- 23 Mayıs 2020
- 187
- 488
- 18
- 36
- Konu Sahibi sherlockdeniz
-
Önemli değil yanlışlıkla eksilemeniz zaten birbirimizin yorumlarını genelde begeniyoruz :) tabiki istisnalar her durumda var. Ben şeyden bahsetmek istedim. Adam asgari ucretle çalışıyormuş ve ailesine destek oluyormuş. Genelde bu destek olma durumları evlendikten sonra da oluyor ve bu doğal olarak bir süreden sonra sorun haline geliyor. Adamın aldigi ücret zaten az. Eve çok bir katkısı olmayacak. Eğer konu sahibinin beklentileri fazla olursa bir saatten sonra kadın eve bakıyor konumunda olacak. Veya eve birşey alınmak istense veya örneğin tatile gidilmek istense ve maddi durum buna yetmese kadın evin tüm yükü zaten bende dicek ki kavgalarda bunlar söyleniyor, bu durumda erkek kendini ezik hissetmeye başlayacaktır. Ya da adam issiz kalsa gene çok kötü bir psikolojiye girecektir. Maddi tarafını geçtim kadın arkadaş ortamına eşini soksa , eşi eğer kendini yeteri kadar yetistirmediyse konuşulan konularda yetersiz kalacaktır, kendini gene ezik hissedecektir. En basitinden biri ne iş yaptiklarini sorsa eşim doktor bende surda elemanım derken bile onun ezikligini yaşayacaktır. Çünkü erkeklerde böyle bir durum var. Ya da bir ortamda doktor hanım diye hitap edecekler ( böyle mesleğiyle hitap eden yalakalık yapan insanlar var) adama ismiyle hitap edecekler onda bile rahatsız olacaktır . Böyle böyle kavgalar çıkacaktır. Ben bunları canlandırdim kafamda.Yanlislikla eksiledim kusura bakmayın. Genelleme yapmak yanlış,sizin dedikleriniz özgüvensizdir. Denk olanlari veya tam tersi durumlari da görüyoruz cok mu mutlular ? Bu parayla ölçülen bir şey değil. Bir de kriter meselesi biraz konu sahibinin evlilikten ne beklediğine bağlı. Ben de yüksek maasli birini isterim ama ben gezip tozmayı para harcamayi seven biriyim. Estetim yaotirmak, dünya turu yapmak gibi hayallerim var. Zaten meslege baslayinca 5bin maasim olacak bunun 2bini eve gider kafadan. Eğer evlenirsem maddi anlamda yükümü azaltacak birini isterim. Bekarkanki standartlarimi aramamak için. Ama evlenen kisinin maasi yüksektir mesela 10bindir ayni zamanda evcimendir fazla bir gideri yoktur eve verdiği 2bin ona koymaz. Karsisindakinden maasin yanında daha farklı şeyler bekler tip,ona ayak uydurma,daha fazla ilgi vs..
Bir de Türk toplumunda söyle bir sey var geliri ne kadarsa o kadar borca girip maddi sıkıntı çekmeyi cok seviyor lüks düğün yapilip lüks esya üstüne de ev alinip senelerce borç ödeniyorO yüzden cokta seyapmamak lazım
Evet zaten az kazanan birinin de ailesine destek olmasi cok yanlış. Ki evlenince nasilsa karimdan geciniyorum diye daha cok destek olacaktir. Tatile gidilmek istense bütcr yetmeyecektir.Önemli değil yanlışlıkla eksilemeniz zaten birbirimizin yorumlarını genelde begeniyoruz :) tabiki istisnalar her durumda var. Ben şeyden bahsetmek istedim. Adam asgari ucretle çalışıyormuş ve ailesine destek oluyormuş. Genelde bu destek olma durumları evlendikten sonra da oluyor ve bu doğal olarak bir süreden sonra sorun haline geliyor. Adamın aldigi ücret zaten az. Eve çok bir katkısı olmayacak. Eğer konu sahibinin beklentileri fazla olursa bir saatten sonra kadın eve bakıyor konumunda olacak. Veya eve birşey alınmak istense veya örneğin tatile gidilmek istense ve maddi durum buna yetmese kadın evin tüm yükü zaten bende dicek ki kavgalarda bunlar söyleniyor, bu durumda erkek kendini ezik hissetmeye başlayacaktır. Ya da adam issiz kalsa gene çok kötü bir psikolojiye girecektir. Maddi tarafını geçtim kadın arkadaş ortamına eşini soksa , eşi eğer kendini yeteri kadar yetistirmediyse konuşulan konularda yetersiz kalacaktır, kendini gene ezik hissedecektir. En basitinden biri ne iş yaptiklarini sorsa eşim doktor bende surda elemanım derken bile onun ezikligini yaşayacaktır. Çünkü erkeklerde böyle bir durum var. Ya da bir ortamda doktor hanım diye hitap edecekler ( böyle mesleğiyle hitap eden yalakalık yapan insanlar var) adama ismiyle hitap edecekler onda bile rahatsız olacaktır . Böyle böyle kavgalar çıkacaktır. Ben bunları canlandırdim kafamda.
Aşk engel tanımaz.ama biri ben asgari ücretle çalışılıyorum kocam doktor olsun yazarsa da senin ne haddine diyorlar
Hem duygusal hem mantıksal koca cıktı da biz mi evlenmedik
Aşk engel tanımaz.
Olacağı varsa olur.
Ben evlilikte salt mantık durumunu sağlıklı bulmuyorum.
Duygu hissetmeden olmaz.
Mantık evliliği yapan çoğunluk hep mutsuz..
