IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Paşalarla dicektim

şaka maka 20 gün oldu demek canım.
bana tek başına baktığın zamanlardan deneyimlerini paylaş canım bol bol :)
simdilik bol bol dua ediyorum ikisi ayni anda baslamasin diye. Sabahtan beri yari kirk ucurma deneyimleriniz var :)) simdi su an itibariyle dusunuyorum birisini uyarsam altini alsam beslesem diye sonra vazgeciyorum dogal olarak uyanmasini bekleyim en iyisi diyorum sonra yine vazgeciyorum bu sefer ikisi de uyanir iyisimi birinden baslayim diyorum. Simdilik durum bu :))

o zaman beni kandiriyorlar anlasilan bu uyku 40 tan sonra duzene girecek diye :))
saka bir yana hakikaten uykusuzluk cok fena. Bu aksam küs yattigim esime yalvarirken buldum kendimi nolur bir saat uyuyayim diye.Cocuklarla da kuslugun tribin tadi cikmiyor canim :))
Cocuklari gaz rahat birakmiyor ki uyusunlar. Bildigin inliyorlar uykuda. Araba freni gibi sesler cikariyorlar. Cok kotu birsey. Hastanede kendi gaz sancimi hatirladikca onlara icim gidiyor. Biran once atlatiriz umarim

Hayırlı olsun Güle güle büyüt inşallah. .benim de ikiz ogluslarim olacak isimlerini ne koydunuz acaba..bir de beşik ne aldın. .beşik konusunda hala kararsizim

Hayırlı olsun Güle güle büyüt inşallah. .benim de ikiz ogluslarim olacak isimlerini ne koydunuz acaba..bir de beşik ne aldın. .beşik konusunda hala kararsizim
simdilik genis bir park besik aldim. Ikisini bir yere yatiriyorum 20 gun oldu bir sorun olmadi. 2 3 aylik olunca oda yapip yapmamaya yada yataklarina karar verecegim. Onun icin simdilelik benim odamda tek yataktalar.
Ama iki aYri kucuk besik alinabilirmis. Yada kapidan gececek bir park besik. Ben simdi baska yere cikartamiyorum
Ilerde dE oda yapsam da yapmasam da sanirim yer yatagina cok yakin cok alcak bir yatak yapacagim. Ya da direk hazir yataklarla yer yatagi olacak galiba. Simdilik sallanmiyoruz. Boyle devam ederse aklimdaki dusme korkusu olmayacak rahatlikla yatip kalkabilecekleri bir sistem. Bakalim

Reactions: 9ay
Kıyafetleri için dolap aldinmi canım. Ben odama iki.kucuk beşik almayi düşünüyordum ama dolap ta almak lazım onun yerine oda mi yapmam. Lazım bilemedimmm

maşallah darısı başıma. daha önce tamamen tek başına bakmış biriyle tanıştım. hatta eşi de şehir dışındaymış. her şeyi onlarla yaptım bir düzene oturtunca sorun olmuyor demişti. eve temizlikçi bile almıyormuş. her şeyi kendisi yapıyormuş. hayırlısı her şeyin.

Ay canım inşllh kısa sürede geçer sancıları. Aynen oyle tadı çıkmıyo valla :) uykuya gelince her bebek farklı işte benimkiler kırktan sonra özellikle biri uykuyu azalttı değişiyor işte çocuktan çocuğa. Gaz için ne kullanıyorsun.

Yalan söylemiym şimdi.buyuk temizliğe yardımcı alıyorum camdı tülü.dip kıyı köşe giremiyorum henüz.ama aynen üçüz bakan biri yazmıştı herşeyi kendi yapıyormuş maşallah valla. Ama en güzel teselli bizimkiler ikisi bi arada büyüyüp gidiyor ikinciye uğraşmıcaz sil baştan.

evet inşallah sağlıkla büyüsünler.

Banada sen yaparsın diyorlar inşallah öyle olur en fazla 1 ay annemden yardım alabilirim kızım okula baslicak o yüzden ben gidip kalamam Allah kolayliklarindan verir inşallah hepimize insallh uslu gazsiz bebekler olurlar

Kıyafetleri için dolap aldinmi canım. Ben odama iki.kucuk beşik almayi düşünüyordum ama dolap ta almak lazım onun yerine oda mi yapmam. Lazım bilemedimmm
benim odam musait. Kendi gardrobumun yanina onlara da iki kapakli bir gardrop koydum. Herkes bana cok cirkin okur dedi ama benim icin once kolaylik. Ufacik birsey icin 10 kere diger odaya git gel yapamazdim. Simdi iyiki koymusum diyorum. Iki kucuk besik de sigardi ama park besik bizim tatillerde memlekette de kullanilir diye tercih ettim. Tavsiyem. Genisce bir sifonyer olabilir ya da kendi dolabinin bir bolumunu bosaltabilirsin dolap koyabilirsin yerin varsa nasil yaparsan yap mutlaka bebeklerle esyalari ayni odada olsun. En ufak alt acmak icin bile 10 kere dolap aciliyor. Ki ben ona bile usenip alt acmak icin bir kutu hazirladim. Alt acma bezi bir kac bez kremleri minik bir kutuya koydum her seferinde tek tek almiyorum o bile kolaylik gerisini sen dusun :)

