ikinci eş olmayı hazmedemiyorum daha dört aylık evliyim ama boşanmayı düşünüyorum

Torununun annesinden neden nefret etsin ki? İçinden gelmiş almıştır.

Kayinvalideniz tek sorun. Eşinizin eski eşini unutmadigini falan asla düşünmeyin. O olay bence kapanmış ama Kayinvalideniz her hatanizda hata bile yaomasaniz herhangi birşeyde sizi yıpratmak için eski eş konusunu açacaktır. Insallah kpss yi kazanırsınız bence çocuk düşünmeyin kpss ye odaklanın elinizde bir garantiniz olsun. Atandiktan sonra boşanmayı ya da çocuk sahibi olmayı düşünün. Size sabır ve sınavda başarı diliyorum.

Bakın her eski eş bunları yapacak diye birşey yok.
Genelleme yapmayın.
Babanne gelinini çoksevebilir hediye gönderebilir.
Üstelik saklı gizli de yapmamış ne güzel.
Çocuğuyla bunu annesine göndermesi çok zarif bir davranış.
İki insan ayrıldı diye düşman olmak zorunda değiller.
Bir daha birbirlerinin yüzüne bakmamaları mı gerekiyor.

Yakin birinde sahit olmustuk bu ikinci es olayina.
Yeni ev yeni esya yeni araba alindi. balayina tatillere gidildi hatta. 15 sene gecmesine ragmen hala atlatamadi.
Her kavgada kocasina sen ikinci elsin diyen bir psikopat haline donustu sonunda:)

Baska bir tanidikta kocasinin ilk karisina ait yatagi bile atmadi kullandi. Ama gayette guzel devam ediyo hayatina.

Sorun esya degil bence biraz psikolojik gibi.

Torununun annesinden neden nefret etsin ki? İçinden gelmiş almıştır.

Oturup ben sanki komsu kiziymisim gibi eski es ve annesini cekistirmesinden biliyorum yani nefret ediyormus gibo gozukmeye calismasi....sorun benim degil arkadasin benzer seyler cogu zaman yasaniyor...ama tek tehlike k.valideler ilkinde cok konusup evlilikleri bitiriyorlar sonra ilki kiymetli olup 2.evliliklerde alttan alttan yapiyorlarki belli olmasin....ayyy aklima geliyor yaptiklari daha cok sinir oldum simdi...'

keşke evlenmeseydim bir de dul kadın damgası yiyeceğim babamın yüreğine incek amaa böylede kendimi yiyorum çok üzgünüm çok allah kimseyi evliliği ile sınamasın

ne olurmuş dul damgası yersen ne olurmuş boşanan milyonlarca kadın var onları aşağıldığınızı farkındamısınız acaba
sizinki evlilik değil evcilik oyunu üstelik
nasıl bir insansın sen kocasız mı kalmıştın evlenmek adına ailenden saklamışsın tüm gerçekleri aptal yerine koymuşsun onları
evlenmek kadar boşanmakta doğal baban boşandığına değil de kızı evlenmek için türlü oyunlar yapmış milleti tembihlemiş onları aptal yerine koymuş kandırmış olduğunuzu öğrenince dünyası başına yıkılacak
boşan yada boşanma zaten boşanamazsın da sende o ışığı görmedim ben

Son düzenleme:

Ben arkadasin konusunu dagitmamak adina detaya girmeden ustun koru yazdim....tabiki alabilir ama once mok atip sonra almasi garip geldi...ya sus arkasindan konusma yada yakin davran ikiyuzluluk yapma....neyse olmadi bende konu acarim birgun burada.....

Vallahi Allah yardımcınız olsun. Arabamın ruhsat kabı aşınmıştı. dün çekmecede yeni bir tane buldum. eşime sordum bunu ne zaman aldın aaa 4 yıl önceki arabayı alırken vermişlerdi, seninki aşınmıştı bunu kullanırsın dedi ama ben kullanmayacagımı söyleyip çöpe attım. Verilen firmanın adı benden önceki kız arkadaşının ismiydi çünki. onu bile kabul edemedim. Kabullenmeye çalıştıklarınız çok zor. Kpss sınavlarına kendinizi verin ve çok iyi çalışın. ondan sonra duruma göre hareket edersiniz.

DUL DAMGASI nedir yaaaa???

Beyni küçük aklı kıt, karakteri zayıf insanların evlenip mutsuz oldukları için, elalem ne der diye düşünmeden başkalarının lafına değil kendine değer verip gidip adam gibi boşanan kadınlara gıpta eden ama o başarıyı hazmedemikleri için yakıştırdıkları lakap.

Alnımın ortasında var dul damgası. Ama nedense bana kadınlardan baska hic kimse sen dulsun demedi. Düşman yine kadın yani. Uzaklarda arama.

senin yerinde kim olsa aynı olurdu bence bende üzülürdüm kırılırdım olanlara eşinin daha dikkatli olması gerekirdi ama bence karşına alıp bi konuşmalısın rahatsız olduğun şeyleri söylemelisin belki farkındaa olmadan yapıyodur ve düzeltir konuştuktan sonraki tutumuna göre hareke edersin ani karar verme

altınları bır yalan soyle al annemler gelecek kolumda gorsunler sonra gerı verıcem söz de al ve geri verme

sakın cocuk yapma ve artık ailene yalan söylemeyi bırak gerçekleri anlat ve sana sahip çıksınlar her ınsan hata yapar sende bır hata yapmışsın boşansan bıle ılk boşanan sen değilsin

ve kaynananı bır köşeye bırak ve kpss ye hazırlan atan ve kurtul bu aileden

Merhaba ,

konu içinde sizin mesajınıza yanıt vererek umarım konuyu sabote etmiyorumdur. Nafaka ile balayı tutarını kıyaslamanız mantıksız olmuş. "Eski karın olunca akan sular duruyor tabi dedim " bu cümlenizde aynı şekilde ağır olmuş bence. Nişanlınızın 2 çocuğu var ve onlar sizinde ailenizin birer bireyi olacaklar. Dolayısıyla bir baba olarak nafaka yerine getirmesi gereken bir sorumluluk.

