Ilk bulusmada hesabi odemek..

Türk kadını değerini ödenen hesapla, gönderilen bohçayla, takılan bilezikle ölçmeyi bırakmadıkça Ortadoğulu olmaktan asla kurtulamayacak. Kendimizi modern sanıyoruz değil mi? Hayır asla bu bile bu kadar mesele olmuş, "NASIL OLUR, NASIL ÖDEMEZ"... İlk hesabı ödemiş ama yetmemiş. Asla yetmez, varını yoğunu dökecekti...

Harikasınız. Tebrik ederim.

Sizin de bi ortanız yok yani sizi sevmediğini gayet belli eden adama para yediren de sizsiniz, ikinci hesabı daha ilk tanıştığınız kişi ödemedi diye bozulan da sizsiniz. Bence sözlünüzün etkisinde kalmışsınız.

Bu hesap mevzularının çıkmazı tamamen kültürün getirdiği bir durum. Özellikle bizim gibi toplumlarda çok daha yoğun hissediliyor bu çelişkiler. Çünkü ne ‘geleneksellikten’ kopabildik ne de ‘modernliğe’ uyumlanabildik. Kültürel mirasımız içten içe hala şunu fısıldıyor: ‘erkek korur kollar, güçlüdür, hesabı da öder, evin de reisidir’ ..O yüzden genelde kadınların hoşlandığı erkek tipleri de az buçuk bellidir. Özellikle bu tarz duygusal meselelerde mantık da işlemiyor. Çünkü işin içine çekicilik giriyor. Erkek ve güç arasında kurulan bağlantı da bu çekiciliği arttırıyor. Bu düşünceler için de kimseyi yadırgamıyorum doğrusu. Sonuçta bu kültürün bir parçasıyız. Bizi bu kültür oluşturdu. Herkes ilk buluşmada biraz daha özel ve iyi hissetmek ister sanırım. Biraz özensiz davranmış diyebiliriz şimdilik..

Yorumunuzu aşırı beğendim :)

İnsanların birbirlerini tanıma çabaları yok ki. Ya da ölçütleri farklı. Kahve içilmiş, tatlı yenmiş ama buradaki konuşmalar, birbirlerinde bıraktıkları iz hiç önemli değil, tek önemli şey adamın hesabı ödeyip ödememesi. Buna göre veriliyor notu.
Sonra da burada "5 senelik ilişkim var, bakire olmadığımı öğrenirse ne tepki verir bilmiyorum" diye konular açılıyor. "E bunca zaman hiç mi birbirinizin hayat görüşüne dair fikir edinmediniz?" diyoruz, cevap yok.
Ya da "1 senelik evliyim, hiç sohbet etmiyoruz zaman geçirmiyoruz" konuları. "Evlenmeden önce ne yapıyordunuz?" diyoruz, cevap yok.
Onlar da avm geziyorduysa demek...
Kriterler de hesap ödemekle sınırlı olursa sonuç bu olur tabii ki.

valla en son 1 hafta önce falan “hesabı erkek ödemeli” diyen birine çıkıştığım için banlanmıştım

bugün sessiz sakin durayım diyorum o yüzden

Yok ama bence kadinliginizin degerini bilin erkekler boyle boyle pohpohlanip uste cikiyo
ama yine sizin kadına kendi ayakları üstünde durmaktan aciz, korunup kollanmaya muhtaç ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapan hareketlere “kadınlığın değeri” demenizden midemin bulandığını söylemeden geçemeyeceğim…

birilerine bir şeyler ısmarlamak inceliktir, jesttir
hesabı alman usulüne bölmek yerine çiftler arasında sırayla ödemek samimiyet göstergesidir

ama yediğini içtiğini elin herifine kitlemek, kendi paranı harcamayı garipsemek kadınlığın değeri falan değildir

esas böyle yapa yapa kadının değerini azaltıyorsunuz, bilginize

Bekaret takıntısı olmayacak kadar modern, kadının elini cebine attırmayacak kadar gelenekçi olsun. Tam olarak bunu istiyorlar.

