İkinci evlilik- Eğitim farkı ve çocuk

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
Merhaba arkadaşlar;
Yaklaşık 3,5 yıl önce boşandım. Baya sıkıntı yaşadım. Yaşım 28. Şimdi karşıma biri çıktı beni tanımak istiyor ama ben kararsızım. Hem gönlüm çok yorgun ve kırgın hem de aramızda mantığıma uymayan bazı sorunlar var. Yakışıklı biri ondan hoşlandım açıkçası. Ama ben doktora yapmış biriyim o lise mezunu. Benim çocuğum yok onun var. Bir kızı var. Eşim evlenirse üvey babaya bırakamam yanıma alırım diyor. Ben bu sorumluluğu alabilir miyim bilmiyorum.
Arkadaşlar benim iyi bir işim var çok şükür kimseye ihtiyacım yok ama insan hayatta birimin yanında olmasını istiyor. Siz ne dersiniz? Tanımaya değer mi? Yoksa olmaz deyip kestirip atmalı mıyım? Çünkü kendimi zor toparladım artık hata yapmak istemiyorum.
Yaşlarımız aynı bu da olumlu geldi bana. Yanlış anlamayın kendimi övmek değil amacım ama ben kariyeri olan bir işte çalışıyorum ve güzel biri olduğum hep söylenir. Kafam çok karıştı. O çok ilgili. Acaba ilgisi mi hoşuma gitti bilemedim.
Teşekkürler.
---------------------------------------------------------------------
Evet arkadaşlar bu olayın sonunu yazıp yorumlarınızı almak istedim. Bir süre görüştükten sonra arkadaş kalalım demeye başladı. Ben ona kurallar koyuyormuşum. Daha sonra ben de biz arkadaş başlamadık ki arkadaş kalalım dedim ve görüşmeyi kestim. Sonrasında da hiç doğru düzgün bir açıklama yapmadı. Ve bu olay da böyle kapandı...

Son düzenleme:
sütten ağzınız yanmış artık daha dikkatli olmanız lazım sizin. sanki boşanmış olduğunuz için daha iyisini bulamam, hemen evlenmeliiyim gibi bi psikoloji içine girmişsiniz gibi geldi. gerek yok buna.

çok gençsiniz. çocuğunuz yok. eğitimlisiniz. adam da mantığına uymuyor. çocuk filan var bi de... olmaz bence. daha uygun birini bulursunuz mutlaka.

bence siz bu bahsettiğiniz kişiyle evlenmeyin. şimdiden kafanız çok karışık. aranızda ki eğitim farkını kafanıza takmışsınız. çocuğunu da öyle. sonuçta sizin çocuğunuz değil bakmak zorunda değilisiniz düşüncnize saygım sonsuz ama eğer evlenirseniz kendi çocuğunuz gibi bakıp önemsemenizi bekleyecek eşinizde haklı olarak. bence en baştan yormayın birbirnizi

Günaydın Münevvercim.
Canım benim, bile isteye arada büyük farklar varken ciddi adım atmak sıkıntı olabilir.
Hoşuna gittiyse görüş,takıl ama ilerisi için uyum zor olur.
Çok naifsin,kıyamam üzülürsen diye daha denk birisiyle mutlu olursun bence.

Yaşlarımız aynı bu da olumlu geldi bana. Yanlış anlamayın kendimi övmek değil amacım ama ben kariyeri olan bir işte çalışıyorum ve güzel biri olduğum hep söylenir. Kafam çok karıştı. O çok ilgili. Acaba ilgisi mi hoşuma gitti bilemedim.

Davul bile dengi dengine calar

güzel olduğun söyleniyorsa, adamın sana kapılması ve ilgi göstermesi normal. kaldı ki çalışan ve güçlü bir bayansın.
eğer yan yanayken aranızda bir kültür farkı olmuyorsa, aynı şeylere gülüp eğlenebiliyorsanız , kısacası aynı dili konuşuyorsanız neden olmasın? çocuk için bir şey diyemeyeceğim ama o büyük sorumluluk. iki gün takılayim sonra bırakırım diye de bu işe girmeyin ama. karşıdakinin de duyguları var.

Onun işi gücü yok mu ?

Adamın olumlu tek vasfı yakışıklı olması mı ?

Denklik ön şartı kriterlerinin olmazsa olmazı olmasaydı (ne çok olmaz yazdım , demek bu ilişki olmaz ) bu kadar kafanı kurcalamazdı .

O yüzden sen boş ver . Bir başkası mutlu olabilir belki ; sen bu soru işaretleri ile bu adamla sanmam .

bak kendin söylüyorsun mantığıma uymayan şeyler var diye.içine bişiler sinmiyo hiç deneme kendinide kaptırma önüne daha neler çıkacak çocuklu adam zor olur dengini bulman dileği ile.

Valla gerekirse kendini öv bence münevvercim, fazla tevazuya gerek yok. Güzelim ve iyi eğitimliyim de içinden sık sık :) otomatik olarak kendine denk seçimler yaparsın. Rabbim gönlüne göre versin inşallah, ben de yakın zamanda boşandım, insan bir kere yıkım yaşayınca daha korkarak yaklaşıyor bu işlere.

İşi gücü var. Araba galerisi var.

Eğitim kariyerden önce karşınızdaki insanın bir çocuğu var bu ileride sorun yaratabilecek başlıca konu ..
Bence yaşınız genç , daha şimdiden bir sürü soru işareti yaratan bir insanla sonunu pek hayırlı olacağına inanmıyorum ..
O yüzden içine sinen bir ilişki içerisine girmek ikinci bir yıkıma yol açmaz hayatınızda .

forumdaki en optimist insan benim sanırım,

bana bunlar olmaz sebepler olarak görünmedi.
eğitim farkı önemli ama kişinin kendini geliştirip geliştirmediği daha önemli, doktoralı olup da iki lafın belini kıramayacağınız birileri illa ki vardır, bu tek başına bir gösterge değil bana kalırsa.
çocuğu olmasına nedense ben olumlu baktım, çocuk bazı şeyleri zorlaştırsa da bazı şeyleri kolaylaştırıyor hayatta, tutunabilecek daha güzel bir şey yok bence, illa kendi çocuğu olmasına gerek yok insanın, bir başkasının çocuğu için de kendini feda edebiliyor, tabi ki bu işe gönüllü ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…