Son düzenleme:
herşeyden önemli olan eşinizin tavırları o sadece çocuğuyla ilgileniyorsa kadın 40 fırın ekmekte yese o telefonda saatlerce yaptığı vıdı vıdıyla adamı bezdirir
belli ki sorunları hiç çözülmemiş ve ayrı bir hayatı tercih etmiş einiz
bence siz< kadını tavırlarından çok eşinizin tavırlarıyla ilgilenin böylece daha aza yıpranmış olursunuz

ikinci eş olmak zor bir durum değil arada bi çocuk yoksa eğer, o çocuğun hastalığı, okulu vs. bir sürü şeyinde eski eşler görüşmek zorunda kalıyolar, ama ben bu durumda annenin çocuğunu kullandığını düşünüyorum, istese çok mesafeli bi şekildede yürütebilir ama belliki amacı başka. O ne yaparsa yapsın ama istese eşin buna son verebilir ben hatanın tamamen eşinde oldugunu düşünüyorum, vicdan yapıp eski eşine çok fazla taviz vermiş arada yıpranan sen olmuşsun. Çocuk tabiki babasıyla görüşücek, hakkı olanı alacak ama bunlar çocuğun hakkı, eski eşin değil

tanıştığında umarım evli değildir. ben de 2. evlilik oldum eşimde benim ilk ama onlar yıllar önce ayrılmışlar kadının sesi soluğu yok ama artık ben şüphelenmeye başladım sanki onu özlüo gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…