İlişkide yaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle olur boyle olur diyemicem şimdi cunku o yaş farklariyla yuruten de var yurutemeyen de. Kendi içinizde degerlendirmeniz gereken bir durum bu aslinda.

Kişisel bir yorum yapacagim, ben erkegin buyuk olmasini tercih eden biriyim, eşim benden 8 yaş buyuktur ama 13 yaş bana bile fazla, ben dusunmezdim galiba 🙄🙄🙄
Bende yaşa çok takılan birisi değilim hatta eşim benden büyük olsun isterim şöyle bi 5-8 yaş falan ama 13 fazla geldi bana da.

Benim de yakından tanıdığım bir arkadaşımın eşiyle arasında bu kadar yaş farkı var
Eşi öyle yaşının düşünüldüğü gibi enerjisi düşük birisi değil ve birlikte bayağı eğleniyorlar 😊

Karşıdaki insana bağlı
Gerçekten tanımak gerek
Eğer birbirini tamamliyorlarsa neden olmasın diyenlerdenim bende.
Ha ama bazı insanlar evlenene kadar enerjik gibi davranıp sonradan kendini de salabilir
İyi düşünüp taşınmak gerek
Sanırım karakterlere göre bu durum değişiyor. Dediğiniz gibi gerçekten tanımak gerek sanırım

Ben 23 yaşındayım ve çevremdeki erkeklerin neredeyse hepsi 30 yaş ve üstü. Hepsi de ölü gibi. Çok iyi arkadaşlar, çok eğlenceliler ama hiçbirini çekemezdim ben herhalde sevgili olarak... Çok detaylı düşünün annenize de fikrini mutlaka sorun bence en doğru cevabı o verir. Bugünü değil hep yarını düşünerek karar vermek gerekiyor ilişki konularında.

Aynı yaklaşım halbuki. Ben 22 yaşında okulu bitirme, yeni mekanlar keşfetme derdindeydim. 35 yaşındaki erkekle apayrı bir kafa bu. Bazısı konsere tiyatroya gitmeyi sever, arkadaş ortamı, sosyal medyadan takip ettiği sayfalar, güldüğü espriler vs. başkadır. Yaşça büyük olan her erkek bu ortama uyum sağlamaz. Eşimle beş yıl önce sinemaya giderdik, şimdi ne gerek var diyor. Henüz 32 yaşında. 🤦🏻‍♀️
O ornek tek basina havada kalmıştı sadece universite hayati elestirisi gibi kalmıştı ondan oyle soyledim 😊 yoksa evet ayni sekilde düşünüyorum fark ediyor ne kadar olmasa da elbet rastliyorsun arada 7 8 yasta bile

Yoo sorun değil ne olacak sanki 1 kuşak farktan arkadaşlarınla tanıştırırken babam dersen sorun kalmaz bence..
Benim henüz bi ilişkim yok ama bu yaş farkında olup evli olan bir çok insan var burada da var. Baba falan abartmaya gerek yok o insanlara da saygısızlık olmasın.

Bir dizi var hatta kırmızı oda orda meliha var o kadını bir izle istersen. Kocası hep şiddet uyguluyor sebepsiz yere kadın diyordu ki yaş farkından dolayı eşim böyle..

Merhabalar herkese
Sizce ilişkide 14 yaş fark çok mu fazla? Erkeğin 13 yaş büyük olması. İlerde çok sorunlara yol açar mı aramızda tecrübeliler var mı? Fikirlerinizi merak ediyorum. Yaşlar 22-35 bu arada.
Merhaba eger kendin icin soruyorsan şoyle soyliyim. Yol yakinken ya vazgec ya da iyi dusun. Senin yasin cokk az 22 yasinda birinin dusunceleri, istekleri, askdan beklentileri asla 35 yas biriyle ayni olmaz. Olma ihtimali var ama cok dusuk. Bes sene sonra sen daha yirmili yaslarda olunca o 40 olucak. Gercekden simdi az yasindan dolayi asik oldugunu saniyorsun belki de ama inan sonu mutsuzluk olma ihtimali de cok buyuk. Zamanla sen gencsin diye seni kisitliycak, kiskanclik tripleri aticak. Disari sokaga cikamaz erkek bir arkadasina selam veremez olucaksin. Ama tabi ben sizi tanimiyorum genel olarak soyluyorum belki de cok beyefendi biri ve sjzi cok seviyor.

