Amin cnm benim. Hayirlisi allahtan. Gec de olsa herkesin oluyor cevremde. Evelallahin izniyle bizim de olur herhalde. Olmazsa da vardir bi hayir diyip hayata devam edicez.Nice mutlu yıllara inşallah canım kucağında bebişlerle inşallah...
Sonuçta insanlar olumsuz şeyler yaşıyorlar ki öyle yazıyorlar ama gerçekten ben de dayanamıyorum o ruh haline. Ama bir de olumsuz olma nedenini sonuç negatif olursa üzülmeyeyim diye açıklayanlar oluyor. Düşün “yarın tüp bebeğe başlayacağım ama içimde olmayacak gibi bir his var” diyor. Daha başlamamış bir şey için bile bu negatiflik beni çok şaşırtıyor..iki dakika 38 yaş topiğine girdim, girmemle çıkmam bir oldu, anında dağıldım ya ne iç karartıcı bir topic, bizim bura cennet kızlar cennettt
2.aşılamayı çok istiyordum bugünkü çikolata kisti ve tüp bebek uzmanı aşılama ile uğraşmayın direk tüp bebek dedi, sizin doğalınız o dedi, ama polipi aldırın dedi, polip mi engel olmamasına dedim yok dedi
Miyom mu dedim yok o rahim dışına doğru büyüyor dedi
Eee, yumurta kalitesi olabilir dedi
Tekrar Amh istedi
18 mm ve arkadan gelen 12 mm yumurta var dedi
Bu ay keşke doğal kalsam
Biz hiç bi şey kullanmıyoruz ben sadece folik asit alıyorum o kadar doktorumuz herhangi bi şey vermedi ya da söylemedi en son ben q10 sordum isterseniz kullanın dedi
Benim randevu 14:15 di işim çıktı aradım gel hemen dediler gittim, doktor kararı bana bıraktı ben de istemedim son tedavim ocaktaydı, sonraki ay hep az yumurta görülüyor ben acele ettim bu ay dengeli büyümezse iptal ederim diye karar vermiştim o yüzden 1-2 yumurta için anestezi alıp o süreci yaşamak istemedim, senden güzel haberler gelir inşallah
Selam hatunlar, dr dan geldim ve ovulasyon olmuş, sıvı birikintisi olmuş. Peki ne zaman oldu hocam bu dedim zira cuma günü daha 15mm di. dün olmuş olabilir dedi. bugünden itibaren birlikte olun dedi ki bence çok geç bi zaman. Allahtan daha önce birlikte olmuştuk. Hocanın bu tavrından gerçekten de onunla devam etmeyeceğimi anladım. yumurta zaten 24 saat ya da nadir de olsa 48 saat yaşıyo. Bugünden itibaren birlikte olmaya başlayın ne yahu. bu arada şöyle bir şey okudum "Though research has shown that when conception occurs on ovulation day itself, it is more likely to result in a what’s called a chemical pregnancy or a loss" buna göre yumurtlama günü birlikte olunduğunda oluşan hamileliliğin kimyasal gebelik olması ihtimali yüksek oluyomuş. Bu da aklımızda olsun çalışmalarımızı hep önde tutalım.
umıt dedıgın bu dunyadakı en degerlı seylerden bırı, umıt olmasa bıran yasanmaz, bazen ne kadar umıdımız yok desek bıle farkında olmadan bır umıt kırıntısına tutunmus yasıyoruz aslında. gercekten de bır umıdın olmasa bu dunyada bır an duramazsın bence (polyannacı bakıs açısı) . o yuzden kımsenın umıdını kırmaya gerek yok, cunku umıd ettıgı ıcın care arar ve bı barasın bulur, onun buldugu carenın belkı sana da faydası olur (cıkarcı bakıs açısı)biz birbirimize destek olalım, Allah da topumuza bırden yardım etsın ınsallah canım. maalesef bazı ınsanlar var ucan kusun kanadını kırmaktan ayrı bır zevk alıyor onlar da kendılerı gıbılerıyle karsılassın(pislik bakış açısı) .
Evet iyi kiz varsiniz arkadaslaraynen ben de kımseyle konusmadıgım halde burada konusuyorum ve cok rahat hıssedıyorum kendımı, ıyı kı varsınız beya
panic de demiş sebebi ne ola ki ilginçmiş gerçektenbu arada şöyle bir şey okudum "Though research has shown that when conception occurs on ovulation day itself, it is more likely to result in a what’s called a chemical pregnancy or a loss" buna göre yumurtlama günü birlikte olunduğunda oluşan hamileliliğin kimyasal gebelik olması ihtimali yüksek oluyomuş. Bu da aklımızda olsun çalışmalarımızı hep önde tutalım.
Benim mantığım şunu anlamamakta ısrar ediyor. Sizin doğalınız tüp bebek deniyor. Ee sorun dediğinde yumurta kalitesi cevabı veriliyor. Tüp bebek tedavisindeki ilaçlar kaliteyi arttırıyor mu yoksadece birden fazla yumurta büyütüyor. Kalitesizse zaten tüpte çözüm değil
canım benim doktorum aslında tüp bebekçi ama mümkün olduğunca doğaldan yana ki biz ilk düşük sonrası gittiğimizde bize de tüp önerdi ama eşim hocam biz bir yıla kadar devam edelim olmazsa ki çok şükür bin şükür normal yolla oluyor en son ona başvuralım dedi tamam o zaman akışına bırakalım 6 ay içerisinde olmazsa görüşelim dedi 6 ay içerisinde yine normal yolla hamile kaldım çok şükür ama kimyasal oldu bakalım inşallah Rabbim üçüncü de sağlıklı nasip ederBenim mantığım şunu anlamamakta ısrar ediyor. Sizin doğalınız tüp bebek deniyor. Ee sorun dediğinde yumurta kalitesi cevabı veriliyor. Tüp bebek tedavisindeki ilaçlar kaliteyi arttırıyor mu yoksadece birden fazla yumurta büyütüyor. Kalitesizse zaten tüpte çözüm değil.
