- 7 Aralık 2011
- 1.559
- 123
- 363
- Konu Sahibi meleksimam
-
- #2.161
Ben nasıl öğrenicem onu yani demek istediğim doktora gitmeden ovulasyon testini yapsam ne derece dogru cıkar , bir de benim anlamadıgım sey kac kere yapmamıs gerekıyor ki bı testi ??
canım ovu testi bidiğin gebelik testi gibi aynı.gebelik testinde hafif silik çizgi cıktıgında büyük ihtimalle hamilesin ama ovu testinde kontrol çizgisi kadar yada ondan daha koyu olması gerekiyor.bence cok al gitti gidiyorsa satılıyor.ve hergün yap.adetin bittiktan sonra başla adet gününe kadar yap.çünkü bazen erken yumurtlama yada gec yumurtlama oluyor.ben adetin 12.gününden 19.gününe kadar yaptım ama her seferinde hafif çizgi gördüm.15.16. (29-30 u ayın) günler hafif koyulaştı ama bilmiyorum artık.ovu topiğinde bir arkadaş yazmıştı cok koyulaşmasını beklemeyin ilk başlardaki hafif silik cıkanlara göre koyulaşıyorsa mutlaka o günleri degerlendirin demişti.benim 15.16 günler diğerlerine oranla koyulaşmıştı ama doktor ayın 11 inde yumurta görünce benim kafam baya karıstı.
imkanın varsa adetin bittekten sonra başla inş. adet olmazsın sonra ama oluncaya kadar devam et.bak bakalım hangi günler koyulaşmaya başlayacak.
bu arada benim aldıgım marka laboguick diye bi test.20 ovu testi 6 gebelik testini 20 liraya almıstım.eczaneden 1 gebelik testi 4 lira.baya uygun yani
hAKLISIN CANIM BENIM ALICAM DA ŞEY DİYORUM MESELA ONU GÜNDÜZ MÜ AKSAM MI YAPMAK LAZIM ?? ALDIGIN YERI BANA ÖZEL MSJ LA ATARMISIN ALAYIM BUGÜN BEN ONU
[SUP][/SUP]
canım ben memnunum yani düzenli kullanırsan baya iyi bişey.ben gebelik testim de olsun diye bu seti aldım ama istersen sırf ovu testi de alabilirsin.ama gebelik testli olandan almak mantıklı bence.ayıptır sorması yaş kaç,kaç aydır bebiş için çalısıyorsunuz ?
güle güle kullan inş. işine yarar da hamiş kalırsın vesilesiyle.he bu arada en uygun zamanlar 14:00-17:00 saatleri arasında diye biliyorum.yani öğle yemeğini ye. 2-3 saat hiç sıvı almaman gerekiyor testten önce.
özelden msj atamadım onun için burdan bari yazayım dedim.k bakma
İnş memnun kalırım hamılelık testlı bırlıkte olanından aldım yani sonucta lazım olacak değil mi ? peki diyelim ovulasyon testini yaptık sonuc yumurtlama var o gunun aksamı olması gerekıyor degılmı kesınlıkle .
22 yaşındayım 1senelik evliyim 4.denemem ama diğer denemelerın bu kadar üstüne düşmemiştim yinede üzülmüştüm. İnsan bir denemede olacak sanıyor ama işte .
ayy canım maşallah yaa.öncelikle tebrik ederim Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucagına almayı nasip etsin yawrunu.
sen böyle anlatınca senin yerinde hayal ettim de nasıl duygudur aceba.içinde bi canlı ve hareketli oyyy Allahım bağışlasın inş. herkese nasip etsin o duyguyu yaşamayı.bir de bişey sormak istiyorum.ev için ultrason aletleri yok mu aceba olsa da alsak bebişlerimizi bütün gün izlesek ne güzel olur.
?
