- 12 Eylül 2025
- 43
- 30
- 3
- 25
- Konu Sahibi Yapayalniz5006
-
Ebet o yüzden devam editörüm aslında. Ama hiçbir sosyal aktivitemiz yok. Nerdeyse hiç. Yalnızlıktan da o kadar sıkıldık ki . Başka bir şehirde yapayalnızız. Ama şunu düşünüyorum. Bu adam güzelse de tamamen düzelmuevek. Her zaman teklicek böyle. O yüzden böyle mi yaşamalı. Bu derdi bitirip ayrılsam başka dert ile yine mutsuz olursam diye de korkuyorum/ imtihan gözüyle bakıp iyi yönlerini görüp bu yönünü en maxa çıkarıp düzeldiği kadar dğzeltmek ve böyle yaşamak mı, yoksa bir anda bitirip ailemin yanına dönüp bir hayat yaşamak mı onu bilmiyorum işte.Motivasyon için bişeyler yapsanız gezin eğlenin beraber onu ovecek kelimeler söyleyin. Yani kurtarmak için uğrasmayaa değer bence adam iyi biriyse.
Bence konu degil bu tarz sorunlar son dönemde ortaya daha fazla cikiyor benim esimde de var cinsel isteksizlik bir cok tanidigim insanlarin eslerinde de var çözümü bulamiyorum ama benim ki sonradan oldu haftada iki kez falan oluyor yada bir kez oncecen daha fazlaydı canim sıkılıyor bu duruma ama sizin esiniz en basindan böyleymiş size soylememesi vebal almaktir biyolojik bir sıkıntısı yoksa psikolojik destek aldi mi bizimki mesela cok duygusal olduğu icinmis en ufak seyi kafaya takinca cinsel hayatını etkiliyor belki esinizinde geçmişte yasadigi istismar yada travma olacak birsey etkilemiştirMerhaba arkadaşlar,
Öncelikle beni yargılamayın. Olumsuz eleştiri değil de gerçekten empati yaparak yol göstermeye ihtiyacım var. 3 sene önce büyük bir heyecanla eşimle evlendik. Ama maalesef cinsel olarak genelde hep iktidarsızdı. Ginsengg vs takviyeler sayesinde sanırım 2 ay kadar aktif ve insan olduğumu hissettiğim bir evlilik sürecimiz oldu. Ama onun dışında hep sorunluydu. Bu 2 aydan sonra 2 haftadır hiçbir şey olmuyor. Yani böyle yanımda kuzu gibi yatması beni çok incitiyor. Çok yazı okudum. Bu tarz erkeklerin neredeyse hepsi aynı iyilikte. Sanırım dişil hormonları yüksek ve eşlerine evlerine çok yardımcı ve iyi kalpliler. Böyle bir erkeği de bir kadın bırakmak istemiyor. Ama ömrüm geçiyor. Şuan 29 yaşındayım. Onun için ailemden bile uzak bir şehirde yaşıyorum. Sekssiz sadece yanında bir arkadaş gibi. O çok fedakar biri ama evlenmeden önce yaptığı tek gecelik denemelerinde de hep başarısız olmuş. Bunu bana evlendikten sonra itiraf etti. Bu beni bile isteye iktidarsız olduğunu bildiği halde bir evliliğe itmek, benim günahıma girmek değil mi ? Gerekçe olarak diyor ki, Seni çok seviyordum ve sevdiğim insanla bunun yaşanacak bir şey olduğunu düşündüm. Geçmiş tek gecelik şeylerden zaten tiksiniyordum sırf olacak mı diye denemek istemiştim diyor. Bilmiyorum. Bu bir haksızlık bence. Kurnazlık gibi bir şey. Çünkü bekarken kendi kendine yaptığı mastlarda bile iktidarı sağlayamıyormuş. Denemek isteme sebebi de oymuş. İşte böyle. Şimdi tüm aile benden çocuk bekliyor. Ailem hep haberimi duymak istiyor. Eşim bazen iyi olduğunda bende çocuğumuz olsun istiyorum ama böyle tekleyince böyle bir evliliğe ittir kaktır bir evlat getirmeyi doğru bulmuyorum. Doktora gittik bu arada. Bir problem görmedi. Bazı insanlar da bence bir şeyler eksik. Eşimde bunlardan biri. Gay falan değil. Sadece ruhsuz bence libidosu yok. Bunlar benim düşüncelerim. Yıllar geçerken şimdi soruyorum size, sadece kendimin yaşadığı özgür alanımın olduğu bir evde akşama kadar yalnızlık içerisinde ama kimsenin karışmadığı bir hayat yaşayıp akşamları da eşimi gördüğüm bir ömür mü ? Yoksa onun o şefkatinden vazgeçme cesaretini gösterip yeniden bir hayat kurmaya çalışıp boşanmak mı ? Ki karşıma iyi insan çıkacağını bile bilmiyorum. Onlu günlerimi ararım diye korkuyorum. Yada bekar yaşasam daha mı mutlu olurum? Onsuz bir hayata nasıl cesaret etmeliyim bilmiyorum. Benim yargılamadan sadece siz olsanız gerçekten siz olsanız ne yapardınız bunu yazar mısınız ? Herkese teşekkür ederim.
