- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
benim oğluma çay kaşığı ile verdirmişti hastanede hemşireler.sonra d azaten yoğun bakıma aldılar.ben sütümü sağıp veriyodum onlara.Canim uygulaniyormu bilmiyorum ama kadeh yontemi denen bisey var ya da enjektorle veriyorlar hastanelerde. Bu sekilde vermesini isteyebilirsiniz hemsirelerden tabi bunlari uygulayip uygulamadiklarini hastaneyle gorusmek lazim dunyanin parasini dokuyoruz ilgilenmeliller diye dusunuyorum. Bir de herseyden once can sonucta.
canim sana katilmiyorum tecrubelisin saygim sonsuz tecrubeye de cok guvenirim her zaman ama soyle bir durum var. Bebekler ilk dogduklarinda hani varya bos levha muhabbeti o sekilde dusun sen ne verirsen o deneyimi bir yere kaydediyor. Sonra degistirmeye calissan da malesef olmuyor. Diyorsun ya emme refleksi var diye evet iste biberon emme refleksini koreltiyor. Biliyorsundur belki Tomrisin emzirme notleri mi gunlugu mu oyle bir yaz dizisi var. Kadin hem dr. Hem de ikiz annesi. Bilgi ve tecrubelerini aktariyor. donup donup okuyorum. Diyor ki ikizlerimden birine ilk dogdugunda biberonla sut verildi. Neyse sonra memeye gecmisler aralarda mama takviseyi olsa da. Sonra 6 7 aylik olunca suyu biberonla vermis. Ozellikle ilk sutu biberonla verilen bebegin hemen cok kisa surede emme aliskanligi bozulmus. Kadin bunu bilimsel olarak zihindeki tecrubeye geri donus olarak anlatiyor. Cok mantikli geldi. Kadin 27 ay yanlis hatirlamiyorsa. 27 ay emzirmis ikizleri.
Bunlar teorik tabii isin pratigini malesef biraz da bebekler ogretiyor galiba bize buyuk konusmak istemiyorum ama ilk olarak biberon verilmesini bic istemiyorum. yasayip gorecez insaAllah planladigimiz gibi olur.
Bu arada biberonla vdrirken de diyorki cocugu kucaginizda yan tutuyorsunuz ya biberonu yere paralel sekilde tutun ki mama ya da sut kolay akmasin. Bebek onu memedeki gibi cekmeye calissin deniyor. Bu da biberona alismamasi icin bir yontemmis
canım yukardaki mesajım senin için de cevap olmuş.çay kaşığı bulunduralım mutlaka.sütümüz gelmezse de mama vercek hemşireler mecburen.kızlar bazı bebekler ilk 2 gün anne sütü inmeyince biberon verilirse emmeyi reddediyormuş dönüşü zormuş,bu nedenle kenarı keskin olmayan çelik çay kaşığını kaynatıp koymayı düşündüm sütü sağmaya çalışıp gerek olursa da mamayı bu kaşıklarla vermeyi düşünüyorum.inşallah gerek kalmaz.
haklısın gerçekten zor.Allahtan baştan söyledi de bizi zorda bırakmadı yine vallahi eşim onun gırtlağını sıkar kimsede elinden alamazdı öyle bir durumda ALLAH korusun.kendi dr um muayenesi 350 doğum 5600 eğer bi aksilik olursa bu ücret 10000 i bulabilir.altından kalkamıyorum çok borcum var.şu ana kadar 3 ayrı ihtiyaç kredisi çektim.çalışamıyorumda tek maaşla çok zor.
Alakaniz icin tesekkurlerhttp://www.milliyet.com.tr/bebekleri-kundaga-sokmak-kalca-pembenar-detay-bebek-1849362/ Okumanızı tavsiye ederim. Gaz sorunu geçici birşey neticede ama kalça çıkığı ömür boyu sakatlık demek. Bence bebeğinizi kundaklamadan önce bir kez daha düşünün derim.
Benimkilerde geldi canım icine 1 yaziyoryenidoğan patikli alt alan anneler lütfen etiketine bakıp kaç numara yazdığını söyler misiniz?benimkilerde 68 yazıyor en azından bundan sonrakileri büyük almıyayım.
