Ikinci evliligim de bitti..

bundanda pekçok kadın mağdur olacak. bunu kullanacak erkekler bu ülkede çok maalesef.

Aynen öyle. Kadınsan gözünü dört açacaksın , kanunları öğreneceksin , kendini fiziksel olarak az biraz koruyacak beceriler edineceksin vs vs. Böyle düşününce ne kadar kötü değil mi ? Hep yapacaksın , edeceksin.

Kanunların seni koruyabilmesi için bile , önce haklarını öğrenmek gerekli.

Ben dokmedim ama butun KK kurtlarini benim uzerime dokmeye kararli gozukuyor maalesef..
aslında çoğu iyi niyetli uyarılar ama bunca mesajından benim anladığım sen o adam sana geri dönsün başka bişey istemiyorsun.tabi ki kendi hayatın.ama içinde bulunduğun durum oldukça karmaşık ve seni manen ve ileride hukuken çok zorlayacak bir durum.bunu anlatmaya gayret gösterdik çoğumuz.
mesela bir arkadaş işin hukuki boyutuyla ilgili bir araştırma yapmış.sen bunları biliyormuydun veya biliyorsan konsolosluğa başvurunuz oldu mu evliliğinizin tanınması için.
bunlar çok ama çok öenmli ayrıntılar.
sadece seviyorum-dönsün bana demekle hayatını yoluna koyamazssın ki canım.
anne ve kızkardeşin de uyarmış seni bak.iyi de yapmışlar.
kime anlatsan benzer şeyleri duyarsın.
kaygan ve güvenilmez bir zemindesin.ben evliyim o adamla diyorsun tamam evlisin de hukuken ne durumdasın bunu bilmiyorsun.
durumunu daha ciddi ele almalısın gibi geliyor bana.

kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum.
körü körüne kendini kaptırmayacak ve tartacaksın sürekli.
kendini de kullandırmayacaksın.

amerikada evlisiniz ama bu adam türkiyede evli.
amerikada ilginç. evli karısı olan bir adamın tekrar evlenmesi normalmi ya.
mormonlar gibi.

Mormonlugu bilmem de biraz moronluk sozkonusu, kabul etmem lazim sanirim..Turkiye ve USA arasinda karsilikli tanima anlasmasi olmadigindan bunu yapabildik ama TR deki sorunu cozme asamasinda tikandik..Aslinda ikimiz basbasa olsaydik yine cozerdik sorunu da, annesinin surekli konusmasi, kuzenlerinden saklanma durumlari beni cok yipratti..ve bitti..

Tesekkur ederim arastirip bu bilgileri paylastiginiz icin..Evet, ben konunun hukuki boyutunun farkindayim..ve gercekten bence de cok dikkat edilmesi gereken bir konu..Benim durumum kandirilmis olmak degil, cunku ben en basindan biliyordum, benden saklanmadi hicbirsey..yapacagimiz sey buradaki bosanma davasini acip, sonra evliligimizin taninmasi icin basvurmak olacakti. Ancak o asamaya kadar gelemedik maalesef..

Evet, katiliyorum..hep dikkat etmemiz gerek, en cok da maalesef en guvendigimiz insanlardan darbe aliyoruz, cok uzucu..ben bile bile kabul ettim, ustelik gozu acik, egitimli, yillarca yonetici konumunda calismis akilli bir kadinim..Ama ask ve zayiflik bir arada oldu mu boyle oluyor sonuclari maalesef..