Hahahahah sanırım bende düzeltip sonra sizin yaptığınız gibi yapıcamBen seyi anlamadim, o 2 ay yasadiginiz cinsel hayat sanirim takviyeyle oldu, yani esiniz fiziksel olarak erekte olabiliyor ama onu psikolojik olarak etkileyip ereksiyon yasamasini saglayamiyor musunuz?
Terapi mi almali acaba? Gecmisinde taciz gibi bir durum olabilir mi ki? Hormonlarina bakildi mi mesela? Doktor sadece birsey yok gecer mi dedi? (ne doktoru ki bu boyle)
Sizi bastan kandirmis, bu durum benim icin kabul edilemez ama kendisini seviyorsam duzeltmesi icin caba sarfeder oyle terkederdim.
Evet mesela cinsel anlamda iyi ilerlediği günler bir kere iyi olsa 1-2 hafta çok iyi gidiyor. Sonra işimizle ilgili bir sorun yada bozulan bir şey, bir ödeme vs bir şey aniden çıkınca tamamen demoralize oluyor. O an cinsellik onun için rafa kalkıyor.Bence konu degil bu tarz sorunlar son dönemde ortaya daha fazla cikiyor benim esimde de var cinsel isteksizlik bir cok tanidigim insanlarin eslerinde de var çözümü bulamiyorum ama benim ki sonradan oldu haftada iki kez falan oluyor yada bir kez oncecen daha fazlaydı canim sıkılıyor bu duruma ama sizin esiniz en basindan böyleymiş size soylememesi vebal almaktir biyolojik bir sıkıntısı yoksa psikolojik destek aldi mi bizimki mesela cok duygusal olduğu icinmis en ufak seyi kafaya takinca cinsel hayatını etkiliyor belki esinizinde geçmişte yasadigi istismar yada travma olacak birsey etkilemiştir
Sizi kandırması başlı başına boşanma sebebi .Kimi kadın sex olmasa da olur keyfince özgürce yiyor içiyor geziyorum evlilik benim özgürlük refah alanım der oturur,kimi ise sex yoksa bunların bir anlamı yok der ayrılır Siz ne istiyorsunuz ona göre düşünün karar verin ......Hahahahah sanırım bende düzeltip sonra sizin yaptığınız gibi yapıcamterapi aldı da. Bence motivasyon ve bence libidosu da düşük ya. Bir babam gibi gözlerinden ateş fışkıran bir adam değil. Böyle sakin sessiz sessiz hareket eden, cansız. Enerjisi düşük/ amaaan valla yoruldum işte öyle biri ya
Bak iste bizde ayni problemi yaşıyoruz ama çözüm süz değil son zamanlarda benim esimde de duzelme var ama duygusal olarak etkilendiginde cani istemiyor isteksiz oluyor kafasi baska yerde oluyor bence bir psikologa gidin çünkü bu devirde anlaşabildiğin insana da denk gelmek zor çaresini arayin eger asilamayacak bir problemse bosanmayi düşünürsünüz suan cocuk yapmayın sma ben asamayacaginizi düşünmüyorum imanli birinr benziyorsunuz biraz da insan manevi olarak hayatın anlamını kaybettiğinde de cok sarsiliyorEvet mesela cinsel anlamda iyi ilerlediği günler bir kere iyi olsa 1-2 hafta çok iyi gidiyor. Sonra işimizle ilgili bir sorun yada bozulan bir şey, bir ödeme vs bir şey aniden çıkınca tamamen demoralize oluyor. O an cinsellik onun için rafa kalkıyor.
