İkiz /Çoğul Gebelik Anneleri Toplanalım :)

Canım çok sevindim senin adına
Tek yumurta ikizleri daha yakın takip gerektiriyor galiba. İki gün hem sana hem kızıma çok iyi gelecektir.
Şekerin ne alemde peki?
Şekerim baya düzene girdi insulin dozum ayarlandı.yediklerime dikkat edeceğim iki gün boyunca

Kızlar ikizlerden birinin ensesi 2.3mm çıktı diğeri 1.3mm doktor riskli sınır da değil ama biraz yüksek dedi içime kurt düşürdü ya. Benimkiler iki kese iki plasenta ama zor ölçtü alttaki bebeği o yüzden öyle mi çıktı acaba. Basına gelen var mı ?

Benim de öyle olmuştu canım. Kızım 1,7mm iken zor ölçtüğü oğlum 2,2mm çıkmıştı. Her ihtimale karşı fetal DNA önermişti. İkiz bebeklere ayrı ayrı bakabike tek firma olan Natereia firmasının panorama testini yaptırdık ve temiz geldi.
2,5mm ve üzeri riskli diye okumuştum pek çok yerde

ah ben sana kıyamam psikoloji her şeydir bakarsın sana bu bikaç gün ilaç gibi gelmiş ne güzel oluuur

canım kaç hafta kaç günlükken 2,3mm çıktı ? O da önemli 11li haftalarda olursa az daha büyür mü diye ilave test gerekir ama 12li haftalarda zaten 3mm sınır diye biliyorum daha da büyümez 2,3te yakın ama riskli değil gibi tabi ki ne önerdiyse doktor yaptırmakta fayda var ama paniğe hiç gerek olan bir değer değil bence.

Gebelik haftam 12+6 ama bebek 13+5 cıktı digeride 13+2 çıkmıştı.

Bende öyle okudum doktor da açıkçası ne korkuttu ne korkutmadı. Zor ölçtü ensesine 2.3 dediği bebeği. ama bende takılmadım sandım dün ama bugun farkettim ki baya takmışım.

Bende öyle okudum doktor da açıkçası ne korkuttu ne korkutmadı. Zor ölçtü ensesine 2.3 dediği bebeği. ama bende takılmadım sandım dün ama bugun farkettim ki baya takmışım.
Yok canım baksana 12de bakılması gerekene 13ü geçtikten sonra bakmışsınız gibi bir şey olmuş. Değer de kötü değil bence normal. Ek test bir şey önerdi mi fetal vs

Kızlar aranızda tansiyon değerlerinden anlayan var mı?
Dün başım ağrıyordu 130-70 çıktı normal mi sizce?

Kızlar aranızda tansiyon değerlerinden anlayan var mı?
Dün başım ağrıyordu 130-70 çıktı normal mi sizce?
Günaydınlar, bir dönem hormonlardan kaynaklı tansiyon sorunu yaşamıştım. 13-7 normal denebilir ya da sınırda. Ama gebelik döneminde düşük gezdiğimiz için o seviyeler ağrı yapar. düne özel miydi yoksa böyle mi çıkıyor bir süredir.

Gebeliğimin 10. Haftasında bakılmıştı en son o zaman da baş ağrım olmuştu ama kaçtı değerim hiç hatırlamıyorum .
Doktor düşük normal demisti .

Anladığım kadarıyla şuan bu değer sınırda takip etmeliyim yani bundan sonra

evde varsa günde 2 kere ölçüm ya da en yakın eczanede yine sabah akşam 2 ölçüm not almalısınız. Eğer 13-9 un altındaysa belki bir şeye sinirlendiğiniz ya da tuzlu yediğiniz andır o dünkü. Onu tespit etmelisiniz anlık mı sürekli mi.

Biraz stres yaptim belki de bebisleri görmeyeli 1 ay oldu aklım onlardaydı .
Yarım doktor randevum var.
1 ay geçmek bilmedi cinsiyetleri falan çok merak ediyorum sağlıklarını.
Eşim doktor 1 ay sonra çağırdı diye önce gitmek istemedi bende zor dayandim biraz
Umarım iyiledir .
Başım da ağrıyınca iyice stres olmuştum gündüz .

Malesef evde tansiyon aletim yok takip etmeye calisirim eczaneden falan bu değerlerde seyrederse hep bi tansiyon aleti alırız

Hanımlar merhaba .
Bugun doktor randevum vardi bebeğin birinin suyu az göründü apar topar perinatoloji doktoruna geldik.
Birisi 16 haftalik diğeri 16+5 haftalik görünüyor nerdeyse 1 hafta fark oldugunu söyledi doktor.
Şuanda sıra bekliyorum erken haftalarda bu durumu yaşayanlar var mı .?

Canım benim en başından bebeklerimin arasında 5 gün fark çıkıyor. Oğlum kızımdan hep 5gün daha büyük. Takipli olduğum doktor perinatolog zaten ve bunu sorun etmiyor. Su konusunda bir şe diyemeyeceğim ama

Evet canım fark olabilir dedi bebeklerin arasinda . ama su azalma durumu var mı ona bakilacak .
Diğer bebek net görünmüyor çünkü kese bebekle bir neredeyse etrafinda çok az su var gibi.
Kadın doğum doktoru baktı tabi net birşey söyleyecek olan perinatoloji doktoru olacak sanirim.
Su az mı değil mi tam net anlasılır ilk defa detaylı bakılacak benim.

Kuzum hadi hayırlı haberlerle gel , gün farkı hiç önemli değil demişti benim doktorumda.
Benimde rahim uzunluğum sınırda çıktı, 1 hafta istirahat et haftaya bi daha bakalım dedi. Canım sıkıldı biraz

Güzel haberler ver bize inşallah. Benimkiler arasında da fark var ama doktor normal demişti su için de bilgim yok ama bi sorun yoktur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…