Statüsü için evlilik yapılmaz.
Insan duygusal bir varlık..
O zaman ortaya cok azıcık mantık sosunda aşk evliliği yemeği alalım..[
Hem duygusal hem mantıksal koca cıktı da biz mi evlenmedik
Hahshs afiyet olsun canım gönlüne göre olsun işşallah
O zaman ortaya cok azıcık mantık sosunda aşk evliliği yemeği alalım..
Sos az ana yemek fazla olsun...
Bende arkadaşa katılıyorum biz ne kadar duygusallıkta olmalı, insan olarak iyi olmalı,karakteri iyi olmalı desekte elbette çok önemli tabiii ama sosyal çevrenizde bu böyle karşılanmayacak statü farkınız hem önünüze çıkacak maalesef ve üzüleceksiniz eşinizin işini açıklarkenBu durum ilerde evliliğiniz için büyük sıkıntı olur. Erkekler özellikle bu durumu çok rahat kabullenemiyorlar sizi ezip sindirmeye çalışabilir. Hem kazancı düşük hem kariyeri yok. Birinden biri olsa belki daha düşünülebilir bir durum olabilirdi. Üniversiteyi açıktan okuma durumu olursa en azından üniversite mezunu olur. Daha Farklı iş imkanları yaratabilir
Bakın ben de diş hekimiyim ve öğle araları doktor odasında sohbet muhabbet hep aile eşe gelir, herkesin eşi kendi gibi doktor, dişhekimi, mühendis, subay, avukat vs, o ortamlarda çok bunalırsınız, kimseye söyleyemezsiniz eşinizi işini. Yardımcı personelin diline düşersiniz. Bunları kendi fikrim olduğu ya da doğru olduğu için söylemiyorum bizde kadının kocası kadınla aynı ya da daha üst olmalı fikri yerleşmiş. Eminim sevgilinizde de vardır bir süre sonra sorunlar baş gösterir. Kendinize uygun birini bulun bu iş olmaz maalesef
Benimde bi arkadaş vardı instagramda 'yaşadığım hayatı kıskanıyorsunuz' diye story atıyordu havuzlu evinin çeşitli köşelerinde evlendiği adam zengin ama onun asla yanına yakıştırmayacağı tarzda biriydi sonra boşandılar para yetmedi. Sonuç olarak sadece mantık evliliği son derece mantıksız. Sadece aşk evliliği de öyle. Konu sahibi son olarak doktor olsaydım anlattığınız kişiye aşık olmazdım çünkü ortak nokta bulamazdım. İki insanı yakınlaştıran şeyler benzerliklerdir.Aşk engel tanımaz.
Olacağı varsa olur.
Ben evlilikte salt mantık durumunu sağlıklı bulmuyorum.
Duygu hissetmeden olmaz.
Mantık evliliği yapan çoğunluk hep mutsuz..
Statüsü için evlilik yapılmaz.
Insan duygusal bir varlık..
ben orta okul, eşim yüksek lisans mezunuyuz. çok ta güzel yürüyor. ama kadın okumuş erkek okumamış olunca işin rengi çok değişiyor.32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor şu ana kadar aramızdaki maddi ve statü farkı olarak bir sıkıntı yaşanmadı çünkü aynı evde hiç yaşamadık bi evi geçindirmeye uğraşmadık ikimiz de ailemizle yaşıyoruz bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var teşekkürler
32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile
Erkek arkadaşım ailesine destek olmak zorunda çünkü annesi çalışmıyor ve babası vefat etmiş.Anneleri şu an kendi evinde yaşıyor ve 4kardeş masraflarını karşılıyorlar aralarında anlaşarak,yani bu durumun değişme imkanı yok.Önemli değil yanlışlıkla eksilemeniz zaten birbirimizin yorumlarını genelde begeniyoruz :) tabiki istisnalar her durumda var. Ben şeyden bahsetmek istedim. Adam asgari ucretle çalışıyormuş ve ailesine destek oluyormuş. Genelde bu destek olma durumları evlendikten sonra da oluyor ve bu doğal olarak bir süreden sonra sorun haline geliyor. Adamın aldigi ücret zaten az. Eve çok bir katkısı olmayacak. Eğer konu sahibinin beklentileri fazla olursa bir saatten sonra kadın eve bakıyor konumunda olacak. Veya eve birşey alınmak istense veya örneğin tatile gidilmek istense ve maddi durum buna yetmese kadın evin tüm yükü zaten bende dicek ki kavgalarda bunlar söyleniyor, bu durumda erkek kendini ezik hissetmeye başlayacaktır. Ya da adam issiz kalsa gene çok kötü bir psikolojiye girecektir. Maddi tarafını geçtim kadın arkadaş ortamına eşini soksa , eşi eğer kendini yeteri kadar yetistirmediyse konuşulan konularda yetersiz kalacaktır, kendini gene ezik hissedecektir. En basitinden biri ne iş yaptiklarini sorsa eşim doktor bende surda elemanım derken bile onun ezikligini yaşayacaktır. Çünkü erkeklerde böyle bir durum var. Ya da bir ortamda doktor hanım diye hitap edecekler ( böyle mesleğiyle hitap eden yalakalık yapan insanlar var) adama ismiyle hitap edecekler onda bile rahatsız olacaktır . Böyle böyle kavgalar çıkacaktır. Ben bunları canlandırdim kafamda.
Haklısınız,bir cesaretle üye olup konu açmam çok hızlı bir şekilde olduğu için maalesef hiç dikkat edememişimKonu sahibinin doktor olmasına rağmen noktalama işaretlerinden bihaber olması bana ilginç geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?