• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkisinde boyle bır sorun yasayan oldu mu. ? Yapıcı Cözümler

O öyle düşünmüyor. O diyor ki ben bakir kaldım kendımce romantik bi iliski içerisinde cinsellihi yasamak istedim ancak sen bu cinselligi duygusuz bile bircok kisiyle yapmıssın hata olarak görmüyorum hayat senin ancak gecmisine kızıyorum hakkım olmadan kıskanıyorum bunları dusunup aglamaya aglamama engel olamıyorm dedi cok denedım bu hissi kafamdda yok etmeyı tam yok ediyorm derken bana bu tatsız şeyleri hatırlatan bi şey olunca yıkılıyorum dedi. /ben gecmisimi sadece hatadan ibarete gormuyorum. tecrübe edindim dedigim seyler de var tecrübe edinirken kisisel hata ettim farkında olayım da bi daha etmeyeyim dediğim tecrübelerin adına da hata dedim o yüzden yani yanlış olmasın /. Çok kibarsınız konuma ilginiz oldugu icin teşekkür ederim. Gerçekten ben onu o da beni sevmese hiç ugrasmayız bile. Gerçekten aglayaacak derece uzuluyor bi erkeği öyle görmek zordur kanımca. Ve bu sorunu yaşayan ilk erkek de o değil çoğu erkek de bu geçmişe olan takıntı üzüntü çok yaygınmıs. BU arada hep haklı bulur beni bu konuda. Gerçekten haklısın hata ediyorum ama elimde değil uzulup dusunup agladıgım kendımle savasımı bılmıyorsun icimi döküyorumsana der hep
Güzel kardeşim bi erkek karşımda ühüjühü neden bakire değilsin diye ağlasa jet hızıyla soğurum hatta iğrenirim. Şunun nesini romantik buldunuz allah aşkına. Iyyyy🤢

Paragraf da ben de yazdım ikimiz de farkındayız hani büyük dünya ve insanın kolayca anlasabılecegı ınsanı bulmasi zor farkındayız gibi bi cümle demeye cabaladım:)) ve ekledim. Hani bunları herseyi bilmemize rağmen o da gecmise takılmanın saçma oldugunu bilse de takılıyor. Üzülüyor ağlıyor. Bu arada gecmıse yonelık kıskanclık duyan erkek sayısı da kadın sayısı da yuksekmıs. Zamanla asabilirim aşamazsak da bakarız yolumuza dıyorduk sonra o benı ıyıce sevdıkce bu kotu duygularla bogusmaya basladı. Kaalbım sen dıyor ama aklıma savaş actı diyor. Uzulur aglar gercekten psikolojik olarak olan bi olaymıs arastırınca gordum bu yuzden bırbırımızı kaybetmemek için cabaladık. O dusunmemeye ve bende ona sevgimi hissettirip olumsuzlugu nötrledım. Kısmen basarıyoruz ancak aklına gecmıse yonelık hatırlatacak bi şey gelse feci üzülüyor beni üzmekten çok fazla korkan biri ben üzülsem o on katı üzülür konu ne olursa olsun. Birbirimizin kıymetini bilelim diyorum o da diyor haklısın gerçekten haklısın ama neden böyle yapıyorum ben diyip kendiyle kavga edıyo bu donem aııle ve işsel problemleri de üst üste gelince iyice kafa zorlandı haliyle. Sevmesek bırakırız o da bende sevmeyince gamsız insanlarız. Uzun anlattım kusura bakma helal et <3 :) sizlere danışınca iyi hissediyorum

tamam ama bilmek baska bir seydir,
gercekten olgun olup da o konuyu takmamak farkli bir seydir.

mesela baska bir ornek vereyim.

bir erkek arkadasim vardi, esi ile sorun yasiyorlardi.
Adam ev isi yapmiyordu. Kadin da haliyle isyan ediyordu.
adam da benim arkadasim, diyordu ki ya biliyorum yapmam lazim, esim de calisiyor, ona birakmam dogru degil, ama iste nedense yine de onun kadar sorumluluk almam gerektigini bilememe ragmen alamiyorum,

bu cift on yilin sonunda bu problemlerini cozduler.
Adam zamanla olgunlasti degisti.