Kaygan ve guvenilmez bir zeminde oldugumu ben de biliyorum. Ancak belirttigim gibi, hukuki boyutu ben biliyorum..Yeterince arastirma ve gorusme yaptik zaten bu konuda..Ben elbette donsun istiyorum cunku bu adam beni kandirmadi ki, bastan kendisi beni avukata goturdu Amerika'da, sormak istedigim herseyi sorayim, ona gore kararimi vereyim diye..ikimiz de gayet acik, net ve ne yapacagimizi biliyorduk..TR ye gelince atacagimiz adimlari da biliyorduk ancak ben yapabilirim sandigim seyleri yapamadim, cok yiprandim..Gerisini biliyorsun zaten..Su anda onun donmek gibi bir niyeti yok, ben de donmesi icin artik hicbirsey yapmiyorum, ne ariyorum, ne soruyorum..sadece is ariyorum ve hayatimi duzene sokmaya calisiyorum..1 hafta daha bekleyecegim ve sonrasinda orada bosanmamiz icin gerekli evraklari hazirlayacagim. Yoksa o, orda benden bosanmak icin ugrasmaz..Benim, o gitmeden o evraklari ona imzalatmam lazim..Yoksa ben ilerde evlilik dusunursem, benim de TR deki evliligim gecersiz sayiliyor..Belki tekrar gidecegim Antalya'ya, hem esyalarimi alirim, hem de evraklari imzalatirim..su an hicbisey dusunemiyorum..ama en dogrusu boyle yapmak gibi geliyor, sen ne dersin?

Öncelikle , Amerika da gerçekleştirdiğiniz evliliğin tanınması için yapacağınız başvuruda evliliğinizin geçersiz olduğu bilgisini alacaktınız.

Peki neden ? Çünkü erkek zaten evli. Tarihler açıklama amaçlı. Diyelim ki ; erkek 1995 ten bu yana Türkiye de evli. Amerika da 2014 te evlendiniz. Erkek diyelim 2015 te boşandı. Bu durumda 2014 te ki evlilik geçersizken evliliğin tanınması söz konusu olamaz.

Evliliğin tanınması değil de yeniden evlenmek isterseniz " nikah işlemleri yapacaktık "demeniz daha doğru olacaktır sanırım ki.

En azından konuyu okuyan arkadaşlar yanlış bilgi edinmesin. Hukuk sitelerinde açık ve net okuduğum ve anladığım detay şu : Halihazırda devam eden bir evlilik var iken sonrasında farklı ülkelerde yapılan evlilik geçersizdir.

Evet, taninma degil, Turkiye'de evlenecektik bu islemler bitince..Ama olmadi maalesef..Tesekkur ederim bilgiler icin.

Sizin sayenizde bizler de yeni bilgiler edindik aslında. Bir insanın sadece bir ülkede bekar gözükmesi bile yetmiyormuş mesela.

Evet , siz kandırılmadınız. Maalesef , kendinizi ve ailenizi kandırdınız. Sevdiğim adamla yaşamaya gidiyorum deseydiniz alacağınız tepkiye kıyasla evlenmeye gidiyorum demeyi tercih ettiniz.

45 sayfadır yazılan yorumlar sonrasında umarım kendinize yeni bir hayat çizebilirsiniz. Amerika da boşanmaya çalışmak yerine Türkiye de erkeğin evli olduğunu beyan ederseniz sanırım sizin açınızdan daha kolay olacaktır.

Avukatlarla gorusup en dogrusu ve kolayi nasil olacaksa oyle yapacagim sanirim..Tesekkurler tekrar.

fikrimi sorarsan zaman kaybetmeden bir avukat aracılığı ile evraklarını hazırlat ve o adama imzalat.
ben dışarıdan bakan bir göz olarak gerçekçi gözlerle baktığımda içinde bulunduğun durumun ileride başını daha çok ağrıtabileceğini düşündüğümden acilen kurtulmanı tavsiye ederim.
ama sen seviyorum dönsün diyorsun bu da senin hislerin ki karışmamız söz konusu değil elbet.
ama eşinin senden bu kadar kolay vazgeçmesini hiç sorgulamıyorsun.
başkaca bir planı var mı bilmiyorsun.sadece sana yansıtılan ve bilmen istenilen kadarını biliyorsun.
bu kadar bilgiye hayatını teslim etmen(mecazen tabi),güvenmen garip geldi bana en başından beri.
bence puzzle da bilmediklerin var canım üzgünüm.
ve ne kadar seversem seveyim eğer karşımdaki benim iyiliğimi mutluluğumu huzurumu gözetmiyorsa kapının önüne koyarım.
biraz bu açılardan bak.maceraya harcayacak zamanın olmamalı

