IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Çok teşekkür ederim düşüncem için sağolsun arkadaş verdi ölçülerini bende kendim dikicem inşallah bende kaynaticam benceda gerek yok gibi geliyor bakalım dogsunlar o zaman daha iyi anlicam gerçekten ne gerekli ne gereksiz

Hanimlar merhaba
bu buraya kacinci yazmaya calisipda yazamadigim mrsajim bilmiyorum. Ins. Bu sefer tamamlayacagim.
Ben 21 nisanda dogum yaptim biri 2 digeri2.5 kilo olan pasalari 36+1 de aldim kucagima. Kuvozun ucundan donduk cok sukur girmeden taburcu olduk.
Cok degisik bir durummus gercejten hep konusuyoruz ikiz gebeligi baska diye ya varliklari daha bir baskaymis
inanamiyor insan o miniklerin kendi bedeninden ciktigina.
Rabbim hepinize hayirlisiyla en guzel sekilde kucaginiza almayi nasib etsin evlatlarinizi

behsettiginiz emzirme yastigi ikisini ayni anda emzirmrk icin olanlardan mi yoksa bu C seklindeki bebeklerin oturmasi icin kullanilan yastiklardan mi. Ben de bir iki deneme yaptim ikisini ayni anda emzirmek ixin. Her ne kadar yeterli sutum olmasa da ikisi ayni anda emince daha fazla sut gelsigini farkettim. Ben de ikisini ayni anda emzirmek icin birsey diktirmek istiyorum. Olculeri olan hangisi acaba

aynen bizim de suan pasli. Musteri hizmetleri limon tuzuyla kaynatin demis. Olmazsa e bebekte kimyasal var onu deneyin demis. Limon tuzu denedim daha beter oldu. Bakalim konusacqkti esim.

Birşey soracağım, konu sahibi vebahargeldi den haberi olan var mı? Doğum yapmıştır herhalde, iyi mi acaba hiç mesajı görünmüyor da artık...
cok tesekkur ederim iyiyim cok sukur digerine yazdim buraya da kopyalayim dedim firsatim olmadi ertesi gun uzuuun uzun yazdim cevaplayamadan cikmak zorunda kaldim. Bir daha yazayim dedim yine yarim kaldi. Cok sukur az oz bugun yazabildim :))

Masallah dogum yapmis kucagina almissin darisi basima tum isteyenlerin basina once hamile kalayim sonra dogurayim insallah hayirlisiyla

C şeklinde olanı bendeki ama ben onunlada ikisini emziriyodum. Gerçekten sütte çok farkediyo. Ama internette u şeklinde olanını görmüştüm var diye almadım bi daha ikisi için daha rahat görünüyodu. Bence ondan diktirin.
Sağlıkla güle güle büyütün. Allah yardımcımız olsun.bişeye ihtiyacı niz olursa ben burdayım:)

Kızlar göğüs kremi ve ped'i hangisini aldınız veya düşünüyorsunuz? mustela mı, lansinoh mu?
Bir de bebek şampuanı hangisini almalıyım,konak önleyici şart mı?
Göğüs kremi ve pedini lansinoh aldım bebekle ilgili tüm şampuan krem vs seyleri de sebamed aldım. Aldığım bayanında ikizleri varmıs o kendi kullandıgı ürünleri tavsıye etti bende ikna oldum ve aldım. Konak önleyici almadım ben, gerekirse alırız her bebekte oluyor mu konak? Süt sağma maakinesi aalamadım bir tek önerisi olan arkadaşlar bekliyorum.

Evet bende lansinoh alıcam geçen sene arkadaşım ikiz doğum yaptı o söyledi şampuan olarak dalin aldım kuzenim ve arkadaşım onu kullanıyorlar hala da memnunmuş konak oldu ama bebek taragıyla tarayınca geçti dedi,süt sağma makinesini de avent aldım ben umarım iyidir arkadaşta onu kullanmış

Tekli mi ikili mi peki? Bir de biberonları yıkamak için fırçalar var ondan da aldın mı?

Tekli mi ikili mi peki? Bir de biberonları yıkamak için fırçalar var ondan da aldın mı?
Tekli aldım,daha biberon falan almadım alırsam fırçasını da alıcam ama sterilizator almıycam boş masraf gibi geliyor arkadaşta gerek yok dedi tencerede kaynatmış bende öyle yapıcam

cok tesekkur ederim. Amin gercekte Rabbimin yardimina cok ihtiyacim var. Yoksaki cikamiyorum isin icinden. Hersey bir yana gunluk 3 saatlik uykuyla durmak kolay degilmis :))
cok tesekkur ederim bu arada tecrubeli olan insanlara ihtiyac olmaz mi. Bunu soylemeniz bile cok vuzel. Ikiz annelerinden baska kimse beni anlamiyormus gibi geliyor.
oglumun biri cok gazliydi. Simdi 2 gundur digeri de basladi. Bugun dr bifiform damla verdi. Kullanip kullanmama konusunda kararsizim. Sanki bir kalemi daha yitirmis gibi hissediyorum
emzik vermeyi dusunmuyordum. Hastaneden geldigimiz ilk aksam oyle cok agladilar ki verdim caresizlikten. Iiinci aksam kendimi besigi sallarken buldum. Onu farkedip sallamayi biraktim. Mama olayini soylrmiyorum bile. Ilac kullanma taraftari olan bir insan degildim simdidrn gaz icin ilac da kullanirsam yavas yavas kendimi kotu annr ilan edecem sanki.
Oyle cok bagiriyorli minikler gaz geldigi anda bu ses onlardan mi geliyor diye sasiriyorum.
Sizin gaz sikintiniz varmiydi birsey kullandiniz mi?

