Ilk bulusmada hesabi odemek..

Ben nisanlimla dışarı çıktığımda, yemek yemek istediğinde, hesabı asla odetmeyecegini bildiğim için, bazen bundan utanır ve aç olduğum halde, tokum derdim. Bir cogunuza saçma gelecek kadar gururlu bir insanım ve bu konuda hatalı sizi buldum. Aranızda daha hiçbir şey yok, birinci hesabı arkadaşınız, ikinci hesabı siz öne atılarak ödemissiniz ama bu size konu açacak kadar dert olmus. Bana ise, o gün herşeyi o arkadaşın ödemesi dert olurdu. Şu yiyici olarak adlandırılan kadınlardan olmadim hicbir zaman.

Arkadaşlar demiş ama ben de diyeyim, bu olay size ders olsun ve bir daha sirf hesabi odeyecekmis gibi görünmek için, gözükara blöf yapmayın. Çok daha büyük yemekler yenir, yine böyle bir blöf yaparsınız, ödemek zorunda kalır, ödeyemezsiniz. Olur ya, belki paranız yetmez. Okurken gerildim inanın, ya paranız yetmeseydi? Çünkü siz durdurulmak üzere cüzdanınıza yönelmissiniz.

Sonuç olarak, arkadaşınızın, cuzdaninizi görür görmez ''a sen mi odeyeceksin' demesinden daha çok, sizin blöf yapmaniz bana hatalı geldi. Ne gerek var böyle seylere?

Erkegin eksigini belirtmek için niye kullanayim ki, kadinsilasmak kadinsilasmaktir hal tavir vs, fakat kadinsilasmak sizin için kötü bir manaysa bilemem.
Ayriyeten fikir sahibi olmak için her erkegin hayatımıza girmesine gerek yok gözlem yapabilme gibi yetimiz de var. Siz eşinizin 2 katı maaşını harcarken rahatsiz olmuyorsunuz da (en dogal hakkiniz)bir kahve ismarlamasinin neyi kötü bunu da anlayamadim. He bir de işsiz olduğu dönemde hesabı hep ben ödedim demişsiniz sonrasında da gayet de alfa diye eklemişsiniz , betadır o iyi bakın,bu asla alfa erkek davranisi değil. (Egitimim de bunun üzerine)alfa erkek param yok simit yiyelim der, param yok şimdilik evde parkta vs goruselim der ama sürekli hesabi kadına õdetmez. Herseyin ötesinde siz öyle mutluysaniz ne güzel ama öyle mutlu olmayanlari ortadogulu vs diye yaftalamayin bence çünkü yıllardır zaman zaman yurtdisinda yasarim ve yarı yunanim dunyanin bircok yerinde hesabi kadına kitlemeye çalisan erkeklere sünepe gözüyle bakiliyor.

Eşim alfa erkek. Hesabı ben zorla nadiren öderdim. Evlendikten sonra faturaydi, tamirdi birşey yapılacaksa 10 kere söylemem gerekiyordu. ( pes ettim söylemeyi bıraktım 1 yılda) demem o ki teoriniz benim eşim için doğru değil.

Son düzenleme:
Bilmiyorum farkında mısınız ama sizin için beklenti olan şey, şu anda bir çok kadın ve hatta genç kız için bir hazine.
Maalesef artık öyle bir zamandayız ki, insanlar karşısındaki bir av gibi görüyor.
Buna ne kitlesem yanıma kâr kalır düşüncesi.
Flört, arkadaşlık ve hatta akrabalık buna dahil maalesef.
Ben çok şükür ömrüm boyunca öyle olmadım, öyle de görmedim. Sizin de böyle olmadığınızı biliyor ve anlıyorum fakat biraz da karşı taraf ile empati kurmayı deneseniz? Kim bilir ilk buluşma adı altında ne hesaplar ödemek zorunda kaldı şimdiye kadar..

