İlerisi için doğru kişi olduğunu nasıl anlardınız?

ombreistiyorum

Kalbimizi yoranlar değil, onaranlar kıymetlidir!
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
288
1.334
113
Merhaba,

Mutsuz bir aile ortamında yetiştiğim için özel hayatımla ilgili kararlarımda yavaş ve çok ayrıntıcı oldum ve hala oluyorum. Sürekli temkinli olmak, erkek tarafından hayal kırıklığına uğramamak adına kendimi tam seviliyor gibi hissetmemeye biraz kasıntı kuralları olan birisi olmaya gayret ettim/ediyorum. Şu an bulunduğum yerde 10 gündür konuştuğum birisi var ama açıkçası ağırdan gidiyorum, sürekli kuşkuyla bakıyorum. Öyle beraber vakit geçirecek, davranışlarını, huyunu vs. gözlemleyebilecek imkanım şimdilik yok. Biraz daha vakit geçince bir yerde oturma imkanımız olabilir. Biraz kuralcıyım bunda da güven ve çevresel etkenler var ( küçük yerde oturmam, anne/babama söyleyememem vs. )

Her insanın kişiliği değişik ve maalesef günümüzde birbirini çok seven eşler bile boşanma eşiğine gelebiliyor. Benim de biraz şüphe ve güven sıkıntım var. Mutsuz evliliğim olsun istemiyorum. Annem ile bu konuları konuşacak kadar yakın değilim ve de zaten kendi seçimlerinin maalesef doğru olabileceğini de düşünemiyorum. Çünkü başarılı bir evliliği kendisinin de yok.

Aranızda muhakkak evlenmeden önce erkeğin huylarını deneyimlemiş, nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilecek bana biraz da olsa kafa karışıklığıma iyi gelecek kişiler vardır, nasıl yorumlarsınız. En çok neye önem verdiniz/vermeliyim vs.

Her yorumunuzu dikkatle okuyacağım teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Aynı eve girmeden anlamazsın ama, eve girmeden saygısına bakacaksın.
Saygılı mı?
Huzur saygı da cunku.
Yanındayken huzurlu musun, yanından ayrıldığında terapiden cıkmis gibi hafif mı hissediyorsun?
Yoksa kendını mı yiyorsun?
Bunlara bakacaksın.
Ask lazım, para da lazım. Sonra da bunlara bakacaksın. Samanlık seyran olmuyor, safi mantıkta tutkulu seks getirmiyor.
Ama once saygı.

Temkinli olmak iyidir ama dozunda olursa. Mutsuz olmayi kimse istemez tercih etmez, kasma kendini. Gozlem yapicam diye ani kacirma mesela. Dogal ol. Sohbet aksin gitsin.
Her soylenene, her harekete bir anlam yuklersen altinda bir mana ararsan zaten mutlu olamazsin.

Saygıya çok çok önem veriyorum. Beni de şu an evlilik çağına gelmem artık kalıplaşmış yapımdan çıkıp biraz şans vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar zaman hayatıma birisini almadım. Değsin istiyorum. Dikkat edeceğim teşekkür ederim.

Evet bunun ayarını bazen kaçırıyorum bazen de bi kendine gel diyorum kendime. Karşısının hevesini de tüketmek istemiyorum. Dedim ya yaşadıklarım beni buna zorluyor. Ama dikkat etmeliyim dediğiniz gibi.

Kac yasındasınız, calısıyor musunuz

Kac yasındasınız, calısıyor musunuz
29 yaşındayım, şu an çalışmıyorum, çeşitli ilanlara başvuru yaptım sonuç bekliyorum. o da biraz beni düşündürüyor çünkü önceliğim kendi ayaklarım üzerinde durmak oldu. O yüzden de babam da aynı şekilde önceliğimi evliliğim üzerine vermez. Rahat tanıma fırsatım da bu süreçte olamıyor.

Zaten pandemi yuzunden ortam da birileriyle tanısmaya musait degıl. Acın olsa arkadasına sarılıp aglayamıyorsun.
Sen simdilik kendine yatırım yap. Kendın ıcın yap yapabildigini.
Bunu hallettıgınde, cevrende degısecek zaten
Ozaman en hayırlısını diliyorum iste sana.

Saygılı olması... Sizinle tartışırken, siz fikirlerinizi belirttiğinizde, bir mekana gittiğinizde (bu aralar mümkün olmasa da)
Aile yapısı... Bu herkesin beklentisine göre değişir ama içine girdiğinizde tamamen farklı olmamalı, bunu anlattıklarından yola çıkarak anlayabilirsiniz.
İşi... Düzenli bir geliri ve birikimi olmalı.
Sizin değerli olduğunuzu hissettirmesi... bunu da zamanla anlarsınız. Sizin isteklerinizi kendi isteklerinin önüne koyabilmeli, aynı şekilde siz de öyle davranmalısınız.