Teşekkür ederim canım Amin :)
Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah (amin)
Çok farklı ve heyecanlı bişey oluyor
Kalp atışlarını dinlemeye yarayan bi cihaz varmış ama ev için ultrason yok sanırım,
Hem fazlası zararlı olur, :))
haklısın aslında öyle bişey olsa kendi adıma ben kolay kolay ultrasondan kalkıp da iş miş yapmazdım.sabahtan aksama kadar bebişimi islerdim napıyor diye.konusurdum aceba bana tepki veriyormu diye bakardım filan.hastalıklı olurdu heralde neyse belki böylesi daha iyidir.
Kesinlikle bende duramazdım "acaba şimdi ne yapıyor?" diye durmadan bakardım
Fazlası iyi olmaz dediğin gibi hastalık olur :)
Ben şimdiden dr. randevu aldım sabırsızlıkla bekliyorum bakalım nasıl ne yapacak diye
Bide cinsiyet merakı delirtiyor beni :)
Arkadaşımın 4 yaşında kızı var durup durup "kız mı? erkek mi? diyor
Bende " dr. söylemedi sen söyle ne olacak" diyorum, " ben bilemem ki" diyor :))
bende aynen senin gibi düşündüm canım.inş. O da lazım olacak.pozitif cıkması 24-39 saat içerisinde yumurtlama olcagını gösteriyormuş.yani o aksamı ve mümkünse 2-3 aksam üst üste.gerci 1 gün aralıklarla oldugu zaman daha kaliteli spremler oluyor.ve ilişki olduktan sonra hemen kalkma belinin altına yastık koy şçerşye aksın spermler.ben biraz daha abartıp ayaklarımı yatagın başlıgına koyuyorum uyuyorum öyle 1-2 saat kadar. 5 dk kalkma diyolar am bence en az 1 saat yat.bi başka topikten okumustum.belinin altına yastık koy ve sağa yada sola dönüp bacaklarınıda hafif karnına cekerek uyu.öyle olunca daha çabuk ilerliyormuş ne kadar dogru bilmiyorum ama denekten zarar gelmez.
Birde ben çörek otur tarcın bal karısımı yiyorum unutmadıgım zamanlarda :) yumurtanın büyümesini olgunlaşmasını sağlıyormuş.
Ve bunu da belirteyim folik asit kullanmayan varsa mutlaka başlasın.bebeğin gelişimi için çok önemli bişeymiş.
amin canım benim evet fazlası zarar olur hem teknoljı ılerledıkce heycan da kalmazteşekkür ederim canım amin :)
allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah (amin)
çok farklı ve heyecanlı bişey oluyor
Kalp atışlarını dinlemeye yarayan bi cihaz varmış ama ev için ultrason yok sanırım,
hem fazlası zararlı olur, :))
aynen bende iş miş yapmazsım yaahaklısın aslında öyle bişey olsa kendi adıma ben kolay kolay ultrasondan kalkıp da iş miş yapmazdım.sabahtan aksama kadar bebişimi islerdim napıyor diye.konusurdum aceba bana tepki veriyormu diye bakardım filan.hastalıklı olurdu heralde neyse belki böylesi daha iyidir.
kesinlikle bende duramazdım "acaba şimdi ne yapıyor?" diye durmadan bakardım
Fazlası iyi olmaz dediğin gibi hastalık olur :)
ben şimdiden dr. Randevu aldım sabırsızlıkla bekliyorum bakalım nasıl ne yapacak diye :d
bide cinsiyet merakı delirtiyor beni :)
arkadaşımın 4 yaşında kızı var durup durup "kız mı? Erkek mi? Diyor
Bende " dr. Söylemedi sen söyle ne olacak" diyorum, " ben bilemem ki" diyor :))
bende aynen senin gibi düşündüm canım.inş. o da lazım olacak.pozitif cıkması 24-39 saat içerisinde yumurtlama olcagını gösteriyormuş.yani o aksamı ve mümkünse 2-3 aksam üst üste.gerci 1 gün aralıklarla oldugu zaman daha kaliteli spremler oluyor.ve ilişki olduktan sonra hemen kalkma belinin altına yastık koy şçerşye aksın spermler.ben biraz daha abartıp ayaklarımı yatagın başlıgına koyuyorum uyuyorum öyle 1-2 saat kadar. 5 dk kalkma diyolar am bence en az 1 saat yat.bi başka topikten okumustum.belinin altına yastık koy ve sağa yada sola dönüp bacaklarınıda hafif karnına cekerek uyu.öyle olunca daha çabuk ilerliyormuş ne kadar dogru bilmiyorum ama denekten zarar gelmez.