Bu konuda herkes bir şey söylüyor siz kendi kafa yapınıza beklentilerinize göre karar vericeksiniz. Bana sorarsanız inanılmaz kötü bi hareket hem de ilk buluşmadan. Çünkü ben kadın ve erkeğin eşit ve aynı değil, birbirlerinin tamamlayıcısı olduklarını savunuyorum ve bu durum inanılmaz nezaketsiz geliyor bana. Ama siz eşitliği savunuyorsanız tabii ki oldukça eşit bir yaklaşımla az önce o ödedi şimdi size ödetiyor :)

Ben 19 eşim 20 yasindaydik flort ederken. Ikimiz de calismiyorduk ama ozellikle ilk zamanlar esim asla bana hesap odetmezdi o yasta o kosullardayken bile. Esitlik masallarini bu konuda geciniz efendim. Kadin iliskinin basinda biraz centilmenlik görmek ister. Sark kurnazliginin alemi yok, daha en basta böyleyse yol ver gitsin

Vermis oldugunuz orneklerin konusuyla alakasini göremedim:) Bu sorumsuz bir erkek özellikleridir..
Hesap odemekle,rahatligi nasil bagdastirdiniz? Peki su acidan baktiniz mi hic? Madem cok dogal bisey erkeklerin hesap ödemesi.Neden o cüzdan gösteriliyor.Cunku "öyle para yer gibi de duramazdim"diye aciklama yapmis konu sahibi.Bu o düsüncenin arkasinda durmak degildir.Düpe düz çeliskidir.
Konudaki erkek arkadasin tavri itici olmus hesabi ödetmesi degil.Bunun erkegin vazifesiymis algisi yaratan yine biz kadinlariz.Iyi de bunun onlar icin vazife olmasini gerektirecek mantikli bir neden bir aciklama da yapabilir misiniz?

Bir erkegin hesap ödemesi centilmenlik oluyorsa hesabini ödemek zorunda oldugu kadin ne oluyor bu durumda?
Bir erkek hesabimi odeyerek centilmen olmasin.Sözlerinde,tavirlarinda olsun o asalet,centilmenlik..
Centilmenlik,benim lügatimda daha farkli bisey.Para ile olabilen bisey degil yani..

Bekaret takıntısı olan adam niye ozguvensiz olsun. Bunu nereden cikardiniz.
Olay şu. Bakir olsun olmasin, erkeklerin geneli karısına daha önce birinin dokunmus olmasını hazmedemiyor. Bu kadar basit işte. Yok kiyas yapacakmış yok yatakta daha iyi olmayabilirmis vesaire hikaye. Ulkenin en zengin adamı, en otoriter adamı en güçlü adamı sizin deyiminizle en alfa erkeği evlenince 20 yaşındaki bakire kızla evlenme çabasinda. Kendi yaşına bakmadan üstelik.

Son düzenleme:
Eşimin benden önceki sevgilisi oldukça yiyiciymiş hatta arkadaşlarını toplar onların bile hesabını ödetirmiş,bizimki de o hatuna o kadar para yedirdikten sonra hayatına ben girdiğimde “bu sefer herşey eşit olacak annem bütün gün güneşin altında çapa kazarak bana para yolluyor ben o emeği kızlara yedirmiycem” demiş,velhasıl üniversite zamanında ben bayağı cimri dönemine denk geldim,biçok hesabı birlikte ödedik,ben ödedim,başlarda harçlık verdiğimi bilirim, ailesinden para istemiyormuş önceden çok aldım diye ben de fakirler sanıyorum,sonra parasızlık tak edince canına part time işe girdi kazandığı paralarla öğrenci haliyle 24 ay taksitle içinde minicik pırlanta olan bi kolye almıştı bana,marka saat vs aldı,hesapları hep o ödemeye başladı, sonra bi ek işe daha girdi yine tüm kazandığı parayı birlikte harcadık,yıldönümlerimizde araba kiralayıp yakın şehirlere gezmeye götürürdü,12 yıldır da kuruşunu esirgemez,bütün birikimi elimin altındadır.

Biraz zaman vermek tanımak gerek sanırım,bizim ilişkimizin ilk bir yılı konu açsaydım heralde burda ayrılırdım :) ilk bir yıl cimri sonra cömert bi sevgilim oldu

Siz bir sonraki mesajınızla "kadınsılaşmak" meselesinde kötü bir şey ima etmediğinizi söylemişsiniz ama tavrınız net bence. Ama bir noktada haklısınız. Bir kadının kendi hesabını ödemesini, ödeyebilmesini "kadınsı" bir hareket olarak algılıyorsanız gurur duyulacak şey hakikaten.

Bir de yarı Yunan, avrupa görmüş olmakla cinsiyetçiliğinize kılıf uydurmaya çalışmayın bence. Yunanistan'da, İngiltere'de, Almanya'da kadınlar hala bir cinsiyet eşitsizliği olmuş olduğunu düşünüyor olacaklar ki hakları için çok ciddi mücadeleler veriyorlar, en çok da sizin gibi düşünüyor olanlarla.

