Ilahi adalet..

Var canım var böyle acından zevk alan egoistler haram zıkkım olsun hamilesin üzme kendini boşver

Eşinize geçmiş olsun,inşallah en kısa sürede iyileşir.Daha bu gece sahurda konunun uzmanı konuşuyordu,borç verdiğiniz kişiyle,paranızı geri istediğiniz ,kız istemeye gelenlerle,evllikte sorun çıkınca karşınızda bulduklarınız aynı kişiler değildir diyordu.Ne kadar haklı,eminim kaybettiğiniz paradan çok sarsılan güveniniz üzmüştür sizi

Ayrıca belki de eşinizle arasında bilmediğiniz bişey oldu.Yani adamın durduk yere böyle yapması bence çok mantıksız bi sebebi var gibi.
Varsayalim ki oyle oldu
Bu bir kadinin arkasindan atip tutmak icin yeterli gerekcemi sizin icin?
Bir hafta once canim cigerim olan insanin benim kocamla bir sorunu yokken kazadan sonrami cikti ayyuka kini nefreti?
Evet 90 bin vermedim elimde olani verdim o zaman.
Verirken de cikar gozetmedim ben .
Ha 90 binim olsa emin olun onuda verirdim.
Benimle problemi sorunu olan insan gelir yuzume konusur, boyle boyle kardesim der
Yada verecek durumum yok beni anlayisla karsila der.
Karsilamazmiydim, dusunmezdim bile.
Arkamdan dansoz gibi kiviran , bir dedigi bir dedigini tutmayan
Orda burda hamile bir kadinin muhabbetini yapan insan ne sorunu varsa gelir yuzume konusur.
Ben hakkim olani istedim borc yada sadaka degil.
Size gore birine yapilan bir kotulugun bir sebebi olabiliyor demek ki .
Yada haketti de karsiligini buluyor oluyor.
Benim esimin kimseye bir kotulugu olmaz, olamaz .
Olan adamda yuzumuze dumduk bunu bunu yaptin deme cesareti olurdu cunku.
Arkamizdan para ustune yatmak icin atip tutmasi asil bir zavalli oldugunu gosteriyor.

eşinizin babası filan konuşsa adamla. parayı alamayacaksanız bile çenesini kapasın, korkutsunlar.
Cenesini ben bile kaparim
Ama oyle bir zamandayim ki su kapidan adim atacak gucum yok.
Zamana biraktim, Allaha havale ettim.
Benim aile yapimi bilen insanlar biliyor
Onlarida biliyor
Ama iste uzulmemek icin bir gerekce degil bu

Ben haketti demedim bu haklı bi gerekçe de olabilir demedim lafı istediğiniz yere çekiyosunuz şu an.Belki başka nedeni varsa siz de ona göre davranırsınız diye söyledim.Neyse öfkenize daha fazla muhattap kalmak istemiyorum iyi günler size.

Cook gecmiş olsun eşin tez zamanda saglıgına kavuşur insallah.
Rabbimin adaleti şaşmaz sizin paranızda ahınızda çıkar o adamdan kat kat
Sen unut bu meseleyi simdilik
Senin cok güçlü olman gerek çünkü eşin agir bi travma yaşıyodur muhtelemen.
Hem kendin hem esin hem bebegin icin güclü olmak zorundasin

hamileymissiniz de çok üzüldüm. çok geçmiş olsun eşinize ve Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu hayırlısıyla. birşekilde o kişi layığını bulur dert etmeyin. gerçekten dünya ne hale geldi.
siz üzmeyin kendinizi. anne baba hayatta mı, yardim edebilecek kimseniz varmı maddi manevi? hamile halinizle eşinize bakmaniz da zor Allah yardımcınız olsun

gerçekten bu cümleleri kurduysa allah onu medine dilencisine çevirir zaten.Üzmeyin tatlı canınızı,Eşinize tez zamanda şifa diliyorum.

nefernefertiti canım öncelikle çok geçmiş olsun. Fakat benim gördüğüm (bankacıyım çok karşılaşıyorum) bir parayı elden verdiysen üstüne bir bardak su içiceksin. Baba bile oğluna ödemiyor öyle söyleyeyim. O verdiğin parayı unutabileceksen ver yoksa asla geri geleceğini düşünme.

Benim de işim bir kere ağzından kaçırdı normalde hiç anlatmaz, aynı işyerinde çalışan tesadüfen ikimizin de çok yakından tanıdığı bir arkadaşına seneler önce borç vermiş ve hiç ses çıkmamış adamdan. Biz evlenirken paraya ihtiyacımız oldu, sıkıştık ve eşim istedi sanırım ama o para asla gelmedi. Üstüne üstlük o paradan sonra lüks bir ev ve lüks bir araba alındı, bilmem kaç tane altın biriktirdiğini ballandıra ballandıra anlatan annesini dinledim....Utanmadan yüzyüze bakıyorlar hatta eşim o kişinin bir kaç kademe üst amiri :)

Bulunduğunuz yerde bir avukata danışmanızı öneririm, elinizde bir belge olmasa bile hakkında icra takibi başlatabilirsiniz. Çok terbiyesiz ve vicdansız bir insanmış, böyle bir adamla muhatap olmak yerine hakkınızı yasal yollardan arayın, az bir parada değil yazık günah o edepsizin elinde kalmasın.