birde ben çörek otur tarcın bal karısımı yiyorum unutmadıgım zamanlarda :) yumurtanın büyümesini olgunlaşmasını sağlıyormuş.
ve bunu da belirteyim folik asit kullanmayan varsa mutlaka başlasın.bebeğin gelişimi için çok önemli bişeymiş.
canım ovu testi bidiğin gebelik testi gibi aynı.gebelik testinde hafif silik çizgi cıktıgında büyük ihtimalle hamilesin ama ovu testinde kontrol çizgisi kadar yada ondan daha koyu olması gerekiyor.bence cok al gitti gidiyorsa satılıyor.ve hergün yap.adetin bittiktan sonra başla adet gününe kadar yap.çünkü bazen erken yumurtlama yada gec yumurtlama oluyor.ben adetin 12.gününden 19.gününe kadar yaptım ama her seferinde hafif çizgi gördüm.15.16. (29-30 u ayın) günler hafif koyulaştı ama bilmiyorum artık.ovu topiğinde bir arkadaş yazmıştı cok koyulaşmasını beklemeyin ilk başlardaki hafif silik cıkanlara göre koyulaşıyorsa mutlaka o günleri degerlendirin demişti.benim 15.16 günler diğerlerine oranla koyulaşmıştı ama doktor ayın 11 inde yumurta görünce benim kafam baya karıstı.
imkanın varsa adetin bittekten sonra başla inş. adet olmazsın sonra ama oluncaya kadar devam et.bak bakalım hangi günler koyulaşmaya başlayacak.
bu arada benim aldıgım marka laboguick diye bi test.20 ovu testi 6 gebelik testini 20 liraya almıstım.eczaneden 1 gebelik testi 4 lira.baya uygun yani
Günaydın şekerim saat 6,30 da uyandım malesef hala uykum vargünaydın kızlarrr uyanamadınız mı nerelerdesiniz ?
Günaydın kızlarrr
Nasılsınız....
Tarçınlı karışımı denemek lazım. Sevdiğim baharatlar. Ben foloc asiti bıraktı. Unutuyordum önce, sonra baktım bebek olana kadar ne kadar zaman içeceksin belli değil. HAmile arkadaşlarıma doktor hep bebek haberini aldıktan sonra başlasan da bir şey olmaz demiş hatta birine hiç kullanma gerek yok demiş. Benim kendi kardeşim de içinde folik asit olan bir multivitamin kullandı gebeliğin ilk üç ayında.
Bu ovulasyon testi ilgin. Akıntıdan ovulasyon dönemini anlıyorum ben. Ama yumurtalar geç falan çatlıyorsa bu kullanılabilir.
Bende bu ay belirti, kıpırtı yok. Geçen hafta mide bulantılarım vardı. Şimdi akıntım bile yok sanırım. Anlayamadım. Çok fena ishalim belki ondandırBAT'a son 10 gün. Bakalım süpriz olacak mı
günaydın kızlarrr uyanamadınız mı nerelerdesiniz ?
Günaydın kızlarrr
Nasılsınız....
ben kendimi hiç hamile hissetmiyorum.
Dün kuzenimin doğumgünündeydik bir bayan geldi 40 yaşında bu yaşına kadar tüp çocuk dahi bebeği olmamış . Şimdi hamile 7 aylık ve normal yolla hamile kalmış . Herşeyin bir zamanı var gerçekten halimize her zaman şükredelim .
Cinsiyetide kız mış inşallah kolaylıkla doğum yapar malum yaşı biraz büyük olduğu için ama sanki kendim hamile olmuş kadar sevindim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?