İkna etmeye çalıştığım konuya bakın... :(

Tamam işte okulun açılmasını bekleyin öğretmen toplantıya çağırdı çocuğumuzun durumu dikkatini çekmiş diyin tuvalete tek gidemiyormuş vs süsleyin biraz
Neden öğretmen üzerinden yalan söylenmesi gerekli? Konu sahibi kimseyi zan altında bırakmayın. Yarın eşiniz gider öğretmene çatarsa hoş olmaz. Başka yol bulun.

Bence siz bir kere daha konuşun eşinizle, çocuğun çok fazla korktuğunu atlatamadığını söyleyin. Ama ben psikoloğa götürmek istiyorum değil de götürücem karar verdim şeklinde. Sonrasında da götürün. İlk başta kızacaktır ama zamanla yumuşar bence hele ki çocuğun faydalandığını gördükçe. İlerde Allah korusun böyle bir durum olursa daha sıcak bakar terapistlere

Evet gerçekten çok korkunç.yanlız ben şuna takıldım beni yanlış anlamayın lütfen kontrol etmiyo müsünüz kızınız bişey izlerken yada oynarken.ben böyle şeylerden değilde cinsel bişey filan çıkar kızım görür ve etkilenir diye çok çok titiz davranıyorum.benim kızımda 6 yaşında bu sene okula başlıyo.sadece YouTube dan çizgi film izletiyorum oda yanımda ve çok az.okul açılınca onuda izletmeyi düşünmüyorum.yani bu yaşta olan birşey belki çocuklarımızın bütün hayatını etkileyecek.eşinizede bunun belki kızınızın bütün yaşamını etkileyebileceğini sonradan pişman olacağınızı filan söyleyin.

Siz önce kocanizdan korkmayacaksiniz.Sizin korkularinizi da yenmemiz gerekiyor.çocuğunu düşünüp ikna olacak yada karşısında annesini bulacak.

Çocuğu pedagoga götürmek istemenizin sebebinin korkuyu atlatması değil, hayatında kalıcı iz bırakmaması olduğunu söyleyebilirsiniz. Korkuyu er geç unutacak, hep böyle kalmayacak zaten.

Benim kuzen küçükken yatağın altından yılan çıkacak sakın inme, yat uyu diye korkuturdu. İnanın lise bitene kadar geceleri yatak altlarından tedirgin oldum.

Senelerdir psikolog-psikiyatristlerle haşır neşir biri olarak söylüyorum toplumdaki bu anlayışa sinir oluyorum. Çoğu insan psikoloji biliminin varlığına bile inanmıyor gereksiz uydurmaca olduğunu düşünüyor. "Kendi kendinin doktoru ol, öyle düşünürsen öyle olur, dışarı çık gez dolaş hobi bul arkadas bul, sen kendi kendine yapıyorsun, benim de başımdan falanca olaylar geçti de böyle olmadım, bunlar hep maneviyatin zayıf olduğu için" gibi söylemlerin bazılarına kendim maruz kaldım bazılarına da başkalarının maruz kaldığını gördüm. Mümkün değil psikoloji bilimini ve bu alanda çalışan insanların gerekliliğini anlamıyorlar! Yahu bunun üniversitede bölümü var kitabı var hocası var be. Sen oturduğun yerden reddet bunları. Kusura bakmayın bu konuda çok doluydum buraya patladim.

Jokere benziyor. Eyes diye bi oyunmuş. Google görselinden eyes oyunu diye arattırdığınız da karşınıza çıkan surat malesef

Oha ben bile korktum çocuk nasıl korkmasın
Ki ben küçükken yaşlı teyzelerin ellerinden de korkardım:)

Siz internette sorup danışın uzmanlara nasıl izah edeyim gercek olmadıgına falan diye sorun

Kocaniz, " onceden psikolog mu vardi? Biz korkardik sonra alisirdik" dusunce yapisinda sanirim. Siz korkularin cocuklara ne tur zararlar verebilecegini, kisilik gelisimini nasil etkileyecegini arastirip anlatin.

