- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.333
- 158
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
Benim babama söylerken çekindiğim konu işte doğulu olmasıydı hatta babama da söyledim kültür farklılığı var olmaz deme hemen bir tanı dedim, öyle söylememe bile şey yaptı biz insan ayırmayız doğulu batılı fark etmez içinde Allah korkusu olsun yeter dedi. Onun haricinde görünürde bir sıkıntı yok gibiydi.. hee bi de uzak filan yaptı nasıl gidip gelicez isteme söz nisan düğün çok sıkıntı olur dedi de ee herkes dibindeki insanla evlnmiyor ki nasip meselesi bu ben sevdiğim insanla anlastiktan sonra mesafe de nazarı olmasın mı:))Hem de ayri sehirdesiniz,telefon acip lakayit lakayit sevgilinizi mi anlatacaksiniz
Ah su insanlar igneyi karsidakine batirirken birazcik da cuvaldizi kendine batirsa. Sen böyle despot olursan tabii ki herşey senden gizlenir.
Ayrica gayet doğru biliyorsunuz,once kiz ailesine durumu aciklar,sonra damat adayiyla tanişilir.
Bence babanizin takildigi-icine sinmeyen baska birsey var. Acaba söylediklerinizden rahatsiz olabilecegi birsey var mi? Mesela memleketine karsi bir önyargi,ya da ailesine karşi...
Ayrica anneniz etkisiz elemansa bir aile büyüğünü araya sokabilirsiniz 'gencler aralarinda anlaşmis' diyebilecek birini
O da şöyle oldu canım geçen senenin şubatında söylemek istedim annem ablam biliyordu zaten hep,söyleyeceğim sıralarda babam rahatsızlandı ameliyat oldu hiç evlenme muhabbetinin geçebileceği bir ortam yoktu ona rağmen annemle ablama sordum ne yapayım yine bir konuşsam mi diye ikisi birden hayır şimdi olmaz babanın halini görmüyor musun sonraya kalsın dedikleri için biraz daha beklemeye aldım. Babam bunların hiç birine bakmıyor söylemedin de söylemedin yok bizi aptal yerine koydun, nasıl kendi başına bir ilişkiyi bizden gizli devam ettirdiysen kendi başına da evlen dedi yaa şaka gibi bir babam var.Sen elinden geleni yapmissin vede dogru olani bu. ben anlamadim baban bukdr neye ofkelenmis sen usulunce gidip uzun zamandir konustugun ve ciddi dusundugun adami ailene actin anlattin. bende ayni senin gbi yaptim suan nisanliyim. 3 4 aylik sevgiliyide zaten gidip ailenle tanistirman uygun kacmazdi ama su konuda tereddut ettim 2 yil olmus birz uzattinmi acaba ailenle tanistirma konusunda cunku 1 yil dolduktan snrada tanistirblrdn belki baban neden 2 yil kdr bi sure bekledn bize soylemek icin madem sen bekledin karsindaki adamdami akil edememis diye kzmis baban ve abin ben bnu anladm
Öyle mi olsa canım işte ben nasıl yapsam bilemedim o zaman ben çok kurcalamayayim da direk sevdiğimin ailesine bizimkilerin numaralarını vereyim onlar mı muhatap olsa.Sevgilinizin annesi gelmeden 1 2 hafta once anneni arasin, musaitseniz su tarihte hayirli bir is icin gelmek istiyoruz desin, baban belki de ikinizi de "cocuk" gorup isin ciddi olduguna inanmiyordur. İsin icine boyle bir ciddiyet girse durum degisir bence.
İşte insanın yetiştiği yere göre değişir o canım ben zaten ilişkime başlamadan önce herşeyi sorarak durumları göz önüne alarak başladım benim kardeş sayım sevdiğimden daha çok, aşiret kavramı yok kuma yok kız çocuklarına değer vermemek gibi bir durum yok gelin olarak gelen aynı evde yaşar diye bir düşünce de yok. Yaşayış tarzı illa ki farklı olur aynı şehirde yaşamış iki aile arasında bile uçurum derecesinde farklılıklar oluyor kaldı ki bölgeden bölgeye farklılık olmasın. Ben zaten kendime, yaşayış tarzıma uygun görmesem iki sene ilişkimi devam ettirmezdim. Her doğulu da öyle bahsettiğiniz gibi olacak diye bir şey yok sonuçtasenin dedigin gibi kolay olmuyor ama. benimde arkdas doguluyla evlendi. 10 kardes biri gelir biri gider hep ic ice. gerdek gecesi kapida dikilmeler bez istemeler ve bu kiz modern bir aileden geliyor. ne kadar kültür farki yok desekte var
Senin anne yine evde sözü geçen birisi demek ki canim ben sürekli babamla muhatap olmak zorunda kalıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum işte ben tekrar babamla mi konuşmalıyım yoksa sevdiğimin ailesine vereyim numarasını onlar mı arasa da konuşsaAmaaaan benim ailemde buna benzerdi. Babam cok sacma nedenlerden dolayi istememisti esimi. Ben de anneme kesin ve net bir sekilde onlar istese de istemese de evlenecegimi, sadece onlarin rizasi ile evlenmek istedigimi soyledim. En sonunda tamam dediler ki ben onlarla kaliyordum, okulum yeni bitmisti, yeni donmustum ve calisiyordum. Sizse baska sehirdesiniz, her ne kadar hayir deseler de daha cok diretebilirsiniz. Vazgecmeyin.
