- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi Pinkpumpkin
-
Neden öğretmen üzerinden yalan söylenmesi gerekli? Konu sahibi kimseyi zan altında bırakmayın. Yarın eşiniz gider öğretmene çatarsa hoş olmaz. Başka yol bulun.Tamam işte okulun açılmasını bekleyin öğretmen toplantıya çağırdı çocuğumuzun durumu dikkatini çekmiş diyin tuvalete tek gidemiyormuş vs süsleyin biraz
+1Bir çocuktan asla esirgenmemesi gereken seylerin basinda psikolojik destek geliyor bence. Eger büyük bir sey degilse ki umarim değildir 3-4 seans yeterli gelecektir zaten.
Okurken yaziklar olsun oyle babaya dedim icimden affedin.
Siz önce kocanizdan korkmayacaksiniz.Sizin korkularinizi da yenmemiz gerekiyor.çocuğunu düşünüp ikna olacak yada karşısında annesini bulacak.İyi akşamlar kızlar. Daha önce ki konumda bahsettiğim gibi, 6 yaşında ki kızım, malesef izlediği bi oyunda ki karakterden korkmuş ve bu korkusu günlük hayatını ve davranışlarını etkileyecek hale gelmişti. Psikologa götüreceğimi yazmıştım. Çok da tavsiye edilen psikolog buldum. Ama eşim, gitmeme sıcak bakmıyor ve gerek yok kafasında.. Çocuktur geçer diyor. Ücreti biraz yüksek ama gözüm görmüyor tabiki. Ayarladım parayı falan. Nasıl ikna edeceğim ben bu adamı? Söylemeden gitsem, kızım söyler. Rest çekip çıksam gitsem sonrası kötü olacak. Kızın için o ne derse desin çıkıp gitmen lazım diyeceksiniz biliyorum farkındayım, yaparım da ama bu şekilde olsun istemiyorum. Kesin gideceğim ama nasıl gideceğim bilmiyorum. Güzellikle olsun istiyorum. Ya belki inanmazsınız bu yazdığımdan sonra ama bu adam,çocuklarına düşkün bi adam. İlgili bi adam. Bilmiyorum. Kendisi de ailesi de psikologmuş, danışmanmış, terapistmiş gereksiz olduğunu düşünürler. Komik gelir onlara. Gitmeye ikna etsem bile, ücretini düşük söyleyeceğim. Ona da bi kulp bulur, konuşur durur çünkü. O kadar para verilir mi der eminim. Çünkü gereksiz görüyor. Napıyım? Böyle bir durumun iknası için, bu kadar çaba sarfediyor olmam, çok acı evet...
Gerçekten korkunç bir görüntü. Ben bile korkarım gece rüyama girer çocuk ne yapsın garibim.Jokere benziyor. Eyes diye bi oyunmuş. Google görselinden eyes oyunu diye arattırdığınız da karşınıza çıkan surat malesef
Jokere benziyor. Eyes diye bi oyunmuş. Google görselinden eyes oyunu diye arattırdığınız da karşınıza çıkan surat malesef
Çocukların hayali, kötü kahramanlardan korkmaları normal aslında. Günlük hayatını nasıl etkiliyor bilmiyorum ama kendiliğinden geçiyor zaten. Başka korkularla yer değiştiriyor demek daha doğru. Ben küçükken koca ayaktan korkardım, şimdi deprem ve trafik kazasından.İyi akşamlar kızlar. Daha önce ki konumda bahsettiğim gibi, 6 yaşında ki kızım, malesef izlediği bi oyunda ki karakterden korkmuş ve bu korkusu günlük hayatını ve davranışlarını etkileyecek hale gelmişti. Psikologa götüreceğimi yazmıştım. Çok da tavsiye edilen psikolog buldum. Ama eşim, gitmeme sıcak bakmıyor ve gerek yok kafasında.. Çocuktur geçer diyor. Ücreti biraz yüksek ama gözüm görmüyor tabiki. Ayarladım parayı falan. Nasıl ikna edeceğim ben bu adamı? Söylemeden gitsem, kızım söyler. Rest çekip çıksam gitsem sonrası kötü olacak. Kızın için o ne derse desin çıkıp gitmen lazım diyeceksiniz biliyorum farkındayım, yaparım da ama bu şekilde olsun istemiyorum. Kesin gideceğim ama nasıl gideceğim bilmiyorum. Güzellikle olsun istiyorum. Ya belki inanmazsınız bu yazdığımdan sonra ama bu adam,çocuklarına düşkün bi adam. İlgili bi adam. Bilmiyorum. Kendisi de ailesi de psikologmuş, danışmanmış, terapistmiş gereksiz olduğunu düşünürler. Komik gelir onlara. Gitmeye ikna etsem bile, ücretini düşük söyleyeceğim. Ona da bi kulp bulur, konuşur durur çünkü. O kadar para verilir mi der eminim. Çünkü gereksiz görüyor. Napıyım? Böyle bir durumun iknası için, bu kadar çaba sarfediyor olmam, çok acı evet...