Yanisi bilmek farkli sey,
kafayi degistirmek farkli sey.

o yuzden arkadasiniz da siz de yeterince olgun degilsiniz diye dusunuyorum ben halen.

Siz oturup karşısına düzgünce kendinizi anlatın. Bir kere, iki kere, üç kere anlatın. Ki bence bu kadarı da fazla. Ama dördüncüde de alttan alırsanız ilişkinizde ayrılık kaçınmaz son. Siz alttan aldıkça o kendisini haklı bulacak. Siz ona kendinizi açıklamaya çalıştıkça hep aynı konunun ekseninde dönüp duracaksanız, çok da yıpranırsınız. Konuları mı karıştırıyorum emin olamadım ama siz bu kişiyle yüz yüze kaç kez konuştunuz acaba?

Güzel kardeşim bi erkek karşımda ühüjühü neden bakire değilsin diye ağlasa jet hızıyla soğurum hatta iğrenirim. Şunun nesini romantik buldunuz allah aşkına. Iyyyy🤢
O yüzden aglamıyor. Taktıgı konu bakirelik kan değil. Gecmıse yonelık partnerinin gecmisini kıskanmak diye bi psikolojik olay varmıs. Psikologlarda acıklıyor bunu tedavi ediliyor böyle çiftler vaka zor olmadıkça vs diye. Sevdigim kisi zor bi süreç geciriyorsa psikolojik olarak destek olmak istemem normal. Sevdigini sevdigimi maddi manevi her konuda eksiksiz birbirimize destek olduğumuzu da biliyorum. Beni gerçekten sevdiği için bana ayrılamıyorum buunu yapmak hata olacak seviyorum ancak bu kişiliğim ile seni üzmekten korkuyorum diyip aglıyor. Bende aşalım bu saçma hisleri ne yapmamız gerekiyorsa diyip destek çıkmaya calısıyorum. Yoksa cidden ilk olayım kafasında değil öyle ya

O yüzden aglamıyor. Taktıgı konu bakirelik kan değil. Gecmıse yonelık partnerinin gecmisini kıskanmak diye bi psikolojik olay varmıs. Psikologlarda acıklıyor bunu tedavi ediliyor böyle çiftler vaka zor olmadıkça vs diye. Sevdigim kisi zor bi süreç geciriyorsa psikolojik olarak destek olmak istemem normal. Sevdigini sevdigimi maddi manevi her konuda eksiksiz birbirimize destek olduğumuzu da biliyorum. Beni gerçekten sevdiği için bana ayrılamıyorum buunu yapmak hata olacak seviyorum ancak bu kişiliğim ile seni üzmekten korkuyorum diyip aglıyor. Bende aşalım bu saçma hisleri ne yapmamız gerekiyorsa diyip destek çıkmaya calısıyorum. Yoksa cidden ilk olayım kafasında değil öyle ya
E gitsin tedavi olsun o zaman. Valla elin ağlak adamını ben çekemem, çekeni de takdir edemiyorum kusura bakma.

Siz oturup karşısına düzgünce kendinizi anlatın. Bir kere, iki kere, üç kere anlatın. Ki bence bu kadarı da fazla. Ama dördüncüde de alttan alırsanız ilişkinizde ayrılık kaçınmaz son. Siz alttan aldıkça o kendisini haklı bulacak. Siz ona kendinizi açıklamaya çalıştıkça hep aynı konunun ekseninde dönüp duracaksanız, çok da yıpranırsınız. Konuları mı karıştırıyorum emin olamadım ama siz bu kişiyle yüz yüze kaç kez konuştunuz acaba?
Konustuk. Yüz yüze iyi anlaşıyoruz ancak arada su an gidip gelemeyecek uygun olmayan bi mesafe olduğundan telefondan konusulunca biraz etkisi az oluyor dogrudur bu. Kafasını ilk olmak veya cogu kişinin sandıgı gibi bakirelik olmaya değil de kafasını gecmisi kıskanmaya takıyor. Bu psikolojik bir durummus. İlk defa yasıyor o yüzden destek olmaya çabalıyorum elimden geldikçe tahmin edersiniz ne kadar zor surec ancak sevdigimden ben ona o da bana bi şekilde tolerans veriyor.