Ay sonunda birkaç tane mantıklı düşünebilen kadın geldi çok şükür Ben en çok da kendi cinsel kimliğine saygı duymayı bilmeyen kadınların yetiştireceği kız çocuklarına üzülüyorum... Kızlarınıza da kendilerine değer vermeleri için bir erkeğin parasına muhtaç olmayı öğretmeyin... Kadının değerini erkeğe ödettiği hesap belirlemez...

Kadınlığımın değerini yediğim 3 kuruşluk şeyi ödeterek mi bilecekmişim? Bak sen! Bir insan nasıl asalakça yaşamakla kendine değer biçebilir yahu. Aklım almıyor... Gerçekten bu kadar değersiz misiniz?

Bir de "kadınlığın değeri" olarak neyi kastediyoruz tam olarak? Şunu açıklayıverin bir zahmet.
Kadın yada erkek olmak kimseye değer katmaz, insan olmak başlı başına bir değerdir bana göre. Hiçbir zaman sadece kadın olduğum için kendimi daha değerli hissetmedim, zaten bana değer katan özelliklerimin farkındayım. 250 gr etin vereceği değere kalmadık çok şükür! Siz kendinizi ondan ibaret görürseniz, öyle muamele görürsünüz.

İnşallah bu adamla tekrar görüşmezsiniz, yazık adamcağıza. Siz de kendiniz gibi erkekliğinin değerini bilip üzerinizde kullanan birini bulup mutlu olursunuz inşallah.

İkisi de AVM de çalışıyor.
O zaman bu buluşmak mi oluyor? İs çıkışı takılmislar. İs çıkışı takılan insanlar da hesabı karşısındakine kitlemez.
Ama eğer buluşmak ise bu bir adabi olur. Çıkarsın gezersin.
Hayatımın bir döneminde ben de AVM'de de çalıştım, çalıştığım yerden bir sevgilim vardı. En basitinden iş çıkışı PlayStation falan oynardık ,evden birşeyler hazirlar mesaiden önce iş yerine yakın cimenlikte piknik falan yapardık, hadi en kotu, eve -metrobuse kadar yürür ayrılırdık. AVM tamamen tüketmeye dayalı birşey, ilişkileri de tüketiyor bence :)
Son olarak konu sahibi; sizi bu videodaki kadına benzettim. Cüzdanı çıkarırken amacınız bozuk paralarinizi birbirine sürttürüp oyalanmak miydi?
Eğer ödemeye niyetiniz yoksa hiç çıkmayacak o cüzdan
Haklisiniz ama ne biliyim oyle para yer gibide duramazdim
Aynen para yer gibi duracak, adamın parasını yiyecektiniz, gibi'si fazla
Ben de Almanya tatilinde biriyle tanışmıştım,beraber gezmeye başladık. Adam Microsoft falan,oralarda çalışıyormuş, ben tatile gidecem diye kredi çektim,her gün ton balığı konservesi yiyorum fakirlikten. Yine de Almanya'dayiz diye Alman usulü ödemek gerekir diye dusunup cüzdanimi çıkarttım, cüzdanı gören adam 'aaa çok incesin' dedi,ben kaldım boyle
Ama yapacak birşey yok, cüzdanı çıkarmayı bilen tum hesabibödemeyi de bilecek :)

Bekaret takıntısı olmayacak kadar modern, kadının elini cebine attırmayacak kadar gelenekçi olsun. Tam olarak bunu istiyorlar.

"Evlenirken bütün masrafı karşılayıp 10 tane de bilezik taksınlar ama bayram sabahı ilk önce kayınvalideme gitmem gerekirse olay çıkarırım" versiyonu da var bunun.

