Canım konuyla alakasız ama merak ettim öğretmensin sanırım branşın ne?
buraya yazdıklarını ailene aynen anlat.
Alıntılar yaptım konu dışındaki olaylara yorum yaptım da konuya henüz yapmadım...Ben sizin yerinizde olsam o altınları ne yapar ne eder alırım.Kayınvalideme gider annem altınların sizde olduğunu öğrendi ve haklı olarak kızdı altınların bende olduğuna inanmıyor verin göstereyim de ve al altınları... ve bir dahada vermeyin tabi ki...Bence bu ilk problemi çözünce kendini daha iyi hissedeceksin...En azından bir sorunun üstesinden geldim diye düşünüp kendini güçlü hissedeceksin ve belkide diğer sorunlarını çok daha rahat çözeceksin...Çünkü en çok bunu hazmedemiyorsun...Ne hata yaptım diye dövünmek en basiti sen hemen eyleme geç...
Bence herkes kendi gibi dusunmesin kimse yada ben eski es aradi diye sorun cikaracak degilim ama herseyn bir adabi var cocukla ilgili ise evet gecenin bir vakti gorusebilirler ama sevgilimden ayrildim diye gecenin 12 sinde ariyorsa iyi niyet sezinlemem bir kadinin en buyuk dusmani yine bir kadindir...benim ilk evliligim degil esim tek farkimiz benim cocugum yoktu....nikahimiza 10 gun kala esimin annesi eski esin aradigini bizi baristir diye yalvardigini o sirada tanidiklar araciligi ile nikah tarihini bildiginide hatirlatirim....surada benim diyen insan dayanamaz boyle dusunuyoruz diye bizi yargilamayin soz konusu dikkati cekerim cocuk degil cocugun annesi....karnim burnumda son gune kadar calisirken eski es nafakayi arttir cocugun oluyor simdi hep ona vereceksin derken o evde otururken benim dogmamis cocugumun nnafakasina goz dikmeye ne hakki vardi....ben esimin n zaman ne kadar nafaka gonderdigini bilmem o onlarin sorunu ....bizler eslerin cocuklarini kabul diyoruz annelerini hayatimiza sokmak zorunda degiliz onlar her an guncel kalmasi bizlere saygisizlik....
eşime ayrılalım dedim ellerime sarıldı asla dedi birbirimize zamanla alışacağız hatalarımı kabul ettim bir daha asla yapmayacağım dedi bir daha boşanamam yaşamayan bilmez öldür ben daha iyi dedi ama bende takıntılı bir insanım hala annesini ve onu affedemiyorum ve eşimin söylediklerine inanamıyorum ne olacak bilmiyorumEski esine birseyler hissedebilir yasanmislik var sonucta.ama sevdigini sanmıyorum .cunku onu sevse bosanmazdi .seni seviyor senle evlenmis.bence takilma sende eşini seviyorsun bos yere bence uzme kendini.
eşimi altın konusunda ikna ettim kaynanama söyledi yarın altınları bize iade edecek kpss kursuna yazıldım 1 ekimde başlıyor hatta bugün çocuklar gibi neşeyle kırtasiye alışverişi yaptım bim de çok güzel şeyler vardı bir önlüğüm eksik :) ama bundan sonraki adımım ne olmalı bilemiyorum cadı gelin moduna mı geçsem ama buradan sesleniyorum kızlara asla bir adamın ikinci karısı olmayın ben ilk başlarda eşimin boşanmış olduğunu bilmiyordum çıkmaya başladıktan üç ay sonra öğrendim bu süre zarfında bağlandım neticede tecrübeli adam ağzımdan girdi burnumdan çıktı beni ikna etti
arkadaşlar merhaba yardımınıza ve fikirlerinize çok ihtiyacım var elimden tutun lütfen ben daha dört ay önce evlendim benim ilk eşimin ikinci evliliği eşimin ilk evlliliğinden bir de kız var ailem eşimin daha önceden evlendiğinden ve kızının olduğundan habersiz keşke haberleri olsaydı ve beni engelleselerdi eşimle çok büyük problemlerimiz yok aslında sevecen ve sakin fakat evliliğimizin ilk haftalarında yaşana şeyler beni resmen çıkmaza soktu evliliğimizin ikinci haftasında eşimin kitaplığını düzleyip kendi kitaplarımı da raflara dizerken bir çok cd buldum bazılarının üstünde eski karısını adı yazılıydı dayanamadım açtım hepsine tek tek baktım ve dünya başıma yıkıldı benim nişan bohçam o kadının artıklarından yapılmıştı o kadının kullanmadığı şeyleri bana yutturmuşlardı nişanda getirile çerez sepeti o kadının evindeki masa süsü olan sepetti kaynanamın evime doldurduğu eşyalarda o kadından kalmaydı bunları görünce dünya başıma yıkıldı eşim işten gelince sordum cd leri unutmuşum dedi ve kırdı eşyaları soruncada annem her şeyden iki tane alır dedi tabiki yalandı ben eşyaları poşetleyip anasına yolladım düğünüm ayrı bir olaydı kaynanamın yüzü hiç gülmedi ananesi bana sahte bilezik taktı ne eşim ne de annesi hiç bir tepki vermedi ve hatalarını telafi etmediler düğünün ertesi günü takılarımı annesinin kasasına koydurdu oysa ilk eşinde öyle yapmamış hatta onbin tl kredi çekip altın alsın diye karısına vermiş birgün eşimin bilgisayarını karıştırırken kızının ve karısının videolarını ve resimlerini gördüm sorduğumda kızım