Evet, yapmam gerekeni yapacagim avukatla bu aksam gorusecegim telefonda, bakalim yapmam gereken neymis..evraklari hazirlatirim..gerekirse atlar gider imzalatirim ona, baska turlu o ugrasmaz cunku, cok iyi biliyorum..off..tekrar gormek istedigimden emin degilim, iyice sinirim bozulacak ama guclu olmam gerek..

bundanda pekçok kadın mağdur olacak. bunu kullanacak erkekler bu ülkede çok maalesef.

Kadınlar Kulübü olunca öncelikle kadın açısından araştırmıştım. Yurt dışında evlilikle ilgili kadın açısından doğabilecek mağduriyetler dışında , erkekler açısından da ciddi sakıncalar mevcutmuş aslında. Aşağıdaki bilgiler ışığında yorumumu düzeltmek isterim.

İster kadın , ister erkek ol ; kanunların seni koruyabilmesi için bile , önce haklarını öğrenmek gerekli.

Yurt Dışında Evlilik Yabancı Mahkeme Kararları İle Boşanan Türk Vatandaşları

Yurtdışında evlilik, yabancı ile evlilik yapan ve yabancı mahkeme kararı ile boşanan Türk vatandaşları şöyle bir hukuk açısından trajikomik durumla karşı karşıyadır.

Boşandıkları yabancı, kendi hukuku açısından kesinleşmiş kararla boşanmış olduğundan başka evlilik hatta evlilikler yapmakta (tekrar boşanıp tekrar evlenmekte) ama Türkiye’deki nüfus kayıtlarına göre halen bizim vatandaşımızın eşi görünmektedir.

Hatta dahası, bu yabancı boşanmadan sonra evlendiği kişiden çocuk sahibi olsa, şayet kadınsa Türk hukukuna göre bu çocuk bizim vatandaşımızın evlilik içi çocuğudur. Daha korkuncu bizim vatandaş karar tenfiz edilmeden ölürse hiçbir bağı olmayan boşandığı eş kendisine mirasçı olur. Madem ki Hukukumuzu günün şartlarına göre yeniliyoruz bu durumu da sayın ilgililerden beklentimiz bu durumun düzeltilmesidir.

http://www.irfankalayci.av.tr/yurt-disinda-evlilik-yabanci-mahkeme-kararlari/

Evet, maalesef erkekler icin de tehlikeli ve zararli bir durum, dikkat edilmesi gerek..Birkac saat sonra avukati arayacagim, oralarda sabah olmasini bekliyorum:) konusayim, bakalim neler diyecek..gereken evrak varsa hazirlayacagim, ben de arastirma yapiyorum..Herseyin hayirlisi..

Merhaba Arkadaslar,
Ben dun avukatla konustum, konusmamiz sonucu yapilacak en dogru seyin orada bosanmak olduguna karar verdik, bana bazi formlar gonderdi Simdi onlari hazirlamaya calisiyorum..bunlari hazirladiktan sonra maalesef tekrar oraya gitmem gerek.. Gidip ona imzalaticam ve gitmisken esyalarimi da toplayip gelicem..oradaki olayin havada kalmasi beni strese sokuyor, buradaki hayatima konsantre olamiyorum..bir yandan da iki hafta sonra evlenme yildonumumuz var, ona uzuluyorum hala..Annesine gelecegimi soyledim, Ay Simdi o Sana kotu davranir, Ben de ona saldiririm beni strese sokmayin zaten kocam hasta,15 gun sonra Falan gel diyor..dedim kalmaya gelmiyorum, gerekirse ayni gun esyami toplar donerim..Aman Kizim ne gerek var gelmene, Ben esyani toplayiveririm diyor..Neden bu kadar gitmeme karsi, gercekten rahatsiz oldum.. Barisiriz diye korkuyor inadina birkac gun icinde gitmeyi planliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…