Açıkçası pandemi harici de çok çıkan birisi olmadım buralarda.
Kendi adıma bazı doğruların yeni farkına varıyorum. Yani benim zaten bu yaşıma gelmem gerekiyormuş diyorum. Bir şeyi çok net olsun istiyorum hayatımda ona göre ya hep ya hiç yapmak istiyorum. Sanırım biraz sakin olmam da fayda var.
Akrabalarımın da hadi yaşın geldi artık demesi de benim canımı sıktı. Bir de duygusal bir durumda karşılaşmıştım kendisiyle o an bi tanıma fırsatı verdim. Normalde kendisine de bunu belirttim gönül işlerimi ben erteliyorum diye bekleriz şans ver vs. gibi şeyler dedi. Ben de bir erkeğe ümit olur günaha girmeyim diye düşünüyorum ama bazen de çok iyi niyetle yaklaşmak zamana bırakmamak, hemen sonucu görme isteğinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

Yasin geldi diyen akrabana, kime gore der misin birdahakıne?
Kime ve neye gore yasın geldı?
Herkes isine baksa keske.

Çok teşekkür ederim dikkat edeceğim. Dediklerinizi gözlemlemeye çalışıyorum yazışmalardan. Ama yaşarken gözlemlemek çok daha doğru olacak inşallah o fırsatları da sağlayabilirim.

Yasin geldi diyen akrabana, kime gore der misin birdahakıne?
Kime ve neye gore yasın geldı?
Herkes isine baksa keske.
O kadar haklısınız ki. Bu kişiler de daha ben okurken bazılarını öneren türler. Eğitimimi ön planda tuttum. Sınavlara girdim yıllarımı geçiren yıpranan ben, sıkılan onlar :) keşke herkes bu konularda empati yaparak yorum yapabilse.

Yok ya, herkes empatı yapabilse keske.
Ozaman kimsenin kalbi kırılmaz dunya ne guzel dusunsene.
Heh bır de karsına cıkan adam da empatiye bak, empatı yapabiliyor mu?

Yok ya, herkes empatı yapabilse keske.
Ozaman kimsenin kalbi kırılmaz dunya ne guzel dusunsene.
Heh bır de karsına cıkan adam da empatiye bak, empatı yapabiliyor mu?
Kesinlikle bu da çok önemli benim için, teşekkür ederim. Benim yerime üzülebiliyor şu ana kadar gördüğüm. Umursamaz bir tip değil.

Çok teşekkür ederim dikkat edeceğim. Dediklerinizi gözlemlemeye çalışıyorum yazışmalardan. Ama yaşarken gözlemlemek çok daha doğru olacak inşallah o fırsatları da sağlayabilirim.
Duygularınızı katmadan, objektif değerlendirme ye bakın. Evlenip boşananlar olmuyor mu oluyor tabi. Vicdan, merhamet bunlar da çok önemli. Ve ne kadar sevmesem de siyasi görüş olarak da aynı doğrultuda olmanız. Malum ülkemizde çok keskin ayrılıklar var bu konuda zıt olmak da ileride sorun yaratabilir.

Dediklerinize katılıyorum. Bazı sorularla vicdan, merhametini ölçmeye çalışıyorum olduğu kadar. Aynı şekilde siyasi ve kültür yapısı da önemli. Teşekkür ederim.

(Kültür- eğitimde uçurum olmaması gibi klasiklere çok girmeyeyim) Benim gözlemlerim biraz daha spesifik kalabilir ama 25+ ailesiyle mi yaşıyor yoksa ayrı mı diye bakarım, ayrı yaşıyorsa ev düzenine, evine nasıl baktığına bakarım, çalışkanlığına-çalışma azmine bakarım, anne babasına, ailesine davranışına bakarım, benim yanımda başka birine idareten yalan söylüyor mu/nasıl konuşuyor bakarım, hayvan sevgisine bakarım, ne kadar bonkör-cömert bunu da birkaç ayrıntıdan bakarım (gerektiği yerde taksi çağırıvermesi yürütmemesi vb), sabırlı mı onu da biraz tanıdıkça görürsünüz. Bunları arardım/aradım.

Yanılabilirdim de ancak yanılmadım.
Kibarlığın, saygılı davranışın size karşı rolü olur, ancak siz harici başkalarına nasıl davrandığına, ortamına bakarsanız genelde pek şaşırmazsınız. Eşim beni şaşırtmadı, ayrı evde yaşıyordu (Bağımsız), evi düzenliydi habersiz gidişimde dahil (Temiz-tertipli), çalışkandı (İşine saygılı hatta belki biraz olumsuz bir özellik olarak işkolik), ailesine terbiyeli (aileyi, sevdiklerini önemsiyor, saygılı), benim dışımda başkaları ile iletişimi güzeldi (Anlayışlı, dost canlısı), köpeği vardı (Şu an evde kedi, kuş ve balığımız var, sokak hayvanlarını da besler denk geldikçe/ merhametli)

Ama 4 4lük mü? Hayır. Kim dört dörtlük? Aynı evin içine girince daha çok ayrıntı var göreceğiniz.
Kendinizi iyi tanıyın, ne istediğinizi bilin esas, bunun altını çizeyim. Ben bunları aradım, buldum ama bazen derim "Ben evlilik insanı değilmişim" bunu da evlenmeden anlayamadım. :)

Çok teşekkür ederim. Dikkat ettiğiniz şeyler ufkumu genişletici. Kendisi ev temizliğini sevdiğini, özel günlere çok önem verdiğini, romantik olduğunu, sabırlı olduğunu vs. çok söylüyor ama benim değişmeyen kuşkularım belki de benim gözüme girmek içindir, kendisini hemen kabul etmem içindir diye kafamda sorular döndürüyor.
Umarım ben de yanılmam. Ve başarılı bir seçimle bir yuva kurabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…