Okunuz mu annemle ilgili son yazdıklarımı diğer arkadaşa, annem çok destekleyici yaklaştı. O bir sözden annemin farklı algılanmasını istemiyorum. Söylemek istediği şey herkesin bir bozar yanı vardır ama hayat senin hayatın.Hanımfendi ben annenizin " nasıl olsa arada bir oluyor o seni seviyor iyi birisi, çapkın olsa daha mı iyi olurdu " cümlesine takıldım orda. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Yaşadığınız durum oldukça zor. Cinselliğe önem veren birisiyim. Tabi insan mecbur kalınca annesine anlatabilir, kendisine bir destek arar. Sizin ruh sağlığınız her şeyden daha önemli. Eşiniz doktora gitmekle ilgili ne düşünüyor? Hiç hormon testi yapıldı mı? Ürolojiye gittiniz mi? Hormonlar normal çıkarsa cinsel terapiste gitmeyi de deneyin. Bunları eşinizi çok sevdiğiniz için söylüyorum. Yoksa bana kalırsa direkt boşanma taraftarıyım.
Tabi karar sizin, ama hiç aktivite olmaz mı ya? Çıkacak hiç mi bjr yer yok oturacak sohbet edecek falan yada yürüyüş yapacak? Bilmiyorum ama ciddi bir konuşma yapıp kararlar alınEbet o yüzden devam editörüm aslında. Ama hiçbir sosyal aktivitemiz yok. Nerdeyse hiç. Yalnızlıktan da o kadar sıkıldık ki . Başka bir şehirde yapayalnızız. Ama şunu düşünüyorum. Bu adam güzelse de tamamen düzelmuevek. Her zaman teklicek böyle. O yüzden böyle mi yaşamalı. Bu derdi bitirip ayrılsam başka dert ile yine mutsuz olursam diye de korkuyorum/ imtihan gözüyle bakıp iyi yönlerini görüp bu yönünü en maxa çıkarıp düzeldiği kadar dğzeltmek ve böyle yaşamak mı, yoksa bir anda bitirip ailemin yanına dönüp bir hayat yaşamak mı onu bilmiyorum işte.
Bak iste bizde ayni problemi yaşıyoruz ama çözüm süz değil son zamanlarda benim esimde de duzelme var ama duygusal olarak etkilendiginde cani istemiyor isteksiz oluyor kafasi baska yerde oluyor bence bir psikologa gidin çünkü bu devirde anlaşabildiğin insana da denk gelmek zor çaresini arayin eger asilamayacak bir problemse bosanmayi düşünürsünüz suan cocuk yapmayın sma ben asamayacaginizi düşünmüyorum imanli birinr benziyorsunuz biraz da insan manevi olarak hayatın anlamını kaybettiğinde de cok sarsiliyo
Gece gündüz rutini çok önemli ,Evet bu tarz yorumlar gerçekten iyi geliyor. Yol gösterici. Ben de şekeri olduğundan şüpheleniyorum. O çürük elma kokusunu alıyorum çünkü. Sabah erken kalkarak güne başlaması lazım önce. Çünkü işimiz gece. 2-3 e kadar çalışıyorduk. Öğlen 11-12 de kalkıyorduk. Artık geç saatlere kadar çalışmıcaz. En geç 22:00 de işten çıkmış olacak. Max 23:00’de. Sabahta 9 da falan kalksa belki daha iyi olur.
Evet sonradan okudum o yorumları. Anneniz boşanarak kendisini kurtarmış onun adına sevindim. İkiniz için de hayırlısı olur umarım. Dünkü yorumunuzda "2 haftadır evden çıkmıyorum odadan bile çıkasım yok, hiçbir şey yapmak istemiyorum eski neşem kalmadı " yazdınız. Mutlu olmanızı isterim. Arada bir yaşanan cinsellik size yetecek mi, bu sizi mutlu eder mi? Eşiniz psikolojik desteği kabul eder mi, çabalar mı? Bunları bir düşünün bence. Cinsellik, yemek ,uyku gibi önemli bir ihtiyaç. Eşiniz bekarken tek gecelik ilişkilerinde de sorun oluyormuş, bu sorunu düzelir mi düzelmez mi belirsiz. Bu da sizin hayatınız, karar sizin. Hakkınızda hayırlısı olsunOkunuz mu annemle ilgili son yazdıklarımı diğer arkadaşa, annem çok destekleyici yaklaştı. O bir sözden annemin farklı algılanmasını istemiyorum. Söylemek istediği şey herkesin bir bozar yanı vardır ama hayat senin hayatın.