"Acaba yol yakınken evlenmekten vazmıgeçmeliyim?" demişsiniz. Enine boyuna düşünüp karar vermelisiniz. O 2 çocuğa da kol kanat germeli , kucaklamalı ,okul masrafları , harçlıkları düşünülmeli. Nişanlınızın çocuklarıyla bir aile olmak fikri sizin için imkansızsa , onlar için canı gönülden verilmesi gereken nafaka tutarı ve çocukları için yapacağı harcamalar sizin için bir sorunsa enine boyuna birkez daha düşünmelisiniz.

Bu konuda yazılanların ben ve benim gibi evlenmemiş arkadaşlara örnek olması lazım. Mesela ben kendi karakterimi, huyumu suyumu biliyorum. Ben maalesef eski eşle medeni görüşmeler, nafakalar, evin eşyanın değiştirilmesi ve benzeri konularda bencil düşüneceğimi ve davranacağımı, işin içinde kıskançlık da olunca gerekli dirayeti ve anlayışı gösteremeyeceğimi biliyorum. Bu nedenle de daha önceden evlenmiş ve çocuk sahibi biriyle evlenemem. Herkes kendini melek gibi göstermeye çalışabilir dışarıya ama hepimiz kendi iç hırslarımızın, kıskançlıklarımızın ve bencilliklerimizin farkındayız.

Daha önce evlilik yapmış, hele ki bir de çocuğu olan insanlarla evlenmeden önce oturup bazı şeyleri kaldırıp kaldıramayacağımızı, ne kadar anlayışlı olabileceğimizi düşünmemiz lazım. Ben böyle bir durumda eşimin eski eşinden olan çocuğuna davranışlarımla yanlış anlaşılır mıyım diye bile korkarım, kendi kıskançlıklarımı masum bir çocuğa yansıtma hakkım olmadığı için, kesinlikle bu negatif hislerimden arınarak yaklaşamayacaksam hiç bir şekilde o aile yapısının içine müdahil olmam.

benimde ilk evliliğim eşimin 2. evliliği ve ilk eşinden 1 kızı var, deli gibi sevip aşık olup evlendim, ilk sene çok zor geçti sonuçta aramızda 14 yaş vardı bende küçüktüm çok zorlandım ama sabır ede ede herşey yoluna girdi, şu an evliliğimin 7. yılındayım ve bir kızım oldu 2. de yolda, ve ilk eşinden olan kızı da kendi çocuğumdan asla ayırmadım o da beni çok seviyor, burada önemli olan erkek dengeyi çok iyi kurmalı kuramıyorsa kadın çok üzülüyor 2. de kadındaki sabır eğer sabır yok ise mümkün değil evlilik yürümüyor, çok zor bir durum yeniden dünyaya gelsem bende tekrar böyle evlilik yapmayı düşünmeye bilirim sonuçta zaman zaman bende keşke bende başkasının ilki olabilseydim diye düşünüyorum, sevgiler...

Bir nokta daha var ama.
Erkeğin dengeyi kurabilmesi için kadının da anlayışlı olması, sizin yaptığınız gibi kabullenmesi gerekiyor.
Daha evlenmeden nafakasını ya da ihtiyaçlarını konuşup dert etmemesi.
Ben de ikinci eştim. Benim de çocuğum yoktu ve eski eşimin bir çocuğu vardı.
Hiç sorun etmedim.
Bizimle yaşayabileceğini teklif ederken amacım eşinin gözüne girebilmek de değildi.
Hayır dedi teklifim karşısında zaten.
Sorunlar oldu ne yazık ki.
Çünkü bir tek kişinin su koyvermesi dağıtııyor herşeyi.
şu anda o eski eşimden çocuklarım var. Anlaşamadık ayrıldık.
Şimdi aynı özeni babalarından bekliyorum.
Aramalarımın çocuklarımı kullanmak şekilnde anlaşılmayacağı biriyle yuva kurması tercihim.
Herkesin bir hırsı var.
Kimi eski eşle görüşmesin istiyor.
Kimi çocuklarından önce ben geleyim istiyor.
Çocuklar ikinci eşi kabul edemiyor.
Ben kendime düşeni yapmak istedim her iki taraftayken de.
Ne çocuklarını sorun ettim ne eski eşini.
Kimse kimseyi suçlamasın.
Vicdanıyla hareket etsin.
Birşeylerin hesabını tutmasın, peşine düşmesin.

Son düzenleme:
ben dava dilekçelerini gördüm kadın gerekçe olarak kaynanamı göstermiş gerçekten baskın bir karakter perde arkasından yönetiyor ama benim kafamı kurcalayan asıl soru eşim hala eski eşini seviyor mu

çocuk yapma...

ve eski eşler maalesef cocuk v.s sebebler için görüşüyor...

bunu sorun yapma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…