Ilk bulusmada hesabi odemek..

Hem "sizce yanılıyor muyum? fikir almak istedim" diye konu açıyorsunuz, hem işinize gelmeyen cevaplara atarlanmışsınız. Bir de ahkam kesiyorsunuz "kadınlığınızın değerini bilin" vs diye. Amacınız adamın dedikodusunu yapmak mıydı?

Elin adamı tüm gün yediğinizi içtiğini ödemek zorunda değil. Derdiniz adamın üslubu olsa ya da tatlı yemeyi kendisi teklif ettiği halde ödemenizi kabul etmesi olsa, "bu adam biraz kaba mı acaba" deseniz anlarım da "bu adam cimri mi" demeniz sizin cimriliğinizi gösteriyor.

Karşımdaki insanın bana verdiği değeri bana sunduğu maddiyatla ölçmedim hiçbir zaman. Bunu ölçmenin bin çeşit yolu var. İlk kez buluştuğunuz birini tanımaya çalışmak yerine avm gezerseniz, ödetemediklerinizin böyle dert olması çok normal.

belki seni ölçmüşdür hemen yargılama

Neyseki hiçbir zaman kadın erkek eşittir diyenlerden olmadım.
Kadın ayrı erkek ayrı.
Toplu taşımada da sırf kadın olduğum için yer beklemem mesela :)
Hesap ödemeler de erkekte şık duruyor,özellikle ilk başlarda.
Davet ondan geldiyse bilhassa.
Ben şunu yiyelim şuraya gidelim dediysem muhakkak hesabı da ödemeye hazır olmuşumdur,ödedim de,ben hunharca yiyeyim içeyim o da ödesin demedim hiç,bu yaklaşımı da doğru bulmuyorum.

Ama kibarlık önemli.
"Lütfen olur mu öyle şey" filan demeliydi.
Direkt geri çekmiş kendini.
"Senin paran burda geçmez" bile dememiş :)
Ha,siz de o cüzdanı çıkartmakla hata etmişsiniz.Atılmamalıydınız öyle, madem atıldınız sonuç bu...
Kaba davranmış ama cimri diyemeyiz henüz.

Aynen
Yapılan hareket çok çirkin

Sinek küçüktür ama mide bulandırır. O kurduğu cümlenin alt metni şu:"Ben ilk hesabı ödedim. Sen de bunu öde. Zaten ödemelisin de." Adam hesap yapıyor yani. İlkini ben ödemiştim bunu da o ödesin diye.Böyle ucuz hesaplar peşinde olan insanlardan hoşlanmıyorum. Mesele hesabı ödeyip ödememen değil. Bir tatlı parasını ödeyemeyecek kadar aciz de değilsindir.Çoğu arkadaş anlamamış. Adam " bunu da sen mi ödücen?" diyor. O "da" eki çok şey anlatıyor.
Böyle insanlar her şeyi karşılıklı yapmaya alışkındır. Almazsa vermez. İlişkiyi hep karşılıklılık ilkesine göre yaşar. Mesele para değil hanımlar. Bir adamın para karşısındaki tutumu onun karakterini yansıtır.
Yaşınızı bilmiyorum ama benden size bir abla tavsiyesi, bu adama şans vermeyin derim.

Önceden hesaplari erkek ödedigi icin mi evlilikler uzun sürüyordu acaba?
Siz hesap ödeyen kizlara "saf" gözüyle bakiyorsunuz ben hesap ödeten kizlara "parazit!"
Bakis acilar farkli iste.
Evlendigi adama maddi anlamda bagimli kalip evliligi bittiginde de ortada kalmaktan korkup yasadigi her biseye "riza"gösterenler erkek degil mi yapsin!'ci hanimlar genelde..
Bilmem anlatabildim mi?

Son düzenleme:
Çok itici birşey. İlla hesabı onlar ödesin demiyoruz ama ilk buluşmada da flört aşamasında yapılmaz. Belki çok etkilenmemiş de olabilir ya da karakteridir cimridir

Erkeklerden kadınlara saygı göstermelerini bekliyoruz ama buradaki kafalara bakılırsa daha çok bekleriz. Yazık gerçekten üzüldüm bu zihniyete. Elin adamının eline bakacak değiliz kibarlıkla görgüyle de bir alakası yok bunun... Yediğim tatlıyı da içtiğim kahveyi de öderim çok şükür. Adama küçük hesap yapıyor diyenler de 13 sayfadır 10 liranın hesabını yapıyor. Cüzdanı çıkarmasaydın diyor. Kim küçük hesaplar peşinde acaba...

