İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

çok üzüldüm canım ya Allah sabır versin sizin durumunız dediğin gibi batıldan çok travma olmuş. Anneannem de kızıyodu bana saçını kestirme diye, o da ilk iki çocuğunu 1 yaşında ve 3 yaşında kaybetmiş. Dedim saçını mı kestirmiştin. Hayır kestirmedim tabi dedi. Bak dedim Allahın takdiri, sen sanıyo musun ki Yüce mevlamın türk kadınlarına bir cezası olsun saçını mı kestirdin o zaman evladının ömrü de kısalsın desin. Yüce mevlamın kudretinin yanına uygun düşüyor mu bu bakış. Ben burdan yola çıkıyorum. Afgan bir arkadaşım var o çok şaşırıyor bu adetlermize. Bizde hiç böyle şeyler yok, siz nerden çıkarıyosunun bunları diyor. Sanırım şamanizmden kalan inançlar bunlar. Evlat da en hassas olduğumuz notka, ordan kolay işleniyoruz.

günaydınlar, dün doktora gittim. yumurtalar olgunlaşmış falan ama dermoid kistim vardı o büyümüş. renkli mr çektirdim. smear testi ve kan tahlillerini verdim. cumartesi gününe tekrar kontrol randevusu aldım, sonuçları göstericem. sonuçlar henüz çıkmadı. yumurtalar da bu ay boşa gidecek gibi görünüyor. sonuçlar çıktıktan sonra çalışmalara ona göre başlarım.

geçmiş olsun özel mi doktorun, renkli mr kist için mi çekildi.. rahim filmi değil sanırım.. inşallah iyi çıksın hepsi.. :)
ilaçlı mrdan mı diyorsun boşa gidecek yumurtalar diye?

Siz hamile kalmadan önce ilaç veya besin takviye si aldınızm acaba?
canım ben tüp bebek tedavisi gördüm 2017 Eylül ve 2018 Mart ayları arasında
2018 martta transferim oldu dondurulmuş embriyo transferi o gebelikle sonuçlandı ancak nisan ayında düşük yaptım düşük kanaması sonrasında hiç adet görmeden doğal yoldan gebe kaldım tüp bebek sürecinde kullandığım ilaçların etkisi ile gebe kaldığımı düşünüyorum o dönemde decavit omepa ve arı sütü tüketim beslenmeme çok dikkat ettim ceviz devamlı yedim ayrıca zeytinyağında incir hani bekletilip yeniliyor ya onu yedim düzenli yürüyüş yaptım Bir de bu hani düşük sonrasında açıkçası pek umudum kalmamıştı doğal yoldan gebe kalamiyordum zaten olmuyordu 5 6 yıldır benim
ben kendi adıma artık umutsuzdum eşim çok canım sıkkın diye yurtdışı tatili ayarladı büyük oğlumuzla birlikte yurtdışı tatiline gittik ben tatile gitmeden önce gebe kalmışım ve o tatilde çok yürüdüm çok zıpladım hopladım açıkçası otobüs tepelerinde gezdim şimdilerde bakıyorum hani tutunması yaşaması bir mucize olarak gördüğümüz gibi bebeği dünyaya getirdim inşallah size de nasip olur

A anneveoglusu bana cvp vermemis : (
:))

Selam arkadaslar gunaydiiinn
Gormemisim canım

canım adımı biliyorsun acaba nickin mi değişti daha önceden yazıstik mi hatırlayamadım lütfen kusuruma bakma
evet Yozgat'a taşındık ağustos ayından beri buradayız eşimin görevi nedeniyle sanırım 4-5 yılı buradayız sonraki görev yerimiz neresi olur şu an kestiremiyorum hakkımızda hayırlısı olsun ama deniz olan bir yer olmasını isterdim Deniz'in olmaması gerçekten insanı çok etkiliyor hele de deniz memleketinde doğup büyüdüğüm için
sen nereye yerleştin İzmir'den sonra İzmir'de çok güzel ben üniversiteyi İzmir'de okumuştum

Çok tşk ederim. İnşallah Allah büyük. Eşim üzülme mutlaka olacak diyor ama ben takıntı haline getirdim sanırım zamanında yapmadığım bu yaşa kadar beklediğim için, eşimin ailesine yakın otururken hep sıkıntı çıkardılar bende 1 çocuk yeter diye direttim. Başka ile tayibe gidince çocuk aklıma düştü kızımda kardeş isteyince ben dahada kötü oldum velhasıl hepsi beni tetikledi. Bu arada sizin yaş kaçtı ve amh durumunuz nasıldı

Günaydın Kızlar. Bir ovulasyon dönemine girmiş bulunmaktayım. Ama bu sefer ben grip oldum
Astalifenin faydası varmış, bir aydır kullanmıyordum, grip kapımda anında :)

Ee be seheryeli77 sen 2009 dan beri evlenmek için niye o kadar yıl bekledin ki? Ben olsam hadi hemen karar ver derdim 1-2 yılda. Şimdi hiç bu dertlerin olmazdı belki de. Aynı sene evlenmişiz.