Ortadoğululuk diyerek etiketlemeye gerek olmadığı meselesine de sonuna kadar katılıyorum. Bunun en bariz örneği de sizsiniz. Dünya'nın neresinde olunursa olunsun "kadın olmak" inkar ettiğinizin aksine yetersizliği temsil ediyor sizin gibi kadınların zihninde bile.

Bir erkek bana centilmenliğini hesabımı ödeyerek değil, bir insan olarak var olduğumu hissettirerek göstersin isterim ben. Üstelik hesabınızı sürekli olarak ödemesini beklediğiniz bir adamın bunu kabullenmiş olması sizin için saygı duyulacak şey ise pes. Bir de hanımefendinin eşi için parası olmadığı bir dönemde hesabının ödemesini kabul ettiği için söyledikleriniz...

Alfa erkeği olmasının şartı benim cüzdanım olması mıdır yani? Ne şirin tanımlar bunlar böyle.

Son düzenleme:
Bakın bakireliği bozulmuş bile demedim, dokunulmus olmasını hazmedemiyor. Kadın söylesin bakalım; efendim ben bakireyim ama işte birseyler yapmistik, baska şekillerde temaslar olmustu. O erkek isik hızıyla uzaklasiyor. Tabii evlilik amacı varsa. Yoksa ben de birseyler yaparım bununla hesabından devam ediyor. O yüzden kadınlara yaşadıkları şeyleri kesinlikle ne sevgililerine ne eslerine anlatmalarını tavsiye etmiyorum. Çünkü karşıdaki de aynı şeyleri yapmış olabir. Geçmiş gecmiste kalsin.

Bayan mi odememeli
Kadın kadın.
Ayrıca odeyin arkadaş ne olacak ya. Belki cocugun parası yok. Hiç bunlari düşünmeyin, vay arkadaş hesabi kim ödedi.
Ya da dusunuosaniz da zengin birilerini bulun.

Yok ama bence kadinliginizin degerini bilin erkekler boyle boyle pohpohlanip uste cikiyo

pohpolanıp üste çıkmak mı? adam sana hesap ödetti diye nasıl içerlediysen koşa koşa gelip konu açmışsın. kadınlığın değerini bir hesap ödetmekle ölçemezsin. değerini biliyorsan kendi kazandığın parayı harcayacaksın. te allahım ya

Kadinligin degeri kac bulusmayi adama kitleyerek belli oluyor? Ilkini adam odedi, ikinciyi? Yil 2018 yok artik butun masrafi erkegin ustune almasi gibi bir olay.. burada zibilyon tane konu var, takilari, eayalari erkege aldirtan bir tanesi de mutluyum demiyor.. yeri geldiginde esitiz, bulasiklari yikasin yeri geldiginde bulusmalari finanse etsin..

Sartlar esitlenmis. Kahveler ondan,tatli sizden. Gayet normal. Henuz ilk bulusmada tum hesabi bir tarafin cekmesi sizi rahatsiz etmeyecek miydi cidden? O cuzdan ciktiysa hesabi odemek ve rahatsiz olmamak icin cikmali bence blof icin cikmasi hos degil,samimiyetsizlik.

Bir de soran oldu mu bilmiyorum,ilk bulusmada bir porsiyonu bolusmek de kotu bir secim bence,nasil bolustunuz ilk defa ciktiginiz biriyle?

7 yil sevgililik bir yildirda evliyim hic hesap odemedim ama ustu cikmaz ben koydum ama ilk bir kac bulusmada cay disinda hic bir sey yiyip icmedim ne ben onun hakkina giriyim olmicaksa ne o mahcup olsun odiyemicek durumu yoksa diye

Nezaket kuralları çerçevesinde hesabı davet eden kişi öder. Bunun cinsiyetle, kaçıncı buluşma olduğu ile alakası yok. Ama siz de madem erkeğin ödemesinden yanasınız neden kasaya gelince blöf yaparcasına cüzdanınıza atılıyorsunuz?
Neyse sevgili adayınız da öğrenir böyle şeyleri, hemen soğumayın.

Biz eşimle sevgiliyken de nişanlıyken de şimdi de her şeyi karışık yapıyoruz. Bazen de ben ödüyorum dışarıda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…