- 26 Eylül 2011
- 1.213
- 2.547
- 333
Harikasınız. Tebrik ederim.Ne alaka ya?
Şu türk kadınları da... Hem "tüm hesapları erkek odesin, beni akşam erkek eve bıraksın, erkek ailesi beş çift Trabzon burması alsın,erkek kadından çok kazansın" der hem de adam 'ben erkeğim yaparım, sen kadınsın geri bas' dediginde 'pis hayvan biz eşitiz' der.
Esitlikse eşitlik, kahveyi o ödemiş (ki iki kişi icmissiniz,daha pahalli) tatlıyı sen odemissin.
Ne olsa mutlu olacaktın?
Yiyip yiyip hesabı ona odetince mi?
Ayrıca bence hiiic de ilginç ya da saçma bir durum değil, ilk buluşma dahil birlikte yapılan etkinlikler dahil, her durumda 'bir o bir ben' şeklinde ilerlerim. Öncesindeki yemeği o odediyse içkiyi ben öderim, taksiyle beni eve bırakıp devam edecekse eve geldiği kadarını düz hesap yapip bırakırım... Benim part-time asgari ücretten az para kazandığım,adamın devlette mühendis olması durumlarında bile bu gecerli
Bence her kadın böyle davranmalı.
Sonra su salak erkekler kendilerini bir şey zannediyorlar .
Yorumunuzu aşırı beğendim :)Bu hesap mevzularının çıkmazı tamamen kültürün getirdiği bir durum. Özellikle bizim gibi toplumlarda çok daha yoğun hissediliyor bu çelişkiler. Çünkü ne ‘geleneksellikten’ kopabildik ne de ‘modernliğe’ uyumlanabildik. Kültürel mirasımız içten içe hala şunu fısıldıyor: ‘erkek korur kollar, güçlüdür, hesabı da öder, evin de reisidir’ ..O yüzden genelde kadınların hoşlandığı erkek tipleri de az buçuk bellidir. Özellikle bu tarz duygusal meselelerde mantık da işlemiyor. Çünkü işin içine çekicilik giriyor. Erkek ve güç arasında kurulan bağlantı da bu çekiciliği arttırıyor. Bu düşünceler için de kimseyi yadırgamıyorum doğrusu. Sonuçta bu kültürün bir parçasıyız. Bizi bu kültür oluşturdu. Herkes ilk buluşmada biraz daha özel ve iyi hissetmek ister sanırım. Biraz özensiz davranmış diyebiliriz şimdilik..
Aynen öyle ya, ilk buluşmada AVM gezmek ne demek?
Yaşamayı bilmiyor bu insanlar...
Ne yapıyorsunuz? Mağaza mi geziyorsunuz, kabinlerde kıyafet falan mı deniyorsunuz çift aktivitesi olarak?
Oysa ne güzel aşkın ilk evreleri, güzel zamanlar. Şöyle çıkıp şehri boydan boya yuruseniz konuşa konuşa, kayalıklara oturup manzaraya bakıp sussaniz, lunaparka falan gitseniz...
AVM ne ya?
ama yine sizin kadına kendi ayakları üstünde durmaktan aciz, korunup kollanmaya muhtaç ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapan hareketlere “kadınlığın değeri” demenizden midemin bulandığını söylemeden geçemeyeceğim…Yok ama bence kadinliginizin degerini bilin erkekler boyle boyle pohpohlanip uste cikiyo
İnsanların birbirlerini tanıma çabaları yok ki. Ya da ölçütleri farklı. Kahve içilmiş, tatlı yenmiş ama buradaki konuşmalar, birbirlerinde bıraktıkları iz hiç önemli değil, tek önemli şey adamın hesabı ödeyip ödememesi. Buna göre veriliyor notu.
Sonra da burada "5 senelik ilişkim var, bakire olmadığımı öğrenirse ne tepki verir bilmiyorum" diye konular açılıyor. "E bunca zaman hiç mi birbirinizin hayat görüşüne dair fikir edinmediniz?" diyoruz, cevap yok.
Ya da "1 senelik evliyim, hiç sohbet etmiyoruz zaman geçirmiyoruz" konuları. "Evlenmeden önce ne yapıyordunuz?" diyoruz, cevap yok.
Onlar da avm geziyorduysa demek...
Kriterler de hesap ödemekle sınırlı olursa sonuç bu olur tabii ki.
O zaman bu buluşmak mi oluyor? İs çıkışı takılmislar. İs çıkışı takılan insanlar da hesabı karşısındakine kitlemez.İkisi de AVM de çalışıyor.
Aynen para yer gibi duracak, adamın parasını yiyecektiniz, gibi'si fazlaHaklisiniz ama ne biliyim oyle para yer gibide duramazdim
Bekaret takıntısı olmayacak kadar modern, kadının elini cebine attırmayacak kadar gelenekçi olsun. Tam olarak bunu istiyorlar.
