- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
Nasıl durumlar, alıştınız mi?
Merhabalar yaş kaçtı acaba, bende 2. Düşünüyorum ama sanırım zor gibiBu işler biraz da kısmet benim 10 yaşında bir oğlum var.Annemin arkadaşıyla aynı anda dönemde hamilelik yaşamıştım. O zamanlar kendisi 45 yaşındaydı.Ve hiç bir yönteme başvurmadan kendi kendine hamile kalmıştı.Simdi kocaman oldu çocuğu.Umudu elden bırakmamak lazım.Ben de şimdi ikinci yi düşünüyorum ama henüz bir gelişme yok.Nasipten ötesi yok
Canım elticiğim maşallah ansiklopedi gibisin.Koenzim Q10 Nedir ?
vücutta doğal olarak oluşan bir enzim olan koenzim ilk defa 1957 yılında Profesör Fredrick L. Crane ve çalışma arkadaşları tarafından Wisconsin–Madison Üniversitesi Enzim Enstitüsü’nde keşfedilmiştir. Koenzim-Q10 (CoQ-10) Bütün vücut hücrelerinde bulunur ve vücudumuz tarafından sentezlenebilir.
vücutta bulunan bu enzimin sentezlenmesi yaşın ilerlemesiyle azalır. Nadiren bazı insanlarda gerekli CoQ10 üretimi olmaz. Kolesterol tedavisinde kullanılan statin türü ilaçlar da CoQ10 seviyesini azaltır.
Koenzim Q10 un diyabet, Parkinson, kolesterolü düşürme, migren ciddiyetini azaltma tedavilerinde kullanılmaktadır.
Koenzim Q10 serbest radikallerin zararsız hale getirilmesinde oldukça etkilidir. Bu işlemi elektron vererek ya da alarak saldırgan oksijen moleküllerini zararsız hale getirir.
Koenzim Q10 vücut hücrelerimizin her birinin mitokondrisinde doğal olarak oluşan bir enzimdir.
Gıdalardan enerji metabolize etmede anahtar rol oynar.
Koenzim Q10 vücudunuzda enerji üretimi için esastır ve kalbiniz gibi fazla enerji kullanan dokularda yüksek yoğunlukta bulunur.
Koenzim Q10 araştırmaları kolesterolü düşürmede yardımcı olması, arterosklerozu engellemesi ve yüksek kan basıncını düşürmesi nedenleriyle kalp sağlığı için esas olduğunu göstermiştir.
Kalp ritim bozukluğu, konjestif kalp rahatsızlığı, kalp büyümesi ve hipertansiyon gibi kalp-damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkisi olduğu belirtilmektedir.
CoQ-10 Avrupa, Japonya ve İsrail’de kardiyovasküler hastalık için kabul gören bir tedavi yöntemidir.
– Koenzimin kanser üzerindeki etkileri konusunda birçok araştırma yapılmıştır. Bu araştırmalar, kolon kanserini önlemeye yardımcı olabileceği ve cilt kanserinin bir çeşidi olan melanomun tekrarlama riskini azaltabileceğini göstermiştir . CoQ10, B2 ve B3 vitamini ile birlikte kullanıldığında meme kanseri üzerinde de olumlu etkiler göstermektedir.
– Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğinden bağışıklık sistemi hastalıklarında (HIV, AIDS) destekleyici olarak kullanılabilir.
– Vücuda verdiği enerji sayesinde yorgunluk, halsizlik gibi durumlarda etkilidir.
– Dr. Bsalvatore Di Mauro, CoQ-10 eksikliği olan hastaların kalıtsal ataksi hastalığına yakalandıklarını, Q10 verilen hastalarda hastalığın etkisinin önemli ölçüde azaldığını ve ataksi rahatsızlığından dolayı gelişen nöbetlerin azaldığını ya da durduğunu tespit etmiştir.
– Dengesizlik ve konuşma bozukluğunu azaltıcı etkisi bulunmaktadır.
– Parkinson hastalığının neden olduğu hastaya daha çok zarar veren etkileri azalttığı görülmüştür.
– Yapılan araştırmalarda konjestif kalp yetmezliği olan hastalarda kullanılması ile bu hastaların iyileşme gösterdiği görülmüştür.
– Baş ağrısı, migren gibi rahatsızlıklara etkisi konusunda yapılan araştırmalar migreni %50 oranında azalttığını göstermiştir.
– Sperm hücrelerini çoğaltmaktadır.
HANGİ KOENZİMQ10: UBİKİNON MU UBİKİNOL MU ?
