İlk buluşma,hesap sorunsalı

bunu ne niyetle söyledi zaman içinde anlarsın.
biraz takip et.
açıkcası bir erkeğe yakışmıyor böyle kaba hareketler.
bir de kendisi davet etmiş.
küçük hesaplar yapan adamalardan uzak durmak lazım.
hep erkek ödesin kafasında değilimdir.
ama bir erkeğe de davet ettiği kadına karşı nazik olmak düşer hesap konusunda.

iftara davet eden oysa yemeği onun ödemesi lazım. kahveleri de sne ödemeliydim. telefondaydım gibi bi bahaneyi kabul edemiyorum. hesabı isityosunuz geleceği belli zaten cüzdanı çıkar masaya koy. bi de 5 dk bekledi diyosun telefonda konuşurken bi yandan cüzdana para çıkaramıyo musun?

ben erkeklere hak veriyorum biraz. o kadar çok para yeme meraklısı kadın var ki. hiç utanmıyolar. burda bile erkek ödemeli, erkekten beklerim bilmemne diyen hemcinslerimi görünce ben utanıyorum onların adına. e erkekler de temkinli yaklaşıyolar artık yiyici mi bu kız diye.

Herkesin beklentisi farklıdır.Mesela bana göre erkek ödemeli dışarıda masrafları.Bu konuda eski kafalıyım.He zor durumda olur,cebinde parası yoktur,arada ilerlemiş bir ilişki vardır,o zaman başka.Ayda yılda bir.Diğer şekilde soğurum.Erkekler de iyice kadınlaştı.

İlk buluşmada hesabı erkek ödemeli bence nezaketen ama sonrasında artık kız da ödemeli diye düşünüyorum. Onun hareketlerini anlatmandan şunu çıkardım, yemeği Ödemiş ve sonrasında kahveyi senin ödemeni beklemiş. Sen kahveyi ödemeyince onu da Ödemiş ve bu sefer de bana Ne zaman iftar ısmarlıyorsun diyerek bir sonrakini ödemen gerektiği mesajını vermiş. Şimdi bir sonraki yemeği nezaketen sen ödemelisin bence de o ayrı ama adam bana biraz cimri gibi geldi. Hali vakti baya yerinde diyorsun yine de böyle bir hesap ödeyince hemen rövanşını alma çabası olmamış. Ben zengin bir erkek olsam her hesabı öderim sevgilim için yani ne var bunda sevdiğim kız o benim ... ha durumum yoksa o başka tabi ama o zaman bile hemen o günün sonunda eee sen ne zaman ısmarlıyorsun denmez denmemeli. Sevmedim tavrını.

ben sanmıyorum yanlış anladığını hani tekrar yiyelim gibisinden demiş olabilir belki bidahaki sefere siz ödersiniz olur biter

Zaten karşıdaki adam cimri ya da Çulsuz değilse kadın teklif etse bile ödetmez genelde, kendisi öder. Ama bakın o teklif etme olayı var ya hani, o olay da erkekler için çok önemli. Yani o teklif etme işi bile birçok erkek için karar vermede etkili bir rol oynuyor ama hayatında sadece iki veya bir erkek tanıyabilmiş kadınlar bilmez bunu o yüzden kafaları böyle dardır işte. Basbayağı yiyicilik kardeşim, ben erkek olsam istemem yani henüz yeni yeni tanıdığım bir kadının hesabı teklif bile etmemesini... Ve o kadınla müşterek bir hayat paylaşamayacağımı Düşünürüm açıkçası. Bir kadının kalkıp da maddi durumum iyi, işim var gücüm var yazıp da erkeklerden hesap dilenmesi utanç verici, bunu buraya yazması ise vahşet ötesi. Yarası olan gocunur diye boşuna demiyoruz. :) Direkt görmezden gelinesi tipler benim için.

Ne????

Bir erkek hic tereddüt etmeden, özellikle ilk bulusmada, bütün hesaplari üstlenmesi lazim.

Geri veya ileri kafalikla alakasi yok. Bu konuda ki davranisiyla karakterini belli ediyor.
Konu hicbir sekilde maddiyat degil. Eger parasi yoksa, ona göre plan yapar.
Lüks yerlere götürüp tonla para harcamasina gerek yok. Hic kimse benim karnimi doyurma mecburiyetinde degil.

Ama ne zaman iftar ismarliyorsun mesaji bidaha ki bulusma icin bir bahane mesaji olabilir.
Kahve olayindan sonra talihsiz secilmis kelimelerden ibaret...

+1

Tabiki de erkeğin ödemesi gerekir, yemeği de, kahveyi de. Hem seni o davet etmiş hem daha ilk buluşma. Ne zaman iftar ısmarlıyorsun lafı, tekrar buluşmak istediği için bahane ile söylenmiş bir laf olabilir ama tekrar buluştuğunuzda, gerçekten hesabı sana ödettirirse bence uzak dur, cimri biri belli, bana itici gelir şahsen. 1 2 yıllık sevgilin olur, tabiki sen de yemek ısmarlarsın arada, çok normal ve olması gereken ama daha ilk zamanlarda böyle yapan biri bana çok itici gelirdi.

Bence hesap ortak olmalı yada yemeği ödediyse sizde en azından kahveyi ödemeliydiniz.ben erkek arkadaşımla buluşunca o şekil yapıyorum.karşımdaki ne düşünüyordan çok kendim rahatsız olurum.ilk buluşmada o ödemiş çok sorun değil gelecek sefer siz ödeyin bence mutlaka.ısrar ederse rahat edemem diyin.
Sorunsal da keşke azalarak bitse.gördükçe tiksinme geliyor

Ben olsam kahveleri oderdim.telle konussaydimda hemen kapatir fisi alirdm.ki oda beklemis senden madada kalmis hesap

Simdi herkes erkege yüklende "itici" yaptik adami filan.. ama erkek gözü ile baktigimda, ben konu sahibi ile tekrar görüsmezdim. Ilk bulustugum kiz öyle dakikalarca telefonda konusuyorsa, bana göre saygisizlik bu eger tabii ki acil birsey degilse.

Önceki sayfalarda belirtmiştim aslında ortak bi arkadaş vasıtasıyla tanıştık biz.Konuşurken bahsi açıldı kendisi dedi arayıp bi teşekkür edelim diye . Kız da benim daha yakın arkadaşım olduğu için en son bende kaldı telefon .

bence ikinci buluşma için fırsat yaratıyor, ama hesap muhabbetinde çok itici olmuş 5 dk beklemesi benim eşim hep o öderdi ve geliyosa masaya anında bana fırsat vermezdi bu böyle olmalı bence

Menfatçi belli ki kıza hesap ödetilir centilmenlik ölmüş bunla yürünmez cnm

Bana genelde ödetmezler .
Ödetenlede işim olmaz nokta .
Kendim istersem davet edebilirim o Zaman öderim .
Kimseyede itici gelmedim ..
Aksine ilk buluşmalarda erkek öder kızın gözüne girmek için ..

Hesaba ortak olmak zorunda değilsiniz sonuçta o davet etmiş sizi, bu sabahki mesajından iki anlam çıkarıyorum, ya tekrar ne zaman görüşürüz diye sormak istemiş ama ısmarlama sözü hiç hiç hoş olmamış belirteyim, ya da hesabı bir ben ödersem bir de sen ödersin demek istiyor, sizde kusur yok bence ama arkadaşınız biraz patavatsız sanki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…