Dedemler yirmi sene önce filan üst kat komşularıyla çok yakın görüşüyordu. İki çocuklu bir aileydi, biz de çok severdik, gidip gelirdik. Neyse, çocuğunun biri kaza geçirdi. Durumu kötüydü. Halbuki çok geniş bir sülaleydi ama para vermemişler demek ki adamın huyunu biliyorlarmış. Dedem çocuğun ameliyat, tedavi masrafları için borç verdi. Veriş o veriş. Bir sene içinde oradan taşındılar başka yerden ev alıp. Dedem borcunu istemiş bir gün arayıp. 30 bin lira kadar bir para. Adam da eve geliyor, buyur ediyorlar içeri meğer silah taşıyormuş, hiç bilmiyorduk öyle bir tip olduğunu. Tehdit ediyor anneannem ve dedemi. Kaç yaşında insanlar işte, anneannem fenalaşıp felç geçirdi o an. On senedir de hasta kadın, bizler olmasak ele güne muhtaç olacaktı.

O yüzden anlıyorum sizi, böyle insanlardan korkuyorum ben, içinde vicdan olmayan her an her şeyi yapabilir çünkü. Çok üzüldüm eşiniz için, umarım sağlığına bir an evvel kavuşur ve bu zor günleri atlatırsınız. Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.

Çok geçmiş olsun . Allah yardımcınız olsun. İlahi adalet yerini bulacaktır. Siz sadece Allah'a havale edin. O adamın yaptığı aklınıza gelince sadece kendiniz ve eşiniz için dua edin. Maddi manevi her türlü sıkıntıdan koru bizi diye. Çünkü o anda vücut frekansı çok yüksek olur. Karşı tarafa edilen beddua tutar. Hem hücreler ayaktadır. Bu yüzden kendiniz için dua edin inşallah kabul olduğunu göreceksiniz. Siz o adamı unutun. O para sizin hakkınız ve Allah yanına bırakmaz. Bunun için siz o adamı unutun kader işini görsün. Çünkü Allah ona vereceği cezayı görmenizi istemez.. Kibir olmasın diye . Ama sonra mutlaka duyarsınız. Dualarım sizinle. Hem hamilesin. Lütfen üzülme.

babam bi kac kisiye kefil oldu 4 sene once inanmazsiniz kimse odemedi borcunu nasil olsa durumu iyi o odesin dediler.kapilarina gitti ne yaparsan yap odemicez dediler vee baya baya yuklu bi borc babama kaldi yillardir kredi oduyor ailem annemin pskilojisi bozuldu elde avucda bi sey kalmadi hala daha 2 seneleri var.millet kendine araba ev aldi biz borc oduyoruz siz dusunun artik
vicdan kalmadi milletde

Protez bacak takilmasi gerekiyor ayagi icin
Koluda arabada sıkısik kaldigi icin kesilme ihtimali var

Allahım kolaylıklar versin. Zaten arkadaşı insan olsa bu zor durumda siz daha konuyu açmadan borcumu şöyle ödeyeyim böyle ödeyeyim diye konuşurdu. İnsan değilmiş sizi surundurmekten vs bahsettiğine göre bence zaten yıllardır belki de bir çekememezlik vs vardı. O laflar normal gelmedi.

Ayrıca çok kafanız bozarsa Facebook'a onun da adını annesinin babasının karısının çocuğunun öğretimeni komşusu vs dahi etiketliyetek zor zamanımızda böyle böyle laflar eden adam paramızın üstüne yatıyor. Borç verdiğimiz para sayesinde çocuğunu ameliyat ettirmiş bu şahıs bizi yıllarca nasıl kıskandıysa nasıl hasetlendiyse böyle bir olayı fırsat bilip böyle konuşuyor. Allah büyük diye bir post açın herkes duydun görsün.

Varsa WhatsApp yazışmasi borç alındığına dair ve banka dekontu vs onu da posta ekleyin. En azından içiniz soğur.

Çok geçmiş olsun.

Peki o söyledikleri kişiler ulan allah korkunda mi yok utanmıyor musun böyle konuşmaya bir daha yüzümüze bakma dememişler mi?

O lafları kime söylediyse arkadaşım tek tek arayıp geçen yıl çocuğu için geldi yalvar yakar borç aldi. Ben de onu istedim malum durumumuzu biliyorsunuz. Ben bana hakaret ettiği için maddi manevi tazminat davası açacağım siz de sahitsiniz. Sizi de şahit yazıyoruz de. O çok konuşanlar da kendine gelsin. Orada burada senin hakkında ileri geri konuşturmasınlar o zaman

Ooo baya cosmus herife bak seen. Sizden borç alırken bile kıskançlıktan çatlamış belli ki. Para sahibi olmakla ilgili takıntıları var. İlahi adalet ona jet hızıyla gelir bu çabasıyla . Ar edep ahlak her ne deniyorsa hepsine ters davranmis

Artık hiç şaşırmiyorum ... Kardeş kardeşe yapio ! Maalesef .... Ne kadar degerlj oldu para .... İnsanları birbirine düşman etti . Parada siz yok ona tapanda suç ... Çok denk geldi herkesin hayatında mutlaka vardır hemen hemen . Allah büyük .

Adama telefon aç, o parayı sana da yar etmeyeceğim, mafyaya veriyorum seni, tüm para da onlara kalsın de. (Yazma sakın, söz uçar yazı kalır) Bak bakalım paçası tutuşuyor mu tutuşmuyor mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…