Koenzim Q10 artık pek çoğunuzun bildiği, vücudumuzda önemli işlevlere sahip ve sağlımız açısından ciddi ölçüde yararlı olduğu gösterilmiş bir molekül. Yukarıda isimleri geçen iki molekülden ilki koenzim Q10’un okside (oksijen almış), ikincisi de indirgenmiş formu. Burada size anlatacaklarım fizyoloji ve biyofizik profesörü olan Dr. William Judy ve koenzim Q10’un klinik kullanımında dünyada deneyimi en yüksek kişi olduğunu söyleyebileceğimiz kardiyolog Dr. Stephen Sinatra’nın yazılarından öğrendiklerimin bir özeti.
1) Koenzim Q10’un her iki formu da yağda eriyebilen formdur.
2) Vücut hücrelerinde sentezlenen okside form olan ubikinondur.
3) Ağızdan alınan ubikinol midede asit ve oksijenle karşılaştığı zaman ubikinona çevrilir.
4) Bağırsak hücresi ve sonra da lenf dolaşımına alınan ubikinon, ubikinole çevrilir.
5) Koenzim Q10un vücutta başlıca iki görevi vardır: İlki mitokondrilerimizde yani vücudun enerji santralinde elektron transport sistemi içinde görev alarak enerji molekülü olan ATP’nin ortaya çıkmasına yardımcı olmak. Bu işlev ubikinon tarafından yerine getirilir. İkincisi de antioksidan görevi ki bu da ubikinol tarafından gerçekleştirilir. Bu iki molekül vücudumuzda birbirlerine sürekli bir dönüşüm halindedir.
6) Peki, bugüne kadar yapılmış uzun dönemli iki insan çalışmasında (yani Q-Symbio ve KiSel-10 çalışmalarında ki bunlar kalp yetmezliği olan önemli bir grup hastada yapılmıştır ve çok önemli olumlu sonuçlar elde edilmiştir) hangi form koenzimQ10 kullanılmıştır: Ubikinon.
7) Yukarıda bahsedilen çalışmalardan biri olan Q-Symbio çalışmasında kullanılan doz olan 300mg ile 3.4 mikrogram/ml gibi çok iyi bir plazma düzeyi sağlanabilmiştir. KiSel-10 çalışmasında ise sadece 4 sene ubikinon 200mg/gün kullanılmasına rağmen 10 yıllık sağ kalımda anlamlı bir artış sağlanmıştır.
Dr. Baybars Türel
Merhaba ben 40 yaşında doğal yoldan gebe kaldım 41 de dogurdum ikinci oğlumuMerhabalar yaş kaçtı acaba, bende 2. Düşünüyorum ama sanırım zor gibi
Merhabalar yaş kaçtı acaba, bende 2. Düşünüyorum ama sanırım zor gibi
hoşgeldin canım, öncelikle şunu soylıyeyım gecmısı bır okuduysan zetn goreceksın AMH kısmı hıc sorun degıl aslında, bır cok arkadasımızın da bulup paylastıgı ornekler var AMH cok cok buyuk bır etken degıl aslında. sadece doktorlar buna daha fazla takılıyor. Ama amh dusuk oldugu halde dogal yolla hamıle kalan oldugu gıbı (dıger hormonlar normal ve vucutta baska bır saglık prblemı yoksa tanı) amh cok yuksek olup da hamıle kalamayanımız da var. bence en onemlısı de stres ve psıkolojık destek canım. hormonlarımızı bozan da stres bence. sana kolaylıklar dılıyorum. hepımız burada bırbırımıze manevı olarak destek olmaya ve bılgılerımızı paylasmaya calısıyoruz, umarım sen de en saglıklı ve kolay sekılde ıkıncı yavruna kavusursun. ılk cocugunda bır sorun yasamadıysan ıkıncıde bır sorun yasaman mumkun degıl dedı bana doktorum. ben de ılk dogumumu 2009 da yapmıstım, 2019 da da ıkıncıyı yapmayı hayal edıyorum ama sanırım benımkı 2020 ye sarkacakMerhabalar. Bende yeni üye oldum. Burada yazılanları okuyunca rahatladım. 41 yaşı dayım 2 çocuk için tam karar vermişken amh ile tanıştı. 2 yıl önce dış gebelik yaşadım, tek iğneyle sonlandırıldı. Gecen ay artık Dr a çıkayım dedim sorunmu var diye amh 0.13 çıktı tüp bebek bile olmaz dedi Dr. Ben çöktüm ağlamaktan bihal oldum durup durup ağlıyorum. Amh benim gibi düşük olup hamile kalan varmı