Evet hoş olmadı...hele soylem sekli rezalet

Ama erkek de bir yerde haklı...her beğendiği kıza birseyler ısmarlasa adam batar yani...hele su zamanda!

Ama genel olarak bende erkegin bu konuda daha baskın olmasi gerekir diye dusunuyorum,batarsa batsın bize ne

Bunun gelenekçilikle modernlikle alakası yok,bekaret takıntısı olmaması erkeğin özgüvenini gösterir, bekarete takıntılı erkekler, kıyas yapar bu şimdi diye içten içe korkaktir, özgüvenli erkek alfadir bunu çoğu yorumda yazıyorum, siz buna istediginiz kadar türk toplumu kafasi deyin(ortadogululuktan zerre hazzetmem) bunun toplumla değil içgüdüyle alakasi vardır. 6 aydır yurtdisinda yasiyorum,burada erkekler hiç de bize anlatildigi gibi değil gayet de hesap ödüyorlar çünkü bu onları korup kollayan değil centilmen yapiyor yoksa onlar da biliyor bizim paramiz var,ilk buluşmada kadının yedigi içtiği ne ki zaten atiyorum 30 tl ile kimse batmaz zengin de olmaz. Bu üstünlük değil kibar erkek davranisidir bi erkegin garsonla muhatap olmasi ya da önden kasaya gitmesi onun alfa davranisidir. 30 yaşıma kadar yalnız yaşayıp çalıştım erkek yok hayatimda diye ölmedim, ama içtiğim kahvenin 10 tl parasi gözüne batan adamla bir ömür gecirmeye kalksam ölebilirim. He adam bir iki hesap ödedi kendinizi içten içe huzursuz yiyici gibi mi hissediyorsunuz küçük bir hediye alın birdahaki bulusmanizda, hem adamlari böyle yapa yapa kadınsılaştirdiniz. Erkekler rahata cok çabuk alışır bunu unutmayin bu tip erkeklerle evlendiginizde faturayi niye yatirmadin, çocuğu okuldan niye almadin diye kavga cikartan bi rahatliga sürüklüyorsunuz.

Bence erkek kadar kadında hesap ödemeli.bu işin kadını erkeği olmamalı.ama siz cüzdanınızı çıkardığınızdaki söyleyiş tarzı saçma.

Kesinlikle katılıyorum bu nasıl bir zihniyet hele ilk buluşmada ki soru sahibi de ciddi değilim derken erkek ödemeli cüzdan çıkmamalı gibi söylemler çok çirkin.Sonra da deniyorki ilk buluşmada adam kızdan birşey bekliyor ee sen baştan adamdan maddiyat beklersen adamda birşey bekleyebilir.Lütfen erkekleri yolunacak kaz olarak görmeyin bir sözle bir hareketle de bu kadar yargılamayın sanki herkesin eşi sevgilisi centilmen hiç falso yapmayan(yada sizin tabirinizle odunluk yapmayan).

Erkeklerden sanki düşmanınız gibi bahsetmenizi geçtim sanki bütün erkekler tek bir bilinci paylaşıyor gibi konuşmuşsunuz. Biz eşimle flört aşaması, nişanlılık dahil hesabı sırayla ödettirdim hatta nişanlılığın çoğusunda işsizdi ve bir dönem hesabı sırf ben ödedim. Ne rahata alıştı ne kadınsılaştı. Ev işlerini ortak yaparız, oğlumuza benden fazla bakar ilgilenir. Benim iki takım maaş alır ama ondan çok ben harcarım. Cinsiyeti de hala erkek yani sizin kastettiğiniz şey buysa... Gayette alfa bir karakteri var. Hesabı ödemekle kadınsılaşmayı nasıl bağladınız? Hayatınıza girmeyen erkekler üzerinden genelleme yapmanız komik olmuş kusura bakmayın.

Ayrıca bir kadın olarak, kadın kelimesini erkeğin eksikliğini belirtmek amacıyla kullandığınız için teessüf ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…