İlişkinin adını koyma konusunda yaşanılan bilinmezlik, acemilik ne derseniz :\

birdelimuallime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.769
6.333
158
Hayırlı akşamlar hanımlar benim uzun zamandır sizlere danışmak istediğim bir konu var. Nereden, nasıl başlanır bilemediğimden bir türlü yazamadım.
Benim iki yıla yaklaşmış bir ilişkim var. Ben 25 yaşındayım sevdiğim de 26 yaşında. İkimiz de işini gücünü eline almış meslek sahibi insanlarız. Sevdiğim kişi ile çok şükür şimdiye kadar hiçbir problemimiz olmadı, kafa yapısı, hayata bakış açısı ve beklentilerimiz yönünden sıkıntı oluşturacak bir durum da yaşamadık. Yani evlilik yoluna tereddüt etmeden çıkmak istediğim ve çokça güvendiğim bir kişiden bahsediyorum. İkimiz de yuvamızı kurmayı çok istiyoruz, onun ailesi yönünden de sıkıntı yok onlar da sonuna kadar destekliyor. Daaaaaa. gel gelelim benim aileye
Anneme açmıştım bir kaç kez bu konuyu o da babama çıtlatmış. Yaz tatilinde babam aldı beni karşısına tabi yanında abim de var "kızım böyle böyle bir durum varmış doğru mudur?" dedi evet dedim. Sordu işte "nasıl tanıştınız, nasıl birisi, ailesi ne iş yapar, kaç kardeşler, nereli?" falan filan tanımaya çalıştı. Ben de güzel güzel hepsine cevap verdim. Her şey yolunda gibiydi ama birden babam "sen böyle bir durum vardı madem neden iki yıl boyunca bir şey söylemedin, iki yıldır bizi mi kandırdın?" diye bağırmaya başladı. ki zaten babam sağlık yönünden ciddi sıkıntılar yaşadı, babam o haldeyken ben evlenmek istiyorum desem bencil kendini düşünen bir evlat olurdum bir de gönlüm elvermezdi zaten. o yüzden babamın iyileşmesini toparlanmasını bekledim. İlişkim oturmadan başlar başlamaz söylesem bu sefer de " Daha tam tanımadığın insanı bizim karşımıza mı getirdin?" derlerdi. Babama bu şekilde cevap verince de kabul etmedi, yine de söylemem gerekirmiş. sonra anneme değil babamın yüzüne direk durumları söylemem gerekirmiş onu adam yerine koymamışım babam da despot bir insandır evde baya baskındır doğrusu doğru, yanlışı da yanlıştır yani. Bir de böyle aşk meşk durumlarının lafı geçmez ayıptır, konuşulmaz filandı yani. Babam böyle söyleyince ben dumur oldum. Ben dışarı çıkmaya izin istemek için üç saat öncesinden psikolojik olarak kendimi hazırlayan bir insanım kaldı ki sevdiğim var diyeceğim.
Üzerine bir de abim " sevdiğin adam neden gelip söylemiyor da sen ortamı hazırlıyorsun korktu mu, korkak mı neden gelmiyo neden senin ardına saklanıyo" gibi laflar etti. Sevdiğim doğulu ben batıda doğdum bu durum sıkıntı olur diye ailemle ilk önce kendim konuşmak istedim ki normali de bu değil midir? önce kız kendi ailesine damat adayını tanıtmaz mı, şartları söylemez mi ki? Kız ailesinin içine sinerse gelsinler tamam demez mi? ben mi yanlış biliyorum?
Hepsini böyle anlattım ama nuh dediler peygamber demediler bağırma kızma odadan kovma bir sürü üzücü durum yaşadım. Sevdiğim 24 saatlik yolu geldi babamlarla konuşmak için, babam kabul etmedi yüzünü dahi görmedi, görüşmedi. Ağlaya ağlaya yaz tatilini bitirip görevimi yaptığım şehire geldim.
Şimdi benim sizlere sormak istediğim şey şu: Ben nasıl davranmalıyım? Şubat tatilinde sevdiğimin ailesi gelmek, tanışmak istiyor. Şimdiden babamla tekrardan konuşmayı denemeli miyim? Konuşsam da konuya nasıl girmeliyim? Bana akıl verin nolur nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum. Uzun oldu baya ama sabırla okuyan herkese teşekkür ederim

Bir kez daha konusmalisin babanla. Tamda kendine her türlü uyan birini bulmusken sansini dene. Ama aileni de ikna et.

Çok saçmalamışlar.
Kızlar genelde konuyu ilk önce anneye açar. Babanın karşısına geçip gevrek gevrek benim manitam mı var diyecekmişssin
Ne ilginçtir ki evet canım pişkinlikte sınır tanimadan böyle yapmam gerekiyormuş! Hayır diyorum ki herkes böyle yapıyor baba önce kız anneyle konuşur diyorum " herkesten banane" diyor şaka gibi.

Annen devreye giremiyor mu?çocuk iyi bey niyeti de ciddi falan der ya anneler.işi gücü de yerinde dese.sonuçta eninde sonunda evlenecek bu kız,kendisi tanımiş anlaşmışlar kısmet işte falan dese..

Babalar hala kızlarının büyüdüğünü kabul edemiyor. Yaşınız uygun işiniz gücünüz var. Ee gayet münasip bir sekilde de konuyu acmissiniz. Fazla naz evi olmuş kız evi ama. Bir kere daha mutlaka konuşun. Sizin mutluluğunuz daha önemli. Henüz yüzünü bile gormeden peşin hüküm vermişler. İki taraf icin de zor durum.

