ikolata kist iin ak ameliyat olan var m?

meralun

Rabbim sana sığınırız!
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2007
875
6
296
Çorum
merhaba kızlar

çukulata kist için açık amelyat olan var mı?senağlama

kistim büyüdüğü için açık amelyat olucam deneyim ve tavsiyelerinizi bekliyorum:a015:

bende de var ç.kisti.7 santimdi hamile kalmıştım.küçüldü 3 santim falan oldu.almamıza gerek yok dedi doktorum.ama 2.doğumda aldırmayı düşünüyorum.sende bebek düşünüyorsan sezeryanla alınabilir.bilemiyorum.çocuk varmı yokmu.....

ah canım bu çikolaata kist davasına başıma neler geldi bir bilsen...
üstelik özel bir hastanenin doktoru çok korkuuttu beni. dediki 5.5 cm büyüklüğünde. sakın koşma hoplama zıplama patlayabilir falan dedi. odmnemde ünv. ye hazırlanıyordum ameliyatı haziranda olmaya karar verdim. laparaskopiyi önermiyor hiç bir hekim. ameliyat esnasında patlarsa yumurtalarıda öldürüyor.hemde rahim içinde herhangi bir yerle yapışık ise açık ameliyat çok daha mantıklı. öbür türlü profesyonel bir hekim bulman lazım. her neyse. ben tam 6 ay neredeyse hiç kıpırdamadan yaşadım. ödüm kopuyordu.neyse sınav oldu bitti babam dediki bu böyle olmaz gidip istanbulda bir hekime daha gösterelim dedi. bizde gittik gösterdik. ne dese beğenirsin..senin kistin falan yok. evet şok geçirdim.onca ay boşu boşuna üzülmüşüm.korkmuşum...o yüzden sende emin ol arkadaşım.en az iki hekim onaylasın kistini. ve ameliyat gerekirsede kesinlikle açık ameliyat ol zaten çok küçük bir kesikten alıyorlarmış...
şimdiden geçmiş olsun..... a.s.

canım meralun.... ahh ahhh bu çikolata kistleri benide mahvetti... benide hala bırakmış değil mikrop... :sm_confused:

canım biz 2 yılı devişrdik evlilikte... 3 yılımızdan gün alıyoruz...eşimle ilk 3 ay korunduk eşim korundu yani...sonra bende eşimde çocuk çok sevdiğimiz için hemen çocuk olsun iztedik ve korunmöayı bıraktık..bizde herkes gibi korunmayı bırakınca hemen çocuk oluyor zannettik... 6 ay geçti 10 ay falan oldu doktora gitmeye karar verdik... kistin var dedi.. o doktoru fazla beğenmemiştik başka bir doktora gittik onuda çok övmüşlerdi oda yumurtalrın çatlama yapmıyor 3 ay ilaç tedavisi dedi. olmadı sonra 3 ay iğne tedavisi dedi... tabi bu arada ilaçları kullandığımda yumurtalıklarımda bir ağrı bir ağrı anlatamam doktorda tamam işte çatlıyor demekki dedi...bende o kadar seviniyordumki... çünkü eltimde bu yöntemle hamile kalmıştı...çok duymuştum böyle hamiş olanı...neyse meğer o çatlamıyor dediği kistlerimmiş ve iyice büyümüşler... ondan sonra başka doktora gittik oda direk adanaya sevk edecem seni ameliyat olman lazım dedi...çünkü bu kistler yumurtalamaya da engel oluyor...(bu arada ben iskenderundayım)...ordada direk laporoskopi yapıldı...tabi ben ameliyata çıkarken karışık duygular içerisindeyim...birazda narkozun etkisiyle nasıl ağlıyorum ama ben bir görseniz tamam diyorum kurtuldum artık bebeşime kavuşacağım diyorum...neyse kendime geldim doktor açıklama yapmaya geldiğinde de büyük bir şok geçirmiştim... ameliyat başarısız geçmişti..çünkü kistlerimin boyutları çok büyüktü...sağda 8 cm,soldaki 8,5 cm ti... ve bağırsaklarıma yapışık vasiyettedi...doktor hiç birşey göremedik döl yatağını falan ameliyatı sonlandırmak zorunda kaldık dedi... 1 ay sonra hemen açık ameliyat dedi... herşeye hazılıklı ol bu kistler iyi huyluda olabilir kötüde parça alıp patolojiye göndereceğiz..hatta yumurtalıkların yada rahimini de alabiliriz dedi...... dünya başıma yıkılmıştı hiçbirşey düşünemiyordum..laporoskopinin iyi geçmemesi üztüne bu yapılan yorumlar çok moralim bozulmuştu... neyse daha fazla uzatmayayım açık ameliyatıda oldum çok şükür temzi çıkmıştı bilidğimiz çikolata kistleriydi ve yumurtalıklarıma dokunmadan alınmıştı.. doktorun ameliyat sonrası yaptığı açıklama ise vakit kaybatmaden tüp bebek yaptırmak olduğu.. ama biz hala yaptıramadık hem maddi açıdan şuan hazı değiliz hemde
iyi bir yer araştırıyoruz...