Şimdi baktım oyun karakterine. Hakikaten ne kadar ürkütücü ya benim bile rüyama girer. Yazık yavrucağa. Keşke internetin tüm zararlarından koruyabilsek yavrularımızı.İyi akşamlar kızlar. Daha önce ki konumda bahsettiğim gibi, 6 yaşında ki kızım, malesef izlediği bi oyunda ki karakterden korkmuş ve bu korkusu günlük hayatını ve davranışlarını etkileyecek hale gelmişti. Psikologa götüreceğimi yazmıştım. Çok da tavsiye edilen psikolog buldum. Ama eşim, gitmeme sıcak bakmıyor ve gerek yok kafasında.. Çocuktur geçer diyor. Ücreti biraz yüksek ama gözüm görmüyor tabiki. Ayarladım parayı falan. Nasıl ikna edeceğim ben bu adamı? Söylemeden gitsem, kızım söyler. Rest çekip çıksam gitsem sonrası kötü olacak. Kızın için o ne derse desin çıkıp gitmen lazım diyeceksiniz biliyorum farkındayım, yaparım da ama bu şekilde olsun istemiyorum. Kesin gideceğim ama nasıl gideceğim bilmiyorum. Güzellikle olsun istiyorum. Ya belki inanmazsınız bu yazdığımdan sonra ama bu adam,çocuklarına düşkün bi adam. İlgili bi adam. Bilmiyorum. Kendisi de ailesi de psikologmuş, danışmanmış, terapistmiş gereksiz olduğunu düşünürler. Komik gelir onlara. Gitmeye ikna etsem bile, ücretini düşük söyleyeceğim. Ona da bi kulp bulur, konuşur durur çünkü. O kadar para verilir mi der eminim. Çünkü gereksiz görüyor. Napıyım? Böyle bir durumun iknası için, bu kadar çaba sarfediyor olmam, çok acı evet...
Bu da çok güzel bir fikir. Yani sorumluluğu baba da üstlenirse sorunu daha net anlarKuzum ya kıyamam, ponyli, prensesli perili bilumum çizgi film izlemesi gereken yaşta gidip korku oyunu izlemiş tam abiyle büyümenin dramıyaşı itibariyle yaşadığı travmatik bir deneyim, psikoloğa gitmesinde anormal birşey yok. Eşiniz anlayamıyorsa topu ona atın, mesela tuvalete ya da odasına tek gitmekten korkuyor mu? Baban götürsün seni diyin. Akşam tek uyuyamıyor mu baban bekleyecek bu akşam yanında hem o çok güçlüdür diyin. Kendi deneyimlesin birazcık çocuktaki değişimi.
İnanın ki anlattım. İzlettim. Konuştum. Sustum. Ama geçmiyor. Olayın artık benim tek başıma müdahale edeceğim kısımdan çıktığını hissediyorum. O izlediği günden beri, bambaşka biri oldu. Hiç ama hiç yapmadığı hareketler, huylar edindi. Saçma sapan hareketler yapmaya başladı.. Bebek gibi davranışlar. Görenler noldu bu çocuğa diyor o derece. Korkuyorum artık. Kızıma faydası dokunacak her kelimeye muhtacım.Ya simdi topa tutmasin beni kimse ama boyle seylerde psikologa gitmek bana da sacma geliyor. Anne olmadigim icin de olabilir bilmiyorum. Psikologun anlattigi gibi siz de ona sakin sakin anlatabilirsiniz, cizgi filmlerin nasil tasarlandigindan, olaylarin perde arkasindan bahsedin bununla ilgili bir seyler izletin ne bileyim. Bana da su evrede boşa para gidermis gibi geliyor cunku.
Abisi ile kuzenine gitmişti. Çocuk tabletinden açınca, görmüşler haliyle.. Ben orada değildim.Evet gerçekten çok korkunç.yanlız ben şuna takıldım beni yanlış anlamayın lütfen kontrol etmiyo müsünüz kızınız bişey izlerken yada oynarken.ben böyle şeylerden değilde cinsel bişey filan çıkar kızım görür ve etkilenir diye çok çok titiz davranıyorum.benim kızımda 6 yaşında bu sene okula başlıyo.sadece YouTube dan çizgi film izletiyorum oda yanımda ve çok az.okul açılınca onuda izletmeyi düşünmüyorum.yani bu yaşta olan birşey belki çocuklarımızın bütün hayatını etkileyecek.eşinizede bunun belki kızınızın bütün yaşamını etkileyebileceğini sonradan pişman olacağınızı filan söyleyin.
İşte götüremezsin der. Ki diyecek.. Çok çok gereksiz olduğunu düşündüğü için, oraya verilen paraların boşa gittiğine inandığı için falan filan. Değişik yani. Yoksa siz haklısınız tabiki...Ben randevu aldım çocuğu yarın psikoloğa götürüyorum deseniz yok götüremezsin mi der yani? Gerekçe olarak neyi gösterir? Ne zararı olabilir? Atıyorum Hacıya hocaya götürücem deseniz istemez güvenmez inanmaz vs onu anlarım ama lisanslı bir uzmana götüreceksiniz sonuçta tartışmaya pek açık değil en önemlisi de güvenilir. Çocuk zarar görecek değil yani. Sorun nedir bu kadar karşı olacak ne var hiçbir mantık bulamadım bir şeye karşı çıkmakta yalnış da olsa bi mantık gerektirir gereksiz görmek başka karşı çıkmak başka. Neden bu kadar çekiniyorsunuz söyleyin gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?