- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi sherlockdeniz
-
Doğru tanınmak lazım..Ay öye olmuyor taninmak bilinmek gerekiyor. Yoksa kadin kuaförleri parayi kirardi. Ama öğretmenlik gibi cakili meslekler haric özel de yükselmek cok daha kolay. Ücretli hemsire olarak giriyorsun lisans bitirince maasin artıyor. Muhasebeci olarak giriyorsun sonra tüm muhasebe elemanlarina sen bakar oluyorsun, bankaci olarak girip müdür oluyorsun, hele kurumsal satis magazasi, market ve fastfoodlarda müdür olmak cok kolay.
Cok tatlisiniz ben degilim diye aciklama yapmissiniz bir deBu forumda bir sürü öyle üye var?
Hiç denk gelmediniz mi? Eski uyesiniz.
Ben çok geldim.
Hatta çoğu asgari ücretli değil. Çalışmıyorlar.
Asgari ücretli kadın eve 2400 tl para getirir en azından.
Gayet öyle olan dolu buralar..( Ben degilim)
Kiz aileleri kızları azicik asin kaygisiz basin diye yetistiriyor :) Memur değil ama zenginse haram yiyordur diyorDoğru tanınmak lazım..
Özelde şansın ve azmin varsa yükselirsin.
Devlette de iş garantisi var.
Kız ailelerin o hoşuna gidiyor herhalde..
Bana illa doktor- doktor; öğretmen- öğretmen tutturması çok manasiz geliyor.
Evlilik bir iş anlaşması değil. Tabi ki mesleği olur ama belki doktor olmaz başka bir şey olur. Ama çalışkan olur.
Ben daha bekarım da ondan belirttim:)Cok tatlisiniz ben degilim diye aciklama yapmissiniz bir deAllah iyiliginizi versin
Yoktur demiyorum zaten vardir ama guzel olmaz. Davul bile dengi dengine.Doktor da kalkip bula bula asgari ucretliyi bulduysa biz bosa konusuyoruz
KatiliyorumBen daha bekarım da ondan belirttim:)
Ben çalışırım diyelim eşim ayda çok alsa da çalışma taraftariyim. Dünya hali..
Bence sevgilisi onu bulmuş..
O da kabul etmiş..
Ayne katılıyorum. Ama bu forumda eğitim durumu ve maaş olarak kocasından iyi olan ve bu yğzden bu durumu kadının bir kusuru gibi görüp, kadına fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan adamların konularıyla da dolu. O yğzden olmaz bu iş. Kurduğum cümle aynen şöyle olmuş yalnız:::Bu forumda bir sürü öyle üye var?
Ben çok geldim.
Evet oyle...Kiz aileleri kızları azicik asin kaygisiz basin diye yetistiriyor :) Memur değil ama zenginse haram yiyordur diyor
Bu forumda bir sürü öyle üye var?
Ben çok geldim.
Onu calismayanlara diyoruz diyor ki mesela ben calismak istemiyorum kocam bana baksin ya da kendu calismiyor ama sevgilisinin maasini beğenmiyor ne diyelim helalinden bi doktor bulalim sana mi diyelimama biri ben asgari ücretle çalışılıyorum kocam doktor olsun yazarsa da senin ne haddine diyorlar
Yanlislikla eksiledim kusura bakmayın. Genelleme yapmak yanlış,sizin dedikleriniz özgüvensizdir. Denk olanlari veya tam tersi durumlari da görüyoruz cok mu mutlular ? Bu parayla ölçülen bir şey değil. Bir de kriter meselesi biraz konu sahibinin evlilikten ne beklediğine bağlı. Ben de yüksek maasli birini isterim ama ben gezip tozmayı para harcamayi seven biriyim. Estetim yaotirmak, dünya turu yapmak gibi hayallerim var. Zaten meslege baslayinca 5bin maasim olacak bunun 2bini eve gider kafadan. Eğer evlenirsem maddi anlamda yükümü azaltacak birini isterim. Bekarkanki standartlarimi aramamak için. Ama evlenen kisinin maasi yüksektir mesela 10bindir ayni zamanda evcimendir fazla bir gideri yoktur eve verdiği 2bin ona koymaz. Karsisindakinden maasin yanında daha farklı şeyler bekler tip,ona ayak uydurma,daha fazla ilgi vs..İstediği kadar iyi biri olsun bence sorun yaşarsınız.Yasamazsiniz diyen kişilerin yeterince tecrübe sahibi olduğunu ve realist yaklaştıklarını düşünmüyorum. Erkekler kendinden üstün kadından hoşlanmazlar gurur yaparlar, en ufak sorunda bunu görebilirsiniz. Aşk sevgi varken bunlar gözünüze gözükmez maddiyat ve sıkıntılar girdi mi herşey ortaya çıkar.
Sorun sizin gizli tabularınızdan dolayı olur? Siz asgari ücret alıyor olsaydınız, o doktor olsaydı bunu sormayacaktınız belki de. Çevrenizdeki çok bilmişler de laf edip adamı ve sizi komplekse sokmayacaktı. Ne farkı var? Hayat müşterek değil mi? Sorun maaştan dolayı çıkmasın, çıkmamalı, çıkmasına izin vermemelisiniz ama aranızdaki eğitim farkını umarım sevgiliniz kapatmıştır kendi çabası ile. Bence sorun çıkarsa ordan çıkar32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor şu ana kadar aramızdaki maddi ve statü farkı olarak bir sıkıntı yaşanmadı çünkü aynı evde hiç yaşamadık bi evi geçindirmeye uğraşmadık ikimiz de ailemizle yaşıyoruz bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var teşekkürler
BilemiyorumAslında sevmesem bu kadar zorluğa rağmen ilişkiyi sürdürmezdim diye düşünüyorum ama ciddileştikçe bu durum acaba soruları aklımda kendimden çok gelecekteki çocuklarıma iyi bir gelecek sağlayabilir miyim sorusu aklımda hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?