Konustuk. Yüz yüze iyi anlaşıyoruz ancak arada su an gidip gelemeyecek uygun olmayan bi mesafe olduğundan telefondan konusulunca biraz etkisi az oluyor dogrudur bu. Kafasını ilk olmak veya cogu kişinin sandıgı gibi bakirelik olmaya değil de kafasını gecmisi kıskanmaya takıyor. Bu psikolojik bir durummus. İlk defa yasıyor o yüzden destek olmaya çabalıyorum elimden geldikçe tahmin edersiniz ne kadar zor surec ancak sevdigimden ben ona o da bana bi şekilde tolerans veriyor.
Ben eğer eski konularınızı yanlış hatırlamıyorsam sizi bu konuda nasıl desem -uygun kelimeyi bir türlü bulamadım- duyguları sanki bu kadar uçta tek taraflı yaşıyormuş ve yaşınız itibariyle biraz tecrübesiz gördüm. Bunu yargılamak amaçlı demiyorum ama kalbinizi bir kenara bırakıp aklınızla düşündüğünüzde bu kişinin sizi sevdiğinden emin misiniz?

Kendim sahidim buna. Partnerine karşı Gecmise yonelik kıskanclık duyan kisiler var kadın erkek fark etmez. Bununla ilgili yazılar ve psikolojik videolar var. Gerçek böyle bir sey. Basımıza gelmedıgı veya ben ya da siz böyle bi hisse sahıp olmadıgımızdan anlamıyoruz.

pff az ötede ağlasın.