gogus kremlerine bosuna para vermeyin hanimlar. Evet lanolinli kremler dogal onlar olabilir ama size tavsiyem tahin yagi. Bildigimiz marketteki tahinin uzerinde biriken yag. Bir de ayva cekirdegini kaynatarak jel kivaminda krem gibi kullanin diyorlar ama ben onu denemedim. Tahin yagini denedim. Hatta hastanede acidan dayanamayip esime aldirmistim. Cok ise yaradi

Nasıl yapıyosun peki cnm, tahini küçük bir kaba koyup bekletiyo musun yağ birikmesi için

Ay canım benim bilmezmiyim ne zor.bende oyle ne emzik ne sallama hiçbirini yapmayacaktım ama hepsini yapar oldum.ama şimdi emzik iyi ki verdim diyorum sallama da bazen daralıyorum ama olsun napıym bi ben yapmıyorum ya:) iyi anneyiz cnm hiç üzülme iki bebeğe bakmak hiç kolay değil.elhamdülillah gaz bi iki hafta oldu benim kimlerde .bi arkadaş ın bebeğinde çok gaz vardı ondan yardım aldım. OM-X diye bitkisel bi şurup kesinlikle tavsiye ediyorum. Anında kesti. Daha bi çok sıkıntı yaşadım ama çok şükür rabbim yardım ediyo yavaş yavaş yeni yeni kendime geliyorum. Hiç daralma dicem ama olmuyo biliyorum. Sütüm yoksa üzülme hiç benim iki ay sonra geldi mesela mama içiyolar diye de üzülme aç olduğu sürece de ağlıyolar canlarım. Ben ilk hafta pes ettim ve mama vermeye başladım. Oh bi güzel uyudular. O anı hiç unutmam. Bende deliksiz iki saat uyumuşum.:)

Bide yardımcınız varmı anne kv yada bakıcı gibi.

Nasıl yapıyosun peki cnm, tahini küçük bir kaba koyup bekletiyo musun yağ birikmesi için
yok zaten markette alirken uzerinde birikmis olan siseyi alirsiniz hic sallayip tahinlr karismadan ustundeki yagi bir kaba bosaltin. O kaba pamuk batirip ucuna suruyorum ben.

deliksiz iki saat.Baskasina ne kadar anlamsiz gelir ama oyle birseyki dunyayi sizr bagislamislar gibi degil mi. Ben yatarken dua ediyorum coxuklara bakabilmek icin uyuyayim diye guc olsun diye.

Bide yardımcınız varmı anne kv yada bakıcı gibi.
ilk 10 gun kadar ablam vardi hersey xok kolaydi. Sonra kayinvalidem. Sagolsun yine yardimi oluyordu. Hani ilaclarda olur ya yarar zarar hesabi yapilarak verir dr.lar. bizim kaynanayla da durum oyleydi. Zarar yarar hesabina gore sagolsun faydasi oluyordu herseye ragmen. Dun acil donmek zorunda kaldi. 2 3 gun yalnizim. Bana da deneyim oldu bu yalnizlik. Simdi esim evde ama bakalim yarin nasil olacak. Yarin yari 40 imizda bitiyor ins.

şaka maka 20 gün oldu demek canım.
bana tek başına baktığın zamanlardan deneyimlerini paylaş canım bol bol :)

Zor ama tek başına daha düzenli ve tertipli oluyor. Belli şeyler oturmuş oluyor ona göre hareket ediyor insan. Ben uzun zaman annemde kaldım. Eve geçince oyle oldu.

Zor ama tek başına daha düzenli ve tertipli oluyor. Belli şeyler oturmuş oluyor ona göre hareket ediyor insan. Ben uzun zaman annemde kaldım. Eve geçince oyle oldu.

muhakkak zordur onu göze alıyorum ben tek başıma bakmayı planladığım için bu konuda yaşadıklarını paylaşacak, iyi kötü deneyimlerini söyleyecek birilerine ihtiyacım var.

Maşallah cnm.uykuyu alınca diri diri dolanıyorum. Ama uykusuzluk stres de yapıyor o gün berbat geçiyor doğal olarak. Benimkilerde hala gece uykuları düzene girmedi.

muhakkak zordur onu göze alıyorum ben tek başıma bakmayı planladığım için bu konuda yaşadıklarını paylaşacak, iyi kötü deneyimlerini söyleyecek birilerine ihtiyacım var.
Bana hep diyorlardı bakarsın sen yaparsın halledersin diye.Bende güveniyodum kendime övünmek gibi olmasın birçok şeyinden anlıyorum çocukların.ama başa gelince bu ne dedim. Beş ay kadar annem de kaldım hiç yalnız kalmadığım için napıcam korkusu vardı.ama evime ggeçince fena sayılmaz dedim olacaktı. Şimdi her şey oturdu ev işler yemek çocuklar ın bakımı art arda geliyo artık.gezmeye bile çıkıyoruz paralarla. En önemlisi eşim çok yardımcı elinden gelenin fazlasını yapıyo.onlar uyuyunca mesala şimdi alıcam kahvemi tv de açıcam kafa dinlemek.önemli bi işim yoksa araları boyle değerlendiriyorum.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…