Kullan arkadaşım sen doktorlara bakma. Zaten folik asit verip geçen doktorlar yüzünden süremiz uzuyor. Fertilite üstüne ihtisas yapmış doktorlar önce vitamini veriyor. Tüp bebekcilerde aynı şekilde.
Çok iyi yapmışsın, doktorun bu konuda seni uyardı mi? Beni uyarmadı iki yumurta ile opu oldu. Bende ilaçlardan sonra ilerlemez akışa bırakırdım. Daha önce opu oldun mu? Hep tek yumurta mi var.
Hayırlısı olsun. Belki bebek olmuştur bile. :)
Ilginç bir bilgi ben hep ovulasyon günüde mi yaptım yani kimyasalları. Peki o gün olunca vücutta birçok aktivite oluyor ondan mi Acaba kimyasal oluyor. Önce mi yapalım yani.
Bakış acılarına hayran kaldım :)
yok canım sık birliktelik olsun dedi sadece herhangi bi zaman dilimi sunmadı yani bilemedimpanic de demiş sebebi ne ola ki ilginçmiş gerçekten
dvtb ne düşünüyorsun bu konuda senin dr da iyiydi bişeyler dedi mi ne zaman birliktelik olaması gerektiği konusunda
O zaman simdi o gun birliktelik olmayip oncesine mi agirlik vermeli karistik iyice:))yok canım sık birliktelik olsun dedi sadece herhangi bi zaman dilimi sunmadı yani bilemedim
Benim mantığım şunu anlamamakta ısrar ediyor. Sizin doğalınız tüp bebek deniyor. Ee sorun dediğinde yumurta kalitesi cevabı veriliyor. Tüp bebek tedavisindeki ilaçlar kaliteyi arttırıyor mu yoksadece birden fazla yumurta büyütüyor. Kalitesizse zaten tüpte çözüm değil.
valla bilmiyorum canım ben genelde 17. gün pik görüyorum yani ovulasyon günü ovulasyon günden 3 gün öncesi ovulasyon günü ve ovulasyon sonrası 3 günü değerlendiriyorum ama bu ay çok karıştı biraz ilaç aldım ya mr için sanırım o etkiledi tam piki göremedimO zaman simdi o gun birliktelik olmayip oncesine mi agirlik vermeli karistik iyice:))
Bir de bakarak nasıl anladı yumurtamın kalitesiz olduğunu, adetin 13. günü amh değerin 3.9 değil gibi dedi ilk defa bir doktor. Dedim 12-13 folikül görünüyor adetin 3. günü. Bir daha ölçtür, senin doğal yol, aşılama falan şansın yok, doğalın tüp bebek dedi, eyle dümdük dedi vallaaa:))Bu ay doğal olursa ilk onu bulacağım:) Aşılamayı düşünmem belki ama o dedi diye değil, bu tarz tedaviler kistimi, miyomumu, polipimi büyüttüğü için. Tüp bebek uzmanı ne de olsa, ne beklenir ki. Tahliller, testler yapılmadan doktor folikül görerek sizde doğurganlık genetik bence demişti.Benim mantığım şunu anlamamakta ısrar ediyor. Sizin doğalınız tüp bebek deniyor. Ee sorun dediğinde yumurta kalitesi cevabı veriliyor. Tüp bebek tedavisindeki ilaçlar kaliteyi arttırıyor mu yoksadece birden fazla yumurta büyütüyor. Kalitesizse zaten tüpte çözüm değil.
ay inşallah doğal olsun da gıt o doktoru bul canım ya... sırf bu zevkı tat dıye yanııBir de bakarak nasıl anladı yumurtamın kalitesiz olduğunu, adetin 13. günü amh değerin 3.9 değil gibi dedi ilk defa bir doktor. Dedim 12-13 folikül görünüyor adetin 3. günü. Bir daha ölçtür, senin doğal yol, aşılama falan şansın yok, doğalın tüp bebek dedi, eyle dümdük dedi vallaaa:))Bu ay doğal olursa ilk onu bulacağım:) Aşılamayı düşünmem belki ama o dedi diye değil, bu tarz tedaviler kistimi, miyomumu, polipimi büyüttüğü için. Tüp bebek uzmanı ne de olsa, ne beklenir ki. Tahliller, testler yapılmadan doktor folikül görerek sizde doğurganlık genetik bence demişti.
iki dakika 38 yaş topiğine girdim, girmemle çıkmam bir oldu, anında dağıldım ya ne iç karartıcı bir topic, bizim bura cennet kızlar cennettt
38 yaş ve gebelik, hatta orada essski bir arkadaşa da rastladım 17 yaşında bi kızı olan hanii, hatırlarsın canımNerdeymiş gız o topic? Bulam da ortalığı dağıtıp çıkam canımın sıkıldığı bi ara eğlence olur
Ayyy o da mı ordaaa:)) Hala aynı bakış açısı mı38 yaş ve gebelik, hatta orada essski bir arkadaşa da rastladım 17 yaşında bi kızı olan hanii, hatırlarsın canım
38 yaş ve gebelik, hatta orada essski bir arkadaşa da rastladım 17 yaşında bi kızı olan hanii, hatırlarsın canım
onu kımse rahatlatmaya calısmayınca sankı kendı kendını rahatlatmaya calısıyor gıbıAyyy o da mı ordaaa:)) Hala aynı bakış açısı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?