Bunun gelenekçilikle modernlikle alakası yok,bekaret takıntısı olmaması erkeğin özgüvenini gösterir, bekarete takıntılı erkekler, kıyas yapar bu şimdi diye içten içe korkaktir, özgüvenli erkek alfadir bunu çoğu yorumda yazıyorum, siz buna istediginiz kadar türk toplumu kafasi deyin(ortadogululuktan zerre hazzetmem) bunun toplumla değil içgüdüyle alakasi vardır. 6 aydır yurtdisinda yasiyorum,burada erkekler hiç de bize anlatildigi gibi değil gayet de hesap ödüyorlar çünkü bu onları korup kollayan değil centilmen yapiyor yoksa onlar da biliyor bizim paramiz var,ilk buluşmada kadının yedigi içtiği ne ki zaten atiyorum 30 tl ile kimse batmaz zengin de olmaz. Bu üstünlük değil kibar erkek davranisidir bi erkegin garsonla muhatap olmasi ya da önden kasaya gitmesi onun alfa davranisidir. 30 yaşıma kadar yalnız yaşayıp çalıştım erkek yok hayatimda diye ölmedim, ama içtiğim kahvenin 10 tl parasi gözüne batan adamla bir ömür gecirmeye kalksam ölebilirim. He adam bir iki hesap ödedi kendinizi içten içe huzursuz yiyici gibi mi hissediyorsunuz küçük bir hediye alın birdahaki bulusmanizda, hem adamlari böyle yapa yapa kadınsılaştirdiniz. Erkekler rahata cok çabuk alışır bunu unutmayin bu tip erkeklerle evlendiginizde faturayi niye yatirmadin, çocuğu okuldan niye almadin diye kavga cikartan bi rahatliga sürüklüyorsunuz.Bekaret takıntısı olmayacak kadar modern, kadının elini cebine attırmayacak kadar gelenekçi olsun. Tam olarak bunu istiyorlar.
Bence erkek kadar kadında hesap ödemeli.bu işin kadını erkeği olmamalı.ama siz cüzdanınızı çıkardığınızdaki söyleyiş tarzı saçma.Merhaba eski konularimdan sozlumle ayrildigimi bilen vardir her neyse calistigim avmde biriyle tanistim konusmaya basladik. Is cikisi kahve icmek istedi. 6da ciktik starbucksa gittik kahve ictik o odedi.. 1 saat oturduk sonra avmyi gezelim dedim onuda yaptik be yapalim dedim tatli yiyelim dedi gittik yedik hatta cok para harcamasin diye 1 tabak soyledim ortaya onuda yedik kalkinca nezaketen cuzdanimi cikardim bunu senmi vericen deyip geriye cekildi.. bilmiyorum bence ilk bulusmada bayan odememeli hesabi.. sizce yaniliyomuyum.. zaten normal ve ciddi bi iliski olsa ben illaki oderim ama flort doneminde garip geldi.. yasiniz buyuk fikir almak istedim..
Kesinlikle katılıyorum bu nasıl bir zihniyet hele ilk buluşmada ki soru sahibi de ciddi değilim derken erkek ödemeli cüzdan çıkmamalı gibi söylemler çok çirkin.Sonra da deniyorki ilk buluşmada adam kızdan birşey bekliyor ee sen baştan adamdan maddiyat beklersen adamda birşey bekleyebilir.Lütfen erkekleri yolunacak kaz olarak görmeyin bir sözle bir hareketle de bu kadar yargılamayın sanki herkesin eşi sevgilisi centilmen hiç falso yapmayan(yada sizin tabirinizle odunluk yapmayan).Erkeklerden kadınlara saygı göstermelerini bekliyoruz ama buradaki kafalara bakılırsa daha çok bekleriz. Yazık gerçekten üzüldüm bu zihniyete. Elin adamının eline bakacak değiliz kibarlıkla görgüyle de bir alakası yok bunun... Yediğim tatlıyı da içtiğim kahveyi de öderim çok şükür. Adama küçük hesap yapıyor diyenler de 13 sayfadır 10 liranın hesabını yapıyor. Cüzdanı çıkarmasaydın diyor. Kim küçük hesaplar peşinde acaba...
Bunun gelenekçilikle modernlikle alakası yok,bekaret takıntısı olmaması erkeğin özgüvenini gösterir, bekarete takıntılı erkekler, kıyas yapar bu şimdi diye içten içe korkaktir, özgüvenli erkek alfadir bunu çoğu yorumda yazıyorum, siz buna istediginiz kadar türk toplumu kafasi deyin(ortadogululuktan zerre hazzetmem) bunun toplumla değil içgüdüyle alakasi vardır. 6 aydır yurtdisinda yasiyorum,burada erkekler hiç de bize anlatildigi gibi değil gayet de hesap ödüyorlar çünkü bu onları korup kollayan değil centilmen yapiyor yoksa onlar da biliyor bizim paramiz var,ilk buluşmada kadının yedigi içtiği ne ki zaten atiyorum 30 tl ile kimse batmaz zengin de olmaz. Bu üstünlük değil kibar erkek davranisidir bi erkegin garsonla muhatap olmasi ya da önden kasaya gitmesi onun alfa davranisidir. 30 yaşıma kadar yalnız yaşayıp çalıştım erkek yok hayatimda diye ölmedim, ama içtiğim kahvenin 10 tl parasi gözüne batan adamla bir ömür gecirmeye kalksam ölebilirim. He adam bir iki hesap ödedi kendinizi içten içe huzursuz yiyici gibi mi hissediyorsunuz küçük bir hediye alın birdahaki bulusmanizda, hem adamlari böyle yapa yapa kadınsılaştirdiniz. Erkekler rahata cok çabuk alışır bunu unutmayin bu tip erkeklerle evlendiginizde faturayi niye yatirmadin, çocuğu okuldan niye almadin diye kavga cikartan bi rahatliga sürüklüyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?