İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

iki dakika 38 yaş topiğine girdim, girmemle çıkmam bir oldu, anında dağıldım ya ne iç karartıcı bir topic, bizim bura cennet kızlar cennettt
Sonuçta insanlar olumsuz şeyler yaşıyorlar ki öyle yazıyorlar ama gerçekten ben de dayanamıyorum o ruh haline. Ama bir de olumsuz olma nedenini sonuç negatif olursa üzülmeyeyim diye açıklayanlar oluyor. Düşün “yarın tüp bebeğe başlayacağım ama içimde olmayacak gibi bir his var” diyor. Daha başlamamış bir şey için bile bu negatiflik beni çok şaşırtıyor..

Benim mantığım şunu anlamamakta ısrar ediyor. Sizin doğalınız tüp bebek deniyor. Ee sorun dediğinde yumurta kalitesi cevabı veriliyor. Tüp bebek tedavisindeki ilaçlar kaliteyi arttırıyor mu yok sadece birden fazla yumurta büyütüyor. Kalitesizse zaten tüpte çözüm değil.

Biz hiç bi şey kullanmıyoruz ben sadece folik asit alıyorum o kadar doktorumuz herhangi bi şey vermedi ya da söylemedi en son ben q10 sordum isterseniz kullanın dedi

Kullan arkadaşım sen doktorlara bakma. Zaten folik asit verip geçen doktorlar yüzünden süremiz uzuyor. Fertilite üstüne ihtisas yapmış doktorlar önce vitamini veriyor. Tüp bebekcilerde aynı şekilde.

Çok iyi yapmışsın, doktorun bu konuda seni uyardı mi? Beni uyarmadı iki yumurta ile opu oldu. Bende ilaçlardan sonra ilerlemez akışa bırakırdım. Daha önce opu oldun mu? Hep tek yumurta mi var.

Hayırlısı olsun. Belki bebek olmuştur bile. :)
Ilginç bir bilgi ben hep ovulasyon günüde mi yaptım yani kimyasalları. Peki o gün olunca vücutta birçok aktivite oluyor ondan mi Acaba kimyasal oluyor. Önce mi yapalım yani.

Bakış acılarına hayran kaldım :)

panic de demiş sebebi ne ola ki ilginçmiş gerçekten

dvtb ne düşünüyorsun bu konuda senin dr da iyiydi bişeyler dedi mi ne zaman birliktelik olaması gerektiği konusunda

Benim bu konuda bir fikrim var ama bilimsel bir gerçekliği yok sadece düşünce.. normalde süreçte bir yumurta öne çıkıp büyüyüp çatladığında diğerleri çöp oluyor ya, orada en kaliteli en güzel yumurta mı öne geçiyor bilmiyorum. Ama öyle olmadığını düşünüyorum. Ona denk başka yumurtalar da olabilir ve onlar çöp oluyor. Tüp bebekte ise daha fazla yumurta elde edildiği için ihtimal daha çok artıyor bence. Ama dediğim gibi şu an kafadan atıyorum. Yani mesela benim 5, gün embriyosu olan yumurta doğal döngümde çatlatacak yumurtam olmayabilir diye düşünüyorum.

canım benim doktorum aslında tüp bebekçi ama mümkün olduğunca doğaldan yana ki biz ilk düşük sonrası gittiğimizde bize de tüp önerdi ama eşim hocam biz bir yıla kadar devam edelim olmazsa ki çok şükür bin şükür normal yolla oluyor en son ona başvuralım dedi tamam o zaman akışına bırakalım 6 ay içerisinde olmazsa görüşelim dedi 6 ay içerisinde yine normal yolla hamile kaldım çok şükür ama kimyasal oldu bakalım inşallah Rabbim üçüncü de sağlıklı nasip eder

ben arı sütü polen tükettim sonra kuzenim diyetisyen onun tavsiyesi üzerine günde çeyrek avokado yedim sonra çiğden fındık badem ceviz kuru dut kabak çekirdeği yedim yiyorum hamilelik sürecinde iken yani kimyasal olmadan önce günde yarım dilim ananas yedim bebeğin tutunmasında çok faydalıymış tüp bebek sürecinde olan arkadaşlara da bilgi olsun

böyle nasip mr sonuçlarını alınca gideceğiz o zaman sorayım bakalım takviye önerisinde bulunacak mı

Benim de aklıma takılmıyor değil, şansa kaliteli yumurtan olursa o doktora veya merkeze denk geliyor, sonra o doktor veya IVF merkezi yaptı oluyor. Sonuçta yumurta kalitesiz ise tüp bebek tedavisi de embriyo kalitesi nedeni ile başarısızlık ile sonuçlanabilir. Acaba döllenme becerisi olmayan sperm veya yumurtaya müdahele edildiği için mi şans artıyor

O zaman simdi o gun birliktelik olmayip oncesine mi agirlik vermeli karistik iyice:))
valla bilmiyorum canım ben genelde 17. gün pik görüyorum yani ovulasyon günü ovulasyon günden 3 gün öncesi ovulasyon günü ve ovulasyon sonrası 3 günü değerlendiriyorum ama bu ay çok karıştı biraz ilaç aldım ya mr için sanırım o etkiledi tam piki göremedim

bakalım hayırlısı biz yine de değerlendirdik gerisi Rabbimin takdiri

Bir de bakarak nasıl anladı yumurtamın kalitesiz olduğunu, adetin 13. günü amh değerin 3.9 değil gibi dedi ilk defa bir doktor. Dedim 12-13 folikül görünüyor adetin 3. günü. Bir daha ölçtür, senin doğal yol, aşılama falan şansın yok, doğalın tüp bebek dedi, eyle dümdük dedi vallaaa:))Bu ay doğal olursa ilk onu bulacağım:) Aşılamayı düşünmem belki ama o dedi diye değil, bu tarz tedaviler kistimi, miyomumu, polipimi büyüttüğü için. Tüp bebek uzmanı ne de olsa, ne beklenir ki. Tahliller, testler yapılmadan doktor folikül görerek sizde doğurganlık genetik bence demişti.

ay inşallah doğal olsun da gıt o doktoru bul canım ya... sırf bu zevkı tat dıye yanıı (ıntıkamcı bakış açısı)

iki dakika 38 yaş topiğine girdim, girmemle çıkmam bir oldu, anında dağıldım ya ne iç karartıcı bir topic, bizim bura cennet kızlar cennettt

Nerdeymiş gız o topic? Bulam da ortalığı dağıtıp çıkam canımın sıkıldığı bi ara eğlence olur

Çikolata kisti mi diyorum, yapışıklılık yok, tüpler açık, ağrınız da yok, kanamanızda abartılık yok ondan diyemeyiz diyorlar, miyom mu diyorum, yok o rahim dışına doğru diyorlar. polip mi diyorum, yok küçük daha polip, o engel değildir diyorlar. eee sebep ne...Doktora gidince kendimi daha kötü hissediyorum, gitmeyince daha iyiyim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…