Ikinci evliligim de bitti..

Hayirlisi olsun, kararli olmana sevindim. Gun gectikce kendini iyi hissedeceksin ins. Zaman her seyin ilaci. Mutsuz bir yalnizlik mutsuz bir birliktelikten yegdir. Her sey gonlunce olsun

Sagol Bahar, senin konuyu okudugunu gorunce eyvah dedim, verip veristirecek bana simdi:)) Zaman herseyin ilaci biliyorum ama ben vazgecmedim hala, sadece senin dedigin gibi asilce kenara cekildim, bekliyorum..Bir yandan da onun bulundugu sehirden guzel bir is teklifi aldim, ona da uzuluyorum ama su an beklemedeyim..

Ablacim, bu herifin annesi bakti bunun oglunu senden baska alacak aptal yok piyasada, eyvah oglum ortada kalacak, eyvah oglum basima kalacak derdin dustu, seni arayip agladi zirladi. Bu herifin annesi bu saatten sonra oglumu alacak 2. bir aptal kadin bulamam diye size bunca hurmet ediyor bence, lakin oglu odunluga full devam

Hala ne anasiyla danasiyla muhattap oluyorsunuz, gecin gidin siz bu zirtoyu. Ne guzel burda nikahiniz da yok, bosanma derdiniz de olmaz, daha ne istiyorsunuz hayattan

Ya evet biraz hödük bi uslubum var, mizacim bu.. Ama her zaman kadinlarin yanindayim.

Umarim guzel bir ise girersin, sehir fark etmez, istersen her yerde mutlu olursun, yeni ortam yeni insanlar iyi gelir.. Kolayliklar dilerim

Ya evet biraz hödük bi uslubum var, mizacim bu.. Ama her zaman kadinlarin yanindayim.

Umarim guzel bir ise girersin, sehir fark etmez, istersen her yerde mutlu olursun, yeni ortam yeni insanlar iyi gelir.. Kolayliklar dilerim
Hiç hödük bir üslubun yok Asude, hep gerçekçi yorumların var. Evirip çevirmeden, konunun özüne yönelik. Ben konu açsam yorum beklerim senden, biliyorum ki tavsiyen işe yarar, yorumun gerçekçidir.
Fikrimi yazmadan geçemedim :)

Aman tesekkur ederim canimcim senin konularin ozel takibimde zaten biliyosun :)

Valla haklisin Cherry, bana da oyle geldi amma velakin maalesef oyle olmuyor, ben Amerika vatandasi olmadigim icin orda bosanmam lazim, sorun cikma ihtimali var ilerde..nasil yapacaksam bunu teeee dunyanin bir ucunda..gercekten bu kadar odun olunmaz ya.

Yok, hoduk degilsin..sen de biraz fazla durustsun benim gibi..ama ben kibarim, senin oyle bir tasan yok..bence boylesi daha iyi :) insallah bir ise girecegim kisa zamanda, is bulma sikintim olmadi bugune kadar, umarim simdi de olmaz..kendime ait bir isim var ama o biraz ek gelir gibi..bir de ise girdim mi super olur

Kendin Çalıp Kendin Oynanışsın... Umarım Yaşadıklarından Ders Almışsındır!!!

Kendin Çalıp Kendin Oynanışsın... Umarım Yaşadıklarından Ders Almışsındır!!!

Ben dokmedim ama butun KK kurtlarini benim uzerime dokmeye kararli gozukuyor maalesef..
Kk 'deki Arkadaşlar Senin Üzerine Geliyorsa İyiliğini.İstedikleri İçindir Kötü Niyetli Olduklarını Sanmıyorum... İnşallah Bu yaşadığın Kötü Tecrübeyi Birdaha yaşamassın...her Şerde Bir Hayır Vardır.. Rabbim Bahtını Açık etsin

Ben evliyim hanimefendi, hem resmi olarak ( amerikada) hem de dini olarak. Lutfen kininizi bu sekilde kusmaya kalkmayin. Sacmaliyorsunuz.
amerikada evlisiniz ama bu adam türkiyede evli.
amerikada ilginç. evli karısı olan bir adamın tekrar evlenmesi normalmi ya.
mormonlar gibi.

o zaman bütün evli adamlar gitsin amerikaya oradada evlensin. sonrada bu evlilik geçerli olsun. bunun bir yaptırımı olmalı.
adam iş için gidecek mesela,orada birini bulacak. geride kalan evli kadıncağızda yazık kocam evimizin geçimini sağlamak için oralarda çalışıyor diye onu bekleyecek. çocuklarına bakacak. sonra adam ben evlendim diyecek.
acilen yasalarda buna bir yaptırım getirilmeli. bnu kötüye kullanan kocalar ve ortada kalacak bir yığıın kadın olur yoksa..

Yasal bir açıktan faydalanılarak 2 farklı ülkede farklı eşlerle nikahlı gözüküyor erkek. Konu sahibesi evliliğinin esasen geçersiz olduğunun farkında.

Kırmızı ile işaretlediğim kısımlar konu hakkında biraz fikir verecektir sanırım. Örnek olaydaki durumla konu sahibesinin durumu bire bir aynı olmasa da avukatın yanıtı fikir verecektir sanırım ki.

Yurt dışında evlilik hakkında biraz bilgi :

Yurt dışında, Türk vatandaşı kadın ve erkek veya Türk vatandaşı ile yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilir. Böyle bir evlenme, Türk mevzuatına aykırı olmaması şartıyla Türkiye’de geçerlidir.