Iyıyız kafa dengıyız ılıskımde ki beyefendi ile ancak sevgılımın benle ılgılı kafa yordugu bi konu var. Boyle bır durumu iliskisinde tecrübe etmis kisilerin veya fikri olanların yapıcı yorumlarına ihtiyacım var. Sevglımın benle ılgılı kafa yordugu konu -gecmisim- .. ( onun gecmisi benım gecmısım kadar ikili iliskilerden olusmuyor o yuzden benım gecmısımın yogunluguna takılıyor yani kim bilir o neler yapmış da senin geçmişine takılma hakkı buluyor değil mevzu..hakkı var yani ) adı ustundu gecmıs bitmis, esamesi okunmuyor aklımda, ben yeni bi ben oldum hatalardan ders cıkardım hayatı anladım yaşamı anlamlandırdım bunu da ona lanse etmeye çabalıyorum. İyi kotu herkesın gecmısı olacaktır önemli olan ders almak kendın olabılmek. Hatasız kul olamam belkı ancak keske olabılseydım. Onun aklına gecmisimle ilgili ikili iliskiler aklına takılıyor kıskanmasına fazla dusunmesine, ayrıca kendını fazla üzmesıne sebep oluyor. Bu sorun tek bızım ılıskımızde degıl farkındayım bazen iliskilerde bi tarafın, karşı tarafın gecmisini sorun ettigi olabiliyor sıkca görülüyor bu iliskılerde , kimi insanın hataları daha fazla. Gecmisimle ilgili bilgisi var. Kendisini üzdüğü şeyleri de son derece anlıyorum ancak iliskimize yardım etmek istiyorum...gerçekten uyumumuz iyi her açıdan. Insanın karsısına her an boyle dengı cıkmaz bazı ılıskıler bır sorun yaşamayla sonlandırılmaz caba gerek onunda farkındayız. Kısılık olarak da ılımlıdır ıyıdır. Geçmişimde edindigim kotu tecrübeler onu üzüyor. O beni üzmeye kıyamaz ancak beni gecmiste uzen kisilere sinir oluyor yeri geliyor kıskanıyor. Normal ve olagan karşılıyorum, bende kıskanıyorum onu ancak gecmis geçmiş de kaldı diyerek sakinlesiyorum ama o çoğu zaman sakinlesmiyor. Hırcınlıgı asla yok sadec fazla düsünüp üzülüyor ılıskımıze bu durumun zarar verecegi korkusundan da cekınıyor. Bu hıslerı yok etmeye de caba gosterıyor. Bende bu anlarda ona varlıgımı ve onu gerçekten sevdigimi hatırlatmaya cabalıyorum ve bundan yorulmam da cunku sevıyorum. Iyıdır bırcok anlamda uyumumuz. Her cıftınde sorunları olabilecegi olabıldıgı gıbı bızımde bu sorunumuz var. Gercekten kisilik olarak da iyi bir insan sevgılı olarak da ıyı bırı. Bırcok konudada yardımı olmustır sagolsun her anlamda sevıyorum kendısını. Saygısızlık bencıllık etmeyız hıc. Anlasarak ılerlerız. bu konuda ne yapsak bilemedım. Detay verip de anlatmak istedim iliski yapısını da kavramanız açısından. Sevgımı hıssettırdıgımı dusunuyorum ancak. Acaba uzulmesıne aklına takılmasına kıskanmasına nasil yardimci olabılırım? Sevgımı hissettirme konusunda nasil ağır basabılırım? İlişkilerdeki problemler nasil törpülenebilir.
Öncelikle yeni iliskide asla eskilerden bahsetmemek gerekiyor. Ustu kapali yasamdi bir seyler deyip gecmek lazim. Simdi bu bey sizinle alakali her seyi bildigine icin ona gore bir cozum duaunmek gerekli. Ben bizzat kendi tecrubemi anlatayim isterseniz. Ben de malesef gecmiste biraz fazla hata yaptim yolumu bulamadim. Hata diyemiyorum baska carem yoktu. Sonra bi insanla karsilastim ve ona her seyi anlattim. Guzelce gecmisi sildigimi soyledim. O da bana asla bu konuyla alakali baski uygulamadi. Cok sansli oldugumu dusunuyordum ama olay oyle degilmis. Bes yillik iliskinin sonunda bana asla saygi duymadigi hareketlerini gordum. Velhasil bitti. Sonra yeni bir kisiyle tanistim ve onunla da gercekten muazzam bir uyumumuz vardi. Ona gecmisimden asla bahsetmedim. Ama ufak bir yerde fire verdim. Bu sefer sizin bahsettiginiz durumla karsi karsiya kaldim. Derhal iliskiyi bitirdim. Daha sonra bana eziyet olacakti cunku. Simdi yeni bi iliskim var ve asla bana eskiyi sormadi. Ben de ona sormadim. İdeal olan buymus. Sozun ozu elbette iyi anlasiyorsunuz. Ama kardesim burası Türkiye. Partnerin bu olayı kafaya takıyor. Ilerleyen zamanlarda daha da kötü olabilir. Ona hak vermemelisin. Karşına al ve ona soyle soyle. Ben gecmiste bir takim hatalar yaptim ve bunu seninle paylastim. Hayat beni bu yola soktu. Gecmisimi degistiremem. Eger benimle dev edeceksen beraber bu konunun uzerine bir sunger cekecegiz. Eger cekemeyeceksen bu ikimiz icin de eziyet olur. Seninle mutlu olmak istiyorum. Gecmisin golgesinde mutsuz bir iliski yasamak istemiyorum. Boylece sen de bu dusuncelerden bir nebze olsun kurtulmus olursun. Kusura bakma uzun yazdim ama sunu unutma hayatta kimse icin uzuldugune dusundugune ugrastigina degmez.