baya uzun oldu ama canım işte benimde hikayem böye.... :çok üzgünüm:

inşallah canım sende en yakın zamanda hayırlısıyla,sağlıklı bir şekilde ameliyatı olur ve hemen bebişine kavuşursun..belkide bebişlerindir.... yerimseniben

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM.UMARIM EN KISA ZAMANDA ANNE OLURSUN.AMA CANIM BENDE DE ÇİKOLATA KİSTİ VARDI 7 CM İDİ.DOKTORUM KESİNLİKLE HAMİLE KALMAN GREK DEDİ.AMELLİYET OLURSAN ÇOK ZOR OLUR DEDİ BEBEĞİN.VE ÇOK ŞÜKÜR 14 AYLIK Bİ OĞLUM VAR.KİST 3 CM OLMUŞ ONUDA ALMADILAR NEDENSE........

bende ameliyat oldum kistten benimki patlamak üzereymiş. bir sancıyla acile gittik hemen ameliyata aldılar ve ve sol yumurtalığımıda aldılar. şimdi çocuk deniyoruz bakalım allah nasip ederse.

canım çok üzüldüm yaşadıklarımız benziyor
ben de lap oldum seninki gibi bir şey yapamadılar ama öyle ümitsiz konuşan olmadı bana, dr'um ankarada bir üniv. öğretim görevlisi deneyiminden ötürü olabilir
tüpbebeğe geçtik hemen ama bakıldı ki çok büyümüş: böyle tüpbebek tutmaz veya düşük olabilir gerek yok yorulmaya önce bir alalım ardından geçelim tüpbebeğe dedi
önceleri kararsızdım ama şimdiolmak ve kurtulmak istiyorum kistlerden

birkaç gündür çok sancım var
aksi gibi hacettepede yer yokmuş, bekliyorum bakalım

bence sen de hemen tüpe geç
biz rapor için başvurduk bizim tubal faktorden ve 4.evre endodan çıkacak inşallah
hemen bebek olmazsa tekrarlıyormuş
umarım rabbim yüzümüzü güldürür
hacettepeden şu ana kadar memnunun özel olarakta anatolıa var ankarada özele geçersem ben orayı tercih edicem

Ben 2000 yılında altıbucuk santim boyutundaki endometriyozis kistim için yattım ameliyat masasına.Kistim yumurtalığın etrafına dolanmış olduğundan,sağ yumurtalığımı da almak zorunda kaldılar.Yumurtalık alındığı için ameliyat sonrası inanılmaz ağrı çektim,hiç yürüyemeyeceğim sandım.Tabii her şey zamanla aşılıyor.Sonrasında adetten kesilmem gerekti,bebek istemediğimiz için,(bir oğlum vardı,ikinciyi istemedik) zoladeks iğneleri oldum göbekten,çünkü günde ikişer tane aldığım doğumkontrol hapları,adetten kesmeyi başaramadılar.Altı ay boyunca bu iğnelerle adetten kestirildim.
Sonra işte üç yıl sürekli kontrol,hormon ilaçları,bir sürü adet düzensizlikleri falan.2004 de hadi yine kist var,ameliyat!
Yine ameliyat oldum ama bu kez açtıklarında,endometriyozis değil,su kisti dedikleri bir şeyle karşılaşmış doktor ve keşke ameliyat etmeseydik boşuna açmaşız dedi.Ama bir sürü yapışıklık vardı onları temizledik,yeni çikolata odakları oluşmuştu hepsini yaktık dedi...Ondan sonra da bir daha olmadı.
Hatta tek yumurtalıkla hamile bile kaldım,üstelik tedaviyle olmayan gebelik,onca zaman sonra kendi kendine oluşmuştu.
Sana da bir an önce kurtulman ve iyileşmen dileğiyle geçmiş olsun diyorum canım

canım sanada geçmiş olsun... bende en kısa zamanda yaptırmayı düşünüyorum tüp bebek ama bakalım ne zaman.. anatolia yı bende duymuştum çok süper bir yermiş ama orası bana çok uzak şubatta adanaya gideceğiz bakalım artık hakkımızda hayırlısı....a.s.