var diye silemedim dedi ve sonra o görüntüleri annesinin bilgisayarına aktardı bu olaydan bir hafta sonrada bana eski eşinin adıyla tam üç kez hitap etti benden çocuk sahibi olmak istemiyor ben ne zaman sen benden çocuk istemiyorsun desem hadi çocuk yapalım diyor sonra hiç tekrarlamıyor ben hap yutuyorum bir kez bile korunma çocuğumuz olsun demedi hatta bir keresinde kızımı gör de çocuk nasıl yetiştirilir öğren senin yeğenlerin gibi değil çok tatlı çok terbiyeli dedi artık ben de çocuk istemiyorum tek hedefim var kpss yi kazanıp atanmak ve arkama bekmadan uzaklar gitmek kursa yazıldım inşallah başarırım artık eşimin söylediği her şey batıyor ve hakaret olarak algılıyorum onun sürekli canını acıtmak istiyorum hakaretler yağdıryorum sizce ne yapmalıyım
benim yaram yok çok şükür.sen niye böyle saldırgan konuşuyorsun ki ben dulları aşşğılamıyorum senin o konuda bi yaran var galiba ben çok sevdim sadece ve evlenebilmek için herşeyi yaptım böyle terbiyesizce seviyesizce konuma yorum yapma hakkın yok kimsin sen ya kim kim ????*
sana yüzde yüz katılıyorum çocuklara bile tahammül çok zorken bitmiş gitmiş bir kadını gündemde tutmak çok zor kimse meleği oynamasın karşı tarafın ihtiyacı olmadığı halde sürekli birşeyler kopartmaya yeni yuvanın huzurunu bozmaya hakkı yok böyle ayak oyunlarına girecekse boşanmasaydı
kesinlikle haklısın ikinci eş birinci eşin kölesi değil ya birinci eş kıymetliyse boşanmasaydı adamlar evlenince birinci kadınlar kuduruyor haksızlık
benim yaram yok çok şükür.
Evliyim ama dul olsaydımda utanmazdım.
Aşağılamıyorum diyorsun ama yazdıklarına iyice bak bakalım ne yazmışsın dul olmak kötü bir şey değil yalan üzerine inşa edilen evlilikten(seninki gibi) evliklikte uğradığın hakarette sözlü şiddete rağmen evli kalmaktan daha onurlu hatta cesaret isteyen bir iş yürek ister.
Sen aileni aptal yerine koymuşsun.
Sen aileni saymamış saydırmamışsın.
Bugünde eşin kayınvaliden seni ve dolayısı ile aileni saymıyor saygı duymuyor eziyorlar ben buna kızdım gene söylüyorum sana bu şekilde davranılıyorsa tek kabahatli olan sensin
sevmişsin saygı duyarım ailenden eşinin daha önceki evliliğini ve çocuğunu saklaman niye hangi akla hizmet bunu yaptın.
Sen böyle yaptığın için kayınvaliden yüz bulmuş eski gelininin eşyalarını sana vermiş senden ve dolayısı ile ailenden çekinmemiş.
Anladın
ben yaptığım hatanın farkındayım sanki herkes mükemmel insan beni yargılamayın akıl verin yol gösterin tavsiyede bulunun aşşağılamayın
Nafaka ödediğini biliyordum benim sorunum onun nafaka ödemesi değil. bizim balayı için kesinlikle olmaz gidemeyiz diyip nafaka olayında hallederim bir şekilde demesi. Neden bizim olayımızda tmm madem sen cok istiyorsun halledecem bir şekilde demedi de söz konusu eski karısı olunca hemen ben hallederim diyor?
Ben hiçbi zaman eski evliliğini sorun etmedim. olabilr insanlar yanlıs karar vermiş olabilir. bana her seferinde eski evliliğim yüzünden seni asla üzmem üzemem hakkım yok diyen adam dün boş bulunup böyle konustu. Acaba diyorum bu bir işaret mi bana yapmacık davranıyordu bu zamana kadar şimdi bu olayda gerçek yüzünümü gösterdi. 2. eşim diye 2. planda kalmak istemiyorum bunu yaşamaktan korkuyorum.
ben yaptığım hatanın farkındayım sanki herkes mükemmel insan beni yargılamayın akıl verin yol gösterin tavsiyede bulunun aşşağılamayın[/QUOYapacağınız tek şey var bence.
Çocukları ve onların nafakalarını kabule geçmek, eski eşi düşünmemek, kayınvalidenizle aranıza mesafe koymak, en kısa zamanda ailenize durumu açıklamak.
Bundan sonra sadece evililğinizi düşünün. Olan olmuş. Bunlar tecrübe olmuş size işte.
İstediğiniz birşeyin olmama nedenini her zaman eşinizin geçmişinden gelen ve mecbur hayatınızda olması gerekenlere yıkmayın.
Balayına gitme isteğiniz çok normal.
Ama çocukların nafakasına bişey demiyor derseniz orda sıkıntı olur işte.
Eşiniz de nafakasını yatırsın, ekstralarla çok ilgilenmemeye çalışsın.
Onlarla görüştüğü zamanlarda harcayabilir bu ayrı.
Sakinlikle halledebilirsiniz bu işi.
Mantıklı konuşur mantıklı davranırsanız eşiniz hak verebilir size.
herkese böyle kötü konuşuyor zehir akıtıyorsun kesin bi sorunun var rice
a ederim benim konum hakkımda yorum yapma istemiyorum senden gelecek yardım allahtan gelsin artık benim konumdan uzak dur
ben hiç kimseye zehir akıtmıyorum
hepimiz insanız hepimiz hata yaparız fakat aptalca davranan insanlara tahammül edemiyorum
bile bile lades deyin sonrada yandım anam yok böyle bir dünya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?