İkinci evlilik

Hayat matematik degil ki kurallari olsun. Iki cocuklu kadin cocuksuz biriyle evlenemez diye bir kural yok, ornekleri var evlenenlerin. Neden olmasin? Olmamasi icin sebep ne? Karsidaki kisi cocuklari seviyorsa, partneriyle bir omur birlikte yan yana yurumek, beraber olmak istiyorsa neden olmasin? Bunlar bizim kafamizda olusturdugumuz seyler sadece. Kafayi yormayin boyle seylere. Mutlu olmaya bakin.

Son düzenleme:
Bende kıza olur erkeğe olmaz demedim zaten.
Kendimce tedbirli olmaya çalıştım.
Benim fikrim bu fikrimi söyledim.
Kendime geliştirdiğim bakış açısı mı bilemedim şimdi ama isteyen evlenir tabiki. Düzgün karakterli dürüst insanlar çıkınca karşılarına evlensinler kimse yalnız kalmaz.
Dediğim gibi kendi fikrimi söyledim kız çocuğum olsa evlenmezdim diye.

Kızı erkeği mı var bunun? Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz. Sapık zaten küçücük bedenden haz duyan bir yaratık. Siz 1 tane vaka ile hükme varmışsınız. Geçenlerde bir delikanlı intihar etti. Çocukken akrabası taciz etmiş. Bende burdan yola çıkarak erkekler daha çok tacize uğrar diye bir sonuç elde edemem.
Konuya dönecek olursak ben çocuğumla boşansam kız-erkek ayırmaksızın bir daha evlenmezdim. Çocuğumu bir başkasıyla aynı çatıda büyütmezdim. Çok yalnızlık hissedersem sevgili yapabilirdim ama çocuğumla aynı eve sokmaz, çocuğumun yetiştirilmesinde bir başkasının dahil olmasını tercih etmezdim. Yaşlanınca çocuğum kendi hayatını kurunca belki bir ihtimal. Ama erkek kahrı da çok çekilecek bir şey değil. Evliliğin birinci amacı bence çocuk. Onu da yapmışsak yeniden evlenmenin anlamı yok.

Bekar biri baskasinin cocuguna iyi davranabilir ama önceliği olmaz. Ilerde problem olma olasılığı oyle yuksek ki..
Ben esimin 2. Esiyim. Onceki evlilikten çocuğu yok. Ama olsaydi illaki problem çıkardı.

Ben de evliliğin kadınlar için birincil amacının çocuk olduğu konusuna katiliorum.En azından bizim toplumumuzda durum bu.Toplum başka türlüsünü kabul etmio.En kabul eden çevre bile mutlaka bı lafını ediy yüzden ben de ayrılsam çocuğumu tek başıma büyütmeyi tercih ederim.Bir yabancının dahil olmasını istemem.Henuz yaslanmadim ama yaşlanınca da istemem bı koca sanırım.Evliligin sorumluluğuyla sevgililigin sorumluluğu birbirinden çok farklı.Evliligin tadını alıp,çocuğunu da yapan kadının bence tekrar aynı topa girmesinin bı anlamı yok

Kuzenim iki çocuklu biriyle evlendi gümbür gümbür gümbür düğün yaptık kadına. Çokta severiz. Yengemin ikinci evliliği de dayımla. İlk evliliğinden oğlu var. Geldiği ilk günden beri anneme hala der. Bizde kendisine kuzenimiz deriz canımız gibi görüyoruz. He tabiki dayımla yengemden olan çocukları bi tık daha önde görüyoruz ama yengemin ilk evliliğinden olan kuzenimede hiç eksiklik hissettirmedik.

Bekar kişi sizinle evlenmez demem ama sizin kolunuz bacağınız gibi olan çocuklarınız neden başkasının da kolu bacağı gibi olsun ki...
Bekar iken çocuklu bir adamla evlenem biri olarak söylüyorum : OLMUYOR.Gerci bizde ex kişi itici davrandi halihazırda çocuğu sevsem de (onun kadar olamaz) beni soğutmayı başardı,siz iyi denge kurabilecek olsanız bile kendiniz kadar çocuklarınızı benimsemesini bekleyemezsiniz.