progestanın kanamayı durdurdugunu sanmıyorum, kahverengı lekelerı habercı kabul edıyorum, kanamamın devam etmemıs olması cok guzel. kendını yorma, keske yatıp dınlenebılsen canım yaGünaydın kızlar
Sabah aradık ama doktorumla konuşamadık henüz gelmemişti.şimdilik progestana devam doktor ile konuşup haber vereceğiz dediler. Bu arada akşam kanama devam etmemiş sabah da çok az kahverengi akıntı vardı ama ben progestandan dolayı başlamadığını düşünüyorum. Şimdi kursa gidiyorum artiz olacağım. Bu hafta tiyatro çalışmaları var. Perşembe de oyun. Azıcık keyif zamanı :)
Bu arada hepinize teşekkür ederim desteğiniz için. İyi ki varsınız :)
Yok canım ya ben karakter olarak böyle durumlarda çıkıp dolaşmalıyım.. tiyatro da eğlenceli zAten azıcık gülerim. Doktor yat dinlen derse eve dönerim ama zaten şu an ağrı sızı bir şey yok. Sadece kahverengi akıntı, açık pembe akıntı gelse ben de yerleşme derdim. Gayet koyu kırmızı ve pıhtılı bir kan gördüm o nedenle çok umutlu değilim. Ama olursa tadından yenmez başka :)progestanın kanamayı durdurdugunu sanmıyorum, kahverengı lekelerı habercı kabul edıyorum, kanamamın devam etmemıs olması cok guzel. kendını yorma, keske yatıp dınlenebılsen canım ya
Günaydınnnn, iyi olmaya çalışıyoruz, iyiyiz galiba ya, ewet ewet iyiyiz:) sen nasılsın, bebiş nasılGünaydın hanımlar
Nasılsıniz
günaydın kanama devam etmemiş çok sevindim ama progestan çok da etkili değil bu anlamda keşke yatıp dinlensen hatta ayaklarının altını yükselterek yatsan çok daha iyi olurGünaydın kızlar
Sabah aradık ama doktorumla konuşamadık henüz gelmemişti.şimdilik progestana devam doktor ile konuşup haber vereceğiz dediler. Bu arada akşam kanama devam etmemiş sabah da çok az kahverengi akıntı vardı ama ben progestandan dolayı başlamadığını düşünüyorum. Şimdi kursa gidiyorum artiz olacağım. Bu hafta tiyatro çalışmaları var. Perşembe de oyun. Azıcık keyif zamanı :)
Bu arada hepinize teşekkür ederim desteğiniz için. İyi ki varsınız :)
Yok canım ya ben karakter olarak böyle durumlarda çıkıp dolaşmalıyım.. tiyatro da eğlenceli zAten azıcık gülerim. Doktor yat dinlen derse eve dönerim ama zaten şu an ağrı sızı bir şey yok. Sadece kahverengi akıntı, açık pembe akıntı gelse ben de yerleşme derdim. Gayet koyu kırmızı ve pıhtılı bir kan gördüm o nedenle çok umutlu değilim. Ama olursa tadından yenmez başka :)
halimize bin şükür canım sen nasılsınGünaydınnnn, iyi olmaya çalışıyoruz, iyiyiz galiba ya, ewet ewet iyiyiz:) sen nasılsın, bebiş nasıl
Günaydın hatunlar bugün güzel haberler alacağımız bir gün olsun. Gerçi bende tuhaf bir gerginlik var çözemedim. ovulasyon yeni bitti daha regle var ama regl gerginliği geldi oturdu. Çok pis sataşasım var lakin ki saracak kimsem yok:) Dün son kez yaptık daha da kime bana bulaşmasın hoş onun da istediğini sanmıyorum da:) Astalife a başladım bugün ama inanılmaz balık tadı geliyor ağzıma, sizde de oluyor mu?
Aşılama yaptırıp, çok ağrı çekenben bu ay adet gunu pembe akıntı gordum cook az hemde. bır daha da gelmedı. okudum topıclerde herkes yerlesme kanamasını kahverengı demıs normalı 3 gunden fazla surmemesı ama sen asılama gunu de cok acı cektıgın ıcın belkı yerlesmesı de kanlı olabılır dıye dusunuyorum. ınsallahh hadı bı guzel haber patlat kuzum bea
ay bak sımdı bende hafıza balık hafızası oyle kalmıs aklımda, kızzz zaten burcum da balık benım, bı de sazanlık var bende genel kısılık ozellıgı olarak ... tam balık yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?