Evde kalamıyor hep çalışıyor hergün. İzin bile yapmadı. Bende onunla çalışıyordum ama artık eve çekildim. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Balkon yaptılar eve. Balkona çıkmak bile istemedim. Camdan dışarı bile bakmıyorum. 2 haftadır sokağa adım atmadım. Değişik bir şey oluştu. Aslında yıllardır her ortamda çalışmış 16 yaşından beri çalışan, başka şehirde üniversite okuyan bir kızdım. Ama bu ailesiz hayat. Sekssiz koca. Bana iyi gelmedi. Sanki ben artık özgüvensizim.Tabi karar sizin, ama hiç aktivite olmaz mı ya? Çıkacak hiç mi bjr yer yok oturacak sohbet edecek falan yada yürüyüş yapacak? Bilmiyorum ama ciddi bir konuşma yapıp kararlar alın
Siz kazık kadar adamın psikolojisini psikiyatrist edasıyla analiz etmek zorunda değilsiniz.bunun sorumluluğu kişiye aittir.fikrimi söyleyeyim 29 yaşından sonra koskoca adamı doktorlara, psikologlara taşıyamam.bunları istesek çocuk yapardık.kisaca seviyorsunuz diye sert konuşmak istemiyorum ama nereden tutsan elinde kalan çer çöp tipler bana kalırsa.sadece iyi olsa yine tamam diyeceğimde travmalarını düşünüp ağlıyor nedir ya?.bu adam bence yetişkin olamamiş.kendini hâlâ çocuk sanıyor.Ne kadar erken ayrilirsaniz yeni birini bulma ihtimaliniz o kadar artar.yazik günah ya.Dr testestoron seviyeleri yeterli dedi. Sizin tek sorununuz psikolojik dedi. Aşırı baskıyla yetişmiş bir çocuk/ evde askeri düzen varmış. Bunların da etkisinin olduğunu düşünüyorum. Narsist bir baba figürü var. Bir de şekeri olabilir. Birazcık daha canlı biri olması lazım. Fazla sessiz fazla durağan bende aksine çok enerjik biriydim. O yüzden de sinir oluyorum şuan/ şekerli beslenmiyor dikkat etmeye çalışıyor/ aslında bir çabası var ama sanki doğuştan zihninde bir yer kapalı gibi geliyor bazen. Böyle enerji akışı sağlanamıyor gibi.
Her gün çalışılan ne işi bu? Yani bu kadar daraldıysaniz bir süre ailenizin yanına gidip düşünün hem rahatlarsınızEvde kalamıyor hep çalışıyor hergün. İzin bile yapmadı. Bende onunla çalışıyordum ama artık eve çekildim. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Balkon yaptılar eve. Balkona çıkmak bile istemedim. Camdan dışarı bile bakmıyorum. 2 haftadır sokağa adım atmadım. Değişik bir şey oluştu. Aslında yıllardır her ortamda çalışmış 16 yaşından beri çalışan, başka şehirde üniversite okuyan bir kızdım. Ama bu ailesiz hayat. Sekssiz koca. Bana iyi gelmedi. Sanki ben artık özgüvensizim.
Teşekkür ederim emeğiniz için, önce uyku saatini ayarlarsak belki diğer şeyler için biraz daha fırsat olur. Dün gece 4 te uyuduk mesela. İşten gelince Dizi film, başka da aktivite olmayınca. Bugün birazdan kaldırıcam onu. Erken yatıp erken kalkmaya alışmamız lazımGece gündüz rutini çok önemli ,
Lütfen söylediklerime kulak asin .
Bir doktor demişti düşük testosteronu olan özgüvensiz olur diye.