Evlilik zaten düşünmüyorsanız kafanızı niye yoruyorsunuz ki bunlarla o zaman.

Çocuk ki biriyle evlenmek büyük bir sorun Çocuklar çok taraf tutar anne çok taraf tutar o kiisi iyi bile olsa.Cociklu biriyle evlenseniz de sorun.Ben iki çocugu yaninda biriyle evliyim .Çok sorun oluyor.Evlenirseniz sadcee o değil herkes haddini bilerek evlenecek karşı kişiye eziyet vermeden.Siz dengeyi saglayamayacaksaniz o kişiye yazık olur..Ama cocukli kadınlar çocuklu erkekler kadar sorunlu değildir genelde .

Son düzenleme:
Aynen böyle düşünüyorum..iki çocuklu bir adamla evli biri olarak.Cok zor..Ki bunlar da ailece fenalar.Ben bir kiisi onlar eşimin annnnesi de içinde dört kişi hayatimdalar.Ben dört kişiyi çekiyorum.Onlar çocuksuz kadın copsuz üzüm bulmuş bunuyor.Kendilerini.mukemmeel görüyorlar.Hep onalrin mutluluğu önemli ben onların hayatı için varım onlara göre..Benim mutlulugum önemli değil .Bu dengeyi saglayamayacaksaniz evlilik zarar olur

Çocuklar da sizinle mi yaşıyor

Benim bı arkadaşım iki çocuğuyla hiç evlememis biriyle evlendi. Ondan da bı çocuğu oldu.Adam da güzel abilik yapıyor. Çocuklar babaya da gidiyor arada.Arkadaşım da Allah razı olsun eşimden diye dua ediyor hep. Yapan yapıyor. Ben hayatta asla olmaz veya kesin olur gibi büyük sözler konuşmayı sevmem.Sonucta her insan farklı. Her ilişkinin dinamiği farklı.

Benim çok yakın akrabam kocasıyla boşandılar 3 çocuk ile bekar bir erkekle evlendi. Şuanda hiç bır sıkıntıları yok. Adamdan çocuğu da oldu 4 çocukla gayet güzel geçinip gidiyorlar :)

Çocuklar da sizinle mi yaşıyor
Oğlu bizdeydi .Anneme tasinacam dedi.
Arkadaşlarıyla ev tutmuş .Eşim içi dar biri çabuk sinirleniyor hakaret ediyor sinirlenince.Ben kendisini hoş tuttuğum halde bizi bahne edip gitti.Hatta eş kişisi ve kv de senin yüzünden gitti dedi.Allah akıl fikir versin.Kizi da bazen bize geliyordu bazen baabbesinde kalıyor yakın sürekli geliyor.O da aynı babası daraltili.En ufak birşeyde cemkiriyor.Ailece hepsi daraltili ve taraflı.

Çocukların anneleri nerede ondan hiç bahsetmediniz

Çocukların anneleri nerede ondan hiç bahsetmediniz
Bulunduğunuz şehire gelmiş.Cocuklar anneleriyle mesafeli uzun zmana gorusmemisler zamanında Benimki eski eşini zmaaninda aldatmış.Durumu olmadığı için eşim almış çocukları.Esim çocuklar küçükken çok ilgilenmezmis kızı demişti ama şimdi aklınca koruyor ama iyi bir eğitim vermiyor,insanlliklariyla erdemli olmalariyla saygılarıyla, derslerine calisiyorlarmi ilgilenmiyor sadece adında koruyor.Benle uğraşıp duruyor çocuklarını yetistirmekle uğraşacağına..

Allah kolaylık versin size..Evlilik için yanlis bir seçim yapmışsınız sanırım

Siz bu adamdan bosanacaktiniz diye hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…