ikinci eş olmayı hazmedemiyorum daha dört aylık evliyim ama boşanmayı düşünüyorum

eşimi altın konusunda ikna ettim kaynanama söyledi yarın altınları bize iade edecek kpss kursuna yazıldım 1 ekimde başlıyor hatta bugün çocuklar gibi neşeyle kırtasiye alışverişi yaptım bim de çok güzel şeyler vardı bir önlüğüm eksik :) ama bundan sonraki adımım ne olmalı bilemiyorum cadı gelin moduna mı geçsem ama buradan sesleniyorum kızlara asla bir adamın ikinci karısı olmayın ben ilk başlarda eşimin boşanmış olduğunu bilmiyordum çıkmaya başladıktan üç ay sonra öğrendim bu süre zarfında bağlandım neticede tecrübeli adam ağzımdan girdi burnumdan çıktı beni ikna etti

sana yüzde yüz katılıyorum çocuklara bile tahammül çok zorken bitmiş gitmiş bir kadını gündemde tutmak çok zor kimse meleği oynamasın karşı tarafın ihtiyacı olmadığı halde sürekli birşeyler kopartmaya yeni yuvanın huzurunu bozmaya hakkı yok böyle ayak oyunlarına girecekse boşanmasaydı

Eski esine birseyler hissedebilir yasanmislik var sonucta.ama sevdigini sanmıyorum .cunku onu sevse bosanmazdi .seni seviyor senle evlenmis.bence takilma sende eşini seviyorsun bos yere bence uzme kendini.
eşime ayrılalım dedim ellerime sarıldı asla dedi birbirimize zamanla alışacağız hatalarımı kabul ettim bir daha asla yapmayacağım dedi bir daha boşanamam yaşamayan bilmez öldür ben daha iyi dedi ama bende takıntılı bir insanım hala annesini ve onu affedemiyorum ve eşimin söylediklerine inanamıyorum ne olacak bilmiyorum

Sadece evin ve eşin hakkında söz sahibi olanın sen olduğu bilinsin yeter.Onun dışında kendini kasma bana kalırsa.Evet kpss ye hazırlanman çok güzel.Umarım en iyisi olur hakkında...Evlilikte başına gelen olaylara anından çözüm üretir ve net olursan sorun yaşamaz ve üzülmezsin...Yani kendini geri plana atma artık ev hanımı sensin senin sözün geçecek ezdirme kendini...

boşanma düşüncesi için henüz çok erken.yapman gereken şey herşeyi eşinle açık açık konuşman.seni rahatsız eden şeyleri anlat ona bi şans daha ver.hatalarını yüzüne vurur gibi söylemeden güzel güzel belirt.baktın hala devam ediyo ondan sonra ayrılık meselesini düşün hemen düşünme.biraz zaman tanı bence.yaşadıklarını unutman zor olabilir zaten asla unutmaz kimse sadece hatırlamamaya çalış boş şeylerle kendini üzmemeye çalış kimse insanın kendisinden daha değerli değil...

yazınızı okurken acaba eski eşini kıskandırmak içinmi sizinle evlendi diye düşündüm. üzgünüm ama eski eşini aklından ve hayatından çıkaramamış zaten ortada bir çocuk var bu evliliği sürdürseniz bile onlar çocuk vasıtasıyla görüşmeye devam edecekler. bence altınlarınızı geri alın ve tavrınızı sertçe gösterin

benim yaram yok çok şükür.
Evliyim ama dul olsaydımda utanmazdım.
Aşağılamıyorum diyorsun ama yazdıklarına iyice bak bakalım ne yazmışsın dul olmak kötü bir şey değil yalan üzerine inşa edilen evlilikten(seninki gibi) evliklikte uğradığın hakarette sözlü şiddete rağmen evli kalmaktan daha onurlu hatta cesaret isteyen bir iş yürek ister.
Sen aileni aptal yerine koymuşsun.
Sen aileni saymamış saydırmamışsın.
Bugünde eşin kayınvaliden seni ve dolayısı ile aileni saymıyor saygı duymuyor eziyorlar ben buna kızdım gene söylüyorum sana bu şekilde davranılıyorsa tek kabahatli olan sensin
sevmişsin saygı duyarım ailenden eşinin daha önceki evliliğini ve çocuğunu saklaman niye hangi akla hizmet bunu yaptın.
Sen böyle yaptığın için kayınvaliden yüz bulmuş eski gelininin eşyalarını sana vermiş senden ve dolayısı ile ailenden çekinmemiş.
Anladın

Yeni evliliği hazmedemeyenler var. Duyuyoruz da.
Prim vermeyin tabi ki böyle şeylere de.
Çocuğu olduğunu biliyordunuz.
Çocuğa tahammül etmek zor demek ne demek?
Boşanmada en zarar gören, en suçu günahı olmayan çocuklar..
Elbette ki birtakım problemler olacaktır.
O çocuğun yaşadıklarını da düşünmek gerekiyor.
Eğer işi tahammül etmeye getirdiyseniz işiniz çok zor..

kesinlikle haklısın ikinci eş birinci eşin kölesi değil ya birinci eş kıymetliyse boşanmasaydı adamlar evlenince birinci kadınlar kuduruyor haksızlık

jotani kullanıcısından alıntı
keşke evlenmeseydim bir de dul kadın damgası yiyeceğim babamın yüreğine incek amaa böylede kendimi yiyorum çok üzgünüm çok allah kimseyi evliliği ile sınamasın