Erkekleri yapan hormon ,çok önemli sadece cinsel hayat için değil.Kendisini daha güçlü hissetmesi için de extra spor salonunda ağırlık çalişmasi .
Bu sorunlar eksikliğinde görünür:
Cinsel istekte (libido) azalma
Ereksiyon sorunları (sertleşme güçlüğü)
Sperm üretiminde azalma, kısırlık
Fiziksel değişiklikler
Kas kütlesinde ve gücünde azalma
Vücut yağının artması (özellikle göbek çevresinde)
Meme dokusunda büyüme (jinekomasti)
Kıllanmada azalma (yüz, göğüs, bacak)
Kemik yoğunluğunda azalma → osteoporoz ve kırık riski
Yorgunluk, düşük enerji
Psikolojik etkiler
Motivasyon eksikliği
Konsantrasyon ve hafıza sorunları
Depresif ruh hali, huzursuzluk
Özgüven kaybı
Uzun vadede sağlık riskleri
Osteoporoz
Metabolik sendrom (karın yağlanması, insülin direnci, diyabet riski)
Kardiyovasküler hastalık riskinde artış
Eğer testosteron düşüklüğü şüphesi varsa, sabah aç karnına yapılan kan testleriyle (total testosteron, gerekirse serbest testosteron) netleştirilir. Nedene göre tedavi seçenekleri değişir: hormon replasmanı (enjeksiyon, jel, implant), yaşam tarzı değişiklikleri, kilo kontrolü, altta yatan hastalıkların tedavisi
Ayrica sadece erkeklerde değil kadinlar içinde ayni önemi taşır .
Kendi işi, gıda sektörü. Mini bir işletmesi var. Kendi cinsel hayatı gibi o da az işliyor/ o yüzden saatlerce açıyor.Her gün çalışılan ne işi bu? Yani bu kadar daraldıysaniz bir süre ailenizin yanına gidip düşünün hem rahatlarsınız
Sizin yaş kaçtıKendi işi, gıda sektörü. Mini bir işletmesi var. Kendi cinsel hayatı gibi o da az işliyor/ o yüzden saatlerce açıyor.
Aynen gerçekten sinir bozucu. Tahammül edemiyorum artık. Bu 1 ay da ne oldu ne bitti bakıcam. 12 eylülden 12 ekime. 30 da 0 şuan.Siz kazık kadar adamın psikolojisini psikiyatrist edasıyla analiz etmek zorunda değilsiniz.bunun sorumluluğu kişiye aittir.fikrimi söyleyeyim 29 yaşından sonra koskoca adamı doktorlara, psikologlara taşıyamam.bunları istesek çocuk yapardık.kisaca seviyorsunuz diye sert konuşmak istemiyorum ama nereden tutsan elinde kalan çer çöp tipler bana kalırsa.sadece iyi olsa yine tamam diyeceğimde travmalarını düşünüp ağlıyor nedir ya?.bu adam bence yetişkin olamamiş.kendini hâlâ çocuk sanıyor.Ne kadar erken ayrilirsaniz yeni birini bulma ihtimaliniz o kadar artar.yazik günah ya.
Bu tarz sorunlarin ortaya cikmasi maalesef insanlardan yapilmiş.Bence konu degil bu tarz sorunlar son dönemde ortaya daha fazla cikiyor benim esimde de var cinsel isteksizlik bir cok tanidigim insanlarin eslerinde de var çözümü bulamiyorum ama benim ki sonradan oldu haftada iki kez falan oluyor yada bir kez oncecen daha fazlaydı canim sıkılıyor bu duruma ama sizin esiniz en basindan böyleymiş size soylememesi vebal almaktir biyolojik bir sıkıntısı yoksa psikolojik destek aldi mi bizimki mesela cok duygusal olduğu icinmis en ufak seyi kafaya takinca cinsel hayatını etkiliyor belki esinizinde geçmişte yasadigi istismar yada travma olacak birsey etkilemiştir
Neden o saatlere kadar ayaktasiniz?Teşekkür ederim emeğiniz için, önce uyku saatini ayarlarsak belki diğer şeyler için biraz daha fırsat olur. Dün gece 4 te uyuduk mesela. İşten gelince Dizi film, başka da aktivite olmayınca. Bugün birazdan kaldırıcam onu. Erken yatıp erken kalkmaya alışmamız lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?