- 23 Kasım 2013
- 540
- 157
- 63
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
öğrendiğin zaman bana bilgi verirsen sevinirim en azından bir fikrim olur.ben henüz doktor arayışındayım ama kendi tüp bebek doktorum 5.600-tl (hastane + doktor ücreti) muayeneside 350-tlcanım evet doktorum üniversitede. Ne kadar ödeyeceğimi bilmiyorum henüz sormadım canım.
Ama özelde hastaneye de ödüyosun en azından bu olmayacak..
sen ne kadar ödeyeceksin doğumuna canım?
yanlardan nasıl basılıyoki merak ettim nasıl bir kaşık fotosunu bulursan atarmısın canım.ben çelik sağlıklı diye düşündüm ama bu dediğinde bpz içermeyen silikon kaşıktır herhalde.canım çelik kaşık değil de silikon kaşıklar oluyor onlardan al. Hafif yanlardan basınca damla damla veriyor bebeğe. Yenidoğana biberon zaten vermeyin diyor doktorlar ve yenidoğan hemşireleri onların önerdiği de bu dediğim kaşık.
kafama takıldı sana şimdiden küvezde 1 hafta kalırları nasıl söylüyor ki neye göre yani.önlem amaçlı mı?ayrıca küvez için veya yetişkin yoğun bakım için para alamazlar devlet karşılıyor,hastaneyi kapatacak kadar büyük suç oldu artık yasayla.SSK anlaşması olan bir hastane değil mi gittiğin?haklısın gerçekten zor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ben de zorlanıyorum açıkcası çalıştığım halde.çünkü başka borçlar var nihayetinde.
senin hastane masrafın da baya yüksekmiş gerçekten.
hoş benimkisi kaça çıkar bilemiyorum.
2 gece için 4000.sonrası hergece 35o tl.küvozde 1 hafta kalırlar dedi dr.yani fatura kabaracak haliyle.
güle güle kullan canım güzelmiş.ya ben sadece ilk 3 ay için bakıyorum alıyorum.hiç 3-6 veya 6-9 almadım sizce 3 aylık olunca alışverişe çıkamazmıyız hiç.şimdiden alsammı bende biraz.Bunlar da bebetto triko hirkalarimiz 9 ay.%100 pamuk urunler.babymall da bebetto urunlerde indirim var demistim ya 39.90 dan 15.90 a inmis.bence bakin kizlar.
size sıcağı sıcağına yetiştireyim dedim.:))
canım ben hiç netten alışveriş yapmadım da ödemeyi kredi kartıbilgilerini girerek mi yapıyorsun?yoksa kapıda ödeme mi yapıyorsun?yanlış gönderilmiş demek ki.tabi 50 0 ay yazmalıydı eğer yenidoğan diye satılıyorsa.
siteyle görüş ücreti onlara ait olmak üzere geri kargoya verebilirsin.
ilke bebeden bir ürünüm yanlış gelmişti.kargo şirketinden talep ettim hatta eve gelip ürünü geri aldılar firma ödemeli gönderdim.küçücük bir parçaydı ama özür dileyip değiştirip geri gönderdiler hiç sorun çıkarmadılar.
çukur olanlar çok kötü bebek bir acayip duruyor.kuzenim koydu bebeğini kontrole götürecektik.ben rahat edemedim aldım kundaklayıp kucağımda götürdüm hem rahat değil hemde çok ağır.yatay olanlar daha rahat bence ama en fazla 3 ay taşırız onunlada.sonra arabada ve evde kullanırız.zaten 3. ayda ben bebek arabasını almayı düşünüyorum şimdiden değil.bu oto koltuğu ana kucaklarında sırt pozisyonu ayarlama özelliği var mı kızlar?
yoksa hepsi sabit mi?
bir markada tesadüfen okuduğumu hatırlıyorum.3 kademe yükseklik ayarı diye.
beni bir aydınlatırmısınız bu konuda?
bir de şunu okudum.bu anakucaklarında bebekleri evde uzun süreli tutamyacakmışız sağlıklı değilmiş.
sadece dışarda taşıma amaçlı kullanılacak yani.
ancak markadan markaya da bu anakucaklarının iç derinlikleri fark ediyor.kimi çok çukurken kimi daha yataya yakın.
kimi biraz daha geniş kimi dar.çok farkediyo kesinlikle.
