- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
Son adet tarihi 9 mart. 21 martta oldum. Normalde 29 martta olmam gerekiyordu
Yumurtlamadan ortalama 7 gün sonra döllenip rahme iniyo. Hatta sadece döllenmesi de kimyasal gebelik olarak değerlendirilmiyor. Mutlaka rahme yerleşme çabası olacak embriyonun. Ne ara kalınlaştı da dökülüyo bu rahim? Yumurtlama olduysa 14 gün sonra adet olması lazım.
Arkadaşın hesabına göre luteal fazı çok kısa ve bu mümkün değil. Bu faz her kadında 14 gündür. Yumurtlama adetten 14 gün önce olmuş yani. Adet olunan tarihte bi tuhaflık, yanlış bi hesap var. Bittiği günü baz alıyor olabilir.
Son adet tarihinin ilk günü 9 Mart mı?
Eğer öyleyse bi doktora görünün mutlaka. 12 günlük döngü normal değil.
Mart ayında olduğun adetin ilk günü ne? :)
[/
İlk gün 4 martta başladı. O esnada ben balçörekotu tarçın kürüne başladım normalde 7 gün süren adet 4 günde bitti 9 martta tam kesildi lekelenmeSon adet tarihinin ilk günü 9 Mart mı?
Eğer öyleyse bi doktora görünün mutlaka. 12 günlük döngü normal değil.
Mart ayında olduğun adetin ilk günü ne? :)
QUOTE]
mavitosbik07 ne yaptın görüştünmü Kemal beyle, son durum nedir, vuruyormusun bu akşam gonapeptyl leri
Kahverengi çamur gibiŞu an 18.gün o zaman. Bir önceki ay kaçında başladı adetin şubat ayında. Döngün kısa ise yerleşme olabilir. Tam adet mi oldun şimdi sadece leke mi
Hadi bakalım hayırlısı olsun,asıl heyecanlı günler şimdi başlıyor ☺
Siddetli kasik agrim var bugun yumurtlarim sanirim..
Tamam eğer 7 gün varsa adete şu an yerleşiyor. Ben adete 6 kala pozitif çizgiyi görmüştüm. Yani 8.günde yerleşmiş hcg salgilanmis bile.
Çok güzel açıklama yapmışsınız tşk ederim. Bende anlam vere medim. Bir önceki ay 14 şubatta bitmiş. Çörekotu balmı yaptı acabaSenin çizgiyi görmende bi tuhaflık yok kuzum. Yumurtlamadan 5 gün sonra da görebilirsin erken döllenmiştir ama döllenmeseydi yumurtlamadan 14 gün sonra adet olacaktın. Kimyasalda da 14+ gün sonra adet olunur.
Döllenen yumurta bugün yerleşiyor ise yumurtlama ortalama bi hafta önce olmuştur ve adeti de bugünden 7 gün sonra olması ya da tutunduysa hiç olmaması gerekir.
Hem 7 gün önce yumurtlayıp hem bugün adet olamaz yani. Mümkün değil. Luteal faz denen bi şey var. Net 14 gündür o hiç şaşmaz.
"Ben bu ay yumurtlamadan 3 hafta sonra adet oldum" diyen kişi aslında sandığı gün yumurtlamamıştır, adetten 14 gün önce yumurtlamıştır.
Bu hatun şayet bugün gerçekten adet olduysa 7 Mart'ta yumurtlamış.
4 Mart'ta adet olmuş. Adet kanaması 2-3 gün sürmüş, biter bitmez lekelenme olan dönemde 7 Mart'ta yumurtlamış. 14 gün sonra yani 21 Mart'ta da yeni döngünün adetini olmuş.
Zaten kısa olan döngüsü muhtemelen kullandığı şeylerden ötürü yumurtayı erken büyüttüğü için iyice kısaltmış.
Ya da bu adet değil yerleşme kanaması. Ya da başka bi sorundan kaynaklı kanama var.
Anam ne yazdım yaaa.. :))
Çok güzel açıklama yapmışsınız tşk ederim. Bende anlam vere medim. Bir önceki ay 14 şubatta bitmiş. Çörekotu balmı yaptı acaba
Ben şuana kadar yanlışmı hwsaplamışımRica ederim.
Fazla miktarda kullandıysanız olabilir. Adet tarihi ile yumurtlama arasındaki süreniz normalde zaten kısaysa bi de bitkisel kür iyice kısaltmış olabilir. Başka bir sorun da olabilir. Bi doktora danışın. Son adet tarihinizi sorduğunda da adet olduğunuz son adet döneminin "ilk başladığı günü" söyleyin. Yoksa yanlış hesaplanır :)
Bu arada aklınızda olsun: "Adet oluyorum zaten, lekelenmem var, daha yumurtlamam" derken hamile kalma ihtimaliniz çok yüksek. Hamile kalmak istiyorsanız adetin tam olarak bitmesini beklemeden ilişkiye girin. Çok erken yumurtluyorsunuz çünkü.
Ben şuana kadar yanlışmı hwsaplamışımadet bitiminden14. Gün baz alarak yumurtlama tarihini hesapladım.
mavitosbik07 iğnelerle işin bitti artık canım, inşallah cumartesi günü de sağlıklı dolu dolu yumurtaların toplanır. Opu sonrası ayıldığında sakın iyiyim diye hemen ayaklanma en az yarım saat daha yat, ben bi ayaklanmıştım da çok istifra ettim günüm zehir oldu hatta en az 1 saat yat, orda meyve suyu ve tuzlu çubuk kraker veriyorlar o da mideme dokundu diye düşündüm, yanına sen evden kendin yaptığın tuzlu bişey götür, biliyorsun rahim dinlendirme yapıyorlar, o süreçte bazı hastalara lucrin veriyorlar oda iğne çıkarken o bilgileri verirler zaten, bol şans arkadaşım,neler yaşayacağını bildiğim için kendim olacak gibi heyecanlandım inan. Cumartesiden sonra embriyo takibini internet sitelerinden yapabileceksin onlar aramadan önce internet sitelerine bilgi düşüyor şifren sana verilen kağıtlarda yazılıdır hasta no diye geçer.
Ben şuana kadar yanlışmı hwsaplamışımadet bitiminden14. Gün baz alarak yumurtlama tarihini hesapladım.
Ben sallamıyorum artık olursa olur kafasına girdim...Senden bi atak bekliyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?