İlişkinizi nasıl evliliğe taşıdınız ?

6 yıl sevgili idik, aileler ile ikimizde öncesinde tanışmadık,
Ama ikimizin de ailesi birinin olduğundan son 1 yıldır falan haberdardı.
Babalarımızın ortak arkadaş çevresi vardı,
Evlilik mevzusu konuşulmuş bir akşam eşimle kayınpederim arasında, heyecanlanıp kimseye bir şey sormadan babamın iş yerine gitmiş ertesi gün, allem edip kallem edip bize gelip aileler tanışsın diye babama zorla gün söylemişti.
Babam hanıma sorayim falan demiş de, sordurtmamış bile, ona sorarsan yok der diye..
Öyle, kendimizi evli bulduk :)
Öncesinde 4 kere evlilik teklif etmisti esim, reddetmistim, kabul etmek nasip olmak

Erkek arkadaşımla uzun zamandır birlikteyiz . Evlilik düşünüyoruz . Ama bir adım atmadık henüz. Sizlerde bu süreç nasıl ilerledi ? ( aileyle tanışma, konuyu acma, söz, nişan, düğün )

Biz esimle hic sevgili olmaya vakit birakmadik.
Onu gordum arkadas grubunun icerisinde,tamam dedim ben bu adamla evlenirim, bu benim cocuklarimin babasi olur.
Esimde benim icin ayni seyi dusunmus.
Numara alip verdik, bikac gun sonra zelinoy nasilsin benimle evlenir misin diye msj atti bende tabi evlenirim dedim,1 sn dusunmedim bile.
8 ay icinde nisan dugun oldu,10 yillik evliyiz

Zaten asıl sorun oydu. İşin içine aileler girince işler bizden çıkıyor aileler konuşuyor. Tanışma birkaç ay sonra nişan 6 ay sonra nikah. Bunlara hazırsanız evlenin tabiki. Güzel şeyler

Biz de 4 yıldır birlikteyiz artik uzatmayalim diyoruz ama somut bir şey olmadı henüz . Karar verdikten sonra hemen aile tanışması mı oldu ?

Maşallah 🏵

Tanıştık bir ay sonra evlenmeliyiz dedi eşim 6 ayda evlendik

Zaten asıl sorun oydu. İşin içine aileler girince işler bizden çıkıyor aileler konuşuyor. Tanışma birkaç ay sonra nişan 6 ay sonra nikah. Bunlara hazırsanız evlenin tabiki. Güzel şeyler
Bana kalsa tanisma soz nisan nikah maksimum 5-6 ayda olsun . Illa geriliyorum tabi ama isin icine girince kendiliginden de ilerler heralde

Haziranda tektaşla evlilik teklifi etti kabul ettim yuzugu taktim, agustosta evlendik biz ekstra nişan, söz gibi merasimler yapilmadi dugun oldu sadece. Benden sonra evlenen kuzenlerim de direk nikah+dugun, dugun oncesi eglence veya sade nikah yaptilar, söz nişan yapan olmadi pek.

Ay ne guzelmis ama.bizim aileler bunu kabul etmezler

Babam gelsinler artık bu ne canım dedi tabi şimdi gülsem de o zaman çok ağladım sancılı bir süreç geçirmiştim kendi adıma.

Siz kesin karar verin evlenmeye gerisi gelir... Önce annene söyleyeceksin o da babana anlatacak böle böle biri varmış tanışmaya gelmek istiyor ailesi diyecek. Sonra aileler tanışacak. Ondan sonra isterse baban araştırır biraz. Sonra ararlar babanı istemeye gelmek istiyoruz diye. İsterler seni, yüzükleri takarsınız. Sonra da zaten bir iki görüşme sonunda aileler düğün tarihi konuşup belirler ve evlenirsinizzzzz. Bu kadar

Önceden arkadaşımdı
Hatta sevgilimden ayrıldığım zaman gidip üzüntümü paylaşır fikir alırdım kendisinden :)
Sonra sevgisini hissettim.
Sonra dedim neden olmasın
Tanıştıktan 6 sene sonra evlendik

Tanıştık 17.gün doğumgünümde tektaş ve teklif geldi..ilk erkek kardeşimle tanıştırdım,sonra onun kızkardeşi ve eşiyle yemeğe çıktık..eşimi tek olarak yemeğe çağıdık eve bizimkilerle tanıştı.sonra annesi ve kızkardeşi kahve içmeye geldiler...10 gün kadar sonra ailece akşam oturmasına geldiler,isteme nişan konusu konuşuldu...nişandan 3 ay sonra da evlendik...12 yıllık evliyim babam hiç sıkıntı çıkarmadı bu süreçte çok rahat geldi gitti evimize eşim

Erkek arkadaşımla uzun zamandır birlikteyiz . Evlilik düşünüyoruz . Ama bir adım atmadık henüz. Sizlerde bu süreç nasıl ilerledi ? ( aileyle tanışma, konuyu acma, söz, nişan, düğün )
Canım önce o ailesiyle konuşsun desin ki kız arkadaşım var ve evlenmeyi dusunuyoruz o da ailesiyle konuşacak siz tanışın desin ailesine. Sonra sen de annene söyle annen tanışmaya gelecekler diye sonra annen babana söyleyecek ve bir tarih belirleyeceksini, annenle sen genelde çok uzatılmaz 1 haftaya falan gelirler tanışmaya sonra tanışılır. Zaten sonrası aile büyüklerine kaliyor ne zaman isteme olur falan bunlari babasi söyler

Valla nereye düştüm ben derken nikah masasında buldum kendimi.
7 sene birliktelik, evlilik teklifi derken anlamadan evlendim valla.
Evlenecek niyetim olsa o 7 senede olurdu zaten, nasıl tongaya düştüm anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…