Onun gercek bir insan olduguna emin misin. Supermenin akrabasi filandir o.
Benim bugun pilim bitti. Saat 2.45 gibi basladik 17.30 gibi bitirdik islerimizi.
Once sarilik olma ihtimali olani balkona gunese goturdum tam soydum digeri uyandi
onu da aldim balkona guneste mayistilar uykuya daldilar. Birinin banyosunu yaptirmamisitim onu soydum banyoya sonra tekrara balkona yagla masaj yap cocuklar acikti hadi giyin iceriye
once cok aglama potansiyeli olani al biraz emzir (tabi yetmiyor) zamandan kazanmak icin cok az sagilmis sutu ver. Gazini cikar birak digerini al. Digerinin de emmesi lazim her ne kadar sut olmasada. Ooo yataktaki yine agliyor. Imdaaatt emzik oohh Allahtan temizmis ver agzina bir elinle atmasin diye bastir.
Onu koy aglayaninngazini cikar. Onu koy kaldigin yerden devam emzirir gibi yapmaya. Ikisinin de esit miktarda ortalama memede kaldigindan emin olduktan sonra mama faslina gec. Daha once hazirlanmis su ve biberonlardan hemen mama hazirla. Birine yedir gazini cikarmaya calis.sonra digeri
bu anlattigim surecte aralarda 4 kez alt degistir. Ama benim cisim var. Olsun tuvalete gitme sirasi degil simdi. Gazlarinin cikmasi lazim cocuklar agliyor. Yasasin o mucize ses minikde olsa birinden cikti. Digeri hala kotu. Balkona gunese gotur gaz masaji yap. Oh sicaktan uyudu. Digerine sicak su isit ayagina koy. Eh uyur gibi oldular. Sidi wcye gidebilirsin Ama Bunlar 2 saate kalkarlar. Memede sut yok bir seyler yemen lazim. Kosa kosa bir kase corba ic. Sut olsun diye ustune helva ve bir bardak su ic. Cocuklarin camasirlari yikanacak at makinaya aaa saat 5.30 olmus
ve ben yorgunluktan uyuyamiyorum suan

ins. Ben de kisa surmesini temenni ediyorum. Cumartesi gunu dr bifiform diye birsey verdi. 14 gun kullanacakmisim. Canli otganizma varmis. Barsaklar icin gerekli prebiyotik ve probiyotikleri barindiriyormus. Bakalim ins ise yarar

tahmin edebiliyorum, Allah yardımcın olsun canım. bu arada sen zaten az kilo almıştınya ne yaptın ameliyat sonrası gitti mi kilolar, göbeğin falan var mı?

tahmin edebiliyorum, Allah yardımcın olsun canım. bu arada sen zaten az kilo almıştınya ne yaptın ameliyat sonrası gitti mi kilolar, göbeğin falan var mı?
biraz gobegim var. Onun disinda hamile kalmadan onceki kilomdayim. Kiloyu hic onems3meyip sirf sut olsun diye yiyiyorum. Yoksaki daha asagilara inebilirdi. Cok sarkik gevsek bir gobegim var. Hamilelikten onceki pantolonlarima tam olarak giremiyorum daha kilo ayni olmasina ragmen

Hepinize bi sorum var bir bebeğim kasıkta diğeri göbek hizamda yatıyor son kontrolde gördük..
göbeğimde dışardan saniyelik gördüğüm harwketler var 24.haftada görmem normal mi saniyelik yukarı itiyo gibi ..
kasığımdaki bebeğim de oynuyo kıpırdanıyodu elimi attım altında kaydı hissettim
asıl merak ettiğim erken doğum kasılması ne ya karıştırıyosam korkuyorum iyice nasıl oluyo kasılmalar

Merhaba arkadaşlar. Allah izin verirse 22 Temmuz'da iki tane kızım olacak. Kıyafet olarak ne alayım? Kaç aylık kıyafetleri daha yoğun tercih edeyim? (0-3, 3-6, 6-9) İkiz olacakları için kilolarının düşük olma ihtimalleri var. Hastane çıkışları da aşırı küçük. Üçer takım aldım. Yaz bebeği olacakları için kısa kol mu tercih edeyim kıyafet seçimlerinde? Tulum giydirme fikrine nasıl bakıyorsunuz? Tecrübeli annelerin yorumlarını bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…