Sadece bu satırlara yorum yapıyorum:
Bunlar nasıl tabirlerdir böyle;
"Dul kadın damgası yemek"
"Kuduran birinci kadınlar"
Ben de senin tabirinle damgalı dul kadınlardanım ama senin zannettiğin gibi birinci kadınlar olarak hiç de kudurmuyorum, üstelik arada kız evladım olmasa hiç kimsenin yüzünü görmeye meraklı da değilim, unutmadan istisnaların dışında, ilk eşler ayrıldıkları kocalarının yeni eşlerine hiç de meraklı olmuyorlar. Şahit olmadığınız boşanma sebepleri hakkında "boşanmasaymış" diye yorumda bulunmayın.
Yapmayın yarın ne yaşayacağınızı bilmeden büyük büyük konuşmayın.

Son düzenleme:
Böyle büyük bir şeyi ailenden saklamakla hataların en büyüğünü yapmışsın.Eşinin çocuğunu ailenden ne kadar saklayabilirsin.Er ya da geç öğrenecekler.Eşya şu bu olayına gelince,karşındaki insanlar senin gibi hassas düşünmeyebilirler.Kayınvaliden de düşüncesizlik yapmış.Sen şimdi eski eşine şöyle kredi çekildi,şu yapıldı bana yapılmadı kıyaslamalrına girersen baştan kaybedersin.Evde cd olayı da yine düşüncesizlik ama evladı olduğu için her resimi atamayabilir.Henüz 45 aylık evlisin.Çocuğu düşünmek için çok erken.Hele ki daha evliliğinizi oturtmamışken.Birinci evlilikten hüsranla boşanmış bir insanın ikinci evliliğinde çokcuk olayını ön plana almaması kadar doğal birşey olamaz.Evlilik oturmadan çocuk istemeyebilir.
Ben sana şunu söyleyeyim.Fazla duygusal bakıyor,olayları birbirine karıştırıyor eşini de kendini de üzüyorsun.Eşyaymış,kaynananmış boşver bunları.Bunlar gelip geçici şeyler.Eski eşini sevdiği düşüncen de saçma.Adam boşanmış gitmiş.Yeniden evlenmiş.Sen şimdi eski karısından mı kıskanıyorsun.Sonuçta evladının annesi.İyi geçinirse,senin de huzurun bozulmaz.Aklını kullanırsan eşinin de şfkatini güvenini kazanır,çocukla da aran da bir bağ kurar,kaynanayı da diskalifiye edebilirsin.Bazı şeylerin kararını vermek için çok yeni evlisin.

herkese böyle kötü konuşuyor zehir akıtıyorsun kesin bi sorunun var rice
a ederim benim konum hakkımda yorum yapma istemiyorum senden gelecek yardım allahtan gelsin artık benim konumdan uzak dur

ben yaptığım hatanın farkındayım sanki herkes mükemmel insan beni yargılamayın akıl verin yol gösterin tavsiyede bulunun aşşağılamayın

ben yaptığım hatanın farkındayım sanki herkes mükemmel insan beni yargılamayın akıl verin yol gösterin tavsiyede bulunun aşşağılamayın

20 sayfanın yaklaşık 19 sayfasında size destek olunuyor. Rica edecem sizde kelimelerinizin farkındalığını yaşayın, hemcinsleriniz için kullandığınız bazı kelimeler ne kadar gurur kırıcı, empati yaparak okursanız, gerçek aşağılayanın kim olduğunu farkedersiniz.
Konunuza gelince Allah yardımcınız olsun, ben ortada olan günahsız çocuğa üzülürüm.

Senin anlamadığın birşey var ama..burda söz konusu eski karısı olduğu için halledeceğim diye birşey yok ki.Söz konusu eski kadın değil,çocuklar.O nafaka çocukların.Ve ödemezse çatır çatır ödetir mahkeme adama.Haciz bile gelir.23 yaşında 2 çocuğu olan bir insanla,daha başta nafakayı,balayı harcamasını ayırdemeyecek derecede duygusal bakarsan bu işe h,ç girme üzülürsün.23 yaş evli çocuklu bir adamı kaldıracak bir yaş değil.Genelleme yapıyorum.Bunu taşıyan insan da olur.Ama sen taşıyamazsın diye düşünüyorum.

herkese böyle kötü konuşuyor zehir akıtıyorsun kesin bi sorunun var rice
a ederim benim konum hakkımda yorum yapma istemiyorum senden gelecek yardım allahtan gelsin artık benim konumdan uzak dur

ben hiç kimseye zehir akıtmıyorum
hepimiz insanız hepimiz hata yaparız fakat aptalca davranan insanlara tahammül edemiyorum
bile bile lades deyin sonrada yandım anam yok böyle bir dünya

ben hiç kimseye zehir akıtmıyorum
hepimiz insanız hepimiz hata yaparız fakat aptalca davranan insanlara tahammül edemiyorum
bile bile lades deyin sonrada yandım anam yok böyle bir dünya

(senden gelecek yardım allahtan gelsin artık benim konumdan uzak dur) demişsin ne halin varsa gör banane
bu kafayla gidersen daha çok ağlanırsın sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…