Senin anne yine evde sözü geçen birisi demek ki canim ben sürekli babamla muhatap olmak zorunda kalıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum işte ben tekrar babamla mi konuşmalıyım yoksa sevdiğimin ailesine vereyim numarasını onlar mı arasa da konuşsa
Peki şimdi uzak yerlerde hani ya aileler,hemen ilk tanışmada yüzük takılmaz herhalde şubatta ciddiye binmesi için önceden de bir tanısmalari gerekir dimi? Onun için de yakın zamanda konuşmam gerekecek sanırım babamlaCok da degil, ben o lafla kacarak evlenecegimi belli ettim bi nevi ve kabul etmek zorunda kaldilar ya da o an insafa geldi bilemedim simdi... Bence once sen konus, baban onlara cikisirsa falan ayip olur sonra
bu dedigim kiside ayni evde degil. ama ne dersen de olmuyor hepsi istanbulda yasiyor. fark oluyor bir kere annesi ne okuma yazma nede düzgün türkce biliyor mesela. iyi düşünİşte insanın yetiştiği yere göre değişir o canım ben zaten ilişkime başlamadan önce herşeyi sorarak durumları göz önüne alarak başladım benim kardeş sayım sevdiğimden daha çok, aşiret kavramı yok kuma yok kız çocuklarına değer vermemek gibi bir durum yok gelin olarak gelen aynı evde yaşar diye bir düşünce de yok. Yaşayış tarzı illa ki farklı olur aynı şehirde yaşamış iki aile arasında bile uçurum derecesinde farklılıklar oluyor kaldı ki bölgeden bölgeye farklılık olmasın. Ben zaten kendime, yaşayış tarzıma uygun görmesem iki sene ilişkimi devam ettirmezdim. Her doğulu da öyle bahsettiğiniz gibi olacak diye bir şey yok sonuçta
İşte kişiden kişiye değişen bir durum, İstanbulda yaşasa bile geleneği göreneği kendi bilip gördüğü gibi olanlar var bir de sevdiğim gibi olup düşünce tarzı benimkine yakın olanlar da var. Ben zaten düşündüm ki ilişkimi evlilik kısmına doğru level atlatmaya çalışıyorum. Caydırmaya çalışma kız beni aaaabu dedigim kiside ayni evde degil. ama ne dersen de olmuyor hepsi istanbulda yasiyor. fark oluyor bir kere annesi ne okuma yazma nede düzgün türkce biliyor mesela. iyi düşün
benim dedıgım kişi calışıyor acık gıyınıyor ama ne oluraa olsun kafa yapılar aile yapıları başka. üatelik kızın suratına gülüp arkdasından konuşuyorlar. dikkat et ama sen zaten kararını vermişsinİşte kişiden kişiye değişen bir durum, İstanbulda yaşasa bile geleneği göreneği kendi bilip gördüğü gibi olanlar var bir de sevdiğim gibi olup düşünce tarzı benimkine yakın olanlar da var. Ben zaten düşündüm ki ilişkimi evlilik kısmına doğru level atlatmaya çalışıyorum. Caydırmaya çalışma kız beni aaaa
Peki şimdi uzak yerlerde hani ya aileler,hemen ilk tanışmada yüzük takılmaz herhalde şubatta ciddiye binmesi için önceden de bir tanısmalari gerekir dimi? Onun için de yakın zamanda konuşmam gerekecek sanırım babamla
bir yumuşak kalpli teyze ya da hala çözer bu işiHayırlı akşamlar hanımlar benim uzun zamandır sizlere danışmak istediğim bir konu var. Nereden, nasıl başlanır bilemediğimden bir türlü yazamadım.