Kadınlar erken yaşlanır
Erkeklerde geç olgunlaşırlar
Ama 13 yaş biraz fazla sanki

Edit: kadınların erken yaşlanması
(çocuk hamilelik doğum ev işleri yemek vs) daha erken yıpranırlar yani daha çok sorumluluk aldıkları için . )
Bu olmasın diyoruz işte kadın daha fazla sorumluluk almasın. Hayat ortak her şey ortak olsun.
Ben de nedense hep erkeklerin çöktüğünü farkediyorum yaşıtlarıma baktığımda. Ki bu da değil mevzu.
Konuya yorumum. Bence maks 5 yaş olmalı. Fazlası jenarasyon farkı yaratır.

Biz üniversitedeyken bölüm hocamız eşini boşayıp öğrencisiyle evlenmişti. Sonra onunla ayrılıp sınıf arkadaşımızla evlenmişti.
Bir eğitimcinin öğrencisine farklı gözle bakmasını hiç etik bulmuyorum.
Hayat sizin. Sizde tereddüt yaşamasanız burada sorma gereği duymazdınız.
Sizin yaşınızda kızım var. Bana bu şekilde gelse razı olmazdım. Tabiki hayatın ne getireceğini bilemeyiz ama on üç yaş fazla.
Çok değil on yıl sonra siz 32 o 45 yaşındayken hem fiziksel hem duygusal size ayak uydurması çok zor olacak.

Biz üniversitedeyken bölüm hocamız eşini boşayıp öğrencisiyle evlenmişti. Sonra onunla ayrılıp sınıf arkadaşımızla evlenmişti.
Bir eğitimcinin öğrencisine farklı gözle bakmasını hiç etik bulmuyorum.
Hayat sizin. Sizde tereddüt yaşamasanız burada sorma gereği duymazdınız.
Sizin yaşınızda kızım var. Bana bu şekilde gelse razı olmazdım. Tabiki hayatın ne getireceğini bilemeyiz ama on üç yaş fazla.
Çok değil on yıl sonra siz 32 o 45 yaşındayken hem fiziksel hem duygusal size ayak uydurması çok zor olacak.
Ben onun öğrencisi değilim farklı fakültelerdeyiz ve okul dışında tanıştık

Burada sanırım bazı yanlış anlaşılma durumları olmuş onu açıklayayım. Kendisiyle okul dışında tanıştık ben onun öğrencisi değilim. Bizim okulda hocalık yaptığını yeni öğrendim. Kendisi asla asılma durumları falan yok normal sohbet oluyor gayet seviyeli falan hani bende de bi asılma durumu yok. Ben sadece daha bişey olmadan ilerisi için düşünerek sordum ona göre muhabbeti ilerletmek veya kesmek adına

Bir dizi var hatta kırmızı oda orda meliha var o kadını bir izle istersen. Kocası hep şiddet uyguluyor sebepsiz yere kadın diyordu ki yaş farkından dolayı eşim böyle..
İzliyorum o diziyi evet ama genellememek lazım her yaş farkı olan ilişkide şiddet olmaz yani

Kadınlar erken yaşlanır
Erkeklerde geç olgunlaşırlar
Ama 13 yaş biraz fazla sanki

Edit: kadınların erken yaşlanması
(çocuk hamilelik doğum ev işleri yemek vs) daha erken yıpranırlar yani daha çok sorumluluk aldıkları için . )
Hiç te kadınlar erken yaşlanmaz. Kendine bakan kadın bin genç kızı cebinden çıkarır.

Sizin en enerjik uçarı zamanınızda o durulmuş dalgasız bir deniz gibi olcak. Ha eğer enerjik canlı biriyse bilemem..

Ben onun öğrencisi değilim farklı fakültelerdeyiz ve okul dışında tanıştık
Öğrencisi olmayabilirsiniz ama yaklaşımını yinede hoş bulmadım. O yaşta birinin sizin yaşınıza daha farklı yaklaşmasını beklerdim. Ne bileyim öğrenci gibi, abi gibi. Etkilenmiş olabilirsiniz normal ama 22 yaş daha çocuk sayılacak bir yaş.
Bu tip ilişkiler yok mu tabiki var. Mutlu olabilirler ama istisnalar kaideyi bozmaz. İyi düşünün ona göre karar verin.
Ben şahsen kızımın benden yedi yaş küçük biriyle olmasını istemezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X