Evlenenlerin her ikisi de Türk vatandaşı ise koca tarafından, yalnız biri Türk ise Türk vatandaşı tarafından yabancı yetkili makamdan alınacak belgenin en geç bir ay içerisinde en yakın konsolosluğumuza verilmesi veya gönderilmesi suretiyle mecburidir.

Eğer evlenmenin yapıldığı yerde ve yakınında Türk konsolosluğu yoksa, bu takdirde bildirim, yabancı yetkili makamdan alınan resmi belgenin yurtiçinde Türkçe’ye çevrilip Dışişleri Bakanlığınca onandıktan sonra Genel Müdürlüğe veya ilgili nüfus idaresine verilmesi suretiyle yapılır. Yurtdışında evlenmek isteyen iki Türk vatandaşı Türk konsolosluklarında evlenebilir. Evleneceklerden birinin yabancı uyruklu veya çifte uyruklu olması halinde, evlenme ilgili ülkenin makamında yapılır. Yurtdığında evlendikten sonra, evlenme belgesinin bir adet aslının, en geç bir ay içinde konsolosluğa gönderilmesi lazımdır. Evlenme başvurusu evleneceklerden birinin çifte uyruklu olması halinde sadece Türk vatandaşı olanın bağlı olduğu Başkonsolosluğa yapılır. Her iki tarafın çifte uyruklu olması halinde evlenme bildirimi erkeğin bağlı olduğu Başkonsolosluğa yapılır. 1 ay içinde bildirilmeyen evliliklerde, evlilik geçersiz sayılmaz, fakat geç bildirmeden dolayı ceza ödenir. Yurtdışında evlenen Türk vatandaşları
www.e-konsolosluk.net adresine kayıt olup Form Bankası sayfasında Evlilik Kayıt ve Evlilik Tescil formlarını temin edebilir.

http://www.evliligim.com/evliligim/belediye/yurtdisindaevlilik.htm

Bir örnek ve avukatın yanıtı :

Amerika'da yapılan evlilik Türkiye'de tanınır mı?
Merhaba!
Amerikada bir Amerikalı ile Amerikan yasalarına göre evlendim.Eşimden gördüğüm Şiddet nedeni ile ayrılacağım. Boşanma davasını Türkiyede açacağım. Amerika'da yapmış olduğum evlilik Türkiye'de tanınır mı(tanınması için konsolosluğa ya da hiçbir yere bir belge vermedik) 2. Eğer evliliğim tanınıyorsa Türkiyede boşanma davası açabilir miyim? tanınmıyorsa da dava açmama gerek var mıdır bir sorunla karşılaşır mıyım? Sorularımı cvplarsanız çok sevinirim çok teşekkür ederim

Sayın Katılımcı,

Evliliğinizin Türkiye'de tanınması için konsolosluğa bildirimde bulunmanız gerekir. Şu anda da bu bildirimde bulunabilirsiniz. Daha sonra Türkiye'de yerleşme niyeti ile oturduğunuz yerdeki aile mahkemesinde boşanma davası açmanız olanaklıdır. Türk hukukuna göre eşlerin kendi yerleşim yerlerinde boşanma davası açmaları olanaklıdır.

Türkiye'de açacağınız boşanma davasında yargıç, Amerikan hukukunu uygulayacaktır. Yani boşanma nedenleri, boşanmanın sonuçları Amerikan hukukuna göre değerlendirilerek karar verilecektir. Türk mahkemesinin verdiği kararın Amerika'da tanınması için oradaki mahkemede tanınması isteminde bulunmak gerekir.

Türkiye'de ya da Amerika'da boşanma davası açıp boşanmadan yeniden evlilik yapmanız durumunda bu evlilik geçersiz olacağından ileride sorun yaşamamanız için evliliğinizin Türkiye'de tanınmasını istemeniz ve sonra da boşanma davası açmanız gereklidir.

Haklarınızı kullanırken bir avukattan yardım almanızı, parasal gücünüz elverişli değilse Türkiye'de yerleştiğiniz yerdeki baronun adli yardım bürosuna başvurmanızı öneriyorum.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=52822

Türkiye'de ya da Amerika'da boşanma davası açıp boşanmadan yeniden evlilik yapmanız durumunda bu evlilik geçersiz olacağından ileride sorun yaşamamanız için evliliğinizin Türkiye'de tanınmasını istemeniz ve sonra da boşanma davası açmanız gereklidir.
bu durumda konu sahibinin evliliği geçersiz. buna seviindim. çünkü gerçekten bu olay aile mefhumunu yok ederdi,kötü düüşünceli eşler işin bulunmaz hint kumaşı olurdu çünkü bu. ve bir sürüde mağdur kadın olurdu bunun sonucunda..

Okypete , internette arama yaparken şunu gördüm aslında ; 2.evlilikler yasal olarak geçersiz olsa da göğsünü gere gere bunu yapan ve yaparsam anlaşılır mı diye araştıran insanlar varmış maalesef

Bu konuyla birlikte yeni bir şey öğrenmiş olduk. Karşımıza çıkan erkeğin Türkiye sınırları içinde bekar olması yeterli olmayacak artık. Yurt dışına sıkça giden birisi ise aklımızda bir acaba bulundurmak gerekecek.

bundanda pekçok kadın mağdur olacak. bunu kullanacak erkekler bu ülkede çok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…