inşallah canım bakalım
Rabbim sabrını versin bebişlerimize kavuştursun

Kizlar Bende Ameliyat Olali 1 Hafta Oldu.ama çok Geç Kalinmişti.10a Yakin Kist çikti Benden Irili Ufakli.bende çocuk Olsun Diye Bekliyordum Ama 3,5 Senedir Olmuyordu.meğer Bundanmiş.bütün Yumurtaliklar Tüpler Birbirine Yapişmiş.şimdi Banada Hemen Tüp Bebek Yapman Lazim Dedi Doktorum.herşeyin Düzene Girmesi Için Lazimmiş Hamile Kalmam.doğal Yolla Hamile Kalmani Bekleyemeyiz Dedi Doktor.gerçi Bilmiyorum Belkide Doğal Yolla Hiç Kalamam.şimdi 2 Ay Doğum Kontrol Hapi Kullanicam.sonra Tüp Bebek Tedavisine Başliycaz.tüp Bebek Hakkindada Hiçbirşey Bilmiyorum.bazilarida Doğal Yolla Olur Yaptirma Tüp Bebek Diyolar.ama Doktorum Bekleyemeyiz Dedi.çok Zor Valla Allah Benim Gibi Olan Herkese Yardimci Olsun.

merhaba kızlar

çukulata kist için açık amelyat olan var mı?senağlama

kistim büyüdüğü için açık amelyat olucam deneyim ve tavsiyelerinizi bekliyorum:a015:

temmuz ayinda sol yumurtaligim da 10.5 cm 3adet kist aldirdim bi tarafi rahime yapisik di bir tarafi bagirsaklara ve yumurtaligima gomulmus sekildeydi drum basari bi ameliyatla yumurtaligima zarar vermeden aldi kistimi ama 2 ay sonra 5.5 cm e kadar yine cikti dogum kontrol hapiyla 3.5 cm geriledi bir suru dr gittim histreskopi yaptirdim ameliyat sirasinda dr tuplerimin s seklinde oldugunu gormus bir suru sey yaptirdim 1 senedir ugrasiyorum o kistle en son tup bebek dediler dr degistirdim yine o asilama denedi sonuc bekliyorum olmadi tup bebek cunku o kistin ne kadar ameliyat olsan da yenileme riski var ve en kesin cozumu gebelik

tatlım
bende öyle bir sorun yok ama arkadaşım 4 ay önce ameliyatla aldırdı. Bağırsaklara yapışmıştı.
sağ yumurtalığınıda almak zorunda kaldı.
ikinci bir dr tavsiye almamda yarar var.
ilk etapta ilaç tedavisi öneriliyor.( 3 ay Falan)
sonra duruma bakılıyor, arkadaşta küçülme olmadığı için ameliyatla aldılar.
garip olan arkadaşım 1991 hamile kalmıştı. Bebek karnında 3 aylık iken açık ameliyatla kist alınmıştı.
Bebek zarar görmedi , şimdi 16 yaşına girecek .Fakat tekrarladı ve 4 ay önce 2. ameliyatı oldu.
Bu arada 2 . bebeğinide yaptı şimdi oda 7 yaşında.
önemli olan iki dr tavsiyesini almak bildiğim kadarıyla hamilelikle gelişirse büyümesi duruyor ve küçülüyor.
geçmiş olsun

şimdi benim tüp bebek yaptırmam şart dimi doğal yolla olmaz yani?tüpler yapışıkmış çünkü.beklemeye gerek yok herhalde.çünkü tekrarlayabiliyormuş.tekrarlamaması için hamile kalmak şartmış.

tuplerın yapısıksa zaten ne normal yolla nede asılama ıle gebe kalamazsın tup bebek sart evt tekrarlamamsı ıcın 3 ay ıcınde gebe kalman gerek ben temmuzda aldırdım eylul de tekrarladı

o kadar çabukmu ya.bende 2 ay sonra tüp bebek tedavisine başlıycam mecburen.benim doktorumda hemen hamile kalman lazım dedi.normalde 6 ay ilaç tedavisi görecektim.doktorum tüp bebek merkeziyle konuşmuş o kadar beklemeye gerek yok demişler.2 ay yeterliymiş.bakalım hayırlısı tüp bebekte tutarmı bilmem.ilkinde tutmazsa ikincisini yaptıracak maddi durumumuzda yok.of of çok zor bunlar ya.

drun ssk dan mı?tup bebek ıcın rapor cıkarıp ılaclarını ssk dan karsılaya bılırsın eger ssk da yaptırırsan tup bebegı toplam da 1.500 ytlya falan gelıyo ama ozelde yaptırırsan sskyla anlasmalı bı yere ssk bunun 1000 ytl sını karsılıyo sen yıne bı arastır aslında eger tup bebek dedılerse ne tadavısı goreceksın kı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…