Haklısınız otokoltuğu olan anakucakları yenidoğan için fazla çukur kalıyor, hastaneye kontrole götürdüğümüzde bizde kullanamadık yatıramadık içine aynen sizin yaptığınız gibi sardık battaniyelerine kucakta taşıdık. 3 aylık olduklarında otokoltuğu olarak kullandık ama onun için de çukur kısmını yastıkla doldurduk o şekilde. İnternette gördüm anakucağı bel destekleri yapmışlar iyi olabilir belki ama ben kullanmadım açıkçası.çukur olanlar çok kötü bebek bir acayip duruyor.kuzenim koydu bebeğini kontrole götürecektik.ben rahat edemedim aldım kundaklayıp kucağımda götürdüm hem rahat değil hemde çok ağır.yatay olanlar daha rahat bence ama en fazla 3 ay taşırız onunlada.sonra arabada ve evde kullanırız.zaten 3. ayda ben bebek arabasını almayı düşünüyorum şimdiden değil.
hadi yaa bende dalin bebe yağı almıştım bebişlere!!!pişik kremi bubchen aldım ama içerik bakmadım hiç bunlardacanim baktim da bir suru kimyasal var. Hadi kimyasal i gectim zararli sayilan kimyasallar var.
evde karnima kullandigim dalin bebe yagi vardi onun da icinde triklosan varmis o da zararli ki sadece anladigim triklosan.
Geriye bubchen le mustela kaliyor. Onlarin icerigine bakmam lazim.
bir de farmasiyi onerdiler kizlar. Helal sertifikasi varmis. Icindekilerin dogala yakin oldugu soyleniyor. Ama alip bakmadim daha..
ama bubchene bakmak istiyorum ozellikle
Haklısınız otokoltuğu olan anakucakları yenidoğan için fazla çukur kalıyor, hastaneye kontrole götürdüğümüzde bizde kullanamadık yatıramadık içine aynen sizin yaptığınız gibi sardık battaniyelerine kucakta taşıdık. 3 aylık olduklarında otokoltuğu olarak kullandık ama onun için de çukur kısmını yastıkla doldurduk o şekilde. İnternette gördüm anakucağı bel destekleri yapmışlar iyi olabilir belki ama ben kullanmadım açıkçası.
canım evet doktorum üniversitede. Ne kadar ödeyeceğimi bilmiyorum henüz sormadım canım.
Ama özelde hastaneye de ödüyosun en azından bu olmayacak..
sen ne kadar ödeyeceksin doğumuna canım?
Fotograftan gördüğüm kadarıyla iyi gibi, fazla çukur değil ve dar yapılı değil. Alt kısmı nasıl çok anlayamadım. Genel olarak beğendim.Eki Görüntüle 1413743 böyle yatay düşünüyorum iyimi sence?
http://www.medicalrehberi.com/resimler/urun/kalimed-medikal_1339085330.jpg burada fotoğrafı var bize hamilelik eğitimlerinde hep bunlardan önerdi yenidoğandaki hemşireler ve doktorlar. hem damla damla veriyor hem biberona alıştırmıyorsun. en kötü bu olmasa bile şırınga ile verin dediler ama bununla vermek şırıngadan daha kolay.yanlardan nasıl basılıyoki merak ettim nasıl bir kaşık fotosunu bulursan atarmısın canım.ben çelik sağlıklı diye düşündüm ama bu dediğinde bpz içermeyen silikon kaşıktır herhalde.
Yok ya sanmam oyle bisey yapabilsinler cunku bi bayan ikizlere normal doguma alınmış birini dogmus digeri dogmadan dönü vermis dr boyle seylerde basimiza gelebiliyor demisti.kadincagiz bir dogumda iki dogumun acisinida tadiyor yazık yapmazlar oyle birseyUniversite ve devlette ikiz gebelik bile olsa bebek normal geliyorsa sezeryan yapilmayacakmis diye duydum.bende tip fak.de bir prof.a gidecektim simdi ne yapacagim bilmiyorum.