Ben üniversite hastanesinde doğum yaptım, hemşireler ilgilendi tabii ama sadece nasıl yapılacağını gösterdiler sonrası sana ait. Zaten hastanede kaldığınız süre iki gün sonrası yine size ait. Kaşıkla nereye kadar götürebilirsiniz ki, baş edemezsiniz. Tek bebek olabilir de ikizlerde çok zor. Sütünüz bol olsa bile sağıp yine birine biberonla vereceksiniz. Hadi gündüz saatlerinde başettiniz kaşıkla diyelim bu defa geceleri vereceksiniz. Bir şekilde biberonla tanışacak ve dediğiniz gibi zihninde kayıt altına alınacak. Diyorum ya inşallah siz başarırsınız ben de çok istedim hep sadece anne sütü dedim ama başaramadım.Nerede dogum yaptiniz. Ilk beslenmeye bakima filan hemsireler gelip yardimci olmuyor mu. Nasil yapiliyor. Refakatciniz mi ilgileniyor emzirmesiyle filan. tesekkur ederim tavsiyeni de mutlaka uygulamaya calisacam ins. Bebekler de buna firsat verir.
inşallah canım.İlk iki gün biberon çok sorun olmuyor çünkü ilk aylarda zaten emme refleks olarak var bebeklerde. Ancak 5-6 ay civarında farkındalıkları oluşmaya başlıyor, emme refleks olmaktan çıkıyor, biberonla anne memesinin farkını anlamaya başlıyorlar ve işte o zaman sorun başlıyor. Bizimkilerde öyle oldu ve malesef biberonu tercih ettiler. Ben kaşıkla vermeyi beceremedim çok zor oluyor, birini emzirirken diğerine de mecburen mama vermek gerekti. Mecbur biberon kullandım. Siz inşallah biberonsuz halledersiniz. Anne sütünü hiçbir mama tutmaz sonuçta.
amin canım gerçekten ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.en önemlisi sağlıklı olmaları ve bizim sağlıklı olmamız borç ertelenir bir gün gelir ödenir nasılsa.haklısın gerçekten zor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ben de zorlanıyorum açıkcası çalıştığım halde.çünkü başka borçlar var nihayetinde.
senin hastane masrafın da baya yüksekmiş gerçekten.
hoş benimkisi kaça çıkar bilemiyorum.
2 gece için 4000.sonrası hergece 35o tl.küvozde 1 hafta kalırlar dedi dr.yani fatura kabaracak haliyle.
Ben üniversite hastanesinde doğum yaptım, hemşireler ilgilendi tabii ama sadece nasıl yapılacağını gösterdiler sonrası sana ait. Zaten hastanede kaldığınız süre iki gün sonrası yine size ait. Kaşıkla nereye kadar götürebilirsiniz ki, baş edemezsiniz. Tek bebek olabilir de ikizlerde çok zor. Sütünüz bol olsa bile sağıp yine birine biberonla vereceksiniz. Hadi gündüz saatlerinde başettiniz kaşıkla diyelim bu defa geceleri vereceksiniz. Bir şekilde biberonla tanışacak ve dediğiniz gibi zihninde kayıt altına alınacak. Diyorum ya inşallah siz başarırsınız ben de çok istedim hep sadece anne sütü dedim ama başaramadım.
canım çelik kaşık değil de silikon kaşıklar oluyor onlardan al. Hafif yanlardan basınca damla damla veriyor bebeğe. Yenidoğana biberon zaten vermeyin diyor doktorlar ve yenidoğan hemşireleri onların önerdiği de bu dediğim kaşık.kızlar bazı bebekler ilk 2 gün anne sütü inmeyince biberon verilirse emmeyi reddediyormuş dönüşü zormuş,bu nedenle kenarı keskin olmayan çelik çay kaşığını kaynatıp koymayı düşündüm sütü sağmaya çalışıp gerek olursa da mamayı bu kaşıklarla vermeyi düşünüyorum.inşallah gerek kalmaz.
çok tatlılarmış canım.
uyku setlerimiz nasıl.beğeninize sunayım bakalım:))
canım çok güzelmiş güle güle kullanın ben aynı setin nevresimini almayı düşünüyorum maviliden. gittigidiyorda 55 civarıydı
uyku setlerimiz nasıl.beğeninize sunayım bakalım:))
kesinleştircem önümüzdeki hafta inşallah.ne güzel demiş senin doktorun sağolsun.üniversitede hoca mı doktorun? eğer öyleyse öğretim üyesi fakı ne ödeyeceksin doğumda?
nerden temin ediyorsun ki o kasigi.canım çelik kaşık değil de silikon kaşıklar oluyor onlardan al. Hafif yanlardan basınca damla damla veriyor bebeğe. Yenidoğana biberon zaten vermeyin diyor doktorlar ve yenidoğan hemşireleri onların önerdiği de bu dediğim kaşık.
canim baktim da bir suru kimyasal var. Hadi kimyasal i gectim zararli sayilan kimyasallar var.Digerlerini simdi cikaramam ama sebamed hediye geleni cektim senin icin:))
canım bebek malzemeleri satan yerlerde var. babymall e bebek gibi yerlerde de var.nerden temin ediyorsun ki o kasigi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?