Yalan soylemeyin. Karsinizda ki cocugunuzun babasi. Durumunu oldugu gibi gorup kabullenmesi gerekir. Cocugunuzun korkularina ve de sizin cozumlerinize saygi duymayi ogrenmek zorunda.

Çocukların hayali, kötü kahramanlardan korkmaları normal aslında. Günlük hayatını nasıl etkiliyor bilmiyorum ama kendiliğinden geçiyor zaten. Başka korkularla yer değiştiriyor demek daha doğru. Ben küçükken koca ayaktan korkardım, şimdi deprem ve trafik kazasından.

Şimdi baktım oyun karakterine. Hakikaten ne kadar ürkütücü ya benim bile rüyama girer. Yazık yavrucağa. Keşke internetin tüm zararlarından koruyabilsek yavrularımızı.
Bence direkt söyleyin psikoloğa gideceğinizi. Önlemini bir an önce alın. Ücreti düşük söylersiniz eşinize. Bilemiyorum ya erkek milleti işte. Benim eşim de olsa çok pahalı derdi. Ama çocuğunuzun sağlığı söz konusu.

Bence bu yaşlar psikolojik destek için çok çok önemli.Bazı korkular bir süre sonra bitiyor gibi görünür ama aslında isim değiştiriyor.Yani 2017 bitecek yakında,hala psikolojik olayların da diğer hastalıklar kadar önemli olduğunun bilincinde değil insanlar ne diyebilirim ki.

Bu da çok güzel bir fikir. Yani sorumluluğu baba da üstlenirse sorunu daha net anlar

Ya simdi topa tutmasin beni kimse ama boyle seylerde psikologa gitmek bana da sacma geliyor. Anne olmadigim icin de olabilir bilmiyorum. Psikologun anlattigi gibi siz de ona sakin sakin anlatabilirsiniz, cizgi filmlerin nasil tasarlandigindan, olaylarin perde arkasindan bahsedin bununla ilgili bir seyler izletin ne bileyim. Bana da su evrede boşa para gidermis gibi geliyor cunku.

İnanın ki anlattım. İzlettim. Konuştum. Sustum. Ama geçmiyor. Olayın artık benim tek başıma müdahale edeceğim kısımdan çıktığını hissediyorum. O izlediği günden beri, bambaşka biri oldu. Hiç ama hiç yapmadığı hareketler, huylar edindi. Saçma sapan hareketler yapmaya başladı.. Bebek gibi davranışlar. Görenler noldu bu çocuğa diyor o derece. Korkuyorum artık. Kızıma faydası dokunacak her kelimeye muhtacım.

Abisi ile kuzenine gitmişti. Çocuk tabletinden açınca, görmüşler haliyle.. Ben orada değildim.

Ben randevu aldım çocuğu yarın psikoloğa götürüyorum deseniz yok götüremezsin mi der yani? Gerekçe olarak neyi gösterir? Ne zararı olabilir? Atıyorum Hacıya hocaya götürücem deseniz istemez güvenmez inanmaz vs onu anlarım ama lisanslı bir uzmana götüreceksiniz sonuçta tartışmaya pek açık değil en önemlisi de güvenilir. Çocuk zarar görecek değil yani. Sorun nedir bu kadar karşı olacak ne var hiçbir mantık bulamadım bir şeye karşı çıkmakta yalnış da olsa bi mantık gerektirir gereksiz görmek başka karşı çıkmak başka. Neden bu kadar çekiniyorsunuz söyleyin gitsin.

İşte götüremezsin der. Ki diyecek.. Çok çok gereksiz olduğunu düşündüğü için, oraya verilen paraların boşa gittiğine inandığı için falan filan. Değişik yani. Yoksa siz haklısınız tabiki...

Suan karaktere baktım ben korktum 30 yaşında.Kızınıza ayrı üzüldüm cnm benim..Eşinizle sakin bir konuşma yapın.Bu korkunun zamanla gecsede bilinç altında bazı hasarlar bırakıcağını söyleyin.Hala anlamıyorsa ben işimi senin gibi şansa bırakamam,ben götürmenin doğru olduğuna inanıyorum ve götürücem deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…