Onun ödemesi gerekiyordu. Daha bismillah yani. Iliski başlar. Bi sen ödersin bi o.

Oldukça nahoş bir durum. Beni çok rahatsız etti

Ne biçim adamlar var
Tam aksine, ne biçim kadınlar var. Ya hiç mi onurunuz yok? O kahveyi ödemiş sende tatlıyı ee, ne var bunda? Bir de "Yemeği erkek ödemeli, tatlıyı veya kahveyi kadın" diyorsunuz da yemek ne kadar tutuyor, kahve ne kadar. Bu tıpkı şey gibi, kınayı evde yapıp düğün yeri seçerken en lüks yerleri seçmek gibi. Adamlara cimri diyorsunuz ama dönüp hiç kendinize bakmıyorsunuz, insan önce kendini sonra karşısındakini eleştirmeli. Bence asıl cimri sizlersiniz

Her yorum sonrası şok geçiriyorum... Neden kendinizi bu kadar "yamamaya" meraklısınız bacılar? Her fırsatta eşitliği, hakkı hukuku konuşurken neden hesap ödemede bunu unutuyorsunuz? Karşıdaki mecbur mu sizin yiyip içtiğinizi ödemeye? Cimrilik kıstasınız bu mu?
Kendinize gelin yahu

Karsisindaki insanin "sen mi ödücen"demesi hos degil belki.Ama konu sahibinin cüzdan göstermesiyle her sekilde yarisir!
O kisi de "Ben de senin ödeyip ödemedigini denemek istemistim" dedigi an o sartlar esitlenir.Sinamaksa sinamak.
O hesap ödettiginiz erkeklerin "erkek egolari" yuzunden ezilmiyor muyuz?
Hesap odettiginiz yuzunuze gülen ayni erkekler sagda solda "Sömürdüü kanimi emdi arkadas doyuramiyorum" diyorlar bilginiz olsun!

Ne alaka ya?
Şu türk kadınları da... Hem "tüm hesapları erkek odesin, beni akşam erkek eve bıraksın, erkek ailesi beş çift Trabzon burması alsın,erkek kadından çok kazansın" der hem de adam 'ben erkeğim yaparım, sen kadınsın geri bas' dediginde 'pis hayvan biz eşitiz' der.
Esitlikse eşitlik, kahveyi o ödemiş (ki iki kişi icmissiniz,daha pahalli) tatlıyı sen odemissin.
Ne olsa mutlu olacaktın?
Yiyip yiyip hesabı ona odetince mi?
Ayrıca bence hiiic de ilginç ya da saçma bir durum değil, ilk buluşma dahil birlikte yapılan etkinlikler dahil, her durumda 'bir o bir ben' şeklinde ilerlerim. Öncesindeki yemeği o odediyse içkiyi ben öderim, taksiyle beni eve bırakıp devam edecekse eve geldiği kadarını düz hesap yapip bırakırım... Benim part-time asgari ücretten az para kazandığım,adamın devlette mühendis olması durumlarında bile bu gecerli
Bence her kadın böyle davranmalı.
Sonra su salak erkekler kendilerini bir şey zannediyorlar .

Sadece sen mi ödeyeceksin deyip çekilmesi yanlış olmuş. Onun haricinde gayet normal bence. Sonuçta kadınlar hesap ödetmekle değer ve cimriliği tartıyorsa erkekler de aynı şeyi yapıyor olabilir. Erkeğin cimrisi var da kadının yok mu? Ayrıca ödemek içinizden gelmiyorsa elinizi cüzdana atmayacaksınız bu daha da itici.

Aynen öyle ya, ilk buluşmada AVM gezmek ne demek?
Yaşamayı bilmiyor bu insanlar...
Ne yapıyorsunuz? Mağaza mi geziyorsunuz, kabinlerde kıyafet falan mı deniyorsunuz çift aktivitesi olarak?
Oysa ne güzel aşkın ilk evreleri, güzel zamanlar. Şöyle çıkıp şehri boydan boya yuruseniz konuşa konuşa, kayalıklara oturup manzaraya bakıp sussaniz, lunaparka falan gitseniz...
AVM ne ya?

İkisi de AVM de çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…