tesekkurler canim.ikisi de cok hos gercekten.dun elime ulasti.gittigidiyordan aldim.buradaki ozdilekte hic cesit kalmamisti.tac i filan da hic begenmedim.cok boyali ve sert kumasliBu aradazeymuran0 canim kizinkine bayildim. Cok guzel gorunuyor
mutlu gunlerde missiiillll miisill uykularda kullansinlar insaAllah. Bu arada sen hazirliklari yaparken abi napiyor. Kiskaniyor mu ne tepki veriyor
öğrendiğin zaman bana bilgi verirsen sevinirim en azından bir fikrim olur.ben henüz doktor arayışındayım ama kendi tüp bebek doktorum 5.600-tl (hastane + doktor ücreti) muayeneside 350-tl
bebekler dogunca hemen eve gidecegini zannetme derken oyle bir hafta lafi gecti.yoksa simdiden bilinmez tabi.ama tedbiren tum cogul gebelik dogumlarini kuvoze alirlarmis.Acibadem e gidiyorum bu arada.ssk anlasmasi var tabi kikafama takıldı sana şimdiden küvezde 1 hafta kalırları nasıl söylüyor ki neye göre yani.önlem amaçlı mı?ayrıca küvez için veya yetişkin yoğun bakım için para alamazlar devlet karşılıyor,hastaneyi kapatacak kadar büyük suç oldu artık yasayla.SSK anlaşması olan bir hastane değil mi gittiğin?
ozdilek guzel gercekten. Sen demeseydin benim aklima bile gelmezdi ben de yorgan aldim oradan hem yastik hem yorgan 45 liraydi. Sonra disari baktim da markasiz yerlerde bile ikisi 75 lira iyi ki almisim dedim.tesekkurler canim.ikisi de cok hos gercekten.dun elime ulasti.gittigidiyordan aldim.buradaki ozdilekte hic cesit kalmamisti.tac i filan da hic begenmedim.cok boyali ve sert kumasli
bu urunleri alacaklara tavsiye ederim.
reinforce ve yumusacik.
oglum su anda cok hevesli.dolaplari gelince o hazirlayacak.ama dogunca napacak bakalim.gerci ben ona guveniyorum.getir goture bile yardimi olsa yeter.
Sagol canim.güle güle kullan canım güzelmiş.ya ben sadece ilk 3 ay için bakıyorum alıyorum.hiç 3-6 veya 6-9 almadım sizce 3 aylık olunca alışverişe çıkamazmıyız hiç.şimdiden alsammı bende biraz.
denk gelirse oglumu da goturmek isterim benim de aklima geldi bakalim.ozdilek guzel gercekten. Sen demeseydin benim aklima bile gelmezdi ben de yorgan aldim oradan hem yastik hem yorgan 45 liraydi. Sonra disari baktim da markasiz yerlerde bile ikisi 75 lira iyi ki almisim dedim.
Canim yariyil tatilinde ablamlar geldi 9 yasinda yigenim bana inanilmaz faydasi oldu su halimde bir hafta daha kal diye yalvardim resmen cocuga ama ikna edemedim artik nasil yorduysam
saka bir yana hakikaten cok buyuk faydasi olur. Sanslisin gercekten. Sen daha iyi bilirsin ama sana tavsiyem dogum yapacagin gun hastaneye onu da goturun. Gorsun o sureci ki ailenin bir parcasi oldugunu daha cok hissetsin. Kardeslerin oyle havadan iner gibi pat diye gelmedigini anlasin. Kendisinin de oyle oldugunu anlatin. Uzmanlar kardes kiskancligi yasanmamasi icin kabullenip benimsemeleri icin ozellikle oneriyorlar hastaneye goturulmesini.
Ben hatirliyorum kardesimin dogumunu. 3 yas vardi aramizda hamile haliyle annemin kucavindan inmezdim ne kadar bebek var deselerde idrak edemezdim. Sonra bir gece annem sancilanmis hastaneye goturmusler haberimiz yok. Babaannem yanimizda uyandirdi bizi kardesiniz geliyor dedi. O duygu cok tuhaf biseydi sanki alisverise gitmislerde bisey alip geleceklermis gibi. Ogleye de gelmislerdi annemlerdegisik bir duyguydu.
ben mavi orgu pikelerden aldim canim. Orada kadifemsi degisik dokusu olan pikeler battaniyelerde vardi ama oldum olasi sevemedim su battaniye olayini. Orgu gibi benim aldiklarimin pembesi sarisi bir de mavisi vardi. 35 liraydi galibadenk gelirse oglumu da goturmek isterim benim de aklima geldi bakalim.
ozdilek in bu aldigim urunleri digerlerinden bile guzel.kibar ve sade.magazasindakileri begenmemidtim.bu aldiklarim da orda yoktu.hepimiz iyi ginlerde kullanalim.
canim ben sana bisey sorcaktim.englush home dan pike almismiydin sen.sanki hatirliyorum.ben de birer pike alicam da nasil aldin diye sorcaktim.puantiyeli modelleri var
onlardan mi.
bugun gidecem de.
bu de kiza nevresim tk almam lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?