Annen devreye giremiyor mu?çocuk iyi bey niyeti de ciddi falan der ya anneler.işi gücü de yerinde dese.sonuçta eninde sonunda evlenecek bu kız,kendisi tanımiş anlaşmışlar kısmet işte falan dese..
Ah nerdeee her şeyle kendi başıma uğraşıyorum, anlattığım gibi babam çok katıdır annem de çekinir babamdan. Aman kızım ben bilmiyorum, beni karıştırma sonra siz gidiyorsunuz babanın laflarını ben duyuyorum diyor kıyamıyorum ona da. Annem pasiftir evde sözü filan geçmez yani hiç. Bire bir ben muhatap olmak zorunda kalıyorum babamla. Yaz tatilinde de babamdan abimden onca laf duydum annem sesini bile çıkaramadı.

İnanır mısın yazdan beri stres içindeyim tekrardan konuyu açarsam kızacak diye. Sevdiğimin ailesi sevdiğimin memleketime gelip gitme olayını bilmiyor yansıtmadık hiç onlara aileler tanışınca soğukluk olmasın diye. Benim aileden ses yok diğer taraf benden haber bekliyor, arada bir yerde kaldım öylece

Karakter olarak benim de babam dediğiniz gibi. Karşısina geçip sevgilim var diyemezdim sizin de bahsettiğiniz gibi. Bir de mesela sizden iki yas küçügum bu yıl cok arkadasim evlendi katiyen asla evlilik dedirtmeyen insanlar bir anda kısmetse olur durumuna geldi fikir olarak alıştılar. Sizin de çevrenizde cok evli arkadaşınız vs vardir. Ailenin bu kadar sert davranmasi cok uzucu. İlla ki bir yumuşak karınları vardir. Umarım halledersiniz bir şekilde. Yaşınız da cok uygun evlilik icin.Fazla tepki gostermisler usulü böyle bu islerin yani.

Kız benim arkadaşlar ikinci çocuklarına hamile sen düşün gerisini bir evlenmeyen ben kaldım bütün arkadaşlar beni bekliyor merakla ne zaman evlenecek diye güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim:)

en başından söylesen olmasa anlaşamanız ayrılsanız bu seferde 3-5 gnlük tanıdığın çocukla evlilik düşündün olurdu ilginç bir baban var

Sevgilinizin annesi gelmeden 1 2 hafta once anneni arasin, musaitseniz su tarihte hayirli bir is icin gelmek istiyoruz desin, baban belki de ikinizi de "cocuk" gorup isin ciddi olduguna inanmiyordur. İsin icine boyle bir ciddiyet girse durum degisir bence.

Sen elinden geleni yapmissin vede dogru olani bu. ben anlamadim baban bukdr neye ofkelenmis sen usulunce gidip uzun zamandir konustugun ve ciddi dusundugun adami ailene actin anlattin. bende ayni senin gbi yaptim suan nisanliyim. 3 4 aylik sevgiliyide zaten gidip ailenle tanistirman uygun kacmazdi ama su konuda tereddut ettim 2 yil olmus birz uzattinmi acaba ailenle tanistirma konusunda cunku 1 yil dolduktan snrada tanistirblrdn belki baban neden 2 yil kdr bi sure bekledn bize soylemek icin madem sen bekledin karsindaki adamdami akil edememis diye kzmis baban ve abin ben bnu anladm

Canım babanın aklında bi aday filan var mı tanıdık yada ailede bildiğin bahane üretmiş ve inan o zaman söylesen de seni suçlu bulurdu inan bana

Hem de ayri sehirdesiniz,telefon acip lakayit lakayit sevgilinizi mi anlatacaksiniz
Ah su insanlar igneyi karsidakine batirirken birazcik da cuvaldizi kendine batirsa. Sen böyle despot olursan tabii ki herşey senden gizlenir.
Ayrica gayet doğru biliyorsunuz,once kiz ailesine durumu aciklar,sonra damat adayiyla tanişilir.
Bence babanizin takildigi-icine sinmeyen baska birsey var. Acaba söylediklerinizden rahatsiz olabilecegi birsey var mi? Mesela memleketine karsi bir önyargi,ya da ailesine karşi...
Ayrica anneniz etkisiz elemansa bir aile büyüğünü araya sokabilirsiniz 'gencler aralarinda anlaşmis' diyebilecek birini

en başından söylesen olmasa anlaşamanız ayrılsanız bu seferde 3-5 gnlük tanıdığın çocukla evlilik düşündün olurdu ilginç bir baban var
Evet ilk başlarda söylemiş olsam o zaman da dediğiniz gibi bir tepkiyle karsilasacaktim ben zaten anlamadım yani naza mi çekiyor kendini ne yapıyor çözemedim

Canım babanın aklında bi aday filan var mı tanıdık yada ailede bildiğin bahane üretmiş ve inan o zaman söylesen de seni suçlu bulurdu inan bana
Bu denli bana sert çıkışı bunları düşünmeye itti zaten beni de. Ben yok diye biliyorum ya da içten içe kurdu kafasında ben sevdiğim var diye gelince de kendi istediği olmadı olmayacak diye mi hırçınlaştı ne düşündü ne yaptı anlam veremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…