Bence arkadaşım seni takmayan bebeği sen hiç takma, git tatiline nisanda gelmek istiyorsa büyürsün nisanda gelsin. Gelmedi mi mayısta yaparsin. Çok ilaç kullandın biraz ara ver. Ben bir kere tedavi gördüm bana gittiğim doktor çok ilaç kullandın mamografi çektir çocukta dogurmadigin için potansiyel risklisin dedi. Ben de yok bu ay hamile kalirsam diye hicbir yere gitmedim. Halbuki simdiye her yeri gezmistim. Kendimizi kisitliyoruz.

Arî sütünü özellikle yumurta sayısı ve kalitesi icin kullanıyorlar. Ben 40 yaşından sonra grubundan öğrenip onun ampulünü almıştım. Ama ancak bir kutu kullandım. 3ay içtim. Sadece ovulasyonda kadar.

geçmiş olsun özel mi doktorun, renkli mr kist için mi çekildi.. rahim filmi değil sanırım.. inşallah iyi çıksın hepsi.. :)
ilaçlı mrdan mı diyorsun boşa gidecek yumurtalar diye?

özele gittim evet, renkli mr kist için çekildi. rahim filmi istemedi. yumurtalar boşa gidebilir çünkü sonuçlar açıklanacak, bir şey çıkarsa önce onun tedavisi olacak falan... doktor start vermeden başlamam, ne olur ne olmaz. yumurtalar da doktor beklemez :)))

ben sağlık sigortası yaptırmıştım, o yüzden o test, bu test, muayene ücreti vs sıkıntı olmuyor. ödemeleri de kolay. aydan aya kredi kartından kesiliyor.

can09e neden doktora gitmedin, git kuzum.

Son düzenleme:
Saglik sigortasi iyi olmus her seyi karsiliyor mu? Neden gitmedim usendim cunku

Ee be seheryeli77 sen 2009 dan beri evlenmek için niye o kadar yıl bekledin ki? Ben olsam hadi hemen karar ver derdim 1-2 yılda. Şimdi hiç bu dertlerin olmazdı belki de. Aynı sene evlenmişiz.
Ne yapayım canım, flört o kadar güzel gitti ki, farkına varamadık:)) ama olsun yine de asla pişman değilim. Eşim asker öncesi demişti yüzük takalım diye, 2011 yılında, ben hayırlısıyla gidip gel dedim, bir de ilk yıldan sonra ayrı şehirlerdeydik, iş durumu vs. Araya hiç ayrılık girmeden, güçlü iletişimle geçti 7 güzel yıl:)) hazinem benim.

Ben de eşimin özel sağlık sigortasından faydalanıyorum, muayene, mr, mamografi, hormon testleri hariç diğer kan ve idrar tahlili, küçük cerrahi işlemler, ödemiyorum. Çok iyi oluyor. Yoksa nerde hep özele farklı doktorlara gitmek, yumurta takibi yaptırmak vs

Saglik sigortasi iyi olmus her seyi karsiliyor mu? Neden gitmedim usendim cunku

muayene, tahlil, mr, rontgen gibi şeyleri karşılıyor. cerrahi işlemleri ameliyat vs karşılamıyor. ben eşime ve pğluma da yaptırdım. aile paketi olunca uygun oldu. aylık 220 gibi bir şey ödüyorum ama sadece oğlanın sağlık masrafı bile aylık daha fazla tutuyor, bizim için avantajlı oldu.

ne zaman gitcen? :)

ben de 5 kişiden güzel haber bekliyorum inşallahh.. benim 15 günüm var 21 günüm vardı bir haftamı yemişim :)) bugün yarın çatlar yımırta hadi inşallah hayırlısıyla alalım haberleri.. günler su gibi geçip gidiyor valla biliyorsan ne zaman yumurtladığını ağrılardan falan, düzenliyse reglin teste gerek yok diye düşünüyorum 4 5 ay teyit ettim bıraktım yapmayı ben.
Slm Kızlar, reglisi yaklaşan, test yapmaya başlayan yok mu? Ben bu ay en az 1 kişiden müjdeli haberler bekliyorum. Ben reglinin 9. Günündeyim daha ovü testine başlamadım test yapmayınca günler geçmiyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…