Benim iki yıla yaklaşmış bir ilişkim var. Ben 25 yaşındayım sevdiğim de 26 yaşında. İkimiz de işini gücünü eline almış meslek sahibi insanlarız. Sevdiğim kişi ile çok şükür şimdiye kadar hiçbir problemimiz olmadı, kafa yapısı, hayata bakış açısı ve beklentilerimiz yönünden sıkıntı oluşturacak bir durum da yaşamadık. Yani evlilik yoluna tereddüt etmeden çıkmak istediğim ve çokça güvendiğim bir kişiden bahsediyorum. İkimiz de yuvamızı kurmayı çok istiyoruz, onun ailesi yönünden de sıkıntı yok onlar da sonuna kadar destekliyor. Daaaaaa. gel gelelim benim aileye
Anneme açmıştım bir kaç kez bu konuyu o da babama çıtlatmış. Yaz tatilinde babam aldı beni karşısına tabi yanında abim de var "kızım böyle böyle bir durum varmış doğru mudur?" dedi evet dedim. Sordu işte "nasıl tanıştınız, nasıl birisi, ailesi ne iş yapar, kaç kardeşler, nereli?" falan filan tanımaya çalıştı. Ben de güzel güzel hepsine cevap verdim. Her şey yolunda gibiydi ama birden babam "sen böyle bir durum vardı madem neden iki yıl boyunca bir şey söylemedin, iki yıldır bizi mi kandırdın?" diye bağırmaya başladı. ki zaten babam sağlık yönünden ciddi sıkıntılar yaşadı, babam o haldeyken ben evlenmek istiyorum desem bencil kendini düşünen bir evlat olurdum bir de gönlüm elvermezdi zaten. o yüzden babamın iyileşmesini toparlanmasını bekledim. İlişkim oturmadan başlar başlamaz söylesem bu sefer de " Daha tam tanımadığın insanı bizim karşımıza mı getirdin?" derlerdi. Babama bu şekilde cevap verince de kabul etmedi, yine de söylemem gerekirmiş. sonra anneme değil babamın yüzüne direk durumları söylemem gerekirmiş onu adam yerine koymamışımbabam da despot bir insandır evde baya baskındır doğrusu doğru, yanlışı da yanlıştır yani. Bir de böyle aşk meşk durumlarının lafı geçmez ayıptır, konuşulmaz filandı yani. Babam böyle söyleyince ben dumur oldum. Ben dışarı çıkmaya izin istemek için üç saat öncesinden psikolojik olarak kendimi hazırlayan bir insanım kaldı ki sevdiğim var diyeceğim.
Üzerine bir de abim " sevdiğin adam neden gelip söylemiyor da sen ortamı hazırlıyorsun korktu mu, korkak mı neden gelmiyo neden senin ardına saklanıyo" gibi laflar etti. Sevdiğim doğulu ben batıda doğdum bu durum sıkıntı olur diye ailemle ilk önce kendim konuşmak istedim ki normali de bu değil midir? önce kız kendi ailesine damat adayını tanıtmaz mı, şartları söylemez mi ki? Kız ailesinin içine sinerse gelsinler tamam demez mi? ben mi yanlış biliyorum?
Hepsini böyle anlattım ama nuh dediler peygamber demediler bağırma kızma odadan kovma bir sürü üzücü durum yaşadım. Sevdiğim 24 saatlik yolu geldi babamlarla konuşmak için, babam kabul etmedi yüzünü dahi görmedi, görüşmedi. Ağlaya ağlaya yaz tatilini bitirip görevimi yaptığım şehire geldim.
Şimdi benim sizlere sormak istediğim şey şu: Ben nasıl davranmalıyım? Şubat tatilinde sevdiğimin ailesi gelmek, tanışmak istiyor. Şimdiden babamla tekrardan konuşmayı denemeli miyim? Konuşsam da konuya nasıl girmeliyim? Bana akıl verin nolur nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum. Uzun oldu baya ama sabırla okuyan herkese teşekkür ederim
Hmm bizde de iki aile uç noktalarda yaşıyor tanışma isteme söz bir arada olacak o halde. Gerçi her aile de aynı değil benimkiler daha ciddiye binmeden sıkıntı çıkardılar o noktaya geldiğinde kimbilir neler olacak :/Onceden tanisma falan olmamisti. Geldiler istediler yuzukler takildi gittiler, bir daha da gorusmediler zaten. Hem uzak sehirlerde yasiyorlar hem de birbirlerine uymazlar zaten ne kulturel ne de baska yonden.
Çok kişi var aslında araya girebilecek benim okulumun müdürü bile babanın numarasını ver ben de babayım en iyi ben anlarım onun hissettiklerini diyor da benim babam her olaya aykırı bir şekilde tepki verme potansiyeline sahip başkalarını araya soksam iyice çıkmaza girer mi ne olur kestiremiyorumbir yumuşak kalpli teyze ya da hala çözer bu işi
var mı öyle birisi aranzı bulsun ailenle
okul müdürü olmaz akraba olmalı özellikle de babanın yakını olması daha iyi hala amca babaanne gibi..Çok kişi var aslında araya girebilecek benim okulumun müdürü bile babanın numarasını ver ben de babayım en iyi ben anlarım onun hissettiklerini diyor da benim babam her olaya aykırı bir şekilde tepki verme potansiyeline sahip başkalarını araya soksam iyice çıkmaza girer mi ne olur kestiremiyorum
Faydası olur diyosun canım yani. Bir de öyle deneyeyim olmadıokul müdürü olmaz akraba olmalı özellikle de babanın yakını olması daha iyi hala amca babaanne gibi..
Sorma canım sormaBu aileyle sen çok yıpranacaksın belli oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?