O öyle düşünmüyor. O diyor ki ben bakir kaldım kendımce romantik bi iliski içerisinde cinsellihi yasamak istedim ancak sen bu cinselligi duygusuz bile bircok kisiyle yapmıssın hata olarak görmüyorum hayat senin ancak gecmisine kızıyorum hakkım olmadan kıskanıyorum bunları dusunup aglamaya aglamama engel olamıyorm dedi cok denedım bu hissi kafamdda yok etmeyı tam yok ediyorm derken bana bu tatsız şeyleri hatırlatan bi şey olunca yıkılıyorum dedi. /ben gecmisimi sadece hatadan ibarete gormuyorum. tecrübe edindim dedigim seyler de var tecrübe edinirken kisisel hata ettim farkında olayım da bi daha etmeyeyim dediğim tecrübelerin adına da hata dedim o yüzden yani yanlış olmasın /. Çok kibarsınız konuma ilginiz oldugu icin teşekkür ederim. Gerçekten ben onu o da beni sevmese hiç ugrasmayız bile. Gerçekten aglayaacak derece uzuluyor bi erkeği öyle görmek zordur kanımca. Ve bu sorunu yaşayan ilk erkek de o değil çoğu erkek de bu geçmişe olan takıntı üzüntü çok yaygınmıs. BU arada hep haklı bulur beni bu konuda. Gerçekten haklısın hata ediyorum ama elimde değil uzulup dusunup agladıgım kendımle savasımı bılmıyorsun icimi döküyorumsana der hep

"Ühüğğ, neden bekaretini kaybettin ki çok güzeldi kızlık zarın şimdi aynısından nasıl bulacağız, niye yaptın niyee?" diye mi ağlıyor?

he şimdi okudum.
kitaplar bile yazılmış çocuğun göz yaşlarını normal göstermek için🤷‍♀️
yazar yazmıs arastırınca gordum. normal gostermek icin demek ile alakası nedir. polemik yaratmayın. aşk ın mantıkla alakası mı var. yaşadıgım konu isterse dünyanın en saçmatrak olayı da olsa seviyorsanız savasmak istiyorsunuz bazen imkansıza bazen olmayacak duaya amin diyor insan. Ben kitap yazılmıs derken bu konuyla benzer şeyler yasamıs kisiler gorsun diye yazdım. Konuya yorum yapıldı çünkü ben gibi tecrübe edinen olmus böyle bi olayı görsün istedim. Rİca ederim en hassas donemdeyim. Bi insan göz yası döküyorsa gerçekten vardır bir şey. Siz bi şeye kırılsanız size dönüp “timsah göz yası” deseler 2 kat üzülürsünüz. Ona varlıgımı hissettirip destek olmak istiyorum. Yazmayın lütfen igneliyorsunuz.

Iyıyız kafa dengıyız ılıskımde ki beyefendi ile ancak sevgılımın benle ılgılı kafa yordugu bi konu var. Boyle bır durumu iliskisinde tecrübe etmis kisilerin veya fikri olanların yapıcı yorumlarına ihtiyacım var. Sevglımın benle ılgılı kafa yordugu konu -gecmisim- .. ( onun gecmisi benım gecmısım kadar ikili iliskilerden olusmuyor o yuzden benım gecmısımın yogunluguna takılıyor yani kim bilir o neler yapmış da senin geçmişine takılma hakkı buluyor değil mevzu..hakkı var yani ) adı ustundu gecmıs bitmis, esamesi okunmuyor aklımda, ben yeni bi ben oldum hatalardan ders cıkardım hayatı anladım yaşamı anlamlandırdım bunu da ona lanse etmeye çabalıyorum. İyi kotu herkesın gecmısı olacaktır önemli olan ders almak kendın olabılmek. Hatasız kul olamam belkı ancak keske olabılseydım. Onun aklına gecmisimle ilgili ikili iliskiler aklına takılıyor kıskanmasına fazla dusunmesine, ayrıca kendını fazla üzmesıne sebep oluyor. Bu sorun tek bızım ılıskımızde degıl farkındayım bazen iliskilerde bi tarafın, karşı tarafın gecmisini sorun ettigi olabiliyor sıkca görülüyor bu iliskılerde , kimi insanın hataları daha fazla. Gecmisimle ilgili bilgisi var. Kendisini üzdüğü şeyleri de son derece anlıyorum ancak iliskimize yardım etmek istiyorum...gerçekten uyumumuz iyi her açıdan. Insanın karsısına her an boyle dengı cıkmaz bazı ılıskıler bır sorun yaşamayla sonlandırılmaz caba gerek onunda farkındayız. Kısılık olarak da ılımlıdır ıyıdır. Geçmişimde edindigim kotu tecrübeler onu üzüyor. O beni üzmeye kıyamaz ancak beni gecmiste uzen kisilere sinir oluyor yeri geliyor kıskanıyor. Normal ve olagan karşılıyorum, bende kıskanıyorum onu ancak gecmis geçmiş de kaldı diyerek sakinlesiyorum ama o çoğu zaman sakinlesmiyor. Hırcınlıgı asla yok sadec fazla düsünüp üzülüyor ılıskımıze bu durumun zarar verecegi korkusundan da cekınıyor. Bu hıslerı yok etmeye de caba gosterıyor. Bende bu anlarda ona varlıgımı ve onu gerçekten sevdigimi hatırlatmaya cabalıyorum ve bundan yorulmam da cunku sevıyorum. Iyıdır bırcok anlamda uyumumuz. Her cıftınde sorunları olabilecegi olabıldıgı gıbı bızımde bu sorunumuz var. Gercekten kisilik olarak da iyi bir insan sevgılı olarak da ıyı bırı. Bırcok konudada yardımı olmustır sagolsun her anlamda sevıyorum kendısını. Saygısızlık bencıllık etmeyız hıc. Anlasarak ılerlerız. bu konuda ne yapsak bilemedım. Detay verip de anlatmak istedim iliski yapısını da kavramanız açısından. Sevgımı hıssettırdıgımı dusunuyorum ancak. Acaba uzulmesıne aklına takılmasına kıskanmasına nasil yardimci olabılırım? Sevgımı hissettirme konusunda nasil ağır basabılırım? İlişkilerdeki problemler nasil törpülenebilir.
Size saygı duymayan birine ne için bu kadar kendinizi beğendirme çabası? Birde süsleyip anlatmışsınız. Seni bütünüyle seven biri değil belli ki hatta saygı bile duymuyor. Hatalarınızdan ders çıkarın sizi yıpratacak yeni bir tanesine imza atmayın. Nolmuş yani ne yaşadıysanız yaşadınız o kim ki bu kadar ileri geri konuşuyor? Ona bu hakkı vermeyin kendinizi ezdirmeyin. Sizi sırf bedeniniz için sevmesin aklınızı ruhunuzu fikrinizi de sevsin sizi bütünlüğünüzle sevsin bunu yapmayıp yaşadıklarınızı takıntı yapanla kendinizi seviyorsanız yolunuzu ayırın. Bu erkeklerin köküne kıran mı girdi?

Üzülerek söylüyorum ki bu erkekle evlenirseniz içindeki psikopatı göreceksiniz.
Siz tecrübeliymişsiniz ama duygunuzdan faydalanıp size kendini mağdur erkek olarak lanse etmiş, ben şahit oldum böyle bir ilişkiye kız arkadaşım ki kendisi oldukça hızlıdır bakır el değmemiş oğlumuzu çok masum ve sempatik buldu sonra jet hızıyla nisan falan derken yediği dayağın haddi hesabı yok o geçmişteki tüm ilişkileri burnundan fitil fitil getirdi,kız canını zor kurtardı ülke değiştirerek

Kızcağızım bütün konularını biliyorum neredeyse. adamı sen de benim ilkimsin diye kandırdın gerçek ortaya çıkınca da " sevgilim geçmişime takıldı ne yapsam? " sal çayıra mevlam kıyarsın, bir taraftan hem suçlu hem güçlüsün bir taraftan da ezik ezik vızıldıyorsun. Çatlasan dikiş tutmaz bu ilişki yaşayabildiğin kadar yaşa adam sindiremiyorsa (ki dürüst olalım kandırılmayı kimse sindiremez) sal ipini gitsin. Siz ne kadar uyumlu olsanız